لیست اختراعات با مالکیت محمود جورابيان
6 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 6
تاریخ اظهارنامه: 1392/06/27
تاریخ ثبت: 1392/06/27
خلاصه اختراع:

موضوعي كه در نيروگاههاي خورشيدي حائز اهميت است جهت گيري مداوم پنل ها به سمت خورشيد به منظور جذب حداكثر پرتوهاي عمودي خورشيد و به دنبال آن افزايش راندمان نيروگاه مي باشد. با توجه به حركت وضعي زمين در طول روز و تغيير موقعيت خورشيد از ديد ناظر ساكن زميني، در نيروگاه هاي خورشيدي وسيله اي تحت عنوان تركر استفاده مي شود كه كار آن فرمان تغيير جهت پنل هاي نيروگاه و قراردادن مداوم آنها رو به خورشيد مي باشد. وسيله اي كه طراحي و ساخته شده تحت عنوان « تركر نيروگاه خورشيدي با استفاده از GPS و سنسور شتاب سنج» اين كار را با بالاترين دقت انجام مي دهد. الگوريتم كار به اين شكل است كه با نصب وسيله ساخته شده بر سيستم كنترل نيروگاه خورشيدي اطلاعات موقعيت مكاني (طول و عرض جغرافيايي) و همچنين ساعت و تاريخ از طريق GPS دريافت مي شود. با استفاده از اين اطلاعات مي توان موقعيت دقيق خورشيد نسبت به نيروگاه را بدست آورد. سيگنال ديگري نيز از طريق سنسور زاويه اي كه بر روي پنل نيروگاه خورشيدي نصب شده و زاويه پنل در هر لحظه را نشان مي دهد در يافت مي شود. اين سنسور نيز شتاب سنج و با تكنولوژي MEMS مي باشد. ورودي هاي بالا در يك ميكروكنترلر پردازش شده و خروجي آن ميزان تغيير زاويه پنل ها مي باشد به گونه اي كه در آن لحظه پنل رو به خورشيد قرار گيرد. اين خروجي (كه ميزان تغيير زاويه پنل نسبت به حالتي كه در آن قرار دارد) فرمان تغيير زاويه را به سيستم محركه نيروگاه صادر مي كند و به اين ترتيب با گردش پنل ها به ميزان محاسبه شده، پنل هاي هاي نيروگاه رو به خورشيد قرار مي گيرند. اين تركر قابليت استفاده به صورت دوجهته و چهار جهته را دارد و از مزاياي ديگر آن نيز مي توان به سرعت و دقت بسيار بالاي آن اشاره كرد.

تاریخ اظهارنامه: 1384/11/26
مالک/مالکان: محمود جورابيان
تاریخ ثبت: 1385/05/24
مخترع/مخترعان: محمود جورابيان
خلاصه اختراع:

در شبكه هاي قدرت، شناسايي و تعيين محل و نوع اتصال كوتاه در حداقل زمان ممكن و با دقت هر چه بيشتر، يكي از موضوعات جالب توجه محققين مي باشد زيرا به اين وسيله از يك طرف باعث صرفه جويي در وقت و هزينه هاي مربوط به تعمير و نگهداري سيستم شده و از طرف ديگر جلوگيري از ضرر و زيان اقتصاد ملي مي گردد. همچنين كاهش زمان رفع خطا، كيفيت سرويس دهي سيستم را افزايش مي دهد. در اين پروژه براي نيل به اينهدف از شبكه هاي عصبي مصنوعي استفاده شده است. سيستمي كه براي اين كار در نظر گرفته شده سيستم انتقال 400KV استان خوزستان مي باشد كه خط انتقال عباسپور - اهواز 2 از اين سيستم جهت طراحي خطاياب در نظر گرفته شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1384/10/28
مالک/مالکان: محمود جورابيان
تاریخ ثبت: 1385/04/27
مخترع/مخترعان: محمود جورابيان
خلاصه اختراع:

طراحي و ساخت نمايشگر لرزه به منظور نمايش و پردازش سيگنالهاي ورودي از توربين (لرزه هاي توربين) در اين پروژه ارائه شده است. جهت انجام اين پروژه تحقيقات گسترده اي درباره سخت افزار مورد استفاده صورت گرفت و با توجه به انعطاف پذيري و تعداد بالاي كانالهاي ورودي اعم از آنالوگ و ديجيتال كارت SCB-100 محصول شركت National instrument جهت انجام مراحل آزمايشي و طراحي نرم افزار اوليه انخاب و خريداري شد. پس از آماده شدن تجهيزات سخت افزاري و مشخص شدن محدوديت هاي كار كردن با اين سخت افزارها با بازديد از محل نصب سنسورهاي پيروالكتريك و مشاهده خروجي اين سنسورها بوسيله اسپلولوسكوپ حدود فركانسي و دامنه اين سينگالها مشاهده شد و با توجه به مطالعات انجام شده درباره تئوري ارتعاشات محورهاي دوار فاز بعدي پروژه يعني ايجاد نرم افزار اوليه براي ذخيره، بازيابي و پردازش سيگنالهاي لرزه آغاز گرديد. پس از آماده شدن برنامه هاي اوليه در محل نصب سنسورها واقع در نيروگاه رامين اهواز خروجي سه سنسور متقاوت بوسيله كامپيوتر در محل مشاهده، ذخيره و پردازش اوليه شد و داده ها براي پردازش نهايي و تكميل نرم افزار ذخيره و بازيابي شدند. پس از طي كردن مراحل فوق پروژه وارد مرحله ساخت شد در اين مرحلهبا توجه به مشكلات ناشي از استفاده كردن از كارت واسط كامپيوتري SCB-100 مانند نبودن قطعات يدكي و مشكلات تعميراتي و عدم وجود اين كارت در بازار ايران براي جايگزيني در صورت بروز مشكل و مشكلات تهيه آن از خارج از كشور و همچنين هزينه بسيار زياد آن تصميم به استفاده از يك كارت ايراني به نام GPAD9916E1 گرفته شد و مجددا نرم افزار متناسب با اين كارت بر مبناي برنامه هاي Matlab 6.5, Turboc (جهت كاركرد اصلي برنامه)، LabVIEW (جهت نمايش همزمان شكل موج كانالها)، مورد استفاده قرار گرفتند. همچنين يك مدار حفاظتي كه جريان و ولتاژ را جهت حفاظت برد در مقابل نوسانات كنترل مي كند به برد موردنظر اضافه شد. در نهايت سيستم مورد نظر به مدت يك ماه زير بار به اتصال به سيگنالهاي خروجي سنسورها مورد آزمايش قرار گرفت و صحت كاركرد سيستم مورد تاييد قرار گرفت.

تاریخ اظهارنامه: 1385/02/27
مالک/مالکان: محمود جورابيان
تاریخ ثبت: 1385/08/26
مخترع/مخترعان: محمود جورابيان
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1385/02/27
مالک/مالکان: محمود جورابيان
تاریخ ثبت: 1385/08/26
مخترع/مخترعان: محمود جورابيان
خلاصه اختراع:

اندازه گيري فلوي مايعات در كيسيكل مداربسته همگن يكي از موضوعات مهم صنعت، كشاورزي، پزشكي و مراكز مرتبط با آنها به شماره مي آيد. ارائه روشهاي دقيقتر، سهولت بكارگيري و قابليت تنظيم و كاليبراسيون آسان از جمله اهداف فعاليتهاي تحقيقاتي در اين زمينه مي باشد. گسترش استفاده از امواج آلتراسوند، ميدانهاي الكترو مغناطيسي و نتايج حاصل از پردازش سيگنالها در اندازه گيري فلوي مايعاد در يكسيكل مدار بسته هارموني شد را مي توان در اين راستا دانست كه منجر به ارزيابي دقيق كمي و برخي از ويژگيهاي آنها شده است و وصول نتايج قطعي در اين زمينه تحولي بسيار شگرف محسوب مي شود. گستردگي كاربرد فلومترها لزوم ارائه روشهاي دقيقتر و تحقيقات بيشتر را صد چندان نموده است بطوريكه امروزه فلومترها در بخشهاي مختلف صنعتي همچون صنايع برق، پتروشيمي، غذايي، ... نه تنها نقش اندازه گيري محصولات توليد شده يا مصرف شده را بعهده دارد بلكه در عملكرد صحيح سيستمهاي كنترلي و فرآيند توليد نقش اساسي ايفا مي كند. به كمك فلومترها در كشاورزي مي توان از به هدر رفتن آب جلوگيري كرد و ميزان رشد و كيفيت محصولات را افزايش داد، در پزشكي نيز تشخيص بسياري از بيماريها ميسر مي گردد. ميدان هاي مغناطيسي اساس بسياري از تجهيزات اندازه گيري از جمله يكي از انواع فلومترها مي باشد كه در برخي از آن تجهيزات همچون دستگاه اند و كسيوني اندازه گيري انرژي الكتريكي از آثار حركتي ميدان مغناطيسي و در برخي همچون فلومتر از آثار القايي آن استفاده مي شود.

موارد یافت شده: 6