لیست اختراعات با مالکیت
رضا شهبازي
14 عدد
اپيدمي جهاني تنباكو، در طي 20-30 سال آينده منجر به مرگ 10 ميليون نفر در سال مي شود كه 70٪ از اين مرگ و ميرها در كشورهاي در حال توسعه روي مي دهد. پژوهش ها، درمان ها، سياست ها و تلاش هاي اخير بيش تر بر روي مصرف سيگار تمركز دارند، حال آنكه بسياري از افراد در مناطق در حال توسعه (آسيا، هند و مديترانه شرقي) به استعمال روزافزون قليان مي پردازند. كشيدن قليان، امروز به عنوان يكي از معضلات رو به گسترش جهاني بويژه در كشورهاي حوزه شرقي مديترانه از جمله كشورهاي عربي، تركيه و ايران مطرح مي باشد. مطالعات اپيدميولوژيك اخير حاكي از آن است كه در برخي از اين مناطق، فراگيري مصرف قليان تا 25 درصد جمعيت افزايش يافته است كه بسياري از اين افراد را زنان، كودكان و نوجوانان تشكيل مي دهند. افزايش قابل توجه مصرف قليان تا حدي است كه نتايج پژوهشي در برخي شهر هاي بزرگ ايران نشان مي دهد كه 25 درصد دانشجويان مرد و 5 درصد دانشجويان زن به كشيدن قليان مي پردازند. نتايج مطالعاتي كه به بررسي ذرات ناشي از كشيدن قليان مي پردازد نشان از غلظت بالاي مونوكسيدكربن، نيكوتين، تار و فلزات سنگين مي باشد.در مورد مكانيسم خطرات ناشي از قليان مي توان به عدم توانايي آب در به دام انداختن مقادير قابل توجه مواد شيميايي تنباكو (بويژه نيكوتين)، خطر مواد حاصل از سوختن افزودني هاي توتون از قبيل گليسيرين، عسل و اسانس هاي گوناگون اشاره كرد. از سوي ديگر اين روش استعمال دخانيات، حاوي مقادير بيشتري از فلزات سنگين همچون آرسنيك، كبالت، كروم و سرب مي باشد.
تخت طراحي شده به منظور اسان شدن جابجايي بيمار از اتاق عمل از روي تختي به روي تخت ديگر مي باشد كه در اين حالت بيمار بر روي يك صفحه كه در روي ان تشك وجود دارد قرار مي گيرد اين صفحه داراي چرخ بلبرينگ مي باشد كه در يك راستاي موازي با تخت ديگر قرار مي گيرد سپس به وسيله ي گيره هايي كه در اطراف تخت قرار دارد بسته مي شود كه امكان فاصله افتادن بين دو تخت را بگيرد در اين هنگام تختي كه بيمار بر روي ان قرار دارد بدون فوت وقت و وارد شدن ضربه به بيمار جابجا مي شود و بعد از عمل جابجايي گيرها باز شده و هر دو تخت از يكديگر جدا مي شوند .
اين اختراع در خصوص يك دستگاه سخت افزاري است كه اعداد كاملا تصادفي توليد كرده و آن ها را براي استفاده هاي بعدي به كامپيوتر ارسال مي كند. عملكرد اين دستگاه به اين صورت است كه از يك پديده كاملا تصادفي (نويز محيطي) استفاده كرده و از نويز بهمني براي مشخص كردن زمان تصادفي نمونه برداري استفاده مي كند. نمونه هاي سيگنال آنالوگ بعد از تقويت وارد يك مبدل آنالوگ به ديجيتال شده و از طريق يك پردازنده مركزي و به عنوان عدد تصادفي به كامپيوتر براي استفاده هاي بعدي ارسال مي شود. لازم به ذكر است كه اعداد تصادفي كاربرد فراواني در سيستم هاي امن (رمزنگاري)، بازي هاي كامپيوتري و موارد ديگر داشته و اعدادي كه در كامپيوتر به عنوان اعداد تصادفي توليد مي شوند، همگي شبه تصادفي هستند. يعني امكان بازتوليد آن ها با توجه به شرايط و seed مورد استفاده وجود داشته و از اينرو كاملا تصادفي نيستند.
