لیست اختراعات با مالکیت
محمدرضا رضائي
36 عدد
در اين تحقيق امكان تصويربرداري با اشعه¬ي آلفا در مد SQS با استفاده از آشكارساز سه گانه¬ي جم ضخيم و با روش مونت كارلو و داده¬هاي تجربي بررسي مي¬گردد. براي اولين بار با استفاده از اين آشكارساز و با تابش چشمه ي Am-241، تصويري از موانع مختلف كه در مسير اين تابش قرار گرفته¬اند ثبت مي¬گردد.
بتن حفاظ نوتروني، طرحي است كه بطور خاص، كاربرد در شاخه هاي محيط زيست و علوم هسته اي دارد. مشكل فني بتن هاي معمولي عدم كارايي لازم مي باشد. در اين اختراع توسعه يك بتن خاص براي حفاظ نوتروني براساس مواد افزودني ارزان قيمت براي افزايش خصوصيات جذب نوتروني بتن ارائه شده است. در اين كار، خصوصيات حفاظ سازي تابش نوترون در دو ماده افزودني جديد (پوسته سخت پسته و ليف خرما) بهعنوان بخشي از مخلوط بتن ارائه گرديده است. پوسته سخت پسته و ليف خرما با درصد وزني از 1 تا 15 درصد بهعنوان جايگزين بخشي از سنگدانه مخلوط بتن معمولي استفاده شد. حفاظت در برابر نوترون حرارتي و تند، مقاومت فشاري مناسب و سهولت اجرا از برجستگيهاي تكنيكي و فني اين اختراع محسوب مي شوند.
طرح اندازه گيري و