لیست اختراعات با مالکیت
سيدحميدرضا بني هاشمي
7 عدد
يكي از مهم ترين مشكلاتي كه در مسائل آزمايشگاه شيمي با ان مواجه هستيم حل نمودن دو محلول كه مي تواند حالت جامد به مايع و يا مايع به مايع بادش. البته لازم به ذكر است كه اين امر مربوط به موادي مي شود كه مولكول هاي آن همگن باشد يعني به طور كامل در يكديگر ادغام و حل شوند البته با زمان بندي و زمان سنجي مناسب. ولي در بعضي موارد مثل گلوتن ها كه مولكول هاي همگن دارند هم مورد اهميت مي باشد. براي مسائل بيان شده واضح است كه اگر بخواهيم موارد زمان، يكنواختي فرآيند و عملكرد مناسب را ايجاد كنيم نياز به يك دستگاهي مي باشد كه به توان تمامي موارد را با در نظر گرفتن جنبه اقتصادي در خود جاي داده باشد. البته اين دستگاه مي تواند به نحوي طراحي شود كه با تكنولوژي روز همخوان باشد. اتوماسيون بودن اين دستگاه به ما اجازه مي دهد تا همه فرآيند را به صورت اتوماتيك انجام دهيم. چشمي كه در اين دستگاه تعبيه شده است براي كنترل از راه دور تا فاصله سه متر مي باشد. البته به دليل ايجد يك فضاي سه بعدي براي عملكرد اين دستگاه از مانيتور و كيبورد لمسي استفاده شده است به اين دليل كه به توان تمام مراحل و فرآيند هر محلول را به صورت گزارش از دستگاه گرفت. همينطور در مواقعي كه برق نباشد با در نظر گرفتن يك باطري مي توان تا 24 ساعت از اين دستگاه استفاده نمود كه خود اين امر به ما كمك مي كند كه در مكان هايي كه برق وجود ندارد از اين دستگاه استفاده نمود. در بعضي محلول ها براي راحت حل شدن نياز به گرما مي باشد كه با المنتي كه در طبقه اول دستگاه طراحي شده است اين فرآيند به طور كامل انجام مي گيرد البته لازم به ذكر است كه اين المنت فقط براي طبقه اول طراحي شده است. دو طبقه بودن اين دستگاه نسبت به دسگاه هاي ديگر آزمايشگاهي فضاي كمتري را اشغال مي كند طبقه هايي تعبيه شده كه عمل Shaky كردن همزان 30 نمونه را تسهيل مي كند و اپراتور مي تواند در كمترين زمان بازده بالايي از دستگاه داشته باشد. نكته قابل توجه اينكه هر سه طبقه تعبيه شده قابليت باز شدن از دستگاه را داراست يعني چنانچه در آزمايشگاهي تنها به طبقه اول نياز باشد مي توان طبقه 2 را از دستگاه جدا نمود و در صورت نياز دوباره نصب نمود. اين دستگاه براي آزمايشگاه هاي ميكروبيولوژي - زيست شناسي سلولي مولكولي - محيط زيست - خاك شناسي و صنايع غذايي طراحي شده است تا بتوانيم عمليات تكان دادن نمونه هاي آزمايشگاهي را آسانتر و به طور دقيق تر انجام دهيم. كه موجب سرعت در عملكرد، پايين آوردن آلودگي و عوامل بهداشتي، صرفه جويي در زمان، نيروي كار، اقتصادي و مالي و يكنواخت تكان دادن نمونه ها كه هر كدام از اين گزينه هاي قابل تعريف مي باشد.
جيگ يك وسيله نگهدارنده مخصوص است كه قطعه كار داخل آن قرار داده شده و يا روي قطعه كار قرار داده مي شود تا عمليات ماشينكاري روي آن انجام گيرد. جيگ نه تنها قطعه كار را در خود مهار مي كند بلكه ابزار را نيز به هنگام عمليات توليدي، هدايت مي كند كه معمولا از جيگ هاي براي عمليات سوراخكاري و فرايندهاي مشابه بكار مي روند. جيگي كه شرح و توصيف آن قابل ذكر است، بنام جيگ سوراخ تراش پخ زن مي باشد كه عملكرد آن به شرح زير مي باشد. مشكلي كه در حال حاضر در زمينه سوراخكاري قطعات صنعتي وجود دارد به اين شكل است كه اگر بخواهيم يك سوراخ با قطرهاي مختلف بر روي يك قطعه ايجاد كنيم از لحاظ زمان، هزينه و كيفيت دچار مشكلات عديده اي مي شويم. بطوري كه اگر بخواهيم يك سوراخي در يك قطعه استوانه اي كه قرار است سر آن عمليات پخ زني انجام شود، هدف از طراحي اين ابزار اين است كه با يك ابزار بتوان اين دو مرحله توليد را در يك مرحله انجام داد تا بتوانيم در زمان و هزينه صرفه جويي هاي لازم را كرده باشيم و همينطور اثر مفيدي ايفا كرده باشيم.
