لیست اختراعات با مالکیت
رضا عبدي
12 عدد
قلم تزريق انسولين جهت تزريق انسولين به بدن بيمار
تزريق يكي از دردناكترين و شايعترين مداخله پزشكي است كه سالانه بيش از 12 ميليارد در سرتاسر جهان انجام ميشود. با وجود استفاده وسيع از اين مداخله، درد ناشي از آن هنوز به عنوان يكي از مشكلات لاينحل بهداشتي باقيمانده است. درد ناشي از تزريقات از جمله شايعترين علل اجتناب از درمان است و براي بسياري تنش زا و ناخوشايند است.در اين اختراع با استفاده از محرك هاي سه گانه ويبره,لمس عمقي و سرماي موضعي و براساس مدل علمي كنترل دروازه اي درد باعث كاهش موثر احساس درد ميشود.اين ابداع با رابط كاربري ساده,ارزان قيمت بودن,بدون عارضه جانبي بودن, بهداشتي بودن و اثربخشي بالا قابليت همه گير شدن در كليه مراكز درماني را دارد كه كمك بزرگي به كاهش احساس ناخوشايند نسبت به درمان هاي تزريقي ميكند.
طراحي و ساخت دستگاه پلاسماي كانوني نوع مدر با انرژي kJ5، يكي از ماشينهاي پالسي همجوشيهستهي، دستگاه پلاسماي كانوني است، زمينهي اصلي اين اختراع تحقيقات در زمينه گداخت هستهاي ميباشد. اين دستگاه به عنوان يك مولد نوترون، اشعه ايكس، باريكه الكترون و يون پالسي ميتواند زمينه هاي جديدي را براي انجام پروژههاي عملي در حوزه رشته مهندسي هستهاي ايجاد كند. ايمني بالا، قابليت پرتابل شدن و راندمان بالا از ويژگي هاي شاخص اين دستگاه ميباشد.
در دستگاه پلاسماي كانوني، تخليه اصلي در داخل يك محفظه از جنس استيل رخ ميدهد. الكترود آند دستگاه، داخل اين محفظه قرار ميگيردوالكترود كاتد بدنه استوانه اي و درب محفظه مي باشد.تخليه هواي داخل اين محفظه تا فشارهاي ميكروبارتوسط پمپ خلاء مناسب صورت مي گيرد و سپس تزريق گاز مورد نظر به داخل محفظه توسط سيستم تزريق گاز انجام ميشود. منبع ذخيره انرژي دستگاه، يك ياچهار بانك خازني ميباشد. براي تخليه انرژي خازن به داخل محفظه اصلي معمولا از يك كليد توان بالا از نوع گاف جرقه يا اسپارك گپ استفاده ميشود. شارژ كردن خازن بوسيله يك سيستم شارژ كننده انجام ميشود و پالس لازم براي شروع تخليه توسط مدار تريگر تامين ميشود. در مجموع ميتوان گفت كه يك دستگاه پلاسماي كانوني از سه قسمت اصلي تشكيل ميشود : 1)عناصر مكانيكي كه شامل محفظه تخليه، سيستم خلاء و تزريق گاز ميباشند. 2)عناصر الكتريكي كه شامل بانك خازني ، دستگاه شارژ، تريگر و سوييچ اسپارك گپ ميباشند. 3)ابزارهاي اندازه گيري پارامترهاي الكتريكي و پرتوهاي خروجي دستگاه.