توربين هاي گازي داراي كاربردهاي وسيعي در صنايع مختلف مي باشند. از مهمترين مصارف آنها مي توان به موارد صنعتي (توليد الكتريسيته)، هوايي (هواپيماها و موشك ها)، دريايي (كشتي ها و هاوركرافت ها) و زميني (خطوط لوله انتقال نفت و گاز) اشاره كرد. راندمان كلي و توان توليدي يك توربين گاز، تابعي از بازده آيروديناميكي و حرارتي اجزاي آن است. با توجه به محدوديت دماي آلياژهاي مورد استفاده در ساخت توربين هاي گاز، به راه حلي براي كاهش دماي اجزاي توربين به خصوص پره هاي ثابت و متحرك توربين نياز است. به منظور جلوگيري از تخريب خزشي و خستگي حرارتي پره ها ميبايست از روش ها و تكنولوژي هاي نوين خنك كاري داخلي و خارجي استفاده شود، لذا اندازه گيري ميزان خنك كاري پره در تكنولوژي هاي مختلف و در شرايط مختلف سيالاتي بسيار مهم و حياتي مي باشد. همچنين از آنجا كه دوران در پره توربين گاز جزء جدايي ناپذير آن مي باشد و دوران ناشي از كار محوري باعث ايجاد نيروي كريوليس در داخل و خارج پره توربين گاز مي شود، لذا الگوي جريان و ميزان خنك كاري در نواحي مختلف آن مي تواند تغيير كند. اندازه گيري اين تغييرات در شرايط دوراني براي درك بهتر و اعتماد بيشتر در ساخت پره ضروري خواهد بود. لازم بذكر است كه شبيه سازي هاي كامپيوتري بدون اعتبار سنجي آزمايشگاهي نيز نمي تواند نتايج محكمي را در ساخت تكنولوژي هاي خنك كاري پره ايجاد كند. بنابراين دستگاه تست خنك كاري لايه اي ساخته شده مي تواند اندازه گيري هاي لازم در خنك كاري لايه اي و افت فشار سيستم را در تكنولوژي هاي خنك كاري خارجي در شرايط مختلف سيالاتي و در دوران هاي مختلف انجام دهد. اين ستاپ تست براي اولين بار در جهان و در ايران طراحي و ساخته شده است و قابليت اندازه گيري در شرايط سيالاتي گسترده اي را دارا مي باشد.
ظروف مورد استفاده در سلف سرويس ها از اهميت ويژه اي در سلامت جامعه برخوردار است. زيرا تمام مراكز صنعتي، توليدي، اداري، دانشگاهي، بيمارستانها و... جهت سرو غذاي كاركنان خود هر روز از اين ظروف استفاده مي كنند. جنس اين ظروف را براي اينكه غذا به آنها نچسبد و راحت تر تميز شوند از استيل انتخاب مي كنند؛ معمولا بدليل عدم وقت كافي براي شست و شوي و همچنين سرويس دهي به تعداد زياد در هر وعده غذايي ظروف از پاكيزگي و تميزي مناسب برخوردار نيستند. اين امر موجب آلودگي مي شود كه مي تواند منجر به بيماري افرادي شود كه از اين ظروف استفاده مي كنند. علاوه بر اين جنس مواد شوينده اي كه براي تميزي ظروف به كار مي بريم نيز حائز اهميت است چون اغلب مواد شوينده اي كه براي تميزي ظروف استفاده مي كنيم حاوي اسيد بوده كه نه تنها بر سلامتي انسان حتي روي محيط زيست تاثيرات سوء جبران ناپذيري دارد. در اين اختراع با استفاده از پوشش نانو كامپوزيت پودري دي اكسيد تيتانيم- سيليكا هزينه ها و آسيبهاي ناشي از مواد شوينده را مي توان حذف يا حداقل كاهش داد.
