لیست اختراعات با مالکیت
صنعت
500 عدد
عنوان اختراع، "فناوري بافت منسوجات شيشه اي جهت تقويت كنندگي مواد مركب (بافت هاي تافته، سرژه ساتين)" مي باشد. در اين طرح با استفاده از دستگاه بافندگي ايور كه داراي سيستم رپيري و مكانيزم پودگذاري دابي است، پارچه هاي تاري پودي از جنس الياف شيشه، در سه نوع طرح مختلف تافته و سرژه و ساتين، علي رغم شكنندگي و مقاومت خمشي پايين اين الياف، بافته شده است.اين منسوجات به علت سبكي و استحكام و مدول الاسيسيته بالايي كه دارند و همچنين قيمت پايينشان در صنايع مختلف به عنوان تقويت كننده مواد مركب بسيار كاربرد دارند.
سنتزنانو ذرات آلومينات مس بااستفاده ازروش پيروليزكيليت هاي آلومينيم و مس باكوپفرون و بهينه سازي فرآيند توليد
استفاده ازذرات نانو جهت بهبود تصفيه شيرابه باروش فتوفنتون
در تراشكاري به كمك پلاسما از منبع حرارتي متمركزي به نام پلاسما استفاده شده است. در اثر استفاده از پلاسما استحكام تسليم حجمي كه قرار است به عنوان براده از قطعه جدا شود، كاهش مي يابد. در نتيجه نيروهاي تراشكاري ،سايش ابزار و انرژي مصرفي كاهش مي يابد، كه نتيجتا منجر به كاهش در هزينه تمام شده فرايند تراشكاري به خصوص بر روي مواد با قابليت ماشينكاري پايين مي شود.
با كمك اين دستگاه و با استفاده از روش بكارگرفته شده ي اِعمال امواج آلتراسونيك از خارج و روي بدنه ي لوله، ميتوان رسوبزدايي داخلي لوله هاي حامل مواد مايع خصوصا نفت و گاز را انجام داد. براي از بين بردن رسوبات در لولههاي نفت و گاز، امواج آلتراسونيك به وسيله كلگي آلتراسونيكي كه به بدنه خارجي لوله متصل است به لوله انتقال مييابد و با توجه شتاب بالاي ايجادشده توسط اين امواج و تفاوت بين پارامترهاي اينرسي، الاستيسيته و مقاومت براي رسوبات و بدنه فلزي لوله، جدايش و اضمحلال رسوبات صورت ميگيرد. مزيت اين روش نسبت به ساير روشها اين است كه در آن، نيازي به باز كردن لوله ها و دسترسي به داخل آنها و در نتيجه توقف فرايند انتقال مايع نيست. لذا بكارگيري اين روش به منظورِ رسوب زدايي لوله ها بسيار كاربردي و اقتصادي است. در اين وسيله ارتعاشات با يك فركانس مخصوص، توسط يك ترانسديوسر ايجاد شده و از طريق رابطي به ديوارة لوله منتقل ميشود. به منظور انتقال بهينة امواج به لوله، يك مكانيزم گوهاي گيرهبندي، از طريق دو تسمة فلزي، رابط را به لوله متصل ميكند و تماس محكمي ايجاد ميكند. فركانس مخصوص لازم براي فرايند رسوب زدايي، در اين سيستم به كمك يك برنامة رايانه اي به صورت لحظه اي و خودكار كنترل شده و توسط منبع تغذيه ي مخصوص توليد ميشود تا موج شكل گرفته در بدنه ي لوله، ايستا و سيستم درحالت تشديد و انتقال توان به لوله حداكثر باشد.
ساخت كامپوزيت استحكام بالاي آلومينيوم – مس به روش ARB بخش ج: شيمي-متالورژي - زيربخش: متالورژي با پيشرفت فناوري و توسعه صنايع مختلف نياز روز افزون به مواد جديد با خصوصياتي برتر همواره مطرح مي¬باشد. روش¬هاي متفاوتي براي افزايش استحكام مواد وجود دارد كه مي¬توان به عنوان نمونه به روش استحكام دهي از طريق اصلاح اندازه دانه و روش ساخت كامپوزيت اشاره كرد. با استفاده از روش نورد تجمعي كه همان تكرار روش نورد معمولي است، مي توان كامپوزيتي زمينه آلومينيومي تقويت شده توسط ذرات مس را در دماي محيط توليد كرد. در اين روش استحكام آلومينيوم 65/3 مرتبه بزرگتر گرديد و كامپوزيتي با خواص منحصر به فرد به كل ورق توليد گرديد. در اين روش از هر دو مكانيزم اصلاح اندازه دانه و ساخت كامپوزيت استفاده شد.
