لیست اختراعات با مالکیت
دانشگاه صنعتی امیرکبیر نوع شخص حقوقی
5 عدد
هدف از اين ظهار نامه اعلام توليد آميژان CM200E بر اساس استاندارد انگليسي BS1981:2003E در ايران مي باشد. آلياژمذكور كه در صنايع توليد مس خالص و آلياژهاي برنز آن استفاده مي شود قبلا بطور كامل وارداتي بوده و پس از تحريم هاي اقتصادي از معضلات كشور بود. زيرا عناصر اينگونه آميژان ها داراي فشار بخار پايين بوده و در طي آلياژسازي تبخير شده و امكان دسترسي به تركيب استاندار در مقياس صنعتي ( نه آزمايشگاهي) كاري نسبتا پيچيده و نياز به دانش فني داشته. ولي هم اكنون با توجه به بيش از 7 سال تحقيق در گروه مهندسي متالورژي دانشگاه صنعتي امير كبير بالاخره اين آميژان در ايران تهيه شد. سپس در مرحله صنعتي در مقياس 2 تن نيز ساخته و تركيب دقيق آن مطابق استاندارد انگليسي BS1981 مورد تاييد قرار گرفت و در صنايع مورد نياز مورد استفاده قرار گرفته كه تابحال رضايت مطلوب را داشته است. لذا براي اولين بار درايران دانش فني اين آلياژ توسط دانشگاه صنعتي اميركبير تهيه و بومي سازي شده است. همانطور كه گفته شده نوع آوري اين اختراع منحصر به ايران بوده است واگرنه قبلا در ساير كشورهاي آمريكايي و آسيايي انجام شده است. بومي سازي آن در كشور ايران مورد نظر مخترعين مي باشد
الياف طبيعي از دوران باستان نقش بسيار مهمي را در صنعت نساجي بر عهده داشته و تا به امروز بدليل خواص منحصر به فردشان به عنوان منسوجات با كيفيت به نحو گستردهاي استفاده ميگردند. هر چند بدليل محدوديتهاي ريسندگي، تمامي الياف توليدي به علت كوتاهي طول قابليت ريسيدن و تبديل شدن به نخ و منسوجات را ندارند و گاهي اين الياف طبيعي در حين فرايند به هدر ميروند. از طرفي بسياري از منسوجات بدست آمده از اين الياف پس از مصرف به ضايعات تبديل شده و دور ريخته ميشوند. اين در حالي است كه ميتوان اين الياف را بدليل خصوصيات ذاتي عالي در مصارف مختلف به كار برد. از بين اين مواد الياف پروتئيني طبيعي مانند پشم داراي خواص جذب رطوبت و ممانعتي متوسط بوده و با پوست انسان سازگار است. با توجه به حجم قابل توجه ضايعات پشمي كه به صورت محصول جانبي دباغي ها، كشتارگاه ها، الياف پشم غير قابل ريسندگي، فرش و لباسهاي مستعمل پشمي و غيره به دست مي آيد، امكان به كارگيري ضايعات پشمي بازيافت شده و تبديل آن به محصولات با ارزش افزوده وجود دارد. در اين طرح پژوهشي از روش هيدروليز آنزيمي به عنوان يك فرايند دوستدار محيط زيست براي تهيه نانوذرات از الياف پروتئيني پشم استفاده شده است. از طرف ديگر براي تهيه اين نانوذرات از منابع ضايعاتي استفاده شده كه در صورت موفقيت، ميتوان از منابع انبوه ضايعات پشمي در تهيه اين نانو ذرات و استفاده از آنها در مصارف متنوع و نانوكامپوزيتهاي پليمري بهره برد و به اين ترتيب گامي بزرگ در جهت تجاري نمودن توليد نانوذرات پروتئيني برداشت.
امروزه يكي از شاخصهاي مهم جهت توسعه يافتگي كشورها مربوط به اهميت توجه به بازيافت ضايعات ميباشد. با توجه به توليد ساليانه ميليونها تن پر در مرغداريها، ميبايستي راه مناسبي براي استفاده از اين منبع ارزان و غني از پروتئين يافت. قسمت اعظم بدن پرندگان از پر پوشيده شده كه يك پوشش محافظ را براي پرندگان فراهم ميآورد. پر از پروتئين ليفي و نامحلول كراتين تشكيل شده كه سبب ايجاد خواص فيزيكي و شيميايي مطلوب آن شده است. علي رغم ارزش كراتين موجود در پر مقدار قابل توجهي از آن به وسيله سوزاندن و يا دفن كردن از بين ميرود، در صورتي كه ميتوان از اين پرها به عنوان يك منبع پروتئيني پربازده و كارآمد در مصارف متعدد استفاده نمود. در اين طرح پژوهشي براي تهيه نانوذرات از پر مرغ از روش هيدروليز آنزيمي به عنوان يك فرايند دوستدار محيط زيست استفاده شده است. با توجه به خصوصيات ذاتي منحصر به فرد پر به عنوان يك ماده ليفي، نامحلول و سخت، ميتوان نانوذرات توليد شده را در صنايع مختلف و همچنين به منظور اصلاح خواص پليمرها و كامپوزيتهاي متنوع بكار برد و به اين ترتيب گامي بزرگ در جهت بازيافت پر و تجاري نمودن توليد نانوذرات پروتئيني برداشت.
در اين اختراع از منبع حرارتي متمركزي به نام پلاسما استفاده شده است. در اثر استفاده از پلاسما استحكام تسليم حجمي كه قرار است به عنوان براده از قطعه جدا شود، كاهش مي يابد. در نتيجه نيروهاي فرزكاري و انرژي مصرفي كاهش مي يابد.
با كمك اين دستگاه و با استفاده از روش بكارگرفته شده ي اِعمال امواج آلتراسونيك از خارج و روي بدنه ي لوله، ميتوان رسوبزدايي داخلي لوله هاي حامل مواد مايع خصوصا نفت و گاز را انجام داد. براي از بين بردن رسوبات در لولههاي نفت و گاز، امواج آلتراسونيك به وسيله كلگي آلتراسونيكي كه به بدنه خارجي لوله متصل است به لوله انتقال مييابد و با توجه شتاب بالاي ايجادشده توسط اين امواج و تفاوت بين پارامترهاي اينرسي، الاستيسيته و مقاومت براي رسوبات و بدنه فلزي لوله، جدايش و اضمحلال رسوبات صورت ميگيرد. مزيت اين روش نسبت به ساير روشها اين است كه در آن، نيازي به باز كردن لوله ها و دسترسي به داخل آنها و در نتيجه توقف فرايند انتقال مايع نيست. لذا بكارگيري اين روش به منظورِ رسوب زدايي لوله ها بسيار كاربردي و اقتصادي است. در اين وسيله ارتعاشات با يك فركانس مخصوص، توسط يك ترانسديوسر ايجاد شده و از طريق رابطي به ديوارة لوله منتقل ميشود. به منظور انتقال بهينة امواج به لوله، يك مكانيزم گوهاي گيرهبندي، از طريق دو تسمة فلزي، رابط را به لوله متصل ميكند و تماس محكمي ايجاد ميكند. فركانس مخصوص لازم براي فرايند رسوب زدايي، در اين سيستم به كمك يك برنامة رايانه اي به صورت لحظه اي و خودكار كنترل شده و توسط منبع تغذيه ي مخصوص توليد ميشود تا موج شكل گرفته در بدنه ي لوله، ايستا و سيستم درحالت تشديد و انتقال توان به لوله حداكثر باشد.
موارد یافت شده: 5