لیست اختراعات روح اله باقر زاده
هدف از اين مطالعه بهبود خاصيت پيزوالكتريسيته و افزايش قابليت نانوژنراتورها به كمك كامپوزيتهاي نانوليفي مي باشد. با اضافه كردن نانوذرات اكسيد روي بهبود قابل توجهي در خواص مشاهدهشد. اين بهبود منجربه افزايش امكان استفاده از برداشتكننده هاي انرژي در منسوجات هوشمند مي شود. بررسي پاسخ پيزوالكتريكي لايههاي كامپوزيتي نانوليفي الكتروريسيشده PVDF-ZnO ، با درصدهاي وزني 3، 6 و 9 درصد، نشان داد كه با افزايش درصد ZnO لايه كامپوزيت نانوليفي، ولتاژ خروجي افزايش مييابد.
هدف از اين مطالعه در ابتدا بهينه كردن شرايط شامل ولتاژ غلظت پليمري و نسبت مخلوط حلالها (DMF به استون) به منظور توليد الياف يكنواخت و بدون بيد است . نتايج نشان داد كه در غلظت &، نرخ تغذيه 0/5 ميليليتر بر ساعت، فاصله نوك نازل تا جمعكننده 15 سانتيمتر،نسبت حجمي 4 به 6 استون به DMF، ، ولتاژ اعمالي 20 كيلوولت و سرعت دوراني جمعكننده 216 دور بر دقيقه ، ميتوان شاهد توليد ميكرو- نانوالياف بدون بيد و يكنواخت بود. بررسي پاسخ پيزوالكتريكي لايههاي ميكرو- نانوالياف الكتروريسيشده PVDF ، با ضخامت 110، 230 و310 نانومتر نشان داد كه با افزايش ضخامت لايه نانوليفي ولتاژ خروجي افزايش مييابد.
در اين اختراع، به طراحي دستگاهي كه بتوان به وسيله آن به سادگي، سريع و خيلي ارزان به صورت بصري خاصيت پيزوالكتريك مواد پيزوالكتريك را مشاهده كرد، و همچنين بتوان ماده پيزوالكتريك را از غير پيزوالكتريك براحتي تشخيص داد. . يكي از مزيت استفاده از اين دستگاه جهت ارزيابي خواص پيزوالكتريك لايه¬هاي نانواليافي، عدم نياز به تجهيزات آزمايشگاهي پيچيده و زمان¬بر مي¬باشد. همچنين مزيت ديگر اين دستگاه، عدم حساسيت آن به ضخامت لايه مي¬باشد، كه اين مزيت باعث شده تا لايه¬هاي نازك نانواليافي را نيز بتوان به راحتي مورد ارزيابي قرار داد. از اين اختراع مي¬توان در تمامي موارد مصرف لايه¬هاي پليمري داراي خواص پيزوالكتريك جهت تشخيص سريع و مقايسه با ساير نمونه¬ها استفاده نمود. از جمله موارد كاربرد اين دستگاه مي¬تواند در مواردي كه از لايه¬هاي نانوالياف داراي خواص پيزوالكتريك به عنوان برداشت كننده¬هاي انرژي استفاده مي¬شود، باشد. براي اين دسته از كاربردها مي¬توان با اضافه و يا كم كردن ديودهاي نوري استفاده شده در اين دستگاه ميزان توانايي تبديل انرژي مكانيكي به انرژي الكتريكي لايه¬ها را مورد ارزيابي و مقايسه قرار داد.
انرژي مكانيكي حاصل از برخورد آب دريا با سطح موج شكنها، پتانسل عظيمي است كه ميتواند جهت برداشت انرژي و تبديل به انرژي الكتريكي مورد استفاده قرار گيرد؛ از اينرو در اين اختراع به طراحي پنلهاي منعطف اليافي پيزو-تريبوالكتريك پرداختهشدهاست كه به صورت توري در يكديگر تنيده شدهاند و در عين حالي كه آب به راحتي به نحوي كه كمترين صدمه را به پنل وارد نمايد از ميان آن عبور ميكند، نيروي امواج نيز به آن منتقل ميگردد. واحدهاي طراحي شده به دليل خاصيت پيزو-تريبو، اين نيرو را به انرژي الكتريكي تبديل ميكنند و اين انرژي به كمك مدارهاي طراحي شده تقويت و ذخيره ميگردد. پنل اختراع شده ميتواند در زير آب به راحتي بر روي دامنه موجشكنها نصب شده و امكان استحصال انرژي الكتريكي را از اين منبع فراهم نمايد. لازم به ذكر است كه پنلهاي طراحي شده مستقل از طرح و نوع موج شكن ها بوده و بر هر نوعي از آنها قابل نصب مي باشد.
يك شناساگر بايد خصوصياتي از جمله قابليت تشخيص ، قابليت پاسخ سريع ، كارا بودن سنسور در شرايط مختلف ، قابليت حمل و نقل آسان ، قابليت استفاده براي افراد غير آموزش ديده، را دارا باشد. در اين طرح سعي شده است با توجه به در نظر گرفتن خصوصيات بالا و ضرورت استفاده از تشخيص دهنده هاي گازهاي سمي ، ساختار جديدي پيشنهاد شود كه به كمك تركيب مهندسي نساجي و فناوري نانو، خصوصيات مطلوب را ارايه دهد. با تكيه بر قابليت اضافه كردن مواد و رنگزاهايpH-sensitive در محلول، فرآيند الكتروريسي و حصول يك لايه وب اليافي، در نهايت حسگر نانوليفي منعطف حساس به pH با كارايي تشخيص گازهاي سمي در رطوبتهاي نسبي مناسب توليد شده است. علاوه بر خواص شناساگري، انعطاف بالاي لايه هاي توليد شده اين امكان را فراهم ميسازد تا بتوان از آنها در البسه هاي خاص بهره جست. درنتيجه نحوه استفاده از اين شناساگر بسيار آسانتر از ساير شناساگرها خواهد بود. آزمايشهاي لكهگذاري، ثبات سايشي رنگ و ثبات نوري رنگ تشخيص گاز انجام شده بر محصول مويد توانايي مناسب آن ميباشد و لايه ي وب در مجاورت با گاز تغيير رنگ داده و نتيجه ي قابل قبولي از تغيير رنگ بدست آمده است. درصدهاي مختلف رنگزاي pH-sensitive مورد استفاده قرار گرفت و زمان واكنش و تغيير رنگ دهي وب كاهش يافته است.
موارد یافت شده: 5