در طيف سنجي پرتو ايكس دو موضوع شدت پرتو و ميزان خطا از اهميت ويژه اي برخوردار هستند. كارهايي كه قبلا در زمينه طيف سنجي انجام گرفته است بر روي كريستال تخت انجام شده است و تك مورد كاري كه قبلا رويه و روال متفاوتي را با اين موضوع را دنبال كرده بود به شكست منجر شده است. مشكل اصلي طيف سنجي با كريستال تخت، شدت پايين طيف و خطاي بالاي آن است. در اين پروژه براي طيف سنجي پرتوهاي ايكس نرم (پرتوهاي ايكس با بازه ي انرژي KeV 12- eV 12) گسيل شده، يك طيف سنج طراحي و ساخت گرديده است كه طرح كلي آن بر اساس طرح جوهان است و از يك كريستال خميده استوانه اي در داخل آن استفاده شده است. نحوه ي عملكرد اين طيف سنج بر اساس قانون براگ است و دليل استفاده از بلور خميده در اين طيف سنج، متمركز كردن پرتوهاي با طول موج يكسان در يك نقطه و بالا بردن شدت طيف است. براي بررسي صحت و درستي كار، طيف سنج ساخته شده بر روي دستگاه پلاسماي كانوني دانشگاه صنعتي شريف مورد تست و آزمايش قرار گرفت. دستگاه پلاسماي كانوني سيستمي است كه قابليت توليد الكترون، يون، نوترون و اشعه ايكس نرم و سخت (پرتوهاي ايكس با بازه ي انرژي KeV 120- KeV 12) را در گستره ي پيوسته اي از طول موج و انرژي ها دارد. اين دستگاه با تنگيده كردن و يونيزه كردن گاز كاري موجود در دستگاه (در اين آزمايش از گاز آرگون استفاده شده است ) اشعه ايكس نرم را در شدت طيف گسترده اي، متناسب با انرژي اعمال شده به گاز توليد مي كند. با انتخاب چيدمان مناسب بين طيف سنج ايكس و دستگاه پلاسماي كانوني و تخليه دستگاه در شرايط بهينه گسيل ايكس نرم، خطوط طيفي ثبت شده بر روي فيلم راديوگرافي و گذارهاي اتمي مربوط به آن ها آناليز و اندازه گيري گرديد. نتايج آزمايش ها نشان دادند كه طول موج هاي ايكس نرم گسيل شده از پلاسماي گاز آرگون يونيزه شده، عمدتا در بازه ي بين 3 تا 4 آنگستروم مي باشند. گذار اتمي p2s1-s^21 مربوط به گسيل طول موج 943/3 آنگستروم داراي بيشترين شدت در بين ساير خطوط طيفي مي باشد. اين نتايج در تطابق بسيار خوبي با مراجع معتبر علمي و پژوهشي پيشين بر روي اين دستگاه بود كه شيوه متفاوتي را براي طيف سنجي انتخاب كرده بودند.
توليد كنسانتره روي از ماده معدني اكسيده از طريق فلوتاسيون روي از خاك هاي با عياركمتر از 14 درصد
آلودگي صوتي به عنوان يكي از مهمترين آلايندههاي زيست محيطي است. جهت جذب امواج صوت از جاذبهايي استفاده ميشود كه عموما جذب نسبتا خوبي در بسامدهاي بالا دارند اما براي بهبود جذب در بسامدهاي پايين معمولا بر حسب ميزان جذبي كه در اين بسامدها احتياج است، ضخامت مجموعه را افزايش ميدهند تا بدين وسيله بسامدي كه به دنبال حذف آن هستند را به بسامدهاي ديگري كه جذب آن توسط مجموعه امكانپذير است، تبديل كنند. با استفاده از چند لايه كردن علاوه بر افزايش ضخامت، وزن نيز افزايش مييابد و فضاي زيادي را نيز اشغال ميكند كه مطلوب نيست بخصوص براي مكانهايي كه محدوديت در افزايش وزن و يا ضخامت وجود دارد. بنابراين تلاش بر اين بود كه با استفاده از نانو الياف جذب در بسامد پايين بهبود يابد. از جهت ديگر با توجه به اينكه جذب صوت توسط جرم، تشديد و جذب ميشود، تناسبي با مقدار جرم و مقدار حجم دارد. اگر مقدار جرم و حجم به سمت صفر برود، براي بهترين جاذبها هم جذب صوت به سمت صفر ميل ميكند. بنابراين لايۀ نانوليفي به دليل وزن و ضخامت بسيار كمي كه دارد، به تنهايي قادر به جذب صوت نميباشد بلكه بايد دركنار جاذب يا سطح ديگري قرار گيرد. لايۀ نانوليفي قبل از اينكه صوت درون آن نفوذ كند، مسير نفوذ صوت در جاذب هاي پشتي را كاملا مسدود ميكند و صوت امكان عبور و رسيدن به جاذبهاي پشتي را نخواهد داشت. بنابراين اضافه كردن لايۀ نانو به اين شكل كارايي جاذب يا جاذبهايي را كه در پشت لايۀ نانو قرار گرفتهاند را نيز كاهش ميدهد. براي رفع اين مشكل لايه نانو به شكلي تهيه ميشود كه امكان عبور بخش مهمي از صوتهاي با بسامد بالا را ميدهد، تا به اين شكل حضور لايۀ نانو مانع از جذب صوتهاي با بسامد بالا كه توسط جاذبهايي كه در پشت لايۀ نانو به اين منظور قرار داده شدهاند نشود و در عين حال بخش مهمي از صوت هاي با بسامد پايين را نيز جذب و از افت عملكرد جاذبهاي پشتي جلوگيري ميشود. اين امر ميتواند به شكلهاي مختلفي صورت گيرد. از جمله مشبك كردن لايۀ نانوليفي، ايجاد حفره و تخلخل بين الياف و روي الياف نانو، كاهش تراكم الياف نانو، ايجاد ساختاري سه بعدي براي آن، استفاده از دستگاه اولتراسونيك و يا دستگاههاي مشابه جهت افزايش نفوذ صوت به درون لايۀ نانو و روشهاي ديگري كه به اين منظور استفاده ميشوند.
نتایج سرچ شما بیش از ۵۰۰ عدد می باشد