لیست اختراعات با مالکیت
معصومه اميري فسقنديس
4 عدد
خلاصه توصيف عنوان اختراع : كيت استخراج آنزيماتيك DNA با خلوص بالا از باكتريها با پيشرفت علوم و شناسائي DNA به عنوان ماده وراثتي هر موجود زنده ، روشها تشخيص ژنتيكي نيز ابداع شدند. با توجه به اينكه DNA در داخل سيتوپلاسم باكتري ها بصورت آزاد قرار دارد لذا براي مطالعه بر روي DNA باكتريها ، ابتدا بايد ديواره سلولي آنها را كه گاها داراي پپتيدوگليكان ، ليپيد و يا لايه هاي پروتئيني ميباشد ليز نموده و از بين ببريم و سپس مبادرت به بيرون كشيدن ( استخراج ) DNA نمود . اين كار به روشهاي مختلفت ميتواند انجام شود ازجمله ذوب و انجماد هاي متوالي ، جوشاندن ، سونيكه نمودن ، فنل كلروفرم و ..... اما مشكل در اين است كه اولا در اين روشها يا در اثر خشن بودن روشهاي فوق به ساختمان DNA آسيب وارد مي شود و DNA خودش نيز شكسته مي شود كه اين شكسته شدن مي تواند آزمايش هاي ژنتيكي را خدشه دار نموده و با خطا مواجه سازد . و يا موجب پراكندگي و گسترش باكتريها و يا ايجاد عفونت در افراد ميگردد. در اين اختراع با صرف زمان كوتاه در حد 60 دقيقه ، بدون استفاده از مواد آلي و مهار كننده PCR ، و با استفاده از كلني باكتري و يا ساير مواد باليني اخذ شده از بيمار DNA ي بسيار خالص ، عاري از پروتئين ، قابل كاربرد در انواع آزمايشات ملكولي مانند كلونينگ و انواع PCR ، انتقال ژن با پلاسميد ، شناسائي مقاومت آنتي بيوتيكي باكتريها از طريق PCR استخراج مي شود .
خلاصه توصيف عنوان اختراع : كيت استخراج آنزيماتيك DNA از خون تام با خلوص بالا و بدون استفاده از كلروفرم براي انجام آزمايشات مختلف بر روي DNA نياز است تا ابتدا ژنوم (DNAي) را از داخل سلولها بيرون آورده و سپس آزمايش لازم را انجام دهيم. هريك از روشهاي قبلي داراي يك يا چند كاستي از موارد زير بودند: ناخالص بودن DNA ي حاصله از نظر وجود پروتئين، زمان بر و طلاني بودن مدت انجام آزمايش، آلوده شدن DNA ي استخراج شده به مواد آلي مانند فنل و كلروفر كه مانع از انجام آزمايشات مولكولي مانند PCR مي شوند. نياز به استفاده از ميكروتيوب هاي زياد در مراحل مختلف آزمايش كه علاوه بر اقتصادي نبودن موجب افزايش احتمال آلودگي به DNA هاي محيط نيز ميشود. در اين اختراع با صرف زمان كوتاه در حد 60 دقيقه، بدون استفاده از مواد آلي و مهار كننده PCR؛ و با استفاده از حجم بسيار كم خون، DNAي بسيار خالص؛ عاري از پروتئين، قابل كاربرد در انواع آزمايشات مولكولي مانند كلونينگ و انواع PCR، استخراج ميشود.
خلاصه توصيف عنوان اختراع : كيت استخراج آنزيماتيك DNA از مدفوع اولين ماده مورد استفاده براي استخراج DNA خون و سپس بافت بود . با پيشرفت علوم نياز شد تا براي آزمايش هاي مختلف و شناسائي بيماري يا منشا گوارشي ، مبادرت به استخراج DNA از مدفوع نمود . چرا كه بعضي عوامل بيماري در روده ساكن مي شوند و اصلا وارد خون نمي شوند لذا براي شناسائي ژنوم آنها نياز به استخراج DNA از مدفوع مي باشد . اما استفاده از روشهاي مرسوم استخراج نمودن DNA كه بر روي خون كاربرد دارند ، عملا بر روي مدفوع كاربرد ندارد و اين به دلايل مختلفي از جمله و جود مواد صفراوي و اسيد هاي گوارشي در مدفوع مي باشد . روش هاي پيشين هرچند كه بر روي مدفوع كاربرد ندارند اما باز حتي زمانيكه بر روي خون استفاده مي شدند داراي اشكالات زير بودند : ناخالص بودن DNA ي حاصله از نظر وجود پروتئين ، زمان بر و طولاني بودن مدت انجام آزمايش، آلوده شدن DNA ي استخراج شده به مواد آلي فنل و كلروفرم كه مانع از انجام آزمايشات مولكولي مانند PCR مي شوند . نياز به استفاده از ميكروتيوب هاي زياد در مراحل مختلف آزمايش كه علاوه بر اقتصادي نبودن موجب افزايش احتمال آلودگي به DNA هاي محيط نيز مي شود در اين اختراع با صرف زمان كوتاه در حدود 1.5 ساعت ، بدون استفاده از مواد الي و مهار كننده PCR ، و با استفاده از حجم بسيار كم مدفوع ، DNA ي بسيار خالص ، عاري از پروتينهاي مدفوعي و هسته اي ، و عاري از مواد صفراوي گوارشي مدفوع ، قابل كابرد در انواع آزمايشات مولكولي مانند شناسائي مولكولي بيماريها ، كلونينگ و انواع PCR، استخراج مي شود .
خلاصه توصيف عنوان اختراع : پروبيوتيك مقاوم به حرارت جهت افزايش سطح ايمنو گلوبين ها و افزايش ضريب رشد در جوجه هاي گوشتي امروزه باكتري هاي مختلفي براي بهر گيري در اين زمينه ها همواره مودر پژوهش دانشمندان مي باشد . استفاده از پروبيوتيك ها در بستني و يا ماست و پنير از جمله ابداعاتي است كه اخيرا براي افزايش سطح ايمني انسان ، در غذاي او افزوده مي شود و با اين كار موجب افزايش ايمني بدن ميگردند . پروبيوتيك مورد اختراع قابليت آن را دارد تا اولا در دماي معمولي نگهداري شود و نياز از يخچال براي نگهداري با حمل ندارد . ثانيا با افزايش مقاومت و ايمني اكتسابي جوجه ها و بالا بردن سطح اينمنو گلوبين هاي آنها ، از ابتلاي آنها به بيماري هاي مختلف تا حد بسيار زيادي پيشگيري نمايد و علاوه بر آن ميزان ضريب تبديل جوها را افزايش دهد .
موارد یافت شده: 4