لیست اختراعات با مالکیت مراتع كشور
32 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 32
تاریخ اظهارنامه: 1396/10/13
تاریخ ثبت: 1396/10/13
مخترع/مخترعان: سمانه سماوات
خلاصه اختراع:

اختراع مورد ادعا نتيجه تحقيقات چند ساله در مؤسسه تحقيقات جنگلها و مراتع كشور است. هدف از اين تحقيقات، دستيابي به فرمولاسيوني كارآمد از تركيبات زيست پايه (بيورشنال) است كه از كارآمدي مطلوبي به عنوان قارچكش در كنترل مؤثر بيماري بلايت شمشاد جنگلي برخوردار هستند تا به عنوان جايگزيني مناسب براي قارچكش‌هاي شيميايي معمول جهت كاربرد در سيستم هاي منابع طبيعي معرفي شوند. بيماري بلايت شمشاد جنگلي كه به عنوان يك بيماري نوظهور، تهديدي جدي براي اين گونه‌ي گياهي باارزش تلقي مي‌شود، طي سالهاي اخير در بسياري از نقاط دنيا از جمله: كشورهاي اروپايي، آسيايي و نيز ايالات متحده آمريكا اپيدمي شده است. به گونه اي كه بر اساس منابع موجود، بالغ بر 40000 هكتار از رويشگاههاي شمشاد موجود در جنگلهاي هيركاني در معرض خطر نابودي كامل در اثر اين بيماري هستند. از آنجايي كه كاربرد قارچكش هاي شيميايي از خطرات زيست محيطي بسياري براي اكوسيستم‌هاي جنگلي برخوردار مي‌باشد، لذا در اين دانش فني از تركيبات آلي و معدني از عناصري چون روي، آهن و پتاسيم به عنوان ماده مؤثره و نيز تركيبات كاهنده كشش سطحي، القا كننده مقاومت سيستميك و محلول هاي تثبيت كننده واكنش به عنوان تركيبات همراه به فرمولاسيوني از نوع مايع غليظ دست يافتيم كه علاوه بر ارزان بودن، فاقد هر گونه نمونه مشابه خارجي‌ مي‌باشد و از لحاظ زيست محيطي نيز دوستدار محيط زيست است. نتايج حاصل از آزمايش‌هاي صورت گرفته تحت شرائط آزمايشگاهي و گلخانه‌اي در مؤسسه تحقيقات جنگلها و مراتع كشور، دال بر كارآمدي مطلوب فرمولاسيون مذكور به عنوان قارچكشي زيست پايه در كنترل بيماري بلايت شمشاد جنگلي است. كلمات كليدي: بيماري بلايت، شمشاد جنگلي، بيورشنال، فرمولاسيون، القاي مقاومت ادعاي اين اختراع بصورت خلاصه عبارت است از: 1-\tمنجر به كنترل كارآمد بيماري بلايت شمشاد جنگلي مي‌شود. 2-\tمنجر به القاي مقاومت سيستميك در نهال هاي شمشاد جنگلي در برابر قارچ بيمارگر مي‌گردد. 3-\tسازگار با محيط زيست است و امكان بكارگيري آن در شرائط حفاظت شده جنگل وجود دارد. در واقع فرمولاسيون تهيه شده از گروه تركيبات زيست پايه (بيورشنال) محسوب مي‌شود كه فاقد هرگونه اثرات جانبي و خطرات ناشي از بكارگيري آفتكش هاي شيميايي در محيط‌زيست است . 4-\tاز فرمولاسيون مايع برخوردار است كه منجر به سهولت كاربرد آن (عدم گرفتگي نازل‌هاي سمپاش) و پوشش دهي بهتر سطوح اندامهاي هوايي مي‌شود. 5-\tامكان توليد اين فرمولاسيون جديد در داخل كشور با استفاده از تكنولوژي داخلي وجود دارد. 6-\tفاقد هرگونه نمونه خارجي است و براي نخستين بار در سطح دنيا ارائه شده‌است.

تاریخ اظهارنامه: 1388/03/13
تاریخ ثبت: 1388/07/28
مخترع/مخترعان: فرشيد مريخ
خلاصه اختراع:

استفاده از ماشين هاي متداول برداشت چوب هاي صنوبر در اروپا و امريكا در سيستم هاي بهره برداري كوتاه مدت صنوبر در ايران امكان پذير نمي باشد. در كشورهاي اروپايي صنوبرها با قطر كم و حداكثر 5-4 سانتي متر توليد و توسط جاپر يا ماشين برداشت نيشكر - پس از ايجاد تغييراتي برداشت مي شوند در حاليكه صنوبرهاي توليدي در سيستم بهره برداري كوتاه مدت ايران كه بيشتر با هدف توليد چوب براي كاربرد در صنايع سلولزي و كاغذ سازي به اجرا درآمده است بايد قطرهايي بيش از 10 سانتي متر در محل قطع داشته باشند. ماشين طراحي و ساخته دشه حاضر در مقايسه با ماشين هاي گفته شده تونايي قطع درختان با قطر بيشتر را دارد. در حال حاضر برداشت اين چوبها بيشتر با استفاده از نيروهاي كارگري متعدد و اره زنجيري صورت مي گيرد كه داراي محدوديت ها و مشكلات زيادي است. اين در حالي است كه ماشين ساخته شده فوق در مقايسه با اره زنجيري از قابليت ها و مزاياي متعددي همچون موارد زير برخوردار است: - سادگي و سهولت انجام كار بدون به خطر افتادن نيروي كارگري - عدم نياز به تعداد زياد نيروي كارگري - بالا تر بودن سطح مكانيزاسيون وسر عت برداشت - از آنجاييكه عمليات برداشت اغلب در زمستان انجام مي گردد كار با اره زنجيري در سرماي زمستان براي كاربر بسيار سخت مي باشد و برداشت با اين ماشين اين محدوديت را نيز برطرف مي كند. - سرويس و نگهداري و تعميرات آن با هزينه كم ميسر است. - ساخت در داخل كشور با قيمتي بسيار مناسب امكان پذير است. مشاهدات و بررسيهاي انجام شده نشان مي دهد كه اين ماشين توانايي كار در توده هاي انبوه صنوبر كاري كوتاه مدت با دوره هاي بهره برداري 2، 3 و 4 ساله را بخوبي دارا است.

