لیست اختراعات با مالکیت
بهروز قرآني
3 عدد
اختراع حاضر طراحي و توليد نانوحسگر هالوكروميك حساس به pH است كه با استفاده از روش الكتروريسي توليد شده و قادر است تازگي و يا فساد ماهي را در دماي يخچال نشان دهد. اين اختراع مربوط به حوزه نيازهاي انساني زيربخش علوم و صنايع غذايي مي باشد. صادرات ماهي بخش بزرگي از صادرات كشور را به خود اختصاص مي دهد و بطور حتم، طراحي سيستم هايي كه به ارتقاي سطح بسته بندي اين محصولات كمك كند مي تواند موجب رشد اقتصادي در اين حوزه شود. برچسبهاي نشان دهنده تازگي محصول از جمله حوزه هاي مورد توجه محققين و دست اندركاران حوزه غذا مي باشند. اما در اين اختراع، توليد اين برچسبها با استفاده از فرايند الكتروريسي و در مقياس نانو انجام شده است. مزاياي استفاده از نانو الياف در مقايسه با انواع معمول سنسورهاي موجود در بازار، دارا بودن نسبت سطح به حجم بالاتر و در نتيجه حساسيت بيشتر و كاهش زمان پاسخگويي به تغييرات pH محيط، تخلخل بالا، اندازه منافذ كوچك و ظرفيت جذب بالا مي¬باشد. تغييرات رنگي در برجسب توليد شده به خوبي با تغييرات بار ميكروبي محصول، تغييرات pH و نيز تغييرات ميزان TVBN رابطه داشت.
اختراع حاضر، نانو حسگر ترموكروميك غير برگشت پذير جهت پايش فساد محصولات غذايي است كه با استفاده از روش الكتروريسي توليد شده است. اين اختراع مربوط به حوزه نيازهاي انساني زيربخش علوم و صنايع غذايي مي باشد. پتانسيل و انعطاف پذيري حسگرهاي توليد شده كه حاوي رنگهاي سولفوره مي باشد امكان استفاده و كاربرد آنها را در مورد طيف وسيعي از محصولات فراهم مي سازد. برچسبهاي نشان دهنده تازگي محصول از جمله حوزه هاي مورد توجه محققين و دست اندركاران حوزه غذا مي باشند. اما در اين اختراع، توليد اين برچسبها با استفاده از فرايند الكتروريسي و در مقياس نانو انجام شده است. مزاياي استفاده از نانو الياف در مقايسه با انواع معمول سنسورهاي موجود در بازار، دارا بودن نسبت سطح به حجم بالاتر و در نتيجه حساسيت بيشتر و كاهش زمان پاسخگويي به تغييرات دماي محيط، تخلخل بالا، اندازه منافذ كوچك و ظرفيت جذب بالا مي¬باشد. دانش توليد اين دسته از حسگرها به صورت انحصاري در اختيار شركتهاي پيشرفته دنيا مي باشد و دستيابي به فرمول ايجاد تغييرات رنگي برگشت ناپذير با گستره دمايي وسيع به عنوان يكي از اولين دستاوردهاي اين حوزه در ايران مطرح مي شود. مهمتر آنكه در توليد اين حسگر از بستر نانوالياف استفاده شده كه مي تواند باعث افزايش دقت و سرعت تغيير رنگ حسگر تحت تأثير دماي مشخص گردد.
كپسولهاي هسته-پوسته آلژيناتي حاوي روغن اسانس دارچين توليد شده به روش ميلي فلوئيديك در اين اختراع كپسولهاي هسته-پوسته آلژيناتي حاوي روغن دارچين با استفاده از روش ميليفلوئيديك توليد مي شوند. كپسولهاي توليد شده داراي يك ديواره آلژيناتي و هسته روغني هستند و از طريق تزريق روغن دارچين و محلول آلژينات با دو تيوب تفلوني، ورود دو فاز به يك لوله شيشه اي و در نهايت ژل دهي در حمام كلريد كلسيم توليد مي شوند. با توجه به عدم استفاده از حلالهاي آلي، مواد شيميايي يا حرارت طي توليد كپسولها، اين اختراع ميتواند بطور مستقيم براي مصارف انساني استفاده شود، لذا ميتوان از آن به عنوان مكمل دارويي (با توجه به نقش روغن دارچين در كاهش گلوكز خون و پيشگيري كننده از ديابت نوع 2)، مكمل غذايي (ايجاد عطر و طعم در محصولات غذايي و انواع نوشيدني) و يا نگهدارنده در مواد غذايي (دارا بودن تركيبات آنتيباكتريال در روغن دارچين) استفاده كرد. همچنين به دليل توليد ميليكپسولها در مقياس ميليمتري، براي تزيين محصولات غذايي و نوشيدنيها (مخصوصا بصورت معلق) كاربرد دارد. لازم به ذكر است كه سامانه طراحي شده براي انواع مختلفي از روغنهاي ضروري قابليت استفاده دارد.
موارد یافت شده: 3