لیست اختراعات با مالکیت شرکت دانش فناور اسپاد ژن
5 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ اظهارنامه: 1402/01/27
تاریخ ثبت: 1402/04/24
مخترع/مخترعان: بهادر عشقی موحد
خلاصه اختراع:

ظرف آويختني تكرار شونده براي پرورش قارچ دارويي يك ظرف استوانه اي متشكل از دو بخش جدا از هم است، بخش اول آن ظرفي استوانه است كه مانند يك گلدان پهن محل قرار گيري بستر كشت است، ارتفاع ديواره هاي اين ظرف نسبت به قطر آن كوتاهتر است تا سطح بيشتري از بستر كشت را در معرض هواي مرطوب و نور قرار دهد. استوانه مي تواند از ورق استيل ضد زنگ و يا انواع پلاستيك كه در برابر رطوبت مقاوم هستند ساخته شود، ضخامت بدنه ي استوانه بنابر استحكام مورد نياز از متريال مورد استفاده، مي تواند تغيير كند. در مركز كفي استوانه يك بازشدگي به شكل مستطيل يا لوبيايي شكل است كه براي عبور ميله ي مركزي و زائده هاي جانبي آن طراحي شده است، در بازشدگي چهار برآمدگي كوچك قرار دارد كه براي محكم شدن دو بخش ظرف به يكديگر تعبيه شده است، بخش دوم دستگاه يك ميله ي مركزي است كه انتهاي بالايي آن به شكل يك قلاب خمكاري شده است. انتهاي پاييني آن نيز به صورت يك قلاب كامل خمكاري شده است. نزديك انتهاي پايين ميله ي مركزي يك سطح دايره اي فلزي به صورت عمود بر محور آن و هم مركز با آن و كوچكتر از قائده ي استوانه نصب شده است اين سطح وظيفه ي انتقال وزن استوانه و مواد داخل آن را به ميله مركزي برعهده دارد و از ضخامت بيشتري نسبت به بدنه استوانه برخوردار است. دو زائده ي ميله اي كوتاه بالاي سطح دايره اي فلزي در فاصله مشخص از آن به منظور محكم نمودن ميله ي مركزي و استوانه به يكديگر طراحي شده است. ميله ي مركزي از جنس مفتول استيل ضد زنگ با استحكام كافي ساخته مي شود. نحوه اتصال اين دو بخش به اسن شكل است كه ابتدا ميله ي مركزي از زير ظرف استوانه وارد بازشدگي شده و تا جايي كه كفي استوانه به سطح دايره اي برسد و زائده هاي جانبي از بازشدگي لوبيايي عبور كنند داخل آن مي شود، سپس با چرخش نود درجه اين دو بخش نسبت به يكديگر زائده هاي جانبي در با فشار از روي برجستگي هاي كوچك در كف ظرف عبور مي كنند و ما بين آن ها متوقف مي شود. طول ميله ي مركزي بنابر تراكم مورد نياز از چيدمان ظروف و رسيدن نور به سطح بستر مي تواند كم يا زياد شود

تاریخ اظهارنامه: 1402/02/17
تاریخ ثبت: 1402/05/24
خلاصه اختراع:

توسعه فرآيندي براي توليد پروتئين‌هاي نوتركيب با انحلال پذيري بالا در سويه اشريشياكلي مهندسي شده ، داراي كاربرد در صنايع دارويي، زيست محيطي ، غذايي و صنعتي مي باشد. اشريشياكلي ( (E. coli به عنوان مناسب ترين ميزبان براي توليد پروتئين هاي نوتركيب است، اما عوامل مختلفي در ميزان بازده توليد پروتئين نوتركيب در اشريشياكلي نقش دارند، كه مهمترين آنها توليد استات به عنوان اصلي ترين محصول جانبي است. در فرايند توليد پروتئين هاي نوتركيب در سويه اشريشياكلي جهش يافته با تغيير ژنتيكي حذفي در ژن هاي ArcA (كنترل كننده تنفس هوازي) و Pka (پروتئين ليزين استيل ترانسفراز) و داراي ژن T7RNApolymerase فرآيندي براي به دست آوردن پروتئين نوتركيب با بازده بالا در ميزبان هاي بياني نوتركيبي كه متابوليسم اوليه آن ها در نتيجه تشكيل پروتئين نوتركيب تحت تأثير قرار مي‌گيرد، ارائه شده است. اين فرآيند از طريق تغيير شار متابوليسم مركزي كربن و جلوگيري از تجمع محصول جانبي استات و با استفاده از محيط كشت بهينه منجر به توليد بهينه پروتئين نوتركيب با انحلال پذيري بالا مي شود .

