لیست اختراعات با مالکیت
محمدحسين صادقي
9 عدد
نام اختراع دستگاه GIS پايش خودرو هاي سنگين، ماشين ها و ادوات كشاورزي مي باشد. يكي از مهمترين اقدامات در زمينه عمل آوري زمين تسطيح زمين، شيارزني در زمين، خاكبرداري، عميق سازي و حفر چاه و غيره بوده كه در زمينه هاي مختلف با ماشين ها و ادوات انجام مي پذيرد و نياز به مراقبت و پايش دقيق توسط تيم نظارت كننده دارد كه گاها شرايط اقليمي و محيطي مانع پايش دقيق و مناسب بر عملكرد ماشين ها شده و كار در محيط هاي سخت نيز باعث آسيب به تيم ناظر و مهندسين رشته هاي مختلف مي كند. اينجانبان محمد حسن صادقيان و محمد حسين صادقيان با اختراعي كه پيشتر نام آن ارائه شد سعي در تسهيل فرآيند پايش عملكرد به روش GIS (Geography International System) كرديم. دستگاه GIS پايش خودرو هاي سنگين، ماشين ها و ادوات كشاورزي براي نظارت بر كار خودرو هاي سنگين مختلف، ماشين ها و ادوات كشاورزي و بررسي كاركرد ادوات، طراحي و ساخته و مورد آزمون قرار گرفت، لذا اطلاعات جمع آوري شده و گزارشات بدست آمده از اين تحقيق نتايج بسيار مفيدي در عمليات هاي مختلف زراعي در نيشكر و گياهان ديگر همچون گندم، جو ، برنج و ... ارائه مي دهد. در حال حاضر با نصب سيستم موقعيت ياب GPS كاركرد آنرا روي نقشه ماهواره اي تخليه نموده و اطلاعات بسيار ارزشمندي از پايش و عملكرد ماشين ها بدست آورديم. دستگاه داراي دقت 1 تا 3 سانتي متر مي باشد. اين دستگاه با زنجير روي شاسي ماشين آلات و ادوات نصب شده و اطلاعاتي از جمله عمق كار و ارتفاع برش تيغه دستگاه براي ماشين هاي دروگر و موقعيت آن و همچنين ميزان عملكرد دستگاه بر اساس موقعيت آن (سيستم تركيبي آنالوگ و ديجيتال GIS) را داده كه اين اطلاعات را روي نقشه تخليه و كمك شاياني به مهندسان كليه رشته ها از جمله كشاورزي مي نمايد. اين دستگاه جهت استفاده كليه خودرو هاي سنگين علي الخصوص ماشين ها و ادوات كشاورزي در حين عمليات هاي مختلف زراعي توصيه مي شود و نصب بسيار ساده و كاركرد آساني دارد كه به راحتي مي توان نتايج حاصل از آنرا آناليز نمود و در مديريت مزرعه بكارگيري كرد. اختراع فوق الذكر بر روي كليه خودرو هاي سنگين و ماشين ها و ادوات كشاورزي قابل نصب بوده و پس از نصب آن بر روي بازوي عملكردي ماشين حين عمليات هاي مختلف خاك برداري سنسور دستگاه به ثبت عمق خاكبرداري در واحد زمان و محل آن بصورت بسيار دقيق با توجه به سيستم نقطه زني GPS خود نمونه و مدار ثبات آن را ثبت نموده و نهايتا مدار مبدل آن را Decode كرده و بر روي يك فايل اكسل ريخته و در حافظه اختراع ضبط و ثبت مي نمايد و هر زمان كه كاربر ناظر نياز بداند قادر به بازخواني دقيق اطلاعات عملكردي ماشين هاي مختلف بوده و عملكرد آنها را مورد پايش قرار مي دهد. شرحي كه پيشتر رفت يكي از كاربرد هاي ساده اختراع دستگاه GIS پايش خودرو هاي سنگين، ماشين ها و ادوات كشاورزي است.
نام اين اختراع شيت پنوماتيك ضد لخته پا مي باشد. تقاضاي ثبت اين اختراع در تاريخ 94/9/13 تحويل سامانه اينترنتي اداره ثبت اختراع گرديد. همانطور كه در شرح اختراع به تفصيل ذكر شد، كاهش حركت جريان خون در عروق اندام تحتاني با خطرات بالقوه اي همراه است كه تشكيل لخته در عروق پا، حركت لخته حاصله به سمت عروق ريوي و ساير اعضاء در شرايط خاص و غيره كه خود با خطرات مرگ و مير بالايي همراه مي باشد. لذا براي رفع اين مشكل اقدامات زيادي تاكنون صورت گرفته است. اين اختراع يك پوشش است كه محيط پا را احاطه مي كند و با اعمال فشار خارجي منتناسب و قابل تنظيم بر روي محيط پا و منطبق با جريان خون فيزيولوژيك در پا كه به سمت قلب مي باشد، به حركت خون به سمت قلب كمك كرده و از ايجاد حالت استاز و ايستايي در جريان خون جلوگيري مي كند. درون اين پوشش تيوب هاي لاستيكي قابل باد شدن قرار دارد كه توسط دستگاه پنوماتيك باد مي شوند. ميزان باد ترتيب باد شدن وساير مراحل توسط مدار هاي الكترونيك تنظيم و هماهنگ مي شود. المنت گرمايي موجود در اين اختراع با توليد گرما به راحتي بيمار و همچنين حركت خون كمك مي كند.
