لیست اختراعات با مالکیت
مهدي زندي
6 عدد
هدف اصلي هنگام طراحي هر نوع سيستم داراي مستهلك كننده¬ تحت نيروي¬هاي چرخه¬اي، حذف خسارت وارد بر آن سيستم طي مدت بهرهبرداري است؛ اما پس از بارگذاري، به سيستم¬ آسيب و خسارتهاي مادي و جاني، هزينههاي تعمير، نگهداري و بازسازي و تغيير شكل پسماند دائمي، وارد مي¬شود. آلياژ حافظهدار فوق¬الاستيك، خاصيت بازگردانندگي و جذب انرژي پس از اعمال بارگذاري¬، دارد. در اين طرح ضمن ايجاد سادگي بيشتر، به نحوي سيمهاي آلياژ حافظهدار مهار و استفادهشده است كه تمامي كاربردهاي سيم¬ خام آلياژ حافظهدار را با بهبود عملكرد پوشش داده -شود. در طرحهاي قبلي حجم سيم بهصورت يكپارچه¬ استفادهشده است كه با گسيخته شدن سيم، سيستم كاملاً از كار ميافتد؛ اما در اين طرح از سيم بهصورت منفرد استفادهشده است كه گسيخته شدن چندين سيم سيستم همچنان كارايي خود را حفظ ميكند. همچنين با استفاده سيم بهصورت يكپارچه تمام ظرفيت آنها به كار گرفته نميشود درحاليكه در اين طرح با بهكارگيري سيم بهصورت منفرد از تمام ظرفيت سيم استفادهشده كه اين خود سبب كاهش هزينهها و قابل پيشبيني تر شدن سيستم ميشود. نحوه مهار سيمها بهگونهاي است كه افزايش تعداد سيم¬ها¬ باعث لغزيدن آن¬ها بر روي يكديگر نمي¬شود. طبق خواص آلياژ حافظهدار با كاهش قطر سيم جذب انرژي بيشتر شده ازاينرو در اين طرح از سيمهاي با قطر كمتر استفادهشده است. طرح با سيمهاي از جنسهاي مختلف، بهصورت تركيب موازي آلياژ حافظهدار با مصالح ديگر ازجمله فولاد تركيبشده كه اين كار باعث افزايش جذب انرژي مي¬شود. دستگاه بهگونهاي طراحيشده است كه با توجه به استفاده سيم در دستگاه، چه در نيروي كششي و چه در نيروي فشاري، نيمي از سيمها تحت كشش قرار مي¬گيرند. اين دستگاه محدوديت در پيادهسازي ندارد بهطوريكه براي هر ميزان نيرو و جابهجايي ميتوان ظرفيت سيستم را تغيير داد، ازجمله انعطافپذيري زياد در تغيير طول، قطر و تعداد سيم¬، دماي كاري، دماي استحاله، تعداد ميلهها دارد. درنهايت با استفاده از اين دستگاه پاسخهاي ديناميكي و استاتيكي كاهشيافته و كرنش پسماند دائمي، ايجاد نمي¬گردد، بنابراين مي¬توان از آن استفادههاي مكرر كرد. بر اساس طرح ارائهشده يك نمونه دمپر ساختهشده و توسط آزمون چرخه¬اي، مورد ارزيابي قرارگرفته و نتايج حاصل از آن ازجمله كاهش كرنش پسماند ارائهشده است
مواد پركاربرد پيزوالكتريك، مواد هوشمند و فعالي هستند كه با اعمال ولتاژ تغيير شكل مكانيكي ميدهند و با تغيير شكل مكانيكي برق توليد ميكنند. اين خاصيت باعث شده است تا پيزوالكتريكها هم به عنوان سنسور و هم به عنوان عملگر مورد استفاده قرار بگيرند. اين اختراع يك عملگر دوراني ميباشد كه تشكيل شده از : قطعه پيزو الكتريك، مكانيزم تبديل حركت دوراني، گپ ميكرو متري بين پيزو الكتريك و مكانيزم و شفت اصلي. قطعه پيزوالكتريك كه از نوع استك ميباشد وظيفه توليد جابجايي و نيرو در سيستم را دارد. اين جابجايي و نيروي توليد شده به واسطه دو مكانيزم لنگ و لغزنده به دوران و گشتاور مثبت و منفي تبديل ميشوند. اين دوران وگشتاور از طريق شفت خروجي به بار انتقال پيدا ميكند. در اين طرح يك گپ به ميزان نصف انبساط پيزواستك بين قطعه پيزو و لغزنده وجود دارد. وجود اين گپ به منظور تسهيل بازگشت مكانيزم و ايجد دوران در دو جهت مثبت و منفي ميباشد. با اين طرح ميتوان به گشتاورهاي بالايي رسيد.
