لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه صنعتي قم
3 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1395/10/18
مالک/مالکان: دانشگاه صنعتي قم
تاریخ ثبت: 1395/10/18
خلاصه اختراع:

در مبدل پيشنهادي، بهره ولتاژ زياد همراه با تنش ولتاژ كم بر روي كليدهاي فعال و غيرفعال با استفاده از سلف‌ تزويج شده و چند برابر كننده ولتاژ به‌دست آمده است. همچنين با استفاده از خازن كليدزني شونده، بهره ولتاژ خروجي افزايش يافته است. اين ساختار شامل دو مبدل است كه در طرف ورودي به منظور كاهش اعوجاج جريان ورودي و تقسيم جريان در سمت منبع، با يكديگر موازي شده‌اند و جرياني با اختلاف فاز 180 درجه نسبت به يكديگر از منبع مي‌كشند، در سمت خروجي چند برابر كننده‌هاي ولتاژ مربوط به هر فاز به منظور افزايش ولتاژ خروجي با يكديگر به صورت سري متصل شده‌اند. اين مبدل به دليل اتصال موازي در ورودي داراي ريپل جريان ورودي كم بوده و همچنين به دليل سري بودن قسمت دوم هر مبدل در خروجي، بهره ولتاژ بيش از پيش افزايش مي‌يابد.

تاریخ اظهارنامه: 1398/04/16
تاریخ ثبت: 1399/03/31
خلاصه اختراع:

اين اختراع فرمولاسيون جديد و روش ساخت نوين فيلمهاي مخاط چسب باكال با رهايش كنترل شده بر پايه آلياژ سه پليمر پكتين٬ پلي وينيل پيروليدون و پلي وينيل الكل براي رهايش داروي گاباپنتين است. اين فيلمهاي مخاط چسب باكال با نسبت هاي مختلف از سه پليمر پكتين٬ پلي وينيل پيروليدون و پلي وينيل الكل ساخته شد. مطالعات FTIR هيچ گونه برهمكنشي را بين داروي گاباپنتين و پليمرهاي بكار رفته در اين فيلمهاي مخاط چسب باكال نشان نمي دهد. فيلمهاي مخاط چسب براي خصوصيات فيزيكوشيميايي مانند: ضخامت٬ وزن٬ دوام تاشوندگي٬ درصد رطوبت از دست داده شده٬ pH سطح٬ شاخص تورم٬ خصوصيات مكانيكي٬ استحكام زيست چسبي و مطالعات رهايش دارو٬ مورد ارزيابي قرار گرفت. همه فرمولاسيون ها ميزان تورم مناسب٬ مقاومت كششي و مكانيكي خوب و استحكام زيست چسبي عالي نشان مي دهد. سينتيك رهايش داروي گاباپنتين از فيلمهاي مخاط چسب باكال مطرح شده در اين اختراع از مرتبه صفر تبعيت مي كند. در اين اختراع تنها با برهمكنش بين پليمرهاي آبدوست و بدون استفاده از حلال هاي آلي و مواد اتصال دهنده٬ فيلمهاي مخاط چسب باكال با خصوصيات مناسب٬ به عنوان يك محصول ايمن٬ جهت استفاده به عنوان ابزار رهايش دارو٬ به دست آمد.

تاریخ اظهارنامه: 1397/09/20
مالک/مالکان: دانشگاه صنعتي قم
تاریخ ثبت: 1398/10/29
خلاصه اختراع:

امروزه با گسترش روزافزون استفاده از انرژي الكتريكي، مسئله انتقال قدرت الكتريكي اهميت زيادي يافته كه در نتيجه آن خطوط انتقال قدرت مجبور به انتقال حداكثري توان مي‌باشند. با افزايش تقاضاي انرژي، شبكه‌هاي برق قدرت دچار چالشي بزرگ در تامين توان راكتيو و حفظ ولتاژ در محدوده قابل قبول شده است. براي رفع اين مشكل از شيوه جبران توان راكتيو سيستم استفاده مي‌شود. در روش‌هاي متداول، از جبران‌كننده‌هاي كنترل شونده با كليد‌هاي مكانيكي (خازن يا راكتور كنترل شونده به كمك كليد قابل قطع و وصل زير بار) يا استاتيكي (ادوات FACTS) استفاده مي‌شود. به‌دليل ولتاژ‌هاي بالا در شبكه‌هاي قدرت، استفاده از اين كليدها دشوار و با محدوديت همراه است. ولتاژ شبكه‌هاي فشار قوي انتقال از حد ظرفيت بلوكه كردن نيمه هادي‌هاي قدرت معمول، بيشتر است در نتيجه ساخت كليد‌هاي استاتيكي در سطوح ولتاژ و جريان بالاي سيستم‌هاي قدرت نياز به فناوري بالائي دارد. به منظور استفاده از اين كليدها ابتدا ولتاژ را توسط ترانسفورماتورهاي كاهنده به سطح متوسط كاهش مي‌دهند و سپس با استفاده از سري سازي اين كليدها ولتاژ را در سطح مجاز كليدها محدود مي‌كنند البته سري سازي چنين كليد‌هايي با قابليت اطمينان مطلوب براي شبكه‌هاي قدرت نياز به فناوري بالايي دارد. در طرح ارائه شده به منظور كنترل اندوكتانس راكتور از روش راكتور كنترل شونده با تريستور به روش مسدودسازي مسير شارژ هسته استفاده مي‌شود. چون در اين روش مسير شار مغناطيسي و سيم پيچ‌ها به نسبت تعداد كليد‌هاي استفاده در راكتور تقسيم مي‌شود، اين قابليت وجود كه با تقسيم و تقليل ولتاژ در هر كدام از سيم پيچ‌ها، ولتاژ اعمالي به كليدها را برابر با ولتاژ نامي هر كليد انتخاب كنيم و در نتيجه نيازي به استفاده از ترانسفورماتور كاهنده به سطح ولتاژ متوسط و سري سازي كليدها نمي باشد.

موارد یافت شده: 3