لیست اختراعات با مالکیت علي رمضاني
33 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 33
تاریخ اظهارنامه: 1396/07/20
تاریخ ثبت: 1398/04/19
خلاصه اختراع:

يون كلر در بسياري از صنايع بعنوان يون مزاحم تلقي مي شود. از جمله اين صنايع مي توان به صنعت سرب و روي اشاره كرد ، كلر در قسمت الكتروليز باعث خوردگي آند شده و همچنين محيط كار را به گاز كلر آلوده مي نمايد كه براي كاركنان بسيار خطرناك است. از طرفي بعلت كم شدن منابع خاك روي اكسيد، كارخانجات بدنبال استفاده از خاك هاي معدني و اكسيد هاي كلر دار هستند. اين اختراع توانسته يون كلر را با استفاده از مس (II) سولفات و سديم سولفيت رسوب داده و علاوه بر حل مشكل كلر در صنايع ، يك محصول جانبي با ارزش توليد نمايد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/12/16
تاریخ ثبت: 1391/03/10
خلاصه اختراع:

در فرآيند توليد N - وينيل پيروليدون (NVP) 2- پيروليدون به عنوان ماده جانبي به دست مي آيد. با توجه به كاربرد كم اين ماده در ايران، در پروژه اي كه با همكاري شركت شيميايي ره آورد تأمين انجام شد تصميم گرفتيم اين ماده كم كاربرد را به حلال پرمصرف N-متيل پيروليدون تبديل كنيم. در اين اختراع توليد N-متيل پيروليدون با استفاده از 2-پيروليدون و متانول در مجاورت كاتاليست مختلف بررسي مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1390/12/16
تاریخ ثبت: 1391/05/08
خلاصه اختراع:

در تهيه فلز آلومينيوم براق و داراي سطحي يكنواخت براي جلوگيري از رسوب آلومينات سديم از محلول ALU - ETCH به مقدار ۳۵-۲۵ گرم بر ليتر استفاده مي شود كه اين محلول مي تواند مثل يك Inhibitorعمل كرده و باعث شود كه سطح آلومينيوم به صورت كنترل شده شفافيت و يكنواختي را به خوبي به دست بياورد. به كار گيري محلولALU - ETCH در اين صنعت بسيار با ارزش مي باشد چرا كه استفاده آن باعث استفاده بهينه از سود، آلومينيوم محلول در سود، جلوگيري از اتلاف انرژي، عدم توقف در توليد و استفاده نابجا از نيروي انساني جهت تخليه رسوب آلومينات سديم مي باشد. اچ كردن آلومينيوم به دليل اينكه آلومينيوم مشخصات مورد نظر را به لحاظ براق بودن و امكان برخورداري از سطحي يكنواخت و صاف را به دست آورد بعد از مرحله اكسترود (شكل دهي به آلومينيوم از طريق عبور از قالب مورد نظر بر اثر فشار مكانيكي و پرس) بايستي اچ كردن از طريق غوطه ور شدن در وان محلول ۵۰ گرم بر ليتر سود سوزآور با شرايط دمايي ۵۵-۵۰ درجه سانتي گراد صورت پذيرد. با توجه به اينكه آلومينيوم در محلول سود سوزآور به خوبي قابليت حل شدن را دارد به محض قرار اينكه سطح آلومينيوم در محلول سود قرار بگيرد واكنش اچ شدن شروع مي شود. آلومينيوم پس از مدت زمان كوتاهي (۵ دقيقه) داراي سطحي شفاف و يكنواخت خواهد گرديد اما مشكلي كه در وان ايجاد مي گردد اين است كه آلومينيوم باسديم موجود در سديم هيدروكسيد وارد واكنش مي شود و رسوب سخت آلومينات سديم را تشكيل ميدهد. اين رسوب سخت در كف وان پس از كار كرد روزهاي كمي باعث توقف در كار خواهد شد به دليل اينكه براي شروع مجدد بايد رسوب آلومينات سديم كه حجم زيادي از وان را اشغال كرده، خارج ساخت كه اين كار با صرف هزينه زيادي از قبيل به كار برد بردن نيروي انساني، اتلاف وقت و از همه با اهميت تر خارج شدن مقدار زيادي آلومينيوم محلول از وان به صورت رسوب مي باشد علاوه بر اين متصاعد شدن گاز هيدروژن در واكنش كه هم خطر انفجار و هم آلودگي محيط كار را به دنبال دارد كنترل خواهد شد. محلولALU - ETCH به ۳ منظور ساخته شده است 1- كنترل حل شدن آلومينيوم در محلول سود سوزآور و كمك به يكنواختي سطح آلومينيوم ۲- جلوگيري از تشكيل رسوب در وان سود به شكل معلق نگه داشتن آلومينات سديم و جلوگيري از به هدر رفتن آلومينيوم محلول در وان سود. ٣- كنترل توليد گاز هيدروژن به كارگيري اين محلول در اين صنعت بسيار با ارزش مي باشد چرا كه استفاده آن باعث استفاده بهينه از سود، آلومينيوم محلول در وان سود، جلوگيري از اتلاف انرژي، عدم توقف در توليد و استفاده نابجا از نيروي انساني جهت تخليه رسوب از وان ميباشد. محلول ALU - ETCH در جهان معمولا به نام هاي تجاري Alfisatin and Aluporniol خريد و فروش مي شود. در ايران نيز اين محصول هرساله چندين هزار تن، خريداري شده و در صنايع آلومينيوم سازي مصرف مي شود. با توضيحاتي كه در مورد اين پروژه داده شد، مي توان به اين نتيجه رسيد كه با توجه به كاربردي بودن پروژه حاضر، با حمايت از اين پروژه مي توان گامي بلند در سطح ملي برداشت و در زمينه توليد محلول ALU - ETCH به خودكفايي رسيد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/11/18
تاریخ ثبت: 1391/11/18
خلاصه اختراع:

استفاده از نانو تكنولوژي در صنعت ساختمان چند سالي است كه در كشورهاي پيشرفته رواج يافته است. نانو سيمان ها به دليل مقاومت بالا و خواص ساختاري بهبود يافته، كاربردهاي زيادي دارند. براي مثال، از اين نوع سيمان ها، براي ساخت آسمان خراش ها، ساختمان‌هاي رياست جمهوري و نظامي (ضد گلوله) و در مناطقي كه خورندگي زياد است، استفاده مي‌شود. بطور كلي، استفاده از افزودني‌ها در توليد سيمان، علاوه بر تأثيراتي كه بر خواص سيمان دارد، به دليل مصرف كمتر سيمان، منجر به صرفه جويي در مصرف انرژي و كاهش توليد گازهاي گلخانه‌اي نيز مي گردد. به هر حال توسعه اين دانش در تمام زمينه ها مي تواند چاره گشا باشد. در ايران نانو تكنولوژي بيشتر به سمت توليد مواد شيميائي و داروئي گرايش دارد و در زمينه توليد مصالح ساختماني و سيماني چندان پيشرفتي نداشته است. اين امر به دليل گران بودن روش هاي بكار گرفته شده براي سنتز نانو ذرات و همچنين ارزان بودن مواد اوليه براي توليد سيمان مي باشد. ما در اين اختراع سعي كرديم با استفاده از يك روش بسيار آسان و كم هزينه اقدام به سنتز نانو ذرات هماتيت و نانو سيليكا نموده تا امكان استفاده اين ذرات در سيمان و بتن داراي توجيه اقتصادي باشد. رنگدانه قرمزي سنتزي علاو بر رنگي نمودن بتن باعث افزايش مقاومت خمشي و فشاري آن، در مقايسه با نمونه شاهد گرديد. از ديگر ويژگي مهم بتن توليد شده مي توان به عدم انحلال رنگ بتن در آب كه به مدت 27 روز نگهداري شد اشاره نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1391/11/04
تاریخ ثبت: 1392/07/10
خلاصه اختراع:

با توجه به گسترش كارخانه‌هاي روي در كشور و بالاخص در استان زنجان كه علاوه بر توليد روي، ضايعات و پسماندهاي قابل توجهي نيز به جاي مي‌گذارند كه از دو جنبه قابل بررسي مي‌باشند. نخست از نقطه نظر آلودگي محيط ‌زيست: با ازدياد اين پسماندها يافتن مكان مناسب براي دفع و نگهداري آنها دشوار خواهد شد. در صورت تداوم دفع پسماندها، آلودگي‌هايي براي زمين‌هاي كشاورزي، گياهان و آب‌هاي سطحي و آب‌هاي زيرزميني كه در نهايت موجب آلودگي رودخانه‌ها، درياها و آلوده شدن منابع غذايي آبي مي شود. نتيجه اين گونه آلودگي ها مي تواند منجر به از بين رفتن حيات جانداران آبزي و به مخاطره افتادن حيات جانداران خشكي و انسان ‌شود. در صورت عدم اجراي تدابير لازم، عوارض ناشي از اين آلودگي دير يا زود گريبان‌گير همه خواهد شد. بنابراين عاقلانه است كه راهي براي حذف اين معضل پيش روي صنعتگران قرار داده شود. دوم از نظر اقتصادي: با توجه به اينكه همراه اين پسماندها، فلزات گرانبهاتر از خود روي وجود دارند و مقدار آنها نيز قابل توجه مي‌باشد، لذا براي استخراج فلزاتي همچون كبالت، نيكل، كادميوم، سرب، آرسنيك، آنتيموان، ژرمانيوم، بايد چاره‌اي انديشيده شود. تهيه عناصر مذكور از اين پسماندها علاوه بر تامين نيازهاي كشور به اين مواد، منجر به ايجاد اشتغال و توليد ثروت براي جامعه نيز خواهد شد. به همين منظور جهت حل اين مشكل در اين پروژه كار بازيافت عناصر نيكل، روي، سرب، كبالت، منگنز و كادميم از پسماندهاي كارخانجات روي استان زنجان مورد توجه قرار گرفت و كار تحقيقاتي در خصوص تهيه اين فلزات از پسماندهاي كارخانجات روي استان زنجان با موفقيت به اتمام رسيد.