تاریخ اظهارنامه: 1402/10/09
تاریخ ثبت: 1403/01/28
خلاصه اختراع:

فرآورده نانودارو HOCl با قابليت رهايش كنترل شده در موضع تومور براي درمان سرطان ريه داراي كاربرد در صنايع پزشكي و دارويي مي باشد. سرطان‌ ريه تقريباً 14 درصد از موارد سرطان گزارش شده جديد در سطح جهان را تشكيل مي دهد. با توجه به اهميت HOCl در درمان سرطان و همچنين اهميت تحويل ريوي آن، ساخت سيستم دارورساني جديدي جهت بهبود كارايي تحويل ريوي HOCl به صورت پايدار و با ويژگي رهايش پيوسته و كنترل شده با عوارض جانبي كم در خور توجه است. فرآورده نانوداروي HOCl، داراي يك ساختار دولايه، شامل آلژينات حاوي PFP در لايه داخلي و كيتوزان كونژوگه با فولات در لايه خارجي است كه هيپوكلريت كلسيم Ca(OCl)2 در هسته آلژينات نانوذره قرار مي گيرد و اسيد ساليسيليك در بخش پوشش كيتوزان قرار داده مي شود. اين نانوذره طي يك روش دو مرحله اي براساس روش Nano-emulsion و پوشش دهي با استفاده از تكنيك Ionic gelation ساخته مي شود. با توجه به حضور فوليك اسيد بر سطح كيتوزان، پس از تحويل ريوي دارو، نانوداروي حاصل به صورت هدفمند به سلول هاي سرطاني رسيده و پس از اتصال، با استفاده از انفجار ناشي از امواج اولتراسوند اجزاي تشكيل دهنده با هم واكنش داده و HOCl با غلظت مشخص در موضع تومور تشكيل شده و با القا آپاپتوز منجر به از بين رفتن سلول هاي سرطاني مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1401/11/25
تاریخ ثبت: 1403/06/18
خلاصه اختراع:

دستگاه خشك كن نيتروژني خودكار با قابليت بازيابي نيتروژن و ضدعفوني كنندگي داخلي به منظور خشك كردن قارچ هاي خوراكي و دارويي داراي كاربرد در صنايع مواد غذايي و دارويي مي باشد. از آنجا كه اكثر مواد موثره موجود در قارچ ها بر اثر تغيير شديد دما (گرما يا سرما) و اكسيژن از بين مي روند و نحوه خشك كردن قارچ، تاثير به سزايي بر حفظ ماده موثره موجود در آن و كيفيت نهايي محصول دارد. دستگاه خشك كن نيتروژني خودكار با عبور دادن گاز نيتروژن از ميان صفحات مشبك، بدون مجاورت گرما و اكسيژن منجر به خشك كردن قارچ ها با سرعت بالا و كيفيت مناسب مي شود. اين دستگاه با استفاده از سرمايش گاز خروجي و تقطير رطوبت موجود در آن قادر به بازيابي گاز نيتروژن مصرفي است. همچنين داراي يك سيستم كنترل خودكار براي قطع جريان گاز نيتروژن در صورت رسيدن به ميزان خشكي مطلوب مي باشد وبا دارا بودن لامپ فرا بنفش قادر به ضدعفوني كردن محفظه پس از هر بار استفاده است.

تاریخ اظهارنامه: 1401/11/08
تاریخ ثبت: 1403/10/24
مخترع/مخترعان: آيدين بهروان
خلاصه اختراع:

محيط كشت مايع با فرمولاسيون غني شده با هدف ايجاد اسپاون مايع و توسعه كشت قارچ دارويي Psilocybe با قابليت توليد بهينه ماده دارويي سيلوسايبين داراي كاربرد صنعتي، توليدي، دارويي و تحقيقاتي است. با توجه به اهميت قارچ هاي دارويي متعلق به جنس Psilocybe در توليد ماده موثره دارويي سيلوسايبين، در اختراع حاضر، توليد زيست توده قارچ با بازده بالا از طريق طراحي محيط كشت مايع با تركيب بهينه تعريف شده از آمينواسيد ها، قند ها و تركيبات معدني، جهت تكثير ميسليوم و توليد اسپاون مايع قارچ ميسر شده است..

موارد یافت شده: 5