لیست اختراعات شهرام دادگر
جايگزيني تخم پنبه ايراني واريته پاك بصورت 100كامل بجاي سويا در جيره غذائي ماهي قزل آلا رنگين كمان
فرايند تكثير وپرورش ماهي سيچلايد ايراني
پژوهش حاضر به منظور بررسي امكان جايگزيني هيدروليز پوست گاو به جاي آرد ماهي در جيره غذايي ماهيان زينتيبه ويژه ماهي فلاور هورن (Flower horn) صورت گرفت. شاخص هاي رشد، تغذيه و درصد بازماندگي 216 عدد ماهي با ميانگين وزني و طولي به ترتيب 2/0 95/0 گرم و 2/0 7/3 سانتي متر با استفاده از 6 نوع جيره آزمايشي ايزوكالريك با درصدهاي مختلف شامل (صفر، 20، 40، 60، 80 و 100) پروتئين هيدروليز پوست گاو در قالب 6 تيمار، هر كدام با سه تكرار مورد بررسي قرار گرفتند. در طول دوره 100 روزه، ماهيان هر 20 روز يكبار زيست سنجي شدند. در پايان دوره، ماهيان تغذيه شده با جيره حاوي 40 درصد هيدروليز پوست گاو باميانگين وزن نهايي 87/3 گرم و ميانگين افزايش وزن92/2 گرم، ميانگين ضريب تبديل غذايي (31/0 06/2) و ميانگين درصد افزايش وزن (49/76 47/290) داراي بيشترين نرخ رشد و جيره حاوي 100 درصد هيدروليز پوست گاو با ميانگين وزن نهايي50/2 گرم، ميانگين افزايش وزن66/1 گرم، ميانگين ضريب تبديل غذايي (48/0 04/3) و ميانگين درصد افزايش وزن (37/74 198) كم ترين ميزان رشد را از خود نشان دادند (05/0P ضمایم(شرح و توصیف،ادعانامه،نقشه)شرح و توصیف : برای دانلود فایل اینجا کلیک کنیدادعانامه : برای دانلود فایل اینجا کلیک کنیدنقشه : فایلی برای دانلود وجودندارد
ماهي سيچلايد ايراني يكي از ماهياني است كه منحصر به ايران بوده و در هيچ كجاي دنيا يافت نمي شود. به منظور حفظ گونه مذكور و جلوگيري از انقراض آن، پروژه حاضر در تكميل اختراع قبلي با عنوان فرآيند تكثير و پرورش ماهي سيچلايد ايراني، تعدادي مولد از محل زيست طبيعي آنان واقع در استان هرمزگان صيد و به آكواريوم منتقل شدند. ماهيان پس از سازگاري با شرايط جديد، با استفاده از شوك دمايي كاهشي، شوك غذايي (كاهش غذادهي)، شوك افزايش دمايي، شوك شوري و شوك نوري تكثير كرده و از طريق طبيعي موفق به القاي اوولاسيون و حفظ اين گونه گرديديم.
گياه دريايي قهوه اي كه به وفور در سواحل جنوب كشور به عنوان يك دوريز از دريا و همچنين در مقادير بسيار بيشتر با قابليت برداشت از دريا در مناطق جذر و مدي وجود دارد طي فرآيند استاندارد شستشو و خشك و پودر گرديده به جاي بايندر هاي تجاري شيميايي و همچنين پرميكس هاي ويتامينه و مواد معدني قابليت بالايي در جيره غذايي ميگوي پاسفيد غربي نشان داد بهره گيري از اين گياه علاوه بر حفظ محيط زيست مناطق جنوبي كشور كه در اثر تجمع اين گياه و عفوني شدن آن مشكل ساز مي گردد، به كاهش هزينه هاي توليد جيره و در نتيجه كاهش هزينه هاي توليد محصول ميگو انجاميده ، استفاده از تركيبات شيميايي – تجاري گران قيمت غير دوستدار محيط زيست را كاهش خواهد داد. مدعيان حاضر ضمن انجام تحقيق درخصوص جايگزيني سطوح مختلف اين ماده ارزشمند در جيره غذايي ميگو پا سفيد، بعد از موفقيت در فرآيند ثبت اقدام به بسته بندي تجاري اين محصول براي اولين بار در كشور خواهند نمود.
استفاده از گياه جعفري، به عنوان مكمل رشد با توجه به خواص آن، در جيره غذايي ماهي¬ كوي صورت گرفته است. گياه جعفري بومي كشور است كه در بسياري از مناطق به صورت خودرو رشد كرده و قابليت برداشت از هر هكتار زمين معادل 30 تن گياه ميباشد. تعداد 180 عدد ماهي كوي با جيرههاي غذايي به ترتيب حاوي 1/0، 25/0، 5/0 ، 1 و 0 درصد پودر خشك جعفري تغذيه شدند. نتايج نشان دادند به ترتيب بيشترين افزايش وزن (16/0±36/2 گرم)، طول (76/0±83/2 سانتيمتر)، رشد ويژه وزني (18/0± 93/3)، درصد رشد روزانه (29/0±9/3( و كمترين ضريب تبديل غذايي (19/0±34/1) مربوط به تيمار غذايي حاوي 5/0 درصد پودر خشك جعفري ميباشد. با مصرف اين گياه به شكل پودر و افزودن آن به تركيبات غذايي ماهي كوي، نه تنها ارزش افزوده براي اين گياه بومي و خودرو، بلكه وضعيت رشد ماهي را در طول زمان به طور معني دار افزايش ميدهد. استفاده از اين تركيب ميتواند سبب محدود شدن استفاده از مكملهاي شيميائي شود. مدعيان حاضر ضمن انجام تحقيق درخصوص جايگزيني سطوح مختلف اين ماده در جيره غذايي ساير گونههاي پرورشي، بعد از موفقيت در فرآيند ثبت اقدام به بستهبندي تجاري اين محصول براي اولين بار در كشور خواهند نمود.