تاریخ اظهارنامه: 1393/12/17
تاریخ ثبت: 1394/06/09
خلاصه اختراع:

اختراع \\" اكسايش الكل ها در حضوركاتاليزگر قابل بازيافت و نانو مغناطيس روي فريت \\" در زمينه فني : بخش ج شيمي اكسايش الكل ها به علت مهم بودن وگسترده بودن كاربرد مورد توجه دانشمندان زيادي قرار گرفته است ولي در هركدام از روش ها مشكلاتي از جمله قابل كنترل نبودن فرايند اكسايش مثل اكسايش دوباره محصول، توليد محصولات فرعي، قابل بازيافت نبودن كاتاليزگر، ناپايداري كاتاليزگر و اكسنده، روشهاي گران قيمت و نداشتن صرفه اقتصادي در مقياس بزرگ، آلودگي و عدم هماهنگي با شيمي سبز، احتياج به دماي بالا، آسان نبودن كار با مواد واكنشگر مثل بكارگيري موادي گازي كه كنترل فشار گاز و استفاده از ظروف مخصوص را مي طلبد، به چشم مي خورد وسبب محدويت كاربردي روش هاي موجود مي شود. كاتاليزگر نانومغناطيس روي فريت يك كاتاليزگر فعال، پايدار و قابل باز يافت و بكار گيري مجدد است كه به آساني سنتز مي شود و اكسايش گزينشي الكل هاي بنزيلي يا آليفاتيك نوع اول و دوم در حضور آن براحتي در بين واكنش هاي شيميايي در زمان كم و دماي نسبتا پايين صورت گرفته و محصو ل گزينشي آلدهيد و كتون توليد مي كند. اين روش در طيف وسيعي از اكسايش انواع الكل ها قابل به كارگيري است. وجود سايز نانو به علت دارا بودن نسب سطح به حجم در كاتاليزگر بازده واكنش را افزايش و زمان واكنش را كوتاه مي كند. در اين واكنش از اكسنده جامد اكسون كه اكسنده پايداري در دماي محيط است، استفاده شده و در پايان هر واكنش كاتاليزگر با آهنرباي خارجي از محيط واكنش خارج و پس از شستشو تا شش بار استفاده مي شود. اين روش، بازيافت كاتاليزگر را نسبت به ساير روش ها بسيار راحت نموده است و از دور ريختن و هدر مواد نانو جلوگيري مي شود. به اين شكل محيط زيست با مواد نانو نيز آلوده نمي شود. اين اختراع در توليد گزينشي آلدهيد و كتون از الكل هاي بنزيلي و آليفاتيك نوع اول و دوم با شرايط آسان با صرف هزينه و انر ژي كم و همچنين بكار گيري محصول در صنايع داروسازي و ساير صنايع شيميايي همچون سنتزپليمرهاي توليد شده از آلدهيدها كاربرد دارد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/01/09
تاریخ ثبت: 1394/06/17
خلاصه اختراع:

اين اختراع، سعي بر ارائه روش جديدي براي تهيه دستجات نانوهيبريد سيليكا-نانولوله هاي كربني همراستا دارد. روش ارائه شده آسان و كم هزينه است. در اين روش از پلي وينيل الكل به عنوان قالب استفاده شده است. پلي وينيل الكل نقش مهمي در شكل گيري ساختار نانو مواد ايفا مي كند. با بهره گيري از آن مي توان دستجات نانو مواد يك بعدي همراستا با مورفولوژي يكنواخت بدست آورد. از دستجات نانوهيبريد سيليكا-نانولوله هاي كربني همراستا مي توان به عنوان الكترود باتري ها، پايه كاتاليست واكنش هاي شيميايي و تهيه غشاء براي جداسازي مايعات و گازها استفاده نمود. براي بهبود خواص الكتريكي سيليسيوم اكسيد از نانولوله هاي كربني چند ديواره استفاده شده كه در حين فرآيند سنتز نانوسيليس به آن اضافه مي گردد. بعد از شكل گيري ساختار سيليس بر روي نانولوله هاي كربني چند ديواره، با حرارت دادن تركيب تحت جو آرگون مي توان قالب پلي وينيل الكل را حذف نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1394/03/26
تاریخ ثبت: 1394/07/25
خلاصه اختراع:

گاواژ روشي است كه مواد غذايي و مايعات مورد نياز بيمار توسط لوله مخصوصي ( NG-tube ) وارد مجزاي گوارشي بيمار مي‌شود. مشكلاتي كه در روش سنتي گاواژ وجود دارد شامل موارد زير است: براي هر وعده تغذيه حداقل بايد 4-5 بار از مواد غذايي پر شود و پرستار مجبور است 10-15 دقيقه به‌صورت ايستاده سرنگ را بالاي سر بيمار بگيرد تا تغذيه بيمار صورت گيرد، فرآيند آموزش انجام اين روش و زمان بر است، احتمال ريخته شدن مواد غذايي به ملافه‌ها در هنگام پر كردن سرنگ وجود دارد. پر و خالي شدن سرنگ در دفعات مختلف، باعث مي‌شود هوا به معده برود و بيمار دچار نفخ معده شود، مراقبت از اين بيماران غالباً سخت است و ... هدف از اين طرح بر طرف كردن بخش زيادي از اين مشكلات كه در بالا ذكر شد با استفاده از يك شير خودكار قطع كننده (سوپاپ يك طرفه مكانيكي) در زمان اتمام غذا مي‌باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/01/12
تاریخ ثبت: 1394/07/25
خلاصه اختراع:

اين اختراع به ارائه روش توليد هيبريد گاما آلومينا-نانولوله هاي كربني چند ديواره به روش هيدروترمال پرداخته است. در اين روش، از آلومينيوم كلريد به عنوان منبع تامين آلومينيوم، سوربيتول براي افزايش پايداري در محيط آب، اوره براي افزايش سطح نمونه تهيه شده و نانو لوله هاي كربني چند ديواره استفاده شد. در فرايند اين اختراع از دماي °C140 براي تهيه هيبريد مورد نظر استفاده شد چراكه دماي بالاتر باعث تخريب ساختار كربني و شكسته شدن گروه هاي عاملي ايجاد شده روي آن شده و دماي پايين تر دماي مناسب را براي انجام هيبريداسيون فراهم نمي آورد. كاربرد عمده ي هيبريد تهيه شده در ازدياد برداشت مخازن نفتي به ويژه مخازن كربناته مي باشد كه با توجه به اينكه جنس سنگ مخازن نفتي در ايران اكثرا كربناته بوده پس اين هيبريد مي تواند در ازدياد برداشت مخازن نفتي ايران موثر باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/12/11
مالک/مالکان: آقاي علي رمضاني
تاریخ ثبت: 1395/12/11
مخترع/مخترعان: علي رمضاني
خلاصه اختراع:

ايست ناگهاني قلب و بيماري‌هاي قلبي مهم‌ترين علت مرگ‌ومير در جهان به شمار مي‌روند. در هرسال بيش از هفده ميليون نفر در جهان به علت بيماري‌هاي قلبي جان خود را از دست مي‌دهند. در صورت احياي قلبي ريوي صحيح و به‌موقع در 3 تا 5 دقيقه اول همراه با الكتروشوك، مي‌توان از مرگ 38 درصد از اين افراد جلوگيري كرد. ازآنجايي‌كه در بسياري از موارد تعداد افراد آموزش‌ديده كه مي‌توانند عمليات احياي قلبي ريوي را به‌طور صحيح اجرا كنند كم است و همچنين روش مرسوم ماساژ بسيار سخت و خسته‌كننده است (100 بار در دقيقه) و در بسياري از مواقع مانند زمان انتقال بيمار به آمبولانس يا انتقال او بر روي تخت اين امر غيرممكن است، نياز به يك سيستم خودكار وجود دارد كه در كمترين زمان ممكن نصب‌شده و با توجه به آخرين دستورالعمل‌ها ماساژ قلبي بيماران را به‌صورت صحيح انجام دهد. در اين اختراع يك سيستم رباتيك خودكار قابل‌برنامه‌ريزي و قابل‌انعطاف طراحي و ساخته‌شده است كه به‌راحتي و در كمترين زمان در محل بيمار نصب‌شده و ماساژ قلبي را با توجه به شرايط بيمار به‌صورت خودكار و صحيح انجام مي‌دهد. درنتيجه كادرماني مي‌توانند به ساير نيازهاي بيمار رسيدگي كنند. با استفاده از اين سيستم بيمار در حين انتقال نيز مي‌تواند از ماساژ قلبي بهره ببرد. علاوه بر اين به علت كاربرپسند بودن و راحتي در استفاده از اين سيستم، حتي افراد غيرمتخصص نيز مي‌توانند از آن استفاده كنند و جان افرادي كه دچار ايست قلبي شده‌اند را نجات دهند.

موارد یافت شده: 33