نام اين اختراع لوله تراشه مجهز به ترانس ايلوميناتور جانبي مي باشد. تقاضاي ثبت اين اختراع در تاريخ 94/9/29 تحويل سامانه اينترنتي اداره ثبت اختراع گرديد. انتوباسيون تراشه شامل جايگذاري يك لوله پلاستيكي انعطاف پذير به داخل تراشه است كه يك راه هوايي مناسب جهت تهويه مكانيكي فراهم مي كند. در سير مراحل انجام كار داشتن ديد مناسب و نور كافي و در نهايت حصول اطمينان از قرارگيري آن در محل صحيح و مناسب براي تيم پزشكي مهمترين اقدام مي باشد. لذا براي حل اين مشكل ما از روشي بنام ترانس ايلومينيشن يا بازتابي نور از خلال نسوج انسان استفاده كرديم. لوله تراشه يك لوله پلاستيكي انعطاف پذير بوده كه در ابتداي آن يك كاف قرار دارد البته لازم بذكر است كه در لوله تراشه هاي مناسب اطفال كاف وجود ندارد. ما يك ديود نور دهنده بسيار قوي در ابتدائي ترين نقطه لوله تراشه در كناره جانبي آن تعبيه نموديم. منبع تغذيه اين ديود باتري هاي ساعتي كوچك بوده كه در انتهاي ديگر اين لوله قرار دارد و اتصالات باتري و ديود كه سيم نازك مسي است از ضخامت اين لوله عبور داده شده و تعبيه شده است. همچنين يك ميكروسوئيچ در انتهاي خارجي لوله تراشه در كنار باتري قرار دارد كه پس از فشردن آن ديود نوراني روشن مي شود. لوله تراشه به روش معمولي يعني توسط لارنگوسكوپ در مسير ناي جاگذاري مي شود. پس از قرارگيري آن در محل مناسب با فشار دادن ميكروسوئيچ و روشن شدن ديود نوراني تيم پزشكي قادر به ديدن نور ايجاد شده توسط ديود از رواي پوست ناحيه قدامي گردن بوده و از قرارگيري لوله تراشه در محل صحيح و مناسب يعني داخل ناي اطمينان حاصل مي كنند. لازم بذكر است كه اين نور از خلال فاصله بين غضروف هاي C شكل ناي عبور كرده و در ادامه با عبور از پوست نازك گردن توسط تيم پزشكي و پزشك رويت مي گردد. اين اختراع به دو شيوه طراحي شده است در شيوه اول كه قبلا توضيح داده شد، در روش دوم منبع توليد كننده نور در انتهاي خارجي لوله تراشه قرار دارد و نور توليد شده توسط فيبر نوري به ابتداي لوله تراشه منتقل مي گردد. در روش دوم قيمت تمام شده لوله تراشه بالاتر مي رود. در ادامه كاف تعبيه شده در ابتداي لوله تراشه توسط سرنگ با هوا پر مي شود و باعث جلوگيري از عبور خون و مايعات وارد شده به حلق و در كل جلوگيري از آسپيراسيون مي شود. در انتهاي خارجي اين لوله بگونه اي طراحي شده كه قادر به اتصال اين لوله به دستگاه تنفس مصنوعي يا كيسه توليد كننده هوا دستي (Airbag) باشيم.
اين ابزار در زمينه پزشكي كارايي دارد. قطعه اي از دستگاه دياليز به نام بيبگ وجود دارد كه اين قطعه داراي ضامني است كه درست عمل نمي كند و با اين ابزار قادر به باز كردن و بستن آن هستيم. سخت بودن روند باز و بسته كردن بيبگ باعث بروز بيماري Triger finger در پرسنل بخش هاي دياليز گرديده است كه با استفاده از آن اين مشكل مرتفع مي گردد. اين ابزار به توليد رسيده و با هزينه كمي قابل توليد و به انبوه رساني است. اين ابزار مشابه ايراني و خارجي ندارد.
موارد یافت شده: 9