خاك هاي كشاورزي كه تراكتور بر روي آن كار خواهد كرد، سست weak . هستند يعني در اثر بار گذاري افقي بريده شده و در اثر بار گذاري قائم، فشرده و متراكم مي گردند. كه از نقطه نظر كشش، شرايط مناسبي به حساب نمي آيد. در اين شرايط، مهمترين پارامتري كه بازده عملكردي تراكتور، به ويژه بازده عملكرد كششي آن را تحت تاثير قرار مي دهد بكسوات يا لغزش چرخ هاي محرك تراكتور مي باشد. متاسفانه با اين همه اهميتي كه لغزش دارد تراكتورها مجهز به مكانيسمي نيستند كه بتواند ميزان لغزش را براي اپراتور نشان دهد و اين درحالي است كه اولا تراكتور در شرايط بسيار متغير محيطي در سيستم هاي مختلف كشاورزي كار مي كند و ثانيا هر محيط و مزرعه اي و شرايط خاكي و رطوبتي خاك در يك ميزان مشخص و منحصر بفردي از لغزش بهترين بازده هي كششي را ايجاد مي كند و ثالثآ هر عمليات و ادواتي نيز ميزان لغزش متفاوتي را در تراكتور باعث مي شود و ... . بنابراين نياز شديدي وجود دارد كه در شرايط مختلف كاري ميزان تراكتور تعيين شده و متناسب با شرايط تنظيم گردد. همچين در طرح هاي تحقيقاتي مزرعه اي معمولآ طول و عرض كرت هاي آزمايشي مقدار مشخص و از قبل تعيين شده اي دارند فلذا براي تعيين لغزش از شمارش تعداد دور زدن هاي چرخ هاي محرك استفاده مي شود. وقتي تراكتور به آخر كرت مي رسد چنانچه چرخ در آخرين دور خود نسبتي از يك دور را به خود اختصاص دهد تكليف نامعلوم خواهد بود زيرا بسته به دقت نظر شخص شمارنده خواهد بود و اين امر يكي از مشكلات بسيار مهم كارهاي تحقيقاتي مي باشد كه محقيقين اين پژوهش در اجراي طرحي با عنوان بررسي عملكرد كششي تراكتورهاي رايج در استان آذربايجان شرقي با آن مواجه شدند براي حل مشكلات اندازه گيري بكسوات، سامانه اندازه گيري لغزش تراكتور را مبتكرانه طرح ريزي نموده و در عمل با موفقيت بكار گرفتند. اين سامانه از سه بخثي مهم شفت انكودر، شاسي و شارنده تشكيل شده است. شفت انكودر استفاده شده در اين طرح كه با محور اكسل عقب تراكتور كوپل شده بود، از نوع مدل 50 ISE بوده و داراي 5 خروجي مي باشد. خروجي A آن مي تواند به به ازاء هر دور محور شفت انكودر ۵٠ پالس ايجاد كند. خروجي پنجم اين دستگاه توانايي توليد ٢٠٠ پالس را به ازاي هر دور محور شفت انكودر دارد. بنابراين دقت سامانه از يك پنجاهم تا يك دويستم دور قابل تغيير است كه بسته به دقت مورد نظر محقق مي تواند دقت مطلوب انتخاب شود. جهت كوپلينگ شفت انكودر به محور چرخ محرك تراكتورها، يك شامي مناسب طراحي و ساخته شد كه قابليت انطباق و نصب آسان، روي مدلهاي مختلف تراكتور را دارا بود و ميتوانست شفت انكودر را به راحتي و با تنظيمات اندك به محور چرخ محرك تراكتورها كوپل كند. شمارنده مورد استفاده در اين طرح ديجيتالي بود كه به صورت سري به شفت انكودر متصل شد. شمارنده مزبور قادر بود تعداد پالسهاي ارسالي شفت انكودر را به صورت عدد نمايش داده و ضبط كند. اين سامانه براحتي در هر شرايطي و در هر زمان و مكاني براي كليه تراكتورها قابل استفاده مي باشد.
سامانه ارزياب خودكار عملكرد سيستم تغذيه و انتقال بذر در دقيق كارها در گروه مهندسي ماشين هاي كشاورزي دانشگاه تبريز طراحي ، ساخت و ارزيابي گرديد. بخش سخت افزاري سامانه در مورخ 05/03/1389 با شماره 64859 در اداره ثبت اختراع به ثبت رسيده است و در حال پيگيري و انجام مراحل ثبت بين المللي مي باشد. براي اين كه سامانه مذكور بتواند به وظايف خود به طور اتوماتيك و خودكار عمل نمايد. لازم بود نرم افزاري مناسب و هماهنگ با سيستم تهيه شود تا سامانه بتواند به طور هوشمند فرايند ارزيابي عملكرد سيستم تغذيه و انتقال بذر را به انجام رساند. از آنجايي كه هيچ گونه نرم افزاري مطابق با سيستم يافت نشد. بنابراين كليه برنامه هاي افزاري مورد نياز توسط خود محققين نوشته شد. در نهايت براي ارزيابي عملكرد سامانه(مجموعه سخت افزار و نرم افزار سيستم) طرح آزمايشي كاملا تصادفي استفاده شد. چهار نوع مختلف ساچمه به عنوان نماينده چهار نوع مختلف بذر با قطرهاي 2mm،3mm،4mm و6mm انتخاب شده و به عنوان تيمارهاي طرح در نظر گرفته شدند. نتايج حاصل از تجزيه واريانس داده ها نشان داد كه بين اندازه هاي مختلف ساچمه ها (تيمارها) از لحاظ آماري اختلاف معني داري درسطح احتمال ./.1 وجود دارد. ضريب تغييرات كوچك آزمايش (C.V=1.2./.)نيز نشان داد كه آزمون با دقت بسيار خوبي انجام پذيرفته و نتايج حاصل قابليت اطمينان بالايي دارد. پاسخ زماني سيستم حسگر با توجه به دستورات نوشته شده براي واحد پردازش و با در نظر گرفتن تاخيرات زماني لحاظ شده، حداكثر 5 ميلي ثانيه حاصل شد كه بيايانگر توانايي خوب سيستم براي ارزيابي سيستم تغذيه و انتقال بذر در دقيق كارها مي باشد. آزمون مقايسه ها نيز، نشان دهنده وجود اختلاف معني داري در سطح احتمال يك درصد بين دقت تشخيص ساچمه هاي با قطر 2mm و بقيه ساچمه هاست. مهمتر از همه اين كه نرم افزار طراحي شده براي سامانه قابليت تطابق بسيار خوبي با نرم افزارهاي آماري دارد و امكان تجزيه و تحليل آماري داده ها را فراهم مي سازد.