در ابتدا يك الگو براي شبيه ساز سازه هاي مختلف در فضاي 3 بعدي انتخاب كرديم و سپس با نرم افزار ADAMS شبيه سازي شد و براساس آن گشتاور مورد نياز در هر قسمت (كه در حقيقت سروو موتورها هستند) مشخص شد. مدار كنترل كننده ي سروو موتورها نيز پس از بررسي كنترل كننده هاي مختلف، به كمك تركيب چند ميكروكنترلر AVR به روش ارتباط SPI طراحي و ساخته شد. پس از آن به منظور بهينه سازي حركت و همزمان سازي كنترل سروو موتورها از درايور سرووموتور SSC-31 Ver2.00XE استفاده شده و به اين ترتيب به كنترل دقيق تري دست يافتيم. براي اين سه سازه با الگوهاي متفاوت ساخته شد كه سازه ي بهينه تر (با توجه به گشتاور سروو موتورها) از ميان آنها انتخاب گرديد و تكميل شد. امروزه توجه و علاقه ي زيادي به طراحي و ساخت هاي شبيه ساز 2 بعدي اينرسي مي شود. دليل آن نيز شايد شباهت آن به حركت افقي و جهتي باشد. از طرفي از آنجا كه بحث حركت و پايداري نسبت دار بسيار حائز اهميت مي باشد افرادي كه در اين زمينه پژوهش مي كنند نيز محدود اند. در اين پروژه طراحي و ساخت ارائه مي شود كه مي تواند شبيه سازي شده براي سازه هاي مختلف داشته باشد. يادگيري همانند هوشمندي، دامه ي وسيعي از فرآيندها را شامل مي شود و همين موجب مي شود نتوان تعريفي دقيق براي آن ارائه كرد. يك تعريف لغت نامه اي براي ان عبارتست از: «مهارت يافتن در يك زمينه ي رفتاري و اصلاح آن از راه تجربه». در رابطه با ماشين ها بايد گفت، به طور كلي يك ماشين زماني كه ساختار، برنامه يا داده هاي خود را (براساس ورودي ها يا در پاسخ به اطلاعات خارجي) تغيير دهد، در حال يادگيري است و در چنين شرايطي انتظار پيشرفت در كارآيي آينده اين ماشين داريم. معمولا يادگيري ماشين (Machine Learning) به تغيير و تحولات سيستمهايي كه وظايفي مرتبط با هوش مصنوعي دارند، گفته مي شود. برخي اعمال و وظايف را جز با مثال، نمي توان به خوبي بين كرد؛ به عبارت ديگر، ممكن است در بسياري موارد بتوانيم زوجهاي ورودي - خروجي را به درستي مشخص كنيم اما قادر نباشيم يك رابطه ي مشخص بين آنها را ارائه كنيم. به اين ترتيب مايل هستيم ماشينها ساختار دروني خود را به شكلي تنظيم كنند كه خروجي هاي صحيحي را براي مجموعه ي بزرگي از ورودي ها توليد كنند و به اين طريق تابع ورودي - خروجي خود را به رابطه ي نهاني كه در ميان مثالها وجد دارد نزديك كنند. ممكن است ميان حجم عظيمي از داده ها روابط و همبستگي هاي مهمي پنهان باشند مي توان از روش هاي يادگيري ماشين براي استخراج اين روابط و همبستگي ها بهره برد (داده كاوي «Data mining»). نمونه هاي بسياري از يادگيري ماشين در دنيا موجود است. يكي از معروفترين و موفق ترين نمونه هاي آن برنامه ي TD-Gammon است. اين برنامه پس از آنكه يك ميليون و پانصد هزار بار با خود بازي كرد، بازي Backgammon را در حد بهترين بازي كننده هاي جهان و حتي بهتر از آنها آموخت. در حقيقت TD-Gammon با كسب تجربه از بازيهايي كه انجام داده بود توانست به اين سطح دست يابد.
موارد یافت شده: 14