اختراع ارايه شده با هدف بهبود رسيدگي جنسي مولدين ميگو و كاهش هزينه هاي مورد نياز جهت حصول رسيدگي جنسي مولدين طراحي گرديده است. با توجه به اينكه تامين غذاهاي تر طبيعي مورد استفاده جهت رسيدگي جنسي مولدين دشوار بوده و هزينه زيادي را نيز در بر دارد لذا حذف غذاهاي تر طبيعي به ميزان 50 درصد و استفاده از غذاي پلت مخصوص مولدين بجاي آن، مي تواند علاوه بر بهبود رسيدگي جنسي مولدين در كاهش هزينه هاي مراكز تكثير مولدين نقش بسيار موثري را ايفا نمايد. در صورت استفاده از غذاي پلت حاوي 40 درصد پروتئين خام و 8 درصد چربي خام همراه با غذاهاي تر طبيعي (كرم پري نرئيس+اسكوئيد+جگر گوساله) علاوه بر كاهش قابل توجه هزينه تامين غذا، رسيدگي جنسي مولدين ماده ميگو نيز بهبود خواهد يافت. كاهش حداقل 85 درصدي هزينه تامين غذاي پلت مولدين نسبت به كرم پري نرئيس و كاهش حداقل 66 درصدي تامين غذاي پلت نسبت به خريداري اسكوييد (ماهي مركب) پاك شده و جگر گوساله از مزاياي حاصله مي باشد.
همواره موسسات تكثير و پرورش ماهي در صدد تنظيم شرايط ايده آل محيطي و افزايش راندمان توليد ماهيان بوده و با مشكلات زيادي در جهت مهار و حفظ اين نيازمندي ها مواجه مي باشند. آنچه مسلم است اكسيژن نوزاد كه اشتباهاً آن را با نام ازن به كار مي برند، يك روش چند منظوره در حفظ و كنترل اين شرايط زيست محيطي مي باشد كه امروزه كشورهاي پيشرفته و برجسته دنيا از آن بهره مند بوده و استفاده مي كنند. توانمندي گاز اكسيژن نوزاد علاوه بر اثرات مستقيم، مي تواند به طور غير مستقيم نيز بخش زيادي از نيازمندي هاي محيطي را حفظ و كنترل نمايد كه به ترتيب زيرقابل تعمق مي باشد. آب مقدار محدودي اكسيژن را در خود نگه مي دارد و اين حالت آب وابسته به فشار اتمسفر، درجه حرارت و شوري است و بر ضريب تبديل غذايي، قابليت هضم غذا، رشد و افزايش توليد بسيار موثر است به طوري كه ماهي ها براي هضم كامل غذا دو برابر بيشتر از حد معمول اكسيژن لازم دارند . با توجه به مكانيسم عملكرد روش پروتوزن اتم اكسيژن به شكل محلولي از ملكول آب بدست آمده و در بدنه آب باعث توليد اكسيژن مي گردد و شرايط را براي اشباع اكسيژن در كوتاه ترين زمان فراهم مي آورد. كنترل آمونياك، نيتريت و نيترات از ديگر نگراني هاي كارگاه هاي پرورش ماهيان سردآبي مي باشد؛ به طوري كه آمونياك در اثر فعاليت هاي حياتي باكتري ها ابتدا به نيتريت و سپس به نيترات اكسيده ميشود. ابتداNH3 سپس NO2 و بعد از آن NO3 به دست مي آيد. در استخرهاي پرورش ماهي مواد دفعي ماهي و تجزيه مواد آلي توسط ميكروب ها غشأ اصلي آمونياك بوده و ممكن است غلظت آن را فوقالعاده افزايش دهند و به حد نامطلوب و مرگآور برسانند. چون آمونياك يك گاز ميباشد و براي عبور از غشاء سلول هاي آبشش ماهي از قوانين انتشار گازها تبعيت ميكند. بنابراين هنگامي كه غلظت آن در محيط افزايش يابد موجب افزايش غلظت آمونياك خون و بافت ها ميشود. بدين معني كه ماهي نميتواند آمونياك حاصل از متابوليسم بدن خود را دفع نمايد. در نتيجه اين افزايشpH خون ماهي نيز افزايش داده و بر فعاليت آنزيمها و كاتاليزورها و پايداري غشاء سلول ها تأثير ميگذارد كه در نتيجه خاصيت تراوائي غشاء سلولها و غلظت يون ها در داخل بدن كاهش حاصل مينمايد. همچنين آمونياك موجب ايجاد ضايعه در آبشش ها، تأثير بر قدرت انتقال اكسيژن توسط خون و افزايش مصرف اكسيژن توسط بافت ها ميگردد. استفاده از اتم اكسيژن به دليل ماهيت واكنش پذيري به طرز شگفت انگيزي قابليت كاهش بالاي ۸۰ درصد آمونياك و بالاي ۹۸ درصد كاهش نيتريت را با ضريب تبديل بسيار پايين به نيترات را از خود نشان مي دهد. با توجه به اينكه اين روش طبيعي و ارگانيك محسوب مي شود و هيچ باقي مانده شيميايي از خود باقي نمي گذارد، بسيار ارزشمند و با اهميت مي باشد. البته لازم به ذكر است از آنجائيكه افزايش نيترات از پيامد هاي وجود آمونياك و نيتريت مي باشد، در نهايت در زمان كاربري اتم اكسيژن در استخر پرورش ماهي به دليل كاهش فوق العاده آمونياك و نيتريت باعث كاهش نيترات نيز خواهيم بود .
موارد یافت شده: 9