لیست اختراعات با مالکیت نادر رهبر
18 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 18
تاریخ ثبت: 1391/04/28
خلاصه اختراع:

خلاصه توصيف اصول كار كولر هاي آبي، كاهش محدود دماي هواي خروجي و درعين حال افزايش رطوبت هواي محيط داخل بدليل انتقال آب تبخير شده در پروسه خنك سازي به هواي سرد مي باشد. اما همانگونه كه بيان شد كاهش محدودي در دماي خروجي صورت مي گيرد كه باعث كاهش راندمان كولر مي گرد د. اما با اختراع حاضر اب موجود در مخزن كولر قبل از انجام پروسه خنك سازي از مجراهاي عبور مي كند،در اين هنگام به دليل تماس با مدول هاي ترموالكتريك دماي آب به ميزان قابل توجهي كاهش مي يابد، براي اين كه آب بيشترين سطح تماس را با مدول هاي ترموالكتريك داشته باشد يك مسير مارپيچ براي آن طرحي گشته است. در اثر كاهش دماي آب بالطبع مقدار بخار هواي خروجي از يك كولر نيز كاهش مي يابد. اما از آنجا كه در اثر كار مدول هاي ترمو الكتريك در يك طرف آن دما افزايش مي يابد براي جلوگيري از اين امر از يك سري پره استفاده شده است. استفاده از اين اختراع با توجه به ميزان مصرف انرژي پايين ان باعث افزايش راندمان كولر تبخيري مي گردد..

تاریخ اظهارنامه: 1392/01/06
تاریخ ثبت: 1392/02/22
خلاصه اختراع:

دﺳﺘﮕﺎه ﺗﺸﻌﺸﻊ ﺳﻨﺞ ﺧﻮرﺷﯿﺪي ﻣﺘﺸﮑﻞ از ﭼﻬﺎر ﺑﺨﺶ ﮐﻠﯽ ﺳﻄﺢ ﺷﯿﺸﻪاي ، ﺻﻔﺤﻪﺟﺎذب ، ترموالكتريك و ﺳﻄﺢ ﺧﻨﮏﮐﻨﻨﺪه ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﺳﺘﺎﻧﺪاردﻫﺎي ﻻزم ﺑﺮ روي ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ ﻣﻮﻧﺘﺎژ ﺷﺪه اﻧﺪ. ﺑﺎ ﺗﺎﺑش حرارت ﺧﻮرﺷﯿﺪ ﺑﻪ ﺳﻄﺢ ﺷﯿﺸﻪ و ﺳﻄﺢ ﺻﻔﺤﻪ ﺟﺎذب در ﻧﺘﯿﺠﻪ اﻓﺰاﯾﺶ دﻣﺎي ﺳﻄﺢ ﺻﻔﺤﻪ ﺟﺎذب باعث ا ﯾﺠﺎداﺧﺘﻼف دﻣﺎ در ﺑﯿﻦ دو ﺳﻄﺢ ﺗﺮﻣﻮاﻟﮑﺘﺮﯾﮏ ﻣﯽﮔﺮددﮐ ﻪﺧﻮد اﯾﻦ اﺧﺘﻼف دﻣﺎ ﺳﺒﺐﺗﻮﻟﯿﺪ اﻧﺮژي اﻟﮑﺘﺮﯾﮑﯽ ﻣﯽﮔﺮدد. حال با علم به داشتن كليه مقادير پارامترهاي فيزيكي مربوط به دستگاه و روايط حاكم بين ميزان انرژي حرارتي خورشيدي و توليد انرژي الكتريكي مي توان براحتي ميزان تشعشع خورشيد را اندازه گيري نمود. همچنين به اين نكته نيز مي توان اشاره داشت كه با توجه به بحث صرفه جويي در ميزان مصرف انرژي الكتريكي در كنار اندازه گيري ميزان تشعشع خورشيد ، مي توان از انرژي الكتريكي اين سيستم نيز براي راه اندازي سيستم هاي جانبي استفاده كرد.

تاریخ ثبت: 1399/02/10
خلاصه اختراع:

روش¬هاي مختلفي و گوناگوني جهت اندازه¬گيري ضريب هدايت حرارتي مواد وجود دارد كه به‌طوركلي به دو دسته روش¬هاي پايا و ناپايا تقسيم مي‌گردد. انتخاب يك روش مناسب و كاربردي به عوامل مختلفي از قبيل جامد يا سيال بودن، هندسه و شكل ظاهري نمونه¬هاي موجود، سرعت در عمليات اندازه‌گيري، حساسيت مواد در انتقال حرارت، دقت در نتايج موردنياز، قابل اجرا بودن و گرفتن تست اندازه‌گيري ضريب هدايت حرارتي تحت شرايط محيطي مختلف و هزينه موردنياز براي اجراي روش، بستگي دارد. اين دستگاه روشي جديد، مناسب و دقيق جهت اندازه¬گيري ضريب هدايت حرارتي و مواد حساس به دما مي‌باشد. مشكلي كه اكثر دستگاه‌هاي ضريب هدايتي دارند، اين است كه دماي دو طرف جسم بايد توسط ترموكوپل اندازه‌گيري گردد و يا ترموكوپل‌ها در داخل جسم قرار گيرند و با استفاده از تعداد زيادي ترموكوپل از منبع دماي سرد و گرم تا قطعه ماده نمونه دماها را در اختيار داشت ولي در اين روش فقط با داشتن دماي سرد ترموالكتريك و دماي سرد ژنراتور و ولتاژ خروجي توليدي ژنراتور مي‌توان علاوه بر دماي دو طرف جسم، ضريب هدايت حرارتي جسم را نيز به دست آورد و درنهايت ضريب هدايت حرارتي ماده نمونه تابعي از ولتاژ خروجي، آمپر و ولتاژ ورودي، دماي دو طرف سرد ترموالكتريك ها و ضرايب داخلي ترموالكتريك دارد. همچنين برخي ديگر از خصوصيات و مزاياي استفاده از اين دستگاه را كه با تكنولوژي ترموالكتريك كار مي‌كند، به شرح ذيل مي‌باشد برخي از مزيت‌هاي استفاده از دستگاه اندازه‌گيري ضريب هدايت حرارتي توسط تكنولوژي ترموالكتريك عبارت‌اند از: • پرتابل و يا قابل‌حمل بودن دستگاه • سادگي سيستم و ارزان بودن آن به علت وسايل تشكيل‌دهنده • عدم نياز به تعمير و نگهداري آن (با توجه به عمر طولاني بيش از 100000 ساعت) • عدم نياز به تجهيزات پيشرفته جهت ساخت دستگاه • كوچك و يا بزرگ‌تر شدن دستگاه را مي‌توان با افزايش تعداد ترموالكتريك تا انجام داد و محدوديتي در ابعاد نمونه وجود ندارد. • عدم استفاده از المنت الكتريكي جهت توليد گرما (عدم استفاده از برق) و توليد ولتاژ ورودي با استفاده از سلول خورشيدي براي تغذيه • عدم نياز به استفاده از نمونه هايي با ابعاد بزرگ (ابعاد ماده نمونه مي‌تواند به كوچكي 4*4 سانتيمتر باشد) • كاهش استفاده از حداقل تعداد ترموكوپل در اين روش نسبت به روش‌هايي مانند روش محوري

تاریخ ثبت: 1399/08/18
خلاصه اختراع:

كمبود آب يكي از بزرگ‌ترين مشكلات در جهان مي¬باشد، به‌گونه‌اي كه در بسياري از نقاط جهان انسان¬ها با مشكل دسترسي به منابع آب مناسب مواجه مي¬باشند. در اختراع حاضر با ارائه يك دستگاه، سعي بر آن شده است كه با ارائه راهكاري عملي، اقتصادي و نوين اين مشكل جهاني حل گردد. دستگاه حاضر از دو سيكل تبريد و سيكل ميعان آب تشكيل يافته است. به‌گونه‌اي كه در سيكل تبريد يك سيال مبرد در جريان بوده كه توسط كمپرسور افزايش فشار يافته و گرماي خود را از طريق كندانسور به محيط انتقال مي¬دهد. در ادامه، مبرد سيكل تبريد سرماي حاصله را در كندانسور به سيكل توليد آب انتقال مي¬دهد. در سيكل توليد آب نيز يك نانوسيال در جريان مي¬باشد كه با خنك كردن هوا به ميعان رطوبت موجود در آن و توليد آب مي¬پردازد. به اين صورت با استفاده از يك سيكل تبريد و يك سيكل ميعان رطوبت، مي¬توان آب موجود در هوا را به مايع تبديل نمود و مشكل كمبود آب را در بسياري از نواحي مخصوصاً نواحي با رطوبت بالا به طور كامل برطرف كرد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/05/31
تاریخ ثبت: 1389/10/12
خلاصه اختراع:

خلاصه: با ازدياد جمعيت جهان و رشد بهداشت، از طرف ديگر نياز روز افزون به منابع كشاورزي به عنوان اولين منبع تامين كننده غذاي بشر كمبود آب نوشيدني سالم يكي از بزرگترين معضلات جهان در قرن حاضر به شمار مي رود. امروزه روشهاي مختلفي براي تامين آب سالم و تصفيه آب مورد استفاده قرار مي گيرد. هزينه بالاي ساخت و نيز بالا بودن هزينه تعمير و نگهداري و تعويض قطعات، و از همه مم مهمتر نياز به مصرف برق از جمله معايب وسايل تصفيه آب حاضر، به شمار مي روند. با توجه به اين موارد، آب شيرين كن هاي خورشيدي به عنوان راه حلي براي غلبه بر معايب ذكر شده و همه گير نمودن استفاده از وسايل تصفيه آب گرديده است. يكي از معايب آب شيرين كن هاي خورشيدي ساخته شده تاكنون وزن نسبتا زياد آنها مي باشد كه باعث مشكل در حمل و نقل آنها توسط كاربر مي شود. در طراحي و ساخت اين دستگاه سعي شده است با استفاده از تكنيكهاي جديد يك دستگاه آب شيرين كن قابل حمل و سبك ساخته شود. بدين منظور، ابتدا به بررسي انرژي خورشيدي و جايگاه آن در ميان ساير انرژي ها پرداختيم و سپس با استفاده از جنسي خاص پلكسي كلاس كه تا به حال در ساخت چنين دستگاه هايي كمتر مورد استفاده قرار گرفته، توانستيم به وزن كم و ابعاد مناسب دست يابيم تا بدين طريق قابل حمل بودن دستگاه را توسط يك نفر محيا سازيم. همجنين سعي كرديم دستگاهي با سيستم بسيار ساده و كم هزينه تري را نسبت به نمونه هاي ساخته شده قبلي بسازيم.

تاریخ ثبت: 1389/10/06
خلاصه اختراع:

لوله گردبادي وسيله مكانيكي است كه مي تواند به عنوان يك ماشين تبريد بدون داشتن هرگونه جزء متحرك نظير سلندر ، محور دوار و ... كار كند. هواي متراكم با عبور از شيپوره به صورت كاملا مماسي به قسمت اصلي دستگاه وارد مي شود. با ورود مماسي جريان سيال به درون لوله و به دليل نيروي گريز از مركز ، سيال ورودي در نزديكي جدار لوله حركت مي كند و بدين ترتيب يك خلاء نسبي در مركز لوله در سطح مقطعي از لوله كه شيپوره را در بر دارد پديد مي آيد. جريان ورودي با حركت مارپيچ به سمت انتهايي از دستگاه كه شير تنظيم قرار دارد، پيش خواهد رفت زيرا، اولا فشار پشت شيپوره بيشتر از فشار محيط مي باشد بنابراين گراديان محوري فشار بين صفحه شيپوره و خروجي لوله گرم وجود خواهد داشت ثانيا با توجه به اينكه در يك طرف لوله يعني خروجي سرد، بدليل نصب روزنه سطح مقطع كوچكتري وجود دارد، جريان به سطح مقطع بزرگتر هدايت خواهد شد، با حركت سيال به سمت انتهاي گرم به مرور از سرعت آن كاسته شده و در نتيجه از شدت نيروي گريز از مركز كاسته مي شود لذا، سطح مقطع جريان بتدريج افزايش مي يابد. بدين ترتيب با حركت جريان به سمت شير تنظيم قسمت مركزي لوله نيز توسط سيال اشغال مي شود. از طرفي بعلت محدوديتي كه شير انتهاي گرم در مقابل حركت قسمت مركزي جيران پديد مي آورد يك نقطه سكون روي محور لوله پديد مي آيد. با توجه به خلاء پديد آمده در مركز صفحه شيپوره، قسمت مركزي جريان شروع به بازگشت نموده و از روزنه سرد خارج مي شود، كه همان جريان سرد مي باشد. از طرف ديگر جريان نزديك جداره لوله از شير تنظيم عبور كرده و از لوله خارج مي شود كه همان جريان گرم مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/12/26
تاریخ ثبت: 1389/02/29
خلاصه اختراع:

ترموسيفون به دليل ويژگي هاي منحصر به فردش جايگاه ويژه اي در سيستم هاي بهينه سازي مصرف انرژي و بازيافت يافته است در اين تحقيق به بررسي تاثير نسبت پر شدن، بر عملكرد ترموسيفون و همچنين ضريب انتقال حرارت بخش هاي تبخير كننده و چگالنده پرداخته شده است. براي اين منظور يك نمونه آزمايشگاهي ترموسيفون از جنس مس به قطر داخلي 19mm و قطر خارجي 20mm و طول 1m طراحي و ساخته شد. طول بخش هاي تبخير كننده بي دررو و چگالنده به ترتيب 40 و 20 و 40 سانتي متر بود. آب با نسبت هاي پر شدن 0/3 و 0/5 و 0/8 درون ترموسيفون تزريق شد. در كار حاضر براي هر سه نسبت پر شدن (0/3 و 0/5 و 0/8) سه شارژ حرارتي 350 و 500 و700w به بخش تبخير كننده اعمال شده و آزمايش ها براي هر شار حرارتي در دو بي حجمي 7 و 14cm2/s از آب خنك كننده تكرار شد. دماي نقاط مختلف ترموسيفون و همچنين دماي آب ورودي و خروجي چگالنده و همچنين فشار بخار در انتهاي بالايي ترموسيفون پس از رسيدن حالت پايدار اندازه گيري و ثبت شد. در نهايت بالاترين عملكرد ترموسيفون در نسبت پر شدن نيم مشاهده شد. علاوه بر اين حداكثر ضريب انتقال حرارت بخش هاي تبخير كننده و چگالنده نيز در اين محدوده قرار داشت. معرفي قسمتهاي مختلف خود دستگاه ترموسيفون از روي شكلي كه به وسيله نرم افزار كتيا كشيده شده است. - قسمت زرد رنگ : سه راهي تعبيه شده ورودي - قسمت سبز رنگ: خنك كن با چگالنده سيستم (سيستم آب خنك) - قسمت سفيد رنگ: آدياباتيك (كه در اين دستگاه از نخ نسوز و فويل كولر گازي استفاده شده است) - قسمت سياه رنگ: تبخير كننده (كه در اين دستگاه المنتي كه توان حرارتي اش توسط يك رئوستا كم و زياد مي شود صورت مي گيرد. - قسمت قرمز رنگ: شير تخليه

تاریخ اظهارنامه: 1388/10/12
تاریخ ثبت: 1389/01/28
خلاصه اختراع:

با ازدياد جمعيت جهان و رشد بهداشت ، از طرف ديگر نياز روز افزون به منابع كشاورزي به عنوان اولين منبع تامين كننده غذاي بشر، كمبود آب نوشيدني سالم يكي از بزرگترين معضلات جهان در قرن حاضر به شمار مي رود. امروزه روشهاي مختلفي براي تامين آب سالم و تصفيه آب مورد استفاده قرار مي گيرد. هزينه بالاي ساخت و نيز بالا بودن هزينه تعمير و نگهداري و تعويض قطعات و از همه مهمتر نياز به مصرف برق از جملا معايب وسايل تصفيه آب حاضر، به شمار مي روند. با توجه به اين موارد، آب شيرين كن هاي خورشيدي به عنوان راه حلي براي غلبه بر معايب ذكر شده و همه گير نمودن استفاده از وسايل تصفيه آب مطرح گرديده است. يكي از معايب آب شيرين كن هاي خورشيدي ساخته شده تاكنون وزن نسبتا زياد آنها مي باشد كه باعث مشكل در حمل و نقل آنها توسط كاربر مي شود. در طراحي و ساخت اين دستگاه سعي شده است با استفاده از تكنيكهاي جديد يك دستگاه آب شيرين كن قابل حمل و سبك ساخته شود. بدين منظور، ابتدا به بررسي انرژي خورشيدي و جايگاه ان در ميان ساير انرژي ها پرداختيم و سپس با استفاده از جنسي خاص پلكي كلاس كه تا به حال در ساخت چنين دستگاه هايي كمتر مورد استغاده قرار گرفته، توانستيم به وزن كم و ابعاد مناسب دست يابيم تا بدين طريق قابل حمل بودن دستگاه را توسط يك نفر محيا سازيم.

تاریخ اظهارنامه: 1388/05/14
تاریخ ثبت: 1388/05/21
خلاصه اختراع:

با ازدياد جمعيت جهان ور شد بهداشت از طرف ديگر نياز روز افزون به منابع كشاورزي به عنوان اولين منبع تامين كننده غذاي بشر كمبود آب نوشيدني سالم يكي از بزرگترين معضلات جهان در قرن حاضر به شمار مي رود. امروزه روشهاي مختلفي براي تامين آب سالم و تصفيه آب مورد استفاده قرار مي گيرد. بالا بودن نسبي قيمت بالا بودن هزينه تعويض قطعات و تعمير و نگهداري و از همه مهمتر نياز به مصرف برق از جمله معايب وسايل تصفيه آب به شمار مي روند. با توجه به اين موارد اب شيرين كنهاي خورشيدي به عنوان راه حلي براي غلبه به معايب ذكر شده و همه گير نمودن استفاده از وسايل تصفيه آب مطرح گرديده است يكي از عيبهاي آب شيرين كنهاي خورشيدي ساخته شده تاكنون وزن نسبتا زياد آنها بر واحد حجم خروجي آب مي باشد كه باعث مشكل در حمل و نقل آنها توسط كاربر

موارد یافت شده: 18