ربات كود پاش مايع براي پخش انواع كودهاي مايع اعم از كود مايع ارگانيكي ، كود مايع شيميايي و كليه آفت كشها مورد استفاده قرار مي كيرد . سيستم اين ربات بصورت هوشمند است و عملكرد آن بصورت خودكار يا دستي مي باشد و براي زمينهاي كشاورزي هموار و ناهموار و يا مشابه به آنها مي باشد . با استفاده از اين ربات در سرعت عمل ، دقت ، كيفيت محصولات ،جلوگيري از توزيع آلودگي و ازلحاظ اقتصادي مرقون به صرفه مي باشد . بدليل مواردي كه ا عم از عملكرد اين ربات نيازي به اپراتور ندارد و بدليل اينكه پخش كود مايع بصورت منظم و دقيق صورت مي گيرد در كيفيت محصولات كشاورزي نقش بسزايي د ارد كه اين عوامل از جنبه هاي اقتصادي مهم هستند . نكته مهم لازم بذكر اين است كه از توزيع آلودگي ناشي از پخش كود جلوگيري مي كند و بدليل اينكه نياز به اپراتور نيست وحتي اگر هم قرار باشد ربات از راه دور كنترل شود، اپراتور بصورت مستقيم در پخش كود نقشي ندارد به همين دليل ديگر خطري سلامتي فرد را تهديد نمي كند . بدليل طراحي و جنسي كه در بدنه استفاده شده است داراي وزن سبك مي با شد و همينطور در شرايط نامطلوب ، ربات واژگون نمي شود . چرخها بصورت خود كنترل عملكرده و هيچگونه حركت اضافي كه منجر به تاخيز در عمليات پخش كود مي باشد را ندارند و نيروي آنها از طريق موتور تامين مي شود كه اين موتور هم - بوسيله باطري كه در داخل بد نه گذاشته مي شود تغذيه مي شود . براي به حركت در آوردن سيال از مخزن به سيستم پخش.كود از يك پمپ الكترونيكي استفاده شده است كه نيروي اين پمپ از يك موتور تغذيه ميشود . و در نهايت براي بالانس كردن ربات از كمك هاي فنر هاي هيدروليكي استفاده شده است كه اين امر موجب تعادل بيشتر ربات در نقاط سخت يا حساس مي باشد .
طرحي كه در حال حاضر ارايه شده است يك طرح ابداعي است كه لازم به ارتقاء آن مي باشد. مكانيزم اين دستگاه دستي مي باشد و بر حسب نياز بازار فروش تيغه اره نواري در ايران طراحي شده است. مرحله اول اين طراحي نياز شركتها و نمايندگي هاي فروش تيغه اره نواري در ايران است كه بايد به طريقي تيغه اره ها ايمن سازي شوند تا به طور صحيح و سالم به دست مشتري كه از كارخانجات و شركتها و ... است برسد. در حال حاضر اين دستگاه تنها دستگاهي است كه در ايران توانايي روكش كردن تيغه اره نواري را دارد كه از قابليت آن روكش كردن اندازه هاي مختلف تيغه اره ها را مي باشد.
همانطور كه مي دانيم براي ساخت ستون ها ؛ پلها از ميلگرد جهت تقويت استفاده مي كنند؛ از آنجا كه ستون ها به صورت استوانه اي مي باشند لذا ميلگردها را طي فرايند خم كاري، خم نموده؛ و در جهت تقويت در ستونها بكار مي برند. دستگاهي كه در اين اختراع مورد توصيف قرار مي گيرد بنام دستگاه خم ميلگرد شناژ با سيستم انرژي خورشيدي مي باشد. اين دستگاه براي خم كاري ميله گرد در طول و قطرهاي مختلف مي باشد كه طي يك عملكرد كاملا مكانيكي صورت مي گيرد كه عملكرد آن بدين صورت مي باشد كه ميله قبل از ورود به دستگاه توسط يك گرم كن گرم مي شود كه قابليت شكل پذيري راحتتري داشته باشد و سپس بلافاصله طي مدت زمان كم وارد گيجهاي دستگاه شده كه طبق حركت غلتك ها ميله به سمت جلو حركت مي كند تا به جيگ خم كننده مي رسد. وظيفه جيك خم كننده؛ خم ميله مي باشد كه به طبع پس از اتمام خم كاري ميله از سمت ديگر دستگاه خارج مي شود. در گذشته عمليات خم كاري توسط دست و آچار مخصوصي بنام f (اف) صورت مي گرفت كه مستلزم مصرف نيروي زياد انرژي اپراتور و نيز عمليات زمان گيري به حساب مي آمد كه با پيشرفت صنعت و ساخت اين دستگاه ديگر نياز به مصرف نيرو از جانب اپراتور نبوده كه درمدت زمان كمتري اين فرايند انجام مي شود. نكته لازم بذكر اين است كه قدرت مورد نياز اين دستگاه توسط نيروي خورشيد تامين مي شود اما براي بالا بردن قدرت و پايين آوردن سرعت از يك پيچ و چرخ حلزون استفاده مي كنيم كه به اين وسيله قدرت به طرز چشم گيري افزايش خواهد يافت.
موارد یافت شده: 7