سامانه ارزياب خودكار عملكرد دقيق كارها در گروه مهندسي ماشين هاي كشاورزي دانشگاه تبريز طراحي، ساخت و ارزيابي گرديد. انجام يك رساله كارشناسي ارشد با عنوان اتوماسيون فرايند ارزيابي عملكرد سيستم تغذيه بذر در كارنده ها با استفاده از حسگرهاي نوري - الكترونيكي و دفاع از آن با درجه عالي (نمره 19/87) و نيز ارائه سه مقاله از پشتوانه هاي علمي اين اختراع مي باشند كه از سال 1382 توسط مخترع دنبال مي گردد. قسمت هاي كلي سيستم بصورت نمودار بلوكي در ذيل آورده شده است. چنانچه مشاهده مي گردد اطلاعات مربوط به سقوط بذر توسط سيستم حسگرهاي توري ثبت شده و سپس جهت نمايش داده ها، انجام عمليات تجزيه و تحليل آماري و نمايش نهايي به كامپيوتر منتقل مي شود. در اين اختراع از چندين جفت حسگر نوري از نوع يك مسيره انتخاب شده است و فرستنده ها و گيرنده ها هر كدام به تعداد 24 عدد در دو واحد مجزا قرار دارند يك عدد حسگر سطح مقايسه نيز براي دريافت نور محيط در سامانه گنجانده شده است. قالب حامل حسگرها از فيبر استخواني آلماني انتخاب شده و عمليات ماشين كاري آن با دستگاه جيگ بورينگ انجام پذيرفت. مدارهاي واسط و پردازش طراحي، شبيه سازي و مورد ارزيابي قرار گرفتند سپس بوردهاي متناظر ساخته شده و در آزمياشگاه الكترونيك دانشكده مهندسي برق تست شدند. در نهايت براي ارزيابي سامانه از طرح آزمايشي كاملا تصادفي استفاده شد. چهار نوع مختلف ساچمه به عنوان نماينده چهار نوع مختلف بذر با قطرهاي 4mm,3mm,2mm و 6mm انتخاب شده و به عنوان تيمارهاي طرح در نظر گرفته شدند. نتايج حاصل از تجزيه واريانس داده ها نشان داد كه بين اندازه هاي مختلف ساچمه ها (تيمارها) از لحاظ آماري اختلاف معني داري در سطح احتمال 1% وجود دارد.
اين دستگاه جهت خرد كردن گياهان دارويي خشك و تر مي باشد كه ميتواند با تنظيم آن در اندازه هاي مختلف خرد كند و نيز جهت بوجاري (جدا كردن اجزاي يك گياه مثل نسترن) استفاده مي شود.
ماشين برداشت غلاف كن شانه اي (مخصوص برداشت بقولات پنبه و ساير محصولات مشابه) اين ماشين براي برداشت نخود نخود فرنگي انواع لوبيا باقلا و پنبه و ساير محصولاتي كه داراي غلاف يا غوزه باشند كاربرد دارد. اجزاي تشكيل دهنده اين ماشين عبارتند از شكل 1 صفحه 4 توصيف اختراع: 1- واحد غلاف كني و مكانيزم چرخش آن 2- استوانه حامل انگشتي ها 3- صفحات حمايت جانبي محصول برداشت شده 4- مخزن جمع آوري محصول برداشت شده 5- كفشك تنظيم ارتفاع دستگاه از سطح زمين 6- كاهنده دور و سيستم محرك دستگاه 7- شاسي صفحات هادي محصول و نقاط اتصال دستگاه به نيروي محركه 8- حفاظ با پوشش دستگاه اين دستگاه مي تواند نيروي محركه خود را از كمباين تراكتور تيلر و دروگر گرفته و با دوران استوانه انگشتي ها واردار به حركت حول محور خود شده و بوته محصول را از پايين به سمت بالا شانه كرده و غلاف يا غوزه را از بوته جدا كرده و با ادامه حركت خود آن را به داخل مخزن پرتاب مي كند. انگشتي ها در قسمت پايين به دليل حالت عقب روندگي خود داخل استوانه رفته و از آسيب ديدگي در امام مي مانند با دوران استوانه از سوراخ هاي استوانه خارج شده و محصول را شانه مي كنند.
موارد یافت شده: 12