لیست اختراعات ميرصادق سيدلوهريس
ميزان ضايعات پس از برداشت در محصولات باغي بسيار بالاست. با كاربرد فن آوري هايي مانند عمليات پيش سرمايش از افت محصول بطور قابل توجهي كاسته مي شود. توت فرنگي بايد در فاصله يك ساعت پس از برداشت تا دماي بهينه نگهداري خنك شده و تا زمان فروش در اين دما نگهداري شود. تاخير بيش از يك ساعت در عمليات سرمايش توت فرنگي، ميزان محصول قابل فروش را به شدت كاهش مي دهد. لذا موفقيت در توليد توت فرنگي منوط به ايجاد شرايط مناسب و بهينه نگهداري در كليه مراحل پس از برداشت است. علي رغم وجود عمليات پيش سرمايش كه هم اكنون در سطح دنيا بر روي محصول توت فرنگي انجام مي شود، افت اين محصول هنوز قابل توجه است. علت اين امر سرمايش غير يكنواخت ميوه ها در داخل جعبه هاي كوچك و همچنين سرمايش غير يكنواخت جعبه ها در سيستم است. علت غيريكنواختي سرمايش توت فرنگي، توزيع غيريكنواخت جريان هواي سرد بين جعبه ها و بين ميوه هاي داخل يك جعبه است. در اين سيستم جديد كه آن را سامانه هوادهي موازي مي ناميم، هوادهي به نحوي انجام مي گيرد كه همه جعبه ها به صورت همزمان با هواي سرد با دماي يكسان تماس داشته باشند و نيز هواي سرد بصورت يكسان بين جعبه ها توزيع شود. بنابراين جعبه و سيني متناسب با اين الگوي هوادهي طراحي و ساخته شدند. نتايج آزمايشات نشان داد كه در اين سيستم سرمايش جعبه هاي توت فرنگي با يكنواختي محسوسي انجام مي شود . بطوريكه اختلاف دما بين سرمايش دو جعبه مورد مطالعه، كمتر از نيم درجه سانتيگراد است. همچنين در اين سيستم به دليل اينكه هوا تنها در مسافت كمتر از 10 سانتيمتر از بين ميوه ها عبور مي كند، افت فشار در سيستم كمتر است. به دليل ناچيز بودن ميزان هواي كنارگذر مي توان فرآيند پيش سرمايش را با دبي هواي كمتري نسبت به سيستم رايج انجام داد. بنابراين مصرف انرژي در سيستم و نيز هزينه سرمايش توت فرنگي به مراتب كمتر از سيستم تجاري است.
ماشين علوفه خردكن از جمله ماشين¬هاي پس از برداشت مي¬باشد كه به منظور آماده سازي و خردكردن علوفه در روستاها و واحدهاي كوچك دامپروري مورد استفاده قرار مي¬گيرد. اين ماشين با قرار گرفتن در يك مكان مسطح و تراز، علوفه را خرد كرده و در طول¬هاي مختلف بر حسب نوع دام آماده مي¬كند. اين تحقيق به منظور رفع نياز كشاورزان و واحدهاي دامپروري متوسط و كوچك به علوفه خردكن¬هاي متوسط تدوين شده است و با بررسي¬هاي انجام شده روي چندين مدل مختلف علوفه خردكن موجود در بازار و همچنين با استفاده از نتايج مطالعات قبلي، مدل مناسب انتخاب شده است. كليه قطعات ماشين و سيستم انتقال قدرت طراحي شد و سپس مدل كامپيوتري آن توسط نرم افزار CATIA تهيه گرديد. با مطالعه انواع فرآيندهاي برش مواد گياهي، نوع برش رفت و برگشتي گيوتيني براي علوفه خردكن مورد نظر در نظر گرفته شد. با توجه به خواص فيزيكي مكانيكي ساقه¬هاي يونجه، مقدار قدرت مورد نياز ماشين 5/5 اسب بخار محاسبه گرديد. مزيت اين دستگاه نسبت به مدل هاي مختلف عرضه شده در بازار، ساده¬گي ساختمان و به كارگيري قطعات كمتر در آن و عدم توليد گرد و غبار و نيز داشتن واحد تغذيه كننده مجزا مي¬باشد كه باعث افزايش ايمني كاربران مي¬شود. در اين ماشين از الكتروگيربكس rpm 1450ي با نسبت كاهش 1:20 استفاده شد و سيستم انتقال توان از الكتروگيربكس به واحد خردكننده از نوع مكانيزم خود برگشت سريع به همراه مكانيزم اسكاچ – يوك بود و ظرفيت تئوري ماشين ton/hr 8/1 بدست آمد.
