لیست اختراعات با مالکیت
شرکت شركت توسعه صنايع نفت
14 عدد
اختراع ارائه شده به ساخت كاتاليست فعال و پايدار ريفرمينگ گاز طبيعي با بخار آب جهت توليدگاز سنتز مي پردازد كه موارد استفاده گسترده اي در صنايع نفت و پيتروشيمي دارد كاتاليست مذكور بر مبناي فلز فعال نيكل مي باشد و ارتقا دهنده هاي متفاوتي مي تواند جهت بهبود عملكرد و پايدار در ساختار آ ن اضافه گردد.
در فرايند پيشنهادي ماده اي كه جاذب اكسيژن است درون يك راكتور جاسازي مي گردد و سپس به تناوب هوا و گاز طبيعي از درون ان عبور داده مي شود ماده جاذب مزبور اكسيژن هوا را جذب نموده و در مرحله بعد آنرا وارد گاز طبيعي مي نمايد كه در واكنش اكسيژن با گاز طبيعي گاز سنتز توليد مي گردد.
در اين اختراع هدف اصلي توليد بنزين با خلوص و عدد اكتان بالا با فرايندهاي پليمريزاسيون اليگومريزاسيون و كوپليمريزاسيون با استفاده از كاتاليست هاي فلزي عناصر واسطه مي باشد كه با توجه به شرايط فرايند اين پروسه قابليت قرار دادن يك سيستم جدا كننده محصولات با كيفيت بالا و عاري از هر گونه ناخالصي گوگرد و تركيبات آميني را دارا مي باشد. درفرايند ذكر شده گاز خروجي از راكتور فيشر - تروپش دما بالا كه بيشتر شامل اتيلن پروپيلن بوتيلن و گاز سنتز واكنش نداده مي باشد با عبور از يك بستر كاتاليستي تبديل به تركيبات هيدروكربني با ارزش افزوده بالا مي شود.
اين اختراع شامل ساخت غشاء كامپوزيتي با پايه سراميكي جهت جداسازي و توليد هيدروژن مي باشد. ساختار اين غشاء شامل پايه آلومينائي و پوشش پالاديوم - نقره مي باشد كه به روش آبكاري الكترولس بر روي آن پوشش داده شده است. مراحل ساخت اين نوع غشاء بدين صورت مي باشد كه در ابتدا پايه هاي آلومينائي با استفاده از آمونياك، الكل و آب مقطر شسته شده و از طريق غوطه ور سازي آنها در داخل محلول هاي استات پالاديوم و هيدرازين فعال سازي مي شوند. در ادامه پايه هاي فعال شده با استفاده از ذرات نانومتري پالاديوم در داخل محلول هاي آبكاري الكترولس پالاديوم و نقره در حضور عامل احياء كننده پوشش داده مي شوند. در ادامه جهت آلياژسازي لايه هاي پالاديوم و نقره كه به طور جداگانه بر روي پايه ها پوشش داده شده اند از كوره لوله اي تحت اتمسفر احيائي هيدروژن استفاده مي شود. آزمايشات عبور پذيري هيدروژن و نيتروژن بر روي غشاء فوق، در دماهاي 100C تا 400C نشان مي دهد كه با افزايش دما عبور پذيري هيدروژن افزايش مي يابد.
اختراع مورد نظر راكتوري مي باشد با راهگاههاي بسيار تنگ، كه به صورت ورق ورق يا غيره ساخته مي شود. اين راكتور به لحاظ تنگ بودن مجراي عبور سيالات واكنش دهنده از درون آن، داراي ضرايب انتقال حرارت بسيار بالا در نتيجه يكنواختي دمايي خوب مي باشد . به علاوه انتقال جرم بهتري نيز انجام مي گيرد.
اين اختراع سنتز لايه zsm-5 به روش سنتز هيدرونرمال در جا از فاز H2O و Sio2 و Al2o3 و Na2o براي رسيدن به ساختار Nax{AlxSi96-xO192 H2Ow كه در آن x<27 مي باشد. اين ساختار قابليت جداسازي و تخليص انواع گازها را دارا مي باشد مخصوصا گاز هيدروژن را از ميان گازهاي سنتز فرآيندSteam Reforming را دارا مي باشد. تخلخل اين لايه 5 آنگسترم با دو سري كانال متقاطع (حاصل از حلقه هاي اكسيژن 10 عضوي) يك سري كانال مستقيم0/57nm×1/52 و يك سري كانال سينوسي0/53×0/56nm است. اندازه فضاهاي محل تقاطع كانال ها 6/9nm است.
اين اختراع شامل سنتز غشا لايه اي از زئوليت ZSM-5 براي جداسازي آب به روشevaporation از تركيبات مختلف است. در اين فرايند يك وجه غشاء با مايع در فشار اتمسفر يا بالاتر و وجه ديگر با بخار و در فشار خلا در تماس است. نيروي محركه اين فرايند گراديان دماي دو سوي غشاء است. لايه نازك غشاء عامل كنترل كننده شدت جريان و گزينش پذيري (selectivity) مي باشد. به كمك اين غشا مي توان بسياري از سيستم هاي آزئوتروپ شامل الكل ها كتونها استرها پيريدين ها و بسياري از تركيبات ديگر را شكست و عمل جداسازي را تسهيل كرد و همچنين به كمك اين غشا مي توان بسياري از واكنشهاي تعادلي را در جهت توليد يك طرف تعادل (با حذف آب) به پيش برد.
اصطلاح پايه يا محمل به مواردي اطلاق مي شود كه قسمت بدنه كاتاليست را تشكيل مي دهند و تركيبات فعال كننده بر روي آن قرار مي گيرند و در واقع پايه به صورت يك جزء خنثي جهت پخش و پراكندگي ذرات فعال كاتاليست مورد استفاده قرار مي گيرد. بدين ترتيب پايداري كاتاليست براي نگه داشتن كريستال هاي ريز تركيبات فعال در محل خود افزايش يافته و از عمل كلوخه شدن جلوگيري مي شود. علاوه بر اين از مهمترين مزاياي استفاده از پايه آن است كه با افزايش سطح فعال، فعاليت سطح را افزايش داده و در نتيجه فعاليت كاتاليست افزايش مي يابد. اين اختراع شامل ساخت كاتاليست ريفرمينگ با پايه سراميكي به شكل ظاهري استوانه اي چهار سوراخه با سطح محدب در بالا و پايين قطعه و همچنين چهار شيار در سطح بيروني قطعه مي باشد.
زئوليت ها تركيبي از آلومينا - سيليكاها مي باشند كه به طور گسترده اي در صنايع نفت، گاز و پتروشيمي و همچنين ساير صنايع به عنوان كاتاليست، پايه كاتاليست و جاذب مورد استفاده قرار مي گيرند. در اين اختراع زئوليت Na-ZSM5 براي اولين بار با استفاده از روش هاي سنتز متنوع و همچنين قابليت استفاده از طيف وسيع مواد اوليه، سنتز شده است. اين نوع زئوليت به دليل ساختار ويژه و سايز حفره اي 5 آنگسترومي، خواص ايده الي را در فرآيندهاي شيميايي و فيزيكي از خود نشان مي دهد.
موارد یافت شده: 14