لیست اختراعات با مالکیت سعيد رضا صباغ يزدي
10 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 10
تاریخ اظهارنامه: 1389/12/18
تاریخ ثبت: 1390/03/23
خلاصه اختراع:

‏خنك كن هاي آبي نسبت به خنك كن هاي گازي كم مصرف تر بوده و مناسب مناطق با آب و هواي خشك مي باشند. اما بدليل بهينه نبودن طرح متداول خنك كن هاي آبي و اتلافات زياد انرژي در آنها، مصرف برق در اين نوع خنك كن ها قابل توجه مي باشد. از طرف ديگر با توجه محدود بودن منابع انرژي همچون برق، لزوم استفاده از روشهاي جديد جهت كاهش مصرف برق كولرهاي آبي و افزايش كارآئي بعلاوه استفاده از انرژيهاي پاك انگيزه هاي اصلي اين طرح ميباشد. طرح پيشنهادي با هدف اصلاح و بهينه سازي سيستم خنك كن آبي قديمي با انگيزه كاهش اتلاف و مصرف انرژي بعلاوه استفاده از انرژي خورشيدي طراحي شده اند. طرح جديد در مقايسه با دستگاه هاي خنك كن متداول در ايران داراي مزاياي زير مي باشد: ‏• كاهش انرژي لازم براي بادزن دمنده هوا (با بهسازي سيستم آن، استفاده از بادزن پروانه اي، انتقال سيستمهاي برقي به خارج از محيط مرطوب، تعبيه مجراي برگشت هوا، استفاده از بويانسي حرارتي براي ايجاد جريان هوا و اصلاح هواگذري فيلتر مرطوب كننده) ‏• حذف انرژي لازم پمپ آب به بالاي دستگاه با نصب لوله هاي آب فشان متصل به شير آب بالا (كه با فرمان گيري از سطح آب اضافي تبخير نشده در تشت پايين دستگاه قطع ميشود). ‏• بهداشتي كردن سيستم رطوبت دهي به هوا با تغذيه مستقيم از آب شهر تصفيه، بكارگيري خاصيت موئينگي و سختي گيري شده (عدم استفاده از آب مانده در تشت پايين) ‏• كمك گيري از انرژي خورشيدي با نصب پانل سلولهاي فتو-ولتيك با قابليت خود تنظيم زاويه در بالاي دستگاه خنك كن اصلاح شده براي تامين بخش قابل توجهي از انرژي) ‏• ايجاد سايه براي جلوگيري از گرم شدن بدنه دستگاه خنك كن آبي

تاریخ اظهارنامه: 1389/11/18
تاریخ ثبت: 1389/11/18
خلاصه اختراع:

كولرهاي آبي متداول به دليل ساختار بر اشكال خود (كه ساختار تجربي آن پايه هاي محكم علمي ندارد) داراي اتلاف انرژي زيادي مي باشند. با زياد شدن عمر قطعات و فرسوده شدن اجزاء اتلاف انرژي كولرهاي سنتي بالا رفته و مصرف انرژي آنها تشديد مي شود. در طرح پيشنهادي حاضر عواملي كه مصرف برق را در كولرهاي آبي (بدون تاثير مثبت در كاركرد آن) بالا مي برند بشرح ذيل مورد چاره انديشي قرار گرفته اند. مولفه هاي اصلي طرح پيشنهادي بشرح ذيل مي باشد كه با هدف اصلاح و بهينه سازي طرح سيستم خنك كن آبي با تجديدنظر در طرح سيستمهاي قديمي كولرهاي آبي با انگيزه كاهش اتلاف و مصرف انرژي بعلاوه استفاده از انرژي باد منظور شده اند. طرح ارائه شده در مقايسه با طرح هاي موجود پيشين از جنبه مصرف انرژي الكتريكي و آب مورد نياز جهت تامين رطوبت لازم اقتصادي تر بوده و قابل توجيه مي باشد. در طرح حاضر سعي شده است اتلافهاي انرژي (در دميدن هوا، جريان دادن دائمي آب و هواگذاري فيلتر مرطوب كننده) و استفاده از انرژيهاي طبيعي (گرانش زمين و وزش باد) با بهينه سازي سيستم كولر آبي كاهش يابد. طرح جديد در مقايسه با طرح هاي قبلي داراي مزاياي زير مي باشد: - كاهش برق لازم با اصلاح سيستم دمنده هوا با حذف تسمه، قرقره و ياتاقانهاي فرسوده شونده كاهش فشار روي فن با تعبيه مجراي برگشت هوا ، اصلاح هواگذاري فيلتر مرطوب كننده - حذف انرژي لازم براي جريان دادن دائمي آب به كمك استفاده از گرانش زمين و خاصيت موئينگي - اصلاح هواگذاري استاندارد سازي صفحه صافي هوا مرطوب كننده، سختي گيري از آب ورودي و تنظيم رطوبت متناسب با ميزان دميدن هوا - كمك گيري از انرژي باد (در مناطق باد خيز) با نصب پره هاي قائم با زواياي متغير در پيرامون پوشش خارجي استوانه اي شكل (خود تنظيم با جهت باد) براي تامين بخشي از انرژي (كاهش يافته) لازم براي دميدن هوا در كولر آبي اصلاح شده