تاریخ اظهارنامه: 1387/11/16
تاریخ ثبت: 1387/12/04
مخترع/مخترعان: حسين حسين خاني
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1387/06/10
تاریخ ثبت: 1387/07/28
مخترع/مخترعان: ابوالفضل كارگر فرد
خلاصه اختراع:

استفاده از ساقه پنبه به عنوان ماده اوليه براي توليد تخته فيبر با دانسيته متوسط براي اولين بار در كشور مورد بررسي قرار گرفته است و نتايج حاصل نشان داده است كه ساخت تختخ فيبر با دانسيته متوسط از ساقه پنبه وجود داشته و خواص تخته هاي ساخته شده از خواص تخته هاي مشابه ساخته شده از چب درختان پهن برگ نيز بهتر بوده است. در اين فرآيند پس از برداشت محصول پنبه، ساقه هاي اصلي بوته پنبه جمع آري و پس از آماده سازي و تهيه الياف، اقدام به ساخت تخته شده است. تخته هاي ساخته شده از ساقه پنبه توسط دستگاه هاي پيشرفته آزمايشگر (INSTRON 1186) مورد آزمايش قرار گرفته و نتايج نشان داده اند كه ويژگيهاي تخته هاي ساخته شده از ساقه پنبه در حد استاندارد اروپايي هستند. نمونه اي از تخته MDF ساخته شده از ساقه پنبه نيز ضميمه مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1387/06/10
تاریخ ثبت: 1387/07/28
مخترع/مخترعان: ابوالفضل كارگر فرد
خلاصه اختراع:

استفاده از چرب اكاليپتوس كاملدولنسيس به عنوان ماده اوليه براي توليد تخته فيبر با دانسيته متوسط براي اولين بار در كشور مورد بررسي قرار گرفته است. تخته هاي ساخته شده با شرايط مشخص و انجام آزمايشات فيزيكي و مكانيكي بامجهزترين دستگاه هاي آزمايشگر نشان داده است كه تخته فيبر با دانسيته متوسط ساخته شده از الياف اكاليپتوس كاملدولنسيس داراي ويژگيهاي استاندارد اروپا بوده و كارخانجات توليد MDF مي توانند از چوب اكاليپتوس كاملدولنسيس براي توليد MDF استفاده نمايند.

تاریخ اظهارنامه: 1387/06/10
تاریخ ثبت: 1387/07/28
مخترع/مخترعان: ابوالفضل كارگر فرد
خلاصه اختراع:

بررسي استفاده از ساقه ذرت دانه اي به عنوان ماده اوليه براي توليد تخته فيبر دانسيته متوسط براي اولين بار در جهان انجام گرفته است. نتايج حاصل نشان داده است كه ساخت تخته فيبر با دانسيته متوسط از ساقه ذرت دانه اي وجود دارد. به طوري كه پس از برداشت محصول ذرت، ساقه هاي ذرت جمع آوري و پس از خارج نمودن مغز آن و سپري شدن مراحل آماده سازي و تهيه الياف، اقدام به ساخت تخته شده است. نمونه تخته هاي ساخته شده از ساقه ذرت توسط دستگاه.

تاریخ اظهارنامه: 1387/06/10
تاریخ ثبت: 1387/07/28
مخترع/مخترعان: ابوالفضل كارگر فرد
خلاصه اختراع:

اين محصول را مي توان با سطوحي كه داراي نقوش برجسته چوب بوده و يا با انواع روكش هاي مصنوعي پوشيده شده اند. در ضخامتهاي 6 تا 40 ميلي متر توليد نمود. آمار سازمان خواربار جهاني بيانگر آن است كه در سلهاي 1982 الي 1992 ميلادي توليد جهاني تخته خرده چوب كاهش يافته و توليد MDF و OSB در كشورهاي مختلف افزايش يافته است. آمار فوق نشان مي دهد كه توليد سالانه اين محصول در سالهاي اخير رو به افزايش مي باشد و اين حركت نشان دهنده برتري MDF در بازارهاي جهاني بر محصولات مشابه مي باشد. لذا استفاده از چوب اكاليپتوس ميكروتكا به عنوان ماده اوليه براي توليد تخته فيبر با دانسيته متوسط براي اولين بار در كشور مورد بررسي قرار گرفته است. تخته هاي ساخته شده با شرايط مشخص و انجام آزمايشات فيزيكي و مكانيكي با مجهزترين دستگاه هاي آزمايشگر نشان داده است كه تخته فيبر با دانسيته متوسط ساخته شده از الياف اكاليپتوس ميكروتكا داراي ويژگيهاي استاندارد اروپا بوده و كارخانجات توليد MDF مي توانند از چوب اكاليپتوس ميكروتكا براي توليد MDF استفاده نمايند. نمونه اي از تخته هاي ساخته شده نيز ضميمه مي باشد.

موارد یافت شده: 32