لیست اختراعات با مالکیت
مينا ايماني
4 عدد
در اين اختراع، نانوكامپوزيت هاي مغناطيسي چند لايه اي بر پايه آهن اكسيد به روش ساده رفلاكس همراه با يك مرحله تكليس ساخته شدند. مطالعه ساختاري نمونه هاي ساخته شده، فرمول هاي مولكولي (1) Ba0.69Sr 0.17Cd 0.07Zn 0.07Fe12O19 و(2) Ba0.34Sr0.34Cd 0.16Zn0.16Fe12O19 را آشكار نمود. تصاوير ميكروسكوپي ثبت شده از نمونه هاي نهايي مورفولوژي ذره در مقياس نانو را نشان داد. تركيب هاي ساخته شده براي پوشش دهي امواج الكترومغناطيسي مورد آزمايش قرار گرفت و نتايج، جذب امواج در گستره GHz 12-8 با بيشترين افت انعكاس dB 35- نمايان ساختند. سادگي كار، تهيه نمونه ها در مدت زمان كم بدون نياز به وسايل آزمايشگاهي خاص از ويژگيهاي اين اختراع است.
در اين طرح، براي اولين بار با استفاده از قطعات ساده و بسيار ارزان دستگاهي جهت آشكارسازي اپتيكي خواص گازوكروميك طراحي و ساخته شد. اين آشكارساز بر اساس تغييرات نور عبور كرده يا بازتاب شده كار ميكند و نكته بسيار مهم آن، قابليت اين سيستم براي كار در محيطهاي گازي مختلف به ويژه گازهاي خورنده و سمي مانند هيدروژن سولفيد (H2S) و آمونياك (NH3) به صورت ايستا و پويا است. تمام بدنه و قطعات اين سيستم از مواد مقاوم در برابر خوردگي ساخته شده است. نمونههاي گازوكروميك از طريق محل نمونهگذاري كه به يك بازوي هدايت كننده متصل است وارد محيط سيستم شده و پس از ورود گاز به محيط در برخورد با گاز و تغيير رنگ، تغييرات نور عبوري يا بازتابي به وسيله يك مولتي متر خوانده و در كامپيوتر به صورت نمودار تغييرات ولتاژ بر حسب زمان ثبت ميگردد. معمولا، براي آشكار سازي نمونههاي گازوكروميك از دستگاههاي طيف بيني با آشكارسازهاي گران استفاده ميشود كه خطرات آسيب به دستگاه، خوردگي، نشت در محيط، خطر آلودگي محيط زيست و قابل دسترس نبودن در همه جا، كاربرد آن را بسيار محدود و حتي غيرممكن ميسازد. در حالي كه سيستم ساخته شده كنوني، با هزينههاي بسيار پايين و مقرون به صرفه از نظر اقتصادي قابليت كار مستقيم در محيط گازي به ويژه گازهاي خورنده مانند هيدروژن سولفيد را فراهم ميكند. در واقع، اين اختراع دريچهاي نويد بخش براي طراحي و ساخت ابزراهاي شناسايي دقيق، ارزان و قابل دسترس در داخل كشور براي تحقيقات در زمينه حسگرهاي گازي رنگ پذير است.
در اين اختراع روشهاي نوين هيدرونرمال و آسياب گونه براي تهيه نانوساختارهاي ويژه اي از كادميم اكسيد با مورفولوژي هاي لوزي (rhombus) و گل كلمي شكل (cauliflowers) ارائه مي شوند. اين روشها ساده و اقتصادي مي باشند. نانوساختارهاي ذكر شده با استفاده از نمك ارزان و قابل دسترس تهيه شدند. محصولات مذكور به عنوان جاذب و فوتوكاتاليست جهت حذف گستره اي از رنگهاي سرطانزاي كونگورد، مالاكيت سبز، كريستال ويولت از محلول هاي آبي و پساب هاي صنعتي به دو روش جذب سطحي و فوتوكاتاليست به كار گرفته شدند. مطالعه منحني ايزترم و طيف هاي UV-vis ظرفيت جذب سطحي (3/588 ميلي گرم رنگدانه بر جاذب) و راندمان بالاي تخريب (نزديك به 100 درصد) در حذف اين آلاينده هاي رنگي را در غلظت هاي بالاي محلول رنگي نشان دادند. در واقع، روش هاي به كار برده شده در سنتز اين ساختارها به دليل عدم استفاده از حلال هاي شيميايي، استفاده از روش حالت جامد و بدون حلال و نيز استفاده از ساختارهاي سنتز شده در رنگ زدايي با درصد بالا در حوزه شيمي سبز قرار مي گيرند كه از اهميت بسزاي اقتصادي برخوردار مي باشد.
فريتهاي نانوكامپوزيت بااستوكيومتري خاص وكاربردآنها درجذب امواج مايكروويو
موارد یافت شده: 4