لیست اختراعات با مالکیت
رضا كياني
22 عدد
لحيم كاري سخت يا درزجوش گروهي از فرايند هاي جوشكاري هستند كه در آنها قطعات تا يك دماي مناسب گرم ميشوند و با استفاده از فلز پركننده ) دماي ذوب بالاي 450 درجه سانتي گراد (و فلاكس)جهت حركت دادن مذاب فلز پركننده( ، اتصال مي يابند.كه از جمله مزاياي آن اتصال فلزات غيرهم جنس و حفظ خواص متالورژيكي فلز پايه دانست.فلاكس مصرفي در اين روش از ملزومات مهم اين روش مي باشد كه تاثير مهمي روي خواص متالورژيكي و مكانيكي جوش نهايي دارد. اين اختراع با استفاده از تركيب موادي همچون اسيد بوريك ،پتاسيم كربنات، پتاسيم فلورايد ، هيدروفلوريك اسيد و همچنين آمونيوم بي بورات فلاكسي با كيفيت بالا و هزينه پايين در مقايسه با نمونه هاي خارجي مشابه براي اولين بار درمقياس صنعتي، در كشور توليد گرديد.
اختراع حاضر در زمنيه فني مهندسي مكانيك و سيستم هاي اندازه گيري است در تمام جرثقيل ها براي بلند كرد جسم، از يك قلاب و قرقره استفاده مي شود. جسم به قلاب آويزان مي گردد و سيم بكسل كه به دور قرقره مي باشد جمع شده و بدين ترتيب جسم از زمين كنده مي شود. در اين اختراع دو عدد لودسل فشاري در دو طرف قرقره و در پايين آن، نصب مي گردد كه توسط پيچ و مهره به قرقره متصل مي شوند. سپس يك شافت فولادي روي اين دو عدد لودسل قرار مي گيرد و توسط اتصالات مكانيكي قلاب به اين شافت فولادي، متصل مي گردد. هنگامي كه جسم به قلاب آويزان مي شود و سيم بكسل دور قرقره جمع مي شود، وزن بار توسط قلاب به شافت فولادي منتقل شده و از آنجا وزن بار بر روي دو عدد لودسل فشاري كه شافت بر روي آنها قرار دارد منتقل شده و لودسل ها مقدار وزن بار را به يك سيگنال الكترونيكي تبديل كرده و براي پردازشگر باسكول كه در كنار لودسل ها قرار گرفته است ارسال مي نمايند. اين سيگنال الكترونيكي توسط مبدل هاي آنالوگ به ديجيتال، به اعداد ديجيتالي تبديل شده و پس از انجام محاسبات، وزن بار محاسبه شده و براي نمايشگر ارسال شده و نمايشگر وزن بار را نشان مي دهد. پس در اين اختراع مهمترين نوآوري ايجاد شده نحوه آرايش لودسل ها و استفاده از لودسل هاي فشاري بجاي لودسل هاي كششي مي باشد. اجزاي اين اختراع عبارتند از: قرقره قفل ميله پوشش فرستنده لودسل قلاب
دستگاه متعادساز جريان فازها، مقادير جرياني بار فازها در شبكه مورد مطالعه را اندازهگيري نموده و پس از تعيين ميزان عدم تعادل بار فازها و مقايسه آن با شاخص تعيين شده، فرمان جابجايي بار فازهاي مشتركين تغذيه شونده را، از واحد هوشمند دستگاه به سوئيچهاي عملگر تا متعادلسازي حداكثري بار فازها، صادر مينمايد. اين سوئيچها در حداقل زمان، اقدام به جابجايي بار فازهاي مشتركين به تعداد مورد نياز و از فازهاي تعيين شده توسط بخش هوشمند دستگاه، به فازهاي مشخص و كم بار مينمايند. با اجراي اين طرح، علاوه بر كاهش تلفات ناشي از عدم تعادل بار فازها در شبكههاي توزيع فشارضعيف، عوارض سوء و اثرات نامطلوب ديگري شامل موارد ذيل، كه بعنوان چالشها در صنعت برق كشور محسوب ميشوند، مرتفع ميگردد: - افزايش تلفات انرژي - اشغال ظرفيت شبكه - برقدار شدن سيم نول - نامتعادلي ولتاژهاي سه فاز - افزايش تلفات مسي و آهني در ترانسفورمرهاي توزيع
دوشاخه هاي برقي وسيله اي به جهت ارتباط الكتريكي مي باشند كه وظيفه عبور ولتاژ و جريان مورد نظر را از خود به مصرف كننده ها را دارا مي باشند ، متاسفانه به دليل ايرادات ساختاري ، درصدي از اتفاقات و حوادث را به خود اختصاص داده اند.حوادثي شامل برق گرفتگي انسان و آتش سوزي منازل كه عمده اين اتفاقات مي باشند.به طور كل نمونه هاي قبلي داراي ايرادات مهم و خطر سازي بودند كه به آنها اشاره ميكنيم. 1-به دليل ايرادات ساختاري ، گاهي اوقات باعث ايجاد برق گرفتگي هاي شديد مي شوند. 2-به دليل سادگي ، گاهي اوقات باعث عدم كارايي درست و عملكرد مناسب مي شوند. اما در اين دوشاخه امكاناتي قرار داده شده است كه بتواند سطح ايمني در دوشاخه ها را بالا برده و مشكلات موجود در نمونه هاي قبلي خود را به حداقل برساند. از جمله اين امكانات ميتوان به موارد زير اشاره كرد. 1.سيستم تشخيص بدن انسان 2.سيستم تشخيص گاز متان و گاز طبيعي مايع در محيط 3.سيستم تشخيص قطع شدگي سيم داخل دوشاخه 4.سيستم نمايش ميزان جريان عبوري از دوشاخه 5.سيستم كنترل وضعيت روشني و خاموشي دوشاخه از فاصله دور 6.سيستم نمايش موقعيت مكاني دوشاخه در محيط هاي تاريك بواسطه اين سيستم ها دوشاخه ميتواند عملكرد بهتري نسبت به نمونه هاي قبلي خود داشته باشد.
