لیست اختراعات با مالکیت
محمد تقي معاضد
3 عدد
هدف از انجام اين پروژه بازيافت زباله هاي الكترونيك با استفاده از تواناييهاي باكتريهاي استخراج كننده فلزات است. روشهاي مختلفي جهت بازيافت زباله هاي الكترونيك مورد بررسي قرار گرفته است كه همگي داراي مشكلات زيست محيطي مختلف و همچنين مضر براي سلامت فردي مي باشند و همچنين نياز به دماهاي بالا دارد ولي با استفاده از تواناييهاي باكتريهاي اكسيد كننده فلزات كه باعث تبديل شدن فلزات از حالت نامحلول به محلول مي گردند مي توان اين پسماندها را بدون مشكلات زيست محيطي استخراج كرد. براي بدست آوردن باكتريهاي استخراج كننده فلزات از قطعات الكترونيك و با توجه به اينكه اين باكتريها بيشتر در معادن سولفيدي قرار دارند بنابراين نمونه گيري از اين مناطق مورد بررسي قرار گرفت. به غير از كاربرد اصلي اين اختراع در زمينه بازيافت ضايعات الكترونيك كاربردديگر اين طرح براي استخراج بيولوژيك فلزات از معادن مي باشد كه در مورد معادن كم عيار سولفيدي كاربرد قابل ملاحظه اي خواهد داشت. با داشتن شرايط استاندارد استخراج براي اولين بار در جهان زباله هاي الكترونيك با استفاده از روشهاي بيولوژيك مورد استخراج قرار گرفت و باكتري جداسازي شده به عنوان گونه جديد باكتري تيوباسيلوس فرواكسيدنس به نام Acidithiobacillus ferrooxidans DF1 كشف و تحت شماره ثبت بين المللي HM037178 ثبت گرديد.
عنوان طراحي و ساخت سيستم جديد دوستار محيط زيست بازيافت قطعات الكترونيك مي باشد. هدف از انجام اين پروژه طراحي و ساخت يك پايلوت جهت بازيافت زباله هاي الكترونيك با استفاده از تواناييهاي باكتريهاي استخراج كننده فلزات است كه بالاترين راندمان و كمترين هزينه را داشته باشد. معضل زباله هاي الكترونيك در اكثر كشورها بخصوص كشورهاي پيشرفته از دهه اخير به يكي از چالشهاي اصلي تبديل شده است لذا كشورهاي مختلف راه كارهاي متعددي را جهت حل اين معضل به كار گرفته اند از انقتال زباله ها به كشورهاي جهان سوم تا استفاده از سيستمهاي مختلف بازيافت قطعات الكترونيك از آنجاييكه در بيشتر سيستمهاي تجزيه و بازيافت روشهاي بيوتكنولوژي داراي مزيتهاي زيادي چون دوستار محيط زيست بودن هزينه كم و راندمان بالا هستند در اين پروژه با هدف بازيافت بيولوژيك قطعات الكترونيك سيستم نوين و ابتكاري طراحي وساخته شد كه راندمان استخراج را هم از لحاظ ميزان استخراج و هم كاهش مدت زمان استخراج بالا مي برد.
بسياري از باكتري ها با توليد اگزو پلي ساكاريدها قابليت رشد و تكثير و توليد بيوفيلم برروي صفحات مختلف را دارند. به كمك اين باكتري ها و با استفاده از راكتور تماسي زيستي چرخان مي توان بيوپليمرهاي مختلف و در مقياس و با خواص نانو توليد و با بهينه كردن پارامترهاي موثر بر توليد، ميزان آن را افزايش داد. راكتور تماسي زيستي چرخان شامل يك موتور الكتريكي- يك شفت- يك مخزن مكعبي شكل (شامل ورودي و خروجي هوا و شير نمونه گيري)- تعدادي ديسك (صفحه) و يك پايه نگهدارنده است كه براي اولين بار در كشور به منظور توليد بيوپليمرها ساخته شده است و به كمك آن مي توان زمان و مقدار توليد بيوپليمر را بهبود بخشيد. از قابليت هاي خاص اين دستگاه كه به طور همزمان بكار گرفته شده ميتوان به موارد زير اشاره كرد: 1- قابليت تنظيم ميزان سرعت چرخش ديسكها 2- قابليت تغيير تعداد ديسكها از طريق تنظيم فاصله بين آنها 3- قابليت تعويض نوع ديسكها از نظر جنس و شكل هندسي 4- قابليت هوادهي 5- سادگي كار با دستگاه و خودكار بودن آن به منظور افزايش سرعت در روند توليد 6- قابليت افزايش مقياس صنعتي 7- امكان استفاده براي توليد فرآورده هاي بيولوژيك از ميكروارگانيسمهاي مختلف هوازي حساس به تنش بيوپليمرها كاربردهاي مختلفي در صنايع گوناگون مانند: صنايع داروسازي- صنايع پليمر و رنگ- صنايع پوشاك (كيف و كفش)- صنايع دفاع- صنايع نساجي- صنايع پزشكي- صنايع چوب- صنايع هوا و فضا- صنايع غذايي و ... دارند. اين دستگاه را مي توان به سادگي افزايش مقياس داده و در صنايع مختلف بكار برد.
موارد یافت شده: 3