تاریخ ثبت: 1388/11/07
خلاصه اختراع:

با توجه به اينكه همواره علم در حال پيشرفت است و پيشرفت تكنولوژي در جهت آسايش زندگي بشر قدم برمي دارد جمع آوري و پردازش اطلاعات از اهميت ويژه اي برخوردار است. در عصر امروز مهمترين دغدغه دولت ها انرژي است كه به علت محدوديت هاي منابع انرژي و توليدات آن مصرف بهينه انرژي بسيار حياتي و ضروري است. در جوامع امروزي به علت وسعت تعداد مصرف كننده هاي انرژي و همچنين سطح فكري گوناگون ما با مشكل مصرف غير بهينه انرژي روبرو هستيم. نه تنها گوناگوني سطح فكري مصرف كننده ها كه هر كدام تعبير خاص خود، به غلط يا به درست. از مصرف بهينه دارند تخصصي بودن نحوه مصرف بر اساس وضعيت كنوني و ساختار شبكه انرژي نياز به آموزش و توصيه متخصصان در هر مورد را بيش از پيش آشكار مي كند. سامانه الكترونيكي موجود در هر ساختمان داراي نمايشگر صفحه كليد براي تبادل اطلاعات و كاركرد و داراي اخطارهاي صوتي گوناگون است كه با توجه به شرايط متفاوت (اعلام خطر يا رسيدن پيغام يا...) به صدا در مي آيد. نكته حائز اهميت قيمت تمام شده پايين اين مجموعه به نسبت توانايي هاي آن است و نكته ديگر ساخت تماما بومي سامانه هاي ساختمان ها و فيدبك هاي ديجيتالي آن در ايران مي باشد و امكان كسب درآمد نيز از ديگر ويژگي هاي اين سيستم است.

تاریخ اظهارنامه: 1388/09/23
تاریخ ثبت: 1388/10/08
خلاصه اختراع:

سيلاب ناشي از رها شدن آب ذخيره شده در مخازن سدها مي تواند تاثيرات قابل ملاحظه اي بر مناطق پايين دست بگذارد پيش بيني تغييرات زماني سرعت و تراز سيلاب در مناطق مختلف مسكوني و استراتژيك پايين دست مي تواند به مديريت بحران و انجام به موقع عمليات لازم در مناطق در معرض خطر كمك نمايد. مسئله رها شدن آب ذخيره شده در مخزن سدها به پايين دست در مواردي همچون شكست سدها مي تواند بحران زا شده و يا در سناريوهاي تخليه برنامه ريزي شده كاربرد پدافندي داشته باشد. در مورد شكست سد بايستي رفتار سد به هنگام تخليه مخزن با توجه نوع سد مورد بررسي اعم از بتني (قوسي ، وزني و پايدار) يا خاكي مدنظر قرار گيرد. در حالت تخليه برنامه ريزي شده سدها مي بايست اندر كنش مشخصه هاي سازه هاي تخليه سد (سرريز ، تخليه كننده تحتاني و ...) و سيلاب رسيده به مخزن آن مورد توجه قرار گيرد. در هر دو مورد ياد شده در نظر گرفتن تاثير عملكرد مخازن و سدهاي بالا دست سد مورد نظر نيز بايستي لحاظ گردد. با توجه به پيچيدگي هاي بسيار زياد و دخالت عوامل متعدد در پديده شكست سدهاي خاكي در اين پروژه سعي شده است با تركيب معادلات ديفرانسيل حاكم بر جريان آب هاي سطحي ، مدل آشفتگي ؟؟ انتقال رسوب و همچنين معادله تغيير ارتفاعي بسترهاي ناپايدار و بر مبناي استفاده از روش عددي حجم محدود به شيوه ي جهتمند Roe ابزاري براي شبيه سازي پديده ي شكست سدهاي خاكي تدوين گردد كه با در نظر گرفتن غالب زير پديده هاي موجود در آن شامل: آشفتگي جريان، ريزش ديواره هاي جانبي كانال شكست، حساسيت به جنس مصالح بكار رفته در ساختار سد، اصلاح معادلات و روابط براي كاربرد بر روي شيب تند رو به پايين دست سد و در نظر گرفتن شرط تري و خشكي تا حد امكان بر واقعيت هاي موجود در طبيعت مسئله منطبق گردد. ضمن اينكه اين ابزار قابليت مدلسازي كل منطقه و توپوگرافي محل احداث سد را نيز دارا مي باشد. قسمت هاي مختلف مدل اعم از زير مدل هاي جريان، آشفتگي و انتقال رسوب با استفاده از نتايج حل تحليلي و يا آزمايشگاهي مورد صحت سنجي قرار گرفته و براساس نتايج بسيارمطلوب بدست آمده نحوه شكست سد خاكي Rossvatner واقع در كشور نروژ شبيه سازي شده است . با توجه به ويژگي هاي بر شمرده شده اين مدل قابليت بكارگيري در پيش بيني نحوه شكست هر نوع دلخواه از سدهاي خاكي را دارا مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1387/03/13
تاریخ ثبت: 1388/07/07
مخترع/مخترعان: سعيد رضا صباغ يزدي
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1390/04/04
تاریخ ثبت: 1390/10/04
خلاصه اختراع:

در موتور خانه ها ساختمانهاي كم جمعيت شهري آب سرد شهر وارد مخزن دو جداره شده و دماي آن توسط اب گرم شده توسط بويلر (كه در جدار خارجي مخزن در گردش است) بالا برده مي شود تا آب گرم مصرفي تامين گردد. متاسفانه در بويلرها تنها بخشي از انرژي ورودي براي گرم كردن آب استفاده مي شود و نزديك به 20 درصد انرژي ورودي از طريق مجراي دودكس به هدر مي رود. منطق اصلي طرح حاضر اينست كه هر چه دماي آب سرد ورودي شهري به مخزن آبگرمكن بالاتر برده شود ميزان انرژي كمتري نياز است تا دماي آب گرم به درجه مطلوب مصرف برسد و در نتيجه سوخت كمتري براي اين منظور مصرف خواهد شد. در طرح حاضر با كارگذاري لوله هاي رفت و برگشت پره دار آلومينيومي عمودي در دودكش و نصب دريچه خودكار در بالاي دودكش از انرژي هدر رونده از دودكش تاسيسات گرم كننده مركزي ساختمان استفاده مي شود و آب سرد ورودي مخزن دو جداره آبگرمكن پيش گرم مي شود بعلاوه اين طرح بستر لازم براي استفاده از انرژي خورشيدي در تراز بام را براي پيش گرم مضاعف آب گرم مصرفي ساختمانهاي موجود فراهم مي نمايد. نتيجه مهم اين طرح ارمغان صرفه جوئي در مصرف انرژي و كاهش آلايندگي هواي شهرهاست. از خصوصيات ديگر اين طرح عدم نياز به تخريب بناي ساختمان مي باشد تجهيزات اين طرح به فضاي خاصي در اطاقك تاسيسات (موتورخانه) و دستگاههاي فني پيچيده نياز ندارد. هزينه مواد و تجهيزات اين طرح كم بوده و نصب و نگهدراي آن بسيار آسان مي باشد. نتايج ذكر شده در طرح ضميمه مي تواند با صرفه جوئي در هزينه سوخت سريعا بازگشت يابد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/12/09
تاریخ ثبت: 1390/06/06
خلاصه اختراع:

‏ دريچه انسداد دودكش وسيله الكترومكانيكي است كه به منظور اين مسدود نمودن خودكار مجراي دودكش در زمان خاموشي مشعل طراحي مي شود. دريچه خودكار در مسير دودكش تاسيسات مركزي ساختمان و درست بعد از دستگاه بويلر موتورخانه نصب مي شود. اين دريچه دو حالت باز و يا بسته به خود مي گيرد. ‏مشكل اصلي دستگاه هاي دريچه خودكار انسداد دودكشي كه تاكنون در خارج و داخل كشور مطرح شده اند. وابستگي اين دستگاه ها به فرمان گيري از سامانه رله برقي مشعل است. تنوع سيستم هاي رله موجود در داخل كشورو ديگر اينكه در هيچ كدام از آنها كيت الكترونيكي لازم براي اين امر تعبيه نشده اند از چالش هاي بزرگ پيشروي استفاده از مدل هاي فعلي دستگاه طراحي شده مي باشد. در دنباله برخي از اين مشكلات ‏تشريح مي گردد. ‏رله هاي متنوعي در بازار داخل كشور براي انواع مشعل ها شامل مشعل هاي مناسب سوخت مايع و گاز و نيز اتمسفريك و دمنده دار وجود دارد. با توجه به اينكه هيچ كدام از رله هاي موجود در داخل كشور براي كنترل دريچه طراحي نشده اند عملا امكان استفاده از دريچه هاي خودكار فرمان گيرنده از رله برقي مشعل وجود ندارد. ‏در طرح حاضر دريچه انسداد دودكش در زمان خاموشي مشعل به كمك فرمان گيري از حسگر دي اكسيد كربن عمل مي نمايد.در دريچه پيشنهادي در طرح حاضر بجاي فرمان گيري از رله برقي روشن و خاموش كننده مشعل با استفاده از حسگر ميزان گاز دي اكسيدكربن (co2 sensor ‏) فرمان بسته شدن به دريچه خودكار دودكش صادر مي گردد. بدين ترتيب يكي ازعمده ترين مشكلات در استفاده ‏از دستگاه هاي مشابه ‏قبلي حل مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1390/05/16
تاریخ ثبت: 1390/11/18
مخترع/مخترعان: سعيد رضا صباغ يزدي
خلاصه اختراع:

موارد یافت شده: 10