لیست اختراعات محمدرضا طاهري
دستگاه خودكار اسيدشويي با قابليت تصفيه دود و بخارات اسيدي، از دوبخش اصلي تشكيل شده: بخش اول شامل اسيدشويي با اسيدهاي گرم و خورنده و بخش ديگر قسمت جذب و تصفيه دود و بخارات مي باشد. در بخش اسيد شويي با توجه به گرم و دودزا بودن اسيد، بوسيله بازوي متحرك و كنترلرهاي مربوطه، بدون هيچگونه تماس كاربر با فضاي داخلي و نشت دود به محيط، با دادن مقدار زمان دلخواه به دستگاه، عمل اسيدشويي انجام مي گيرد. محفظه اي كه اسيد گرم در آن قرار دارد، ازجنس آلياژ چدن مقاوم تهيه شده است. همچنين قسمت كلاهك اين محفظه داراي پوششي ضد اسيد است. حركت دوراني شافت موتور بوسيله پيچ مخصوصي به حركت بالا و پايين تبديل مي شود و با استفاده از ميكروسوئيچها و كليدهاي الكترونيكي مقدار رفت و برگشت و جهت مثبت و منفي كنترل مي شود. كلاهك و محفظه اسيد كه با يك صفحه از يكديگر جداشده اند. خروجي هايي بسمت تصفيه كننده تعبيه شده كه در مسير هر كدام شيرهاي كنترلي(قطع-وصل) قرار دارد. گازهاي اسيدي توسط يك اجكتور مكش مي شوند و با مايع جاذب كه قليايي است در مسير داراي پيچ و خم و پس از ورود به مخزن تركيب شده و خنثي مي گردند. عمل انتقال محلول جاذب به اجكتور و تأمين دبي و سرعت مورد نياز توسط الكترو پمپ صورت مي گيرد. جنس لوله ها و اجكتور و پمپ و مخزن همگي در مقابل اسيد و قليا مقاوم است.
توليد مستقيم ماده اوليه دارويي سيس-آتراكوريوم با فرمول شيميايي C53H72N2O12+2 (شكل1) از مخلوط سنتزي آن (شكل2) بدون خالص سازي اوليه آتراكوريوم، توسط استخراج فاز جامد (SPE) با فاز ساكن C18 با حلال دو جزئي آب اسيدي (با پاراتولوئن سولفونيك اسيد (CH3C6H4SO3H) 2/1=pH) و متانول (CH3OH) (شكل5) انجام شد. آتراكوريوم و سيس-آتراكوريوم به عنوان داروي كمكي در بيهوشي، به ترتيب در سال هاي 1983 و 1995 با گرفتن تأييده هاي مورد نياز به بازار دارو راه يافته اند. آتراكوريوم ده ايزومر فضايي دارد كه يكي از آن ها به نام سيس-آتراكوريوم مسبب اصلي خواص دارويي آتراكوريوم شناخته شده است. توليد مستقيم ماده اوليه دارويي سيس-آتراكوريوم با فرمول شيميايي C53H72N2O12+2 (شكل1) از مخلوط سنتزي آن (شكل2) بدون خالص سازي اوليه آتراكوريوم، توسط استخراج فاز جامد (SPE) با فاز ساكن C18 با حلال دو جزئي آب اسيدي (با پاراتولوئن سولفونيك اسيد (CH3C6H4SO3H) 2/1=pH) و متانول (CH3OH) (شكل5) انجام شد. آتراكوريوم و سيس-آتراكوريوم به عنوان داروي كمكي در بيهوشي، به ترتيب در سال هاي 1983 و 1995 با گرفتن تأييده هاي مورد نياز به بازار دارو راه يافته اند. آتراكوريوم ده ايزومر فضايي دارد كه يكي از آن ها به نام سيس-آتراكوريوم مسبب اصلي خواص دارويي آتراكوريوم شناخته شده است. سيس-آتراكوريوم جدا شده از كرود، پس از استخراج مايع-مايع (LLE) (شكل9) در ديكلرومتان، و خشك شدن با خشك كن چرخان (شكل10)، توسط كروماتوگرافي تهيه اي (Prep-HPLC) (شكل11) با فاز ساكن سيليكاژل (SiO2) و فاز متحرك ديكلرومتان (CH2Cl2)، متانول و پاراتولوئن سولفونيك اسيد، از ايزومرهايش جدا و مجدداً توسط تبخيركن چرخان حلال زدايي شد. pH شيره باقيمانده، با آب و بنزن سولفونيك اسيد (C6H6O3S) تنظيم شد. محلول آبي حاصل با دستگاه خشك كن انجمادي، پودري گرديد. آناليز HPLC پودر سيس-آتراكوريوم بزيلات (C53H72N2O12[C6H5O3S]2)، خلوص انانتيومري بيش از 99 درصد را تأييد نمود.
با توجه به مشكل كمبود آب در كشور در سال هاي اخير و با توجه به سهم كارخانجات در مصرف آب، نياز به كاهش مصرف آب در واحد هاي صنعتي بسيار احساس مي گردد. لذا با انجام تغييراتي در فرآيند واحد احيا مستقيم و سيستم آب پروسس مي توان مصرف آب واحد را كاهش داد.
روش ميدركس، به خصوص در كشورهاي كه منابع سرشاري از گاز طبيعي دارند، يكي از شناختهترين روشها جهت توليد آهن اسفنجي ميباشد. در روش موجود ميدركس كه امكان توليد آهن اسفنجي سرد و داغ با استفاده از تجهيز مخزن خنك كننده (Product Cooler) ميسر است، آهن اسفنجي داغ در انتهاي كوره اصلي به دو شاخه تقسيم ميشود . شاخه اي كه براي توليد آهن اسفنجي سرد بكار مي رود از طريق يك لوله آلياژي قابل انبساط (Expansion Joint) به مخزن خنك كن متصل ميشود. در آنجا با كمك كمپرسور گاز خنك كن (Cooling Gas Compressor) و مخزن شستشوي مربوطه (Cooling Gas Scrubber) و سيكل گردش گاز خنك كننده آهن اسفنجي سرد شده و پس از عبور از لوله ديگري بنام (seal leg) فشار آن با اتمسفر يكي شده و روي نوار نقاله خروجي ريخته ميشود. در اين اختراع اصلاحاتي در فرآيند ميدركس جهت توليد آهن اسفنجي سرد و داغ در كوره اصلي بدون نياز به مخزن جانبي خنك كننده انجام شده است كه علاوه بر تجهيز موسوم به كريسمس تري، رينگ توزيع گاز خنك كن اطراف مخروطي پايين كوره تعبيه شده است. از اين رينگ در زمان توليد آهن اسفنجي داغ براي وارد نمودن بخشي از گاز باستل به درون كوره نيز استفاده ميگردد. بدين ترتيب از تمام حجم كوره براي احياء نمودن گندله استفاده ميشود كه ميتوان علاوه بر افزايش درجه حرارت آهن اسفنجي داغ و بازدهي بيشتر در كوره الكتريكي, ظرفيت توليد آهن اسفنجي را افزايش داد.
موارد یافت شده: 5