لیست اختراعات با مالکیت
شرکت صنعتی زر ماکارون نوع شخص حقوقی: سهامی خاص
3 عدد
خلاصه اختراع تغذيه مهمترين عامل موازي با تمرينات ورزشي براي رسيدن به موفقيت ورزشكاران محسوب ميشود. تمرينات ورزشي تأثير عمدهاي بر روي متابوليسم پروتئين در بدن ميگذارند. مصرف مواد غذايي حاوي پروتئين بالا از زمانهاي بسيار دور در بين ورزشكاران محبوبيت زيادي داشته است، چرا كه ورزشكاران بر اين باورند كه غذاهاي پر پروتئين علاوه بر تأمين انرژي مورد نياز آنها، ميتواند به ساخت بهينه ماهيچههاي بدن نيز كمك نمايد. پاستا به دليل ارزان قيمت بودن، آساني حمل و نقل، سادگي پخت، عمر انبارماني بالا و ... داراي جذابيت و طرفداران بسياري در سرتاسر دنيا ميباشد. همه گير بودن مصرف پاستا در سرتاسر دنيا بستر مناسبي جهت فرموله كردن محصولي مختص ورزشكاران ميباشد. فرموله كردن پاستايي با محتواي پروتئين و فيبر بالا و همچنين كربوهيدرات پائين براي ورزشكاران به دليل استفاده از مقادير بالاي پروتئين با پيچيدگي همراه است، چرا كه اين امر علاوه بر كاهش مطلوبيت ويژگيهاي ارگانولپتيكي در مقايسه با ساير انواع پاستا، موجب سخت شدن عمليات اكسترود كردن نيز ميگردد. بنابراين از ميكس پروتئينهاي گياهي، فيبر و اصلاح كنندههاي بافت به منظور بهبود ويژگيهاي رئولوژي خمير، اصلاح الاستيسيته آن، مطلوب نمودن ويژگيهاي حسي و ارگانولپتيكي جهت رسيدن ميزان پروتئين به حدود 50 درصد استفاده شد.
خلاصه اختراع كودكان درصد قابل توجهي از جمعيت جهان را تشكيل ميدهند و حفظ، ارتقا و تأمين سلامت آنان از اولويتهاي بهداشتي جوامع ميباشد. دوران كودكي از مهمترين دوران زندگي براي دستيابي به رشد كافي و پايه ريزي تأمين سلامت در دورههاي بعدي زندگي است. كودكان به دليل نيازهاي ويژه غذايي جهت تأمين رشد، به طور قابل ملاحظهاي در معرض ابتلا به سوء تغذيه هستند. گرسنگي پنهان ، عنواني ديگر براي كمبود ريز مغذي ها بوده و به دنبال آن سوء تغذيه نيز اصطلاحي است كه براي بيماري هايي كه به دليل كمبود ريز مغذي ها به وجود مي آيند به كار برده مي شود. سلول هاي بدن براي رشد، اعمال حياتي و ترميم بافت ها نياز به مواد مغذي (Nutrients) دارند و غذاها اين مواد را در اختيار سلول ها قرار مي دهند. در روند رشد كودكان كمتر از 5 سال، تغذيه نسبت به ساير عوامل مانند ژنتيك نقش بيشتري دارد. كمبود دريافت مواد ريزمغذي نظير ويتامينها و مواد معدني، تأثير چشمگيري بر كيفيت زندگي كودكان در اقصي نقاط دنيا ميگذارد. بر طبق بررسيهاي به عمل آمده پيامدهاي ناشي از كمبود ريزمغذي در كودكان به عنوان آسيب پذيرترين قشـر جامعـه شامل مواردي نظير مرگ زودرس، رشد ناكافي، كم وزني، عقب ماندگي ذهني، كاهش آموزش پذيري، عدم توانايي در كسب مهارتهاي مختلف و ... ميشود. كمبود ويتامين ها معمولاً در كشورهاي در حال توسعه موضوع رايجي ميباشد. انواع غذاها داراي تنوع و ويژگيهاي ظاهري متناسب با كودك است ولي هيچ غذايي به تنهايي تمامي نيازهاي تغذيهاي كودك را برآورده نميكند. پاستا غذايي است كه به دليل در دسترس بودن، اشكال و دستور پختهاي ساده و متنوع، طعم دلپذير، زمان ماندگاري بالا، ارزاني، آساني حمل و نقل داراي طرفداران بسياري در سرتاسر دنيا است.. فراگير بودن پاستا در جهان و مقبوليت عام (مخصوصاً براي كودكان) ميتواند بستر مناسبي جهت فرموله كردن محصولي ويژه باشد. بنابراين در اين اختراع، محصولي با توجه به نيازها و كمبودهاي كودكان ايران از مخلوطي شامل انواع ويتامينهاي B1، B2، B3، D3، ماده معدني زينك سولفات، اسيد آمينه ليزين، تركيب اينولين و پودر سبزيجات اسفناج و پاپريكا استفاده شد. همچنين براي تمامي افراد جامعه در رده هاي سني مختلف، نيز قابل استفاده مي باشد.