سنسور تشخيص زاويه وسيله اي براي اندازه گيري و يا حفظ تعادل مي باشد كه بر طبق قوانين فيزيك از اصل بقاي تكانه زاويه اي استفاده مي كند كه دستگاه معادل آن ژيرسكوپ مي باشد.طبق تحقيقات صورت گرفته امروزه يكي از مسائل مهم در سيستم هايي كه نياز به حفظ تعادل دارند ، مكانيزم تشخيص زاويه به صورت پيوسته و دقيق مي باشد.امروزه براي اندازه گيري زاويه از مكانيزم ژيروسكوپ و مدارهاي الكترونيكي شتاب استفاده مي شود و مشكل اساسي اين سيستم ها شامل توان مصرفي و جريان زياد ، ساختار ظريف و خروجي هاي ديجيتال(كه باعث افزايش مدار هاي واسط در صورت استفاده به صورت جداگانه و بدون پردازشگر)مي باشد.لذا هدف نهائي ساخت سنسوري مي باشد كه علاوه بر كارايي صحيح و دقيق و عملكردي مناسب ، مشكلات ذكر شده را برطرف نموده و بازدهي بهتري و بيشتري در شرايط مختلف نسبت به نمونه هاي پيشين خود داشته باشد.همچنين ارائه اي نوين و بهبود يافته در جهت اندازه گيري زاويه بر پايه قانون گرانش زمين و ميزان فشار وارده بر سطح از جمله مواردي است كه اين سنسور را از نمونه هاي تقريبا مشابه خود متمايز ساخته است.
تحقيق حاضر "سنتز درجاي نانوكامپوزيت نيتريد آلومينيوم-نانولوله كربني توسط روش مكانو ترمال" به عنوان روشي نو جهت سنتز همزمان ذرات نيتريد آلومينيوم و نانولوله هاي كربني با نسبت هاي متفاوت و با هزينه بسيار پايين مطرح گرديد. نسل جديد نانوكامپوزيت هاي AlN-MWCNTs اغلب با مخلوط كردن پودرهاي از پيش سنتز شده، توليد مي شوند و در زمينه هاي الكترونيكي و يا به عنوان فاز تقويت كننده در آلياژها و تركيبات پليمري كاربرد دارند. با توجه به پيچيدگي فرايند سنتز نيتريد آلومينيوم و نانولوله هاي كربني، هزينه تمام شده اين دو ماده زياد بوده و اين مشكل در مورد نانوكامپوزيت هاي AlN-MWCNTs بسيار چشمگيرتر است. در روش حاضر با آسياكاري پودرهاي ارزان ملامين وآلومينيوم با نسبت مولي 6:1 و درمدت 6 ساعت مي توان ذرات نيتريد آلومينيوم نانوساختار را در حالت جامد و در دماي محيط سنتز نمود. در عين حال با حرارت دهي مخلوط 5 ساعت آسياكاري شده، با نرخ حرارت دهي 20 درجه بر دقيقه تا 1000 درجه سانتيگراد و تحت اتمسفر آرگون، نانولوله هاي كربني در كنار ذرات AlN شكل گرفتند. منبع كربني سنتز نانولوله هاي كربني در اين روش بقاياي ملامين آسياكاري شده (فاز جامد) معرفي شد كه طي فرايند عمليات حرارتي بعدي تنها ظرف 10 تا 20 دقيقه منجر به تشكيل نانولوله هاي كربني مي شوند.