همزمان با نياز بشر به انرژي هاي تجديد پذير و استفاده روز افزون از سلول هاي خورشيدي، به علت نصب اين سلول ها به صورت ثابت و نيز حركت زاويه اي خورشيد از محل طلوع از شرق به سمت محل غروب در مغرب، سلولهاي خورشيدي منصوبه تنها در ساعاتي از روز كه خورشيد بطور عمود نسبت به آنها قرار ميگيرد با راندمان مطلوب كار ميكند(معمولا در ساعات مياني روز) و در ساعات ديگر، با توجه به زاويه دار شدن نور خورشيد راندمان سلول پايين خواهد بود. اطلاعات منتشره توسط سازندگان سلولهاي خورشيدي، با تاييد اين امر، راندمان اين سلولها را وابسته به زاويه تابش نور دانسته و اظهار ميدارد كه در صورت تابش نور بطور عمودي به سطح سلول، بالاترين راندمان عملكردي آن بدست خواهد آمد. ´سامانه تنظيم زاويه سلول خورشيدي' از طريق رديابي موقعيت خورشيد در آسمان، زاويه صفحه سلول را نسبت به زاويه نور در حال تابتي محاسبه نموده و با چرخاندن سلول در راستاي صغحه X,Y و نيز د راستاي محور z ، در تمامي ساعات روز، آن را با زاويه تقريبي ٩٠ درجه نسبت به نور خورشيد تنظيم مينمايد.
اين اختراع يك سرواكچوئيتور(عملگر) پيزوالكتريك دوراني ميباشد كه در كاربردهاي بسياري از جمله كنترل بالك پرندههاي سبك، دستگاههاي پزشكي و ... به كار ميرود. در اين سرواكچوئيتور ، قطعات پيزوالكتريك استكي به عنوان محرك بوده و در تركيب با مكانيزم مكانيكي، دوران دوطرفه و گشتاورهاي بالايي ايجاد ميكند. قطعه پيزوالكتريك وظيفه توليد جابجايي و نيرو در سيستم را دارد. اين جابجايي و نيروي توليد شده به واسطه دو مكانيزم لنگ و لغزنده به دوران و گشتاور مثبت و منفي تبديل ميشوند. اين دوران وگشتاور از طريق دو چرخدنده فرعي و چرخدنده اصلي و شفت خروجي به بار انتقال پيدا ميكند. در اين سرواكچوئيتور براي ايجاد حركت دوطرفه از سلونوئيدها استفاده شده است به قسمي كه سلونوئيد اول باعث حركت شفت چرخدنده فرعي اول شده و چرخدنده فرعي اول را با چرخدنده اصلي درگير ميكند و اين باعث ايجاد دوران مثبت ميشود و براي دورن منفي از اجزاي دوم(سلونوئيد و چرخدنده فرعي دوم) استفاده ميشود.
استفاده از سيستم حرارت مركزي (موتورخانه شوفاژ) بنا به دلايل فني اقتصادي و زيست محيطي بهترين روش تامين نيازهاي حرارتي ساختمان خصوصا آپارتمانها و مجتمع هاي مسكوني مي باشد. با توجه به گسترش روز افزون استفاده از مشعلهاي گاز سوز در اين مورخانه ها و نيز ماموريت و كاركرد بسيار با اهميت آنها خصوصا در فصل زمستان پيدايش هر گونه ايراد فني در اين مشعلها باعث اختلال در تامين نيازهاي حرارتي و سلب آسايش ساكنين ساختمان خواهد شد. بروز هر نوع ايرادي در هر يك از بخشهاي نسبتا پيچيده مشعل باعث از كار افتادن (در اصطلاح Reset شدن) آن مي گردد و براي پيدا كردن علت اين از كار افتادگي تعمير كار بايد تك تك اجزاي مشعل را تست نمايد كه اين امر مستلزم صرف زمان بسيار پياده نمودن مشعل از ديگ و در پاره اي مواقع باز نمودن بيهوده برخي قطعات آن مي باشد. سامانه خودكار تست و تشخيص ايرادات مشعل گاز سوز در مدت چند دقيقه تمامي قسمتهاي الكترونيكي و الكترومكانيكي آنرا با دقت بسيار بالايي تست نموده و نتيجه را با فونت فارسي بر روي نمايشگر LCD خود به اطلاع كاربر مي رساند. با استفاده از اين سامانه ديگر نيازي به اتلاف زمان طولاني براي پياده سازي مشعل از ديگ و نيز جدا نمودن قطعات مختلف مشعل از بدنه به منظور تست تك تك آنها نمي باشد.
موارد یافت شده: 6