خلاصه اختراع بيماري فنيل كتونوري يك نقص متابوليكي مادرزادي نادر است و اختلال اصلي در اين بيماري، تجمع اسيدآمينه فنيلآلانين در مايعات بدن و سيستم عصبي و عدم تبديل آن به اسيد آمينه تيروزين است. در اين افراد فنيل آلانين خون به ميزان زيادي بالا ميرود. در افراد طبيعي مقدار كمي از فنيل آلانين، به فنيل پيروات، فنيل استات و فنيل لاكتات تبديل ميشود اما در افراد مبتلا به فنيل كتونوري به علت بالا بودن ميزان فنيل آلانين، مقدار زيادي از اين فنيل كتونها توليد شده كه وارد خون و ادرار ميشوند. مقدار زياد فنيل پيروات در خون، از عمل آنزيم پيروات دكربوكسيلاز در مغز به صورت آلوستريك ، جلوگيري ميكند. اين عمل به نوبه خود در تشكيل ميلين اشكال ايجاد ميكند و منجر به عقب ماندگي ذهني ميشود. يكي ديگر از دلايل عقب ماندگي ذهني در افراد مبتلا به فنيل كتونوري كاهش توليد پيام رسان هاي عصبي مانند دوپامين ميباشد. درمان اين بيماري شامل كاهش فنيل آلانين و افزايش تيروزين رژيم غذايي و حفظ فنيل آلانين سرم بين 2 تا 6 ميلي گرم در دسي ليتر است. 1 گرم پروتئين معادل 50 ميلي گرم اسيد آمينه فنيلآلانين است. پاستا غذايي است كه به دليل در دسترس بودن، اشكال و دستور پختهاي ساده و متنوع، طعم دلپذير، زمان ماندگاري بالا، ارزاني، آساني حمل و نقل داراي طرفداران بسياري در سرتاسر دنيا است. فراگير بودن پاستا در جهان ميتواند بستر مناسبي جهت فرموله كردن محصولي ويژه باشد. پاستاي رايج توليد شده از سمولينا داراي حدود 12-10 درصد پروتئين است و مطابق توضيحات داده شده مصرف اين مقدار پروتئين براي بيماران PKU مناسب نيست، در نتيجه بر آن شديم تا پاستايي ويژه با حداقل پروتئين ممكن براي اين بيماران فرموله و توليد كنيم. مواد اوليه تشكيل دهنده پاستاي ويژه PKU شامل نشاسته طبيعي فوق تصفيه، گندم و نشاسته اصلاح شده ذرت، صمغ هاي گوار، زانتان، CMC، مونوديگليسيريد، بتا كاروتن، اينولين، فيبر گندم و نمك و شكر مي باشد. اين محصول داراي نهايتاً 5/0 درصد پروتئين دارد و حداكثر داراي مقدار 25 ميلي گرم فنيل آلانين در هر 100 گرم محصول است.
موارد یافت شده: 3