لیست اختراعات با مالکیت
موسسه انستتيتو تحقيقات علوم تغذيه اي و صنايع غذائي كشور
1 عدد
«شرح و توصيف اختراع» 1.عنوان اختراع: عنوان اختراع ، نوشابه پروبيوتيك پرسي، مي باشد كه در طبقه بندي بين المللي اختراع در بخش نياز هاي انساني و در زيرمجموعه مواد غذائي قرار مي گيرد. 2.زمينه فني اختراع: از قديم الايام ، انسان براي گوارا تر شدن آب ، موادي را به آن مي افزوده است، تا طعم دلنشين تري به آب بدهد.در كشور هاي مختلف ، با توجه به آداب و رسوم و فرهنگ هر منطقه نوع نوشيدني ها متفاوت بوده است.ليكن در سالهاي پاياني قرن 19 با توليد اولين نوشابه گازدار ،يعني كوكا كولا در شهر آتلانتاي آمريكا توسط «اسا كندلر» و با فرمول ابداعي دكتر جان پمبرتون ، براي اولين بار شاهد توليد نوشابه اي هستيم كه اكثريت قريب به اتفاق مردم كشور هاي مختلف از آن زمان مصرف ميكنند. 3.مشكل فني و بيان اهداف اختراع: جهت خوش طعم شدن نوشابه هاي موجود در بازار ، از شكر در تركيبات آن استفاده مي شود .ميزان شكر موجود در نوشابه هاي گازدار ، به قدري است كه باعث مي شود افرادي كه از بيماري ديابت رنج مي برندو يا مراقب حفظ سلامتي خويش هستند از مصرف آن خودداري كرده و يا با احتياط آنرا مصرف مي كنند. جهت رفع اين مشكل ، نوشابه هاي بدون قند توليد شده است ، ليكن آن طعم شيرين را ندارد.مصرف كنندگاني كه به نوشابه هاي گازدار شيرين عادت كرده اند ، نوشابه هاي بدون قند ذائقه اكثر آنها را ارضا نمي كند... يكي از اهداف اين اختراع ، توليد نوشابه اي شيرين بدون استفاده از شكر و تنها با استفاده از مواد اوليه طبيعي بود كه به اين مهم دست يافتيم . 4.شرح وضعيت و دانش پيشين و سابقه پيشرفت هايي كه در رابطه با اختراع ادعايي وجود دارد به نحوي كه براي درك و بررسي جديد بودن اختراع كفايت كنند: تركيبات اصلي نوشابه ها عبارتند از گاز كربنيك ، اسيد سيتريك ، شكر ، كارامل ، طعم دهنده ها ، و ماده اصلي و نوشابه هاي با طعم پرتقال مثل كانادادراي ، و يا ميرندا از سان ست يلو به جاي ماده اصلي كوكا استفاده مي كنند. ليكن به علت مخفي و انحصاري بودن ماده اصلي نوشابه كوكا كولا نمي توان به طور 100%آنرا در ايران توليد كرد و هميشه وابسته شركت آمريكايي كوكا كولا خواهيم بود.
موارد یافت شده: 1