در صنايع كاغذ سازي براي خشك كردن كاغذ از خشك كننده هايي با مكانيسم بخار استفاده ميگردد بدين صورت كه ابتدا آب را پيش تصفيه و پس تصفيه نهايي آنرا با روشهاي مختلفي (اسمز معكوس ، مبادله يوني ، تقطير) تبديل به آب مقطر و بدون املاح نموده سپس آب را توسط ديگ بخار به بخار تبديل و به داخل خشك كننده منتقل كرده و با انرژي حرارتي بخار كه به سطح بيروني خشك كننده منتقل مي شود كاغذ را خشك مي كنند. در اين روش مصرف آب براي توليد آب مقطر و بدون املاح و نهايتاً بخار بسيار زياد بوده و همچنين هزينه خريد،نصب و راه اندازي ديگ بخار و سيستمهاي كنترلي و متعلقات مربوطه اعم از لوله كشيهاي استيل و شير آلات و اتصالات و ... حدوداً يك چهارم كل سرمايه گذاري براي خط توليد كاغذ ميباشد مضاف بر اينكه تعمير و نگهداري ديگهاي بخار هزينه هاي زيادي را در بر داشته و خطرات ناشي از انفجار ديگ بخار و تركيدن لوله ها ، اتصالات و خشك كننده هاي كاغذ بر اثر پوسيدگي با گذشت زمان بعلت استهلاك و خورندگي بسيار بالاي آب جوش و بخار كه در گردش است همواره تهديدي جدي براي اين صنعت مي باشد. با توجه به مندرجات فوق بنده اقدام به طراحي و ساخت خشك كننده دوجداره كاغذ بدون استفاده از بخار نموده كه در اين مكانيسم بجاي اينكه از انرژي حرارتي بخار آب براي خشك كردن كاغذ استفاده گردد از انرژي حرارتي گاز بطور غير مستقيم و با استفاده از مكانيسمهاي انتقال حرارت بصورت تركيبي از همرفت ، جابجايي و تابش حرارتي كاغذ را خشك ميكنيم .بدين گونه كه با قرار دادن مشعل درون جداره داخلي خشك كننده دوجداره انرژي حرارتي مورد نياز را به صورت كاملاً يكنواخت به سطح خارجي خشك كننده منتقل نموده بدون اينكه در كيفيت محصول توليدي خللي ايجاد شود كاغذ را خشك ميكنيم. به منظور ايجاد يكنواختي در شار حرارتي كه به سطح خشك كننده ميرسد پس از مطالعات و محاسبات ترموديناميكي با توجه به ميزان حرارتي كه براي خشك كردن كاغذ مورد نياز است فاصله بين دو جداره را محاسبه نموده و خشك كننده را ساختيم كه خوشبختانه با موفقيت راه اندازي و آزمايش گرديد و محصول توليدي (كاغذ خشك شده) داراي استحكام و انعطاف پذيري بسيار مطلوبي مي باشد.
هم اكنون براي تهيه ذغال از چوب تنه درختان استفاده ميشود و براي اينكار جنگلها را تخريب و درختان را قطع كرده و از چوب آنها ذغال تهيه مي كنند. به منظور صيانت از منابع جنگلي و درختان كه سرسبزي و نشاط محيط اطرافمان را تامين ميكنند و همچنين حفاظت از محيط زيست تصميم به اختراع ذغالي گرفتم كه بدون استفاده از چوب بتوان آنرا توليد كرد بدين منظور پس از تحقيقهاي فراوان به اين نتيجه رسيدم كه از كاغذهاي باطله ذغال توليد كنم ، با توجه به اينكه كاغذ از چوب توليد ميشود و اصالت و خواستگاه آن چوب است از كاغذهاي باطله ذعال توليد كرده و نام اختراع خود را ذغال سبز گذاشتم.
جهت توليد نانو كربن فعال از كاغذ و مقواي باطله ابتدا مي بايست كاغذ و مقواي باطله را پس از جداسازي مواد زايد و غير سلولزي بصورت خمير كاملاً يكنواخت دراورد و سپس در اندازه نانو و كوچكترين واحد ساختاري الياف كاغذ را از يكديگر جدانمود و بعد از يكنواخت سازي سيال آنرا آبگيري و متراكم نمود و بصورت قالبهاي خام دراورد و پس از آنكه كاملاً متراكم گرديدند در يك خشك كننده تونلي قالبها راخشك و در مرحله نهايي عمليات كربونيزاسيون را روي آن انجام داد تا تبديل به كربن فعال گردد .
زمينه فني: مكانيك (جامدات). در برخي از دستگاه هاي صنعتي، بسته به كاربرد دستگاه مجبور به استفاده از از تعدادي گره (مثل ورودي و يا خروجي يك مخزن) هستيم كه بسته به كاربرد دستگاه، محل گره¬ها ثابت نيست ولي مي خواهيم نسبت فاصله گره ها از هم ثابت باشد مانند ورودي و يا خروجي مخزن يك دستگاه جداساز مواد كه با توجه به وزن مواد، مواد را از هم جداسازي مي كند كه در اين مورد بايد نسبت فاصله خروجي و يا ورودي مخزن جداساز هميشه نسبتي از ارتفاع كل مخزن جداساز باشد و اين در حالي است كه با توجه به متحرك بودن درب مخزن جداساز ارتفاع كل مخزن جداساز دائماٌ تغيير مي كند لذا در اين اختراع براي ثابت نگه داشتن نسبت فاصله بين تعدادي گره، از تعدادي فنر به طوري كه نسبت سختي فنرها نسبت به هم، نسبت عكس نسبت به، نسبت فاصله گره ها از هم دارد.
موارد یافت شده: 22