خاك هاي كشاورزي كه تراكتور بر روي آن كار خواهد كرد، سست weak . هستند يعني در اثر بار گذاري افقي بريده شده و در اثر بار گذاري قائم، فشرده و متراكم مي گردند. كه از نقطه نظر كشش، شرايط مناسبي به حساب نمي آيد. در اين شرايط، مهمترين پارامتري كه بازده عملكردي تراكتور، به ويژه بازده عملكرد كششي آن را تحت تاثير قرار مي دهد بكسوات يا لغزش چرخ هاي محرك تراكتور مي باشد. متاسفانه با اين همه اهميتي كه لغزش دارد تراكتورها مجهز به مكانيسمي نيستند كه بتواند ميزان لغزش را براي اپراتور نشان دهد و اين درحالي است كه اولا تراكتور در شرايط بسيار متغير محيطي در سيستم هاي مختلف كشاورزي كار مي كند و ثانيا هر محيط و مزرعه اي و شرايط خاكي و رطوبتي خاك در يك ميزان مشخص و منحصر بفردي از لغزش بهترين بازده هي كششي را ايجاد مي كند و ثالثآ هر عمليات و ادواتي نيز ميزان لغزش متفاوتي را در تراكتور باعث مي شود و ... . بنابراين نياز شديدي وجود دارد كه در شرايط مختلف كاري ميزان تراكتور تعيين شده و متناسب با شرايط تنظيم گردد. همچين در طرح هاي تحقيقاتي مزرعه اي معمولآ طول و عرض كرت هاي آزمايشي مقدار مشخص و از قبل تعيين شده اي دارند فلذا براي تعيين لغزش از شمارش تعداد دور زدن هاي چرخ هاي محرك استفاده مي شود. وقتي تراكتور به آخر كرت مي رسد چنانچه چرخ در آخرين دور خود نسبتي از يك دور را به خود اختصاص دهد تكليف نامعلوم خواهد بود زيرا بسته به دقت نظر شخص شمارنده خواهد بود و اين امر يكي از مشكلات بسيار مهم كارهاي تحقيقاتي مي باشد كه محقيقين اين پژوهش در اجراي طرحي با عنوان بررسي عملكرد كششي تراكتورهاي رايج در استان آذربايجان شرقي با آن مواجه شدند براي حل مشكلات اندازه گيري بكسوات، سامانه اندازه گيري لغزش تراكتور را مبتكرانه طرح ريزي نموده و در عمل با موفقيت بكار گرفتند. اين سامانه از سه بخثي مهم شفت انكودر، شاسي و شارنده تشكيل شده است. شفت انكودر استفاده شده در اين طرح كه با محور اكسل عقب تراكتور كوپل شده بود، از نوع مدل 50 ISE بوده و داراي 5 خروجي مي باشد. خروجي A آن مي تواند به به ازاء هر دور محور شفت انكودر ۵٠ پالس ايجاد كند. خروجي پنجم اين دستگاه توانايي توليد ٢٠٠ پالس را به ازاي هر دور محور شفت انكودر دارد. بنابراين دقت سامانه از يك پنجاهم تا يك دويستم دور قابل تغيير است كه بسته به دقت مورد نظر محقق مي تواند دقت مطلوب انتخاب شود. جهت كوپلينگ شفت انكودر به محور چرخ محرك تراكتورها، يك شامي مناسب طراحي و ساخته شد كه قابليت انطباق و نصب آسان، روي مدلهاي مختلف تراكتور را دارا بود و ميتوانست شفت انكودر را به راحتي و با تنظيمات اندك به محور چرخ محرك تراكتورها كوپل كند. شمارنده مورد استفاده در اين طرح ديجيتالي بود كه به صورت سري به شفت انكودر متصل شد. شمارنده مزبور قادر بود تعداد پالسهاي ارسالي شفت انكودر را به صورت عدد نمايش داده و ضبط كند. اين سامانه براحتي در هر شرايطي و در هر زمان و مكاني براي كليه تراكتورها قابل استفاده مي باشد.
موارد یافت شده: 3