لیست اختراعات با مالکیت
دانشگاه صنعتي اميركبير
500 عدد
جلوگيري از خام فروشي، كاهش واردات، ايجاد ارزش افزوده بالا، انتخاب روشي مناسب با توجه به ملاحظات زيست محيطي و هزينه سرمايه گذاري پايين و استفاده بهينه از تمامي عناصر با ارزش منبع ثانويه لجن آندي مس از جمله اهداف اين اختراع مي باشد كه مشكل فني آن، عدم توانايي در بازيابي عناصر گرانبها از لجن آندي مس با روشي ساده و بازده بالا و دوستدار محيط زيست است. طلا و نقره داراي منابع متعددي در كشور هستند كه ظرفيت آن ها كم شده و مي باست از منابع ثانويه مانند لجن آندي مس، اين فلزات باارزش بازيابي شوند. اين اختراع شامل فرآيند ليچينگ دو مرحله اي با اسيد نيتريك رقيق و محلول تيواوره براي حذف ناخالصي ها و جدايش آن ها به صورت فاز محلول از جامد و همچنين جدايش طلا و نقره به صورت انتخابي از لجن در فاز محلول است. در مرحله اول، با استفاده از اسيد نيتريك رقيق، ليچينگ لجن آندي انجام و مس و سلنيم به صورت كامل و بخشي از نقره در فاز محلول قرار مي گيرند كه نقره آن به صورت كلريد نقره رسوب داده شده و جدا مي شود. در ليچينگ دوم در دماي محيط، با استفاده از محلول تيواوره، نقره و طلا به طور كامل وارد فاز محلول مي شوند. در نهايت با الكترووينينگ انتخابي، طلا و نقره به صورت فلزي و جداگانه بازيابي مي شود.
عموماً شناسايي پارامترهاي مكانيكي و ديناميكي خاكها به كمك آزمايشاتي انجام ميشود كه نيازمند تهيهي نمونههاي دستخورده و يا دستنخورده از خاك ميباشد. قالبهاي معمول ساخت نمونه دستخورده در آزمايشگاههاي ديناميك و مكانيك خاك داراي كاستيهايي نظير عدم تراكم يكنواخت، عدم كنترل دقيق تراكم، دستخوردگي و ناصاف شدن سطوح انتهايي نمونه در هنگام خارج كردن آن از قالب، عدم امكان دستيابي به تراكمهاي بالا و ... ميباشند. قالب جديد ارائه شده به نحوي طراحي شده است كه بتواند بخش زيادي از اين عيوب را مرتفع كند. در اين قالب دو تكه، كه از جنس استيل پرمقاومت، ضد زنگ، نگير و ضد سايش است به كمك شفتهايي با طولهاي مختلف خاك در طي پنج لايه به صورت ضربهاي يا فشاري متراكم ميشود. بر خلاف ساير قالبها كه نمونه از يك سمت ساخته ميشود در اين قالب ابتدا لايهي وسط متراكم شده و سپس لايههاي بعدي به صورت قرينه متراكم ميشوند. به كمك اين قالب ميتوان نمونههايي با هر تراكم مورد نظر و كاملاً يكنواخت ساخت. با توجه به اينكه در اين قالب امكان سوراخ شدن غشا در نمونههاي سه محوري بخصوص در خاكهاي دانهاي وجود ندارد لذا هزينههاي اين آزمايش كاهش مييابد. بعلاوه اين قالب نسبت به قالبهاي پيشين طول عمر بيشتري دارد و ميتوان نمونه را براي مدت زيادي بدون هيچ تغييري در آن نگهداري كرد.
اختراع حاضر به منظور بهبود عملكرد سامانه مديريت روسازي در حوزۀ مديريت زيرساختهاي راه ارائه شده است. برداشت اطلاعات روسازي، يكي از اساسيترين گامهاي مديريت روسازي است. دقت و درستي اطلاعات به دست آمده، تأثير بسيار زيادي در عملكرد نهايي سامانه مديريت روسازي دارد و به همين علت جهتگيري تمامي سازمانها به سمت استفاده از سامانههاي خودكار برداشت و ارزيابي خرابيهاي روسازي بوده است. يكي از خرابيهاي رايج روسازي، قيرزدگي است كه تأثير زيادي در كاهش ايمني و كيفيت راهها (به ويژه در آب و هواي گرم و مرطوب) دارد. از سوي ديگر با مطالعۀ منابع ميتوان دريافت كه نسبت به ساير خرابيهاي روسازي، توجه كمتري به خرابي قيرزدگي شده است و سيستم مناسبي براي برداشت و ارزيابي خودكار اين خرابي ارائه نشده است. در اختراع حاضر دستگاهي ارائه شده است كه برداشت و ارزيابي خودكار اطلاعات قيرزدگي را انجام ميدهد. اين دستگاه با هزينۀ كم، قابليت راهاندازي ساده و دقت كافي، اطلاعاتي نظير تصوير روسازي، موقعيت مكاني و اطلاعات محيطي مانند دما و رطوبت را برداشت كرده و با توجه به روش پردازش و آناليز طراحي شده در فضاي نرم افزار متلب، ارزيابي اطلاعات با سرعت و دقت مناسب انجام ميشود و شاخص جامعي براي قيرزدگي سطوح برداشت شده ارائه ميشود.
اختراع حاضر تلاشي است در جهت راهگشايي در زمينه گسترش دانش فني در زمينه طراحي و ساخت و تست يك طبقه كمپرسور تاندم، استند تست مورد بحث به صورت تكه تكه طراحي و ساخته شده و داراي قابليت انعطاف بالا در تغيير طراحي و اجزا مي باشد و مي توان از آن براي تست تركيبهاي مختلف طبقات كمپرسور تاندم و محوري استفاده كرد. و با استفاده از امكانات ارائه شده در اين اختراع مي توان به بررسي عملكرد يك طبقه كمپرسور تاندم در شرايط مختلف پرداخت. از جمله اينكه با توجه به امكان كنترل اتوماتيك جريان خروجي مي توان انواع ناپايداري را شبيه سازي و مطالعه كرد. و يا با توجه به طراحي پوسته طبقه كمپرسور امكان تصوير برداري از جريان عبوري از روي رديفهاي پره كمپرسور فراهم مي باشد كه اين موضوع راه را براي انجام بررسي هاي مبتني بر پردازش تصوير باز مي كند. از دانش استخراج شده از اين بستر تست مي توان به عنوان مرجع براي تمامي صنايعي كه كمپرسورها به نحوي در آنها كاربرد دارند عملكرد داشته باشد از جمله صنايع هوايي، صنايع نفت و گاز، مجموعه هاي نيروگاه توربين گازي و صنايع دريايي. با استفاده از اين سكوي تست مي توان رفتار رديف پره هاي كمپرسور را به طور كامل و در شرايط مشابه عملكرد واقعي آنها مورد مطالعه و بررسي قرار داد. از برجستگيهاي تكنيكي اين اختراع مي توان به طراحي ماژولار، امكان كنترل دقيق جريان خروجي به صورت اتوماتيك، امكان تصوير برداري از جريان عبوري از روي رديف پره ها، امكان اندازه گيري جريان بين رديفهاي پره روتور و استاتور و همچنين امكان اندازه گيري از ريشه تا نوك پره و امكان اندازه گيري در موقعيت هاي محوري و شعاعي مختلف اشاره كرد.
سامانه نوين توليد اب اشاميدني ازمنابع اب غيرقابل شرب بروش تقطير غشايي تماس مستقيم
امروزه در كشورهاي پيشرفته به طور گسترده اي از ژل هاي پليمري در صنايع مختلف از جمله نفت و گاز استفاده مي شود. از مهم ترين كاربرد ژل هاي پليمري در صنعت نفت كنترل آب اضافي توليدي به وسيله اصلاح پروفايل تحرك آب و نفت يا بستن مسيرهخاي با تراوايي بالا مي باشد. اين مواد از واكنش بين يك محلول پليمري و عامل شبكه ساز تشكيل مي شوند. مهم ترين پليمرهاي مورد استفاده در چاه هاي نفتي پلي اكريل آميد و گران تر بوده و موجب افزايش هزينه مي گردد. استحكام مكانيكي پايينم و كم بودن پايداري حرارتي پلي اكريل آميد از ديگر معايبشان مي باشد كه به منظور رفع اين مشكل از پركننده هاي رس در تهيه اين ژل ها استفاده مي شود. در اين كار نانو كامپوزيت مورد نظر از روش پليمريزاسيون امولسيوني وارون تهيه گرديد و تاثير دو نوع نانو خاك رس (اصلاح شده با گروه هاي آلي و قليايي ) و دو نوع شروع كننده (حل پذير در آب و محلول در روغن) بر روي خواص و مورفولوژي آن ها بررسي شد. همچنين در اين تحقيقف نانو كامپوزيت هايي با (غلظت هاي مختلف نانو ذره شبكه كننده وشروع كننده) سنتز گرديد. ارزيابي پايداري حرارتي با تست آناليز حرارتي (TGA)و بررسي مورفولوژي با تصاوير ميكروسكوپ الكتروني روبشي (SEM) و تفرق نور ليزر LLS انجام گرفت.
دستگاه لرزاننده ي مكانيكي مينياتوري غربال (Mechanical Miniature Sieve Shaker) از سه قسمت عمده تشكيل مي گردد: ۱. قسمت لرزاننده ۲. قسمت بالاي لرزاننده يا همان طبقات ۳. پايه هاي لرزه گير كه در زير دستگاه نصب شده است. جنس طبقات اين دستگاه از PMMA مي باشد، اين دستگاه با نرم افزار Auto CAD طراحي شده و برش اجزاي دستگاه با دقت بسيار بالايي با ليزر انجام شده است. دستگاه مورد نظر با اينكه براي كار با گستره ي وسيعي از مواد مختلف طراحي شده، داراي يك نوع مخزن دو طبقه اي نيز مي باشد. لازم به ذكر است در اين دستگاه از محدوده ي وسيعي از غربال ها براي تفكيك ذرات در حد ميكرو و نانو استفاده شده است. اين دستگاه با داشتن مجموعه اي متنوع از غربال ها با اندازه ي منفذ مختلف، كه به ترتيب از بزرگ به كوچك چيده شده اند، قادر است ذرات سوسپانسيوني، محلولي و جامد را در مقياس ميكرو در محدوده اندازه هاي مشخص تفكيك كند. اين دستگاه با توجه به وزن بسيار كم و تناسب اندازه ي آن با آزمايشهاي ميكرو بازده بالايي دارد و ساخت و طراحي آن با قيمت پاييني انجام مي شود. كوچكي اين دستگاه باعث مي شود كه بتوان آن را به صورت قابل حمل هم در آناليز خاك و در محل كار استفاده كرد و از طرفي فضاي كمتري از آزمايشگاه را اشغال مي كند.
هدف از اين اختراع ساخت جاذب زئوليتي جهت حذف تركيبات مركاپتاني از برش هاي نفتي به ويژه گاز مايع، بنزين، سوخت جت و گازوئيل مي باشد. براي اين منظور از زئوليت X با نسبت 31/1= =Si/Ai و از كاتيونهاي نيكل و نقره جهت تبادل يون استفاده شد. براي اين منظور از محلول 1/0 مولار نيترات نيكل و 1/0 مولار نيترات نقره استفاده شد. در اين اختراع براي اولين بار اثر حضور كاتيونهاي نيكل و نقره به صورت مجزا و همچنين اثر حضور همزمان اين دو كاتيون در ساختار زئوليت X براي حذف تركيبات مركاپتاني مورد بررسي قرار مي گيرد. جهت ساخت زئوليت NiAgX ، زئوليت NiX را در مجاورت محلول ۰۱/0 مولار نيترات نقره قرار داده مي شود جاذب NiX داراي 8/5 درصد نيكل، جاذب Agx داراي ۲۶ درصد نقره و جاذب NiAgX داراي 6 نيكل و 7/6 % نقره ميباشد. براي بررسي اثر حذف تركيبات سولفوره بوسيله جاذب هاي توليد شده از سوخت نمونه محتوي حلال ايزواكتان و چهار گروه گوگردي اتيل مركاپتان، ايزوپروپيل مركاپتان، ايزوبوتيل مركاپتان و نرمال بوتيل مركاپتان استفاده شده است. نتايج حاصل نشان داد جاذب AgX قابليت حذف كامل تركيبات مركاپتاني از سوخت نمونه را دارا مي باشد.
تستر نرخ مومنتوم زاويه زاويه اي با كاربرد فضايي دستگاهي است شامل سه عضو اصلي شامل پايه، محور و موتور. موتور كه در طرح ساخته شده از نوع DC مي باشد، وظيفه اين موتور گرداندن موتور DC است كه طرح و بهينه سازي آن توسط اين گروه به انجام رسانده شد. اهداف اين اختراع همانطور كه در در بخش هاي پيشين اشاره شد مي تواند تست گشتاور موتور، گشتاور چرخ عكس العملي و غيره مي باشد. با تحويل دادن انرژي الكتريكي به صورت جريان AC يا DC به ترانسفورماتور و از آنجا به موتور DC وسيله تغذيه مي گردد. با تغيير ولتاژ سرعت زاويه تغيير كرده و محوري كه متصل به موتور است را دوران ميدهد. طبق قوانين پايستگي تكانه زاويه اي اين سري عمليات به دوران محور مي رسد كه ايجاد كنترل هاي مناسب مي توان شرايط را طوري مهيا كرد كه نتيجه كنترل سمت محور مي باشد.
در اين اختراع روش جديدي با استفاده از لايه نشاني نانو ذرات نقره و عمليات تخليه الكتريكي كرونا در زمينه ساخت فيلم هاي پليمري با خاصيت ضد ميكروبي ارائه شده است. بوسيله اين سيستم پيوسته نانو ذرات نقره بر روي سطح پلي اتيلن كه توسط روش تخليه الكتريكي كرونا پلاسما در فشار اتمسفريك اصلاح شده است لايه نشاني مي شوند. از اين فيلم پليمري نقره اندود در صنايع بسته بندي مواد غذايي استفاده مي شود تا به سبب خاصيت ضد ميكروبي آن طول عمر مواد غذايي افزايش يابد. در اين راستا محلول پايدار و يكنواخت نانو ذرات نقره با روش كاهش شيميايي به وسيله عامل كاهنده فروكتوز كه دوستدار محيط زيست است توليد شد. سطح فيلم پلي اتيلني توسط كرونا فعال شده و با غوطه وري آن در محلول نانو ذرات نقره عمليات لايه نشاني صورت گرفته و نانو كامپوزيت پلي اتيلن / نقره ساخته شد. آزمونهاي AFM و FE-SEM و AAS وجود نانو ذرات نقره بر روي پلي اتيلن را تاييد كردند. همچنين خاصيت ضد ميكروبي فيلمهاي پلي اتيلن نقره اندود توسط دو روش هاله عدم رشد و شمارش باكتري ها در محيط كشت مايع بوسيله دو باكتري استتفيلوكوكوس اوروس به عنوان باكتري گرم منفي و اشرشياكلاي به عنوان باكتري گرم مثبت تاييد شد. تست هاي آزادسازي صورت گرفته نيز نشاندهنده وجود 2/3PPm/m2 يون نقره در محيط هاي آبي مي باشد كه با توجه به استانداردهاي موجود كاملا براي انسان بي ضرر مي باشد. در نتيجه استفاده از اين نانو كامپوزيت پلي اتيلن / نقره در صنايع بسته بندي مواد غذايي كاملا بلا مانع است.
نتایج سرچ شما بیش از ۵۰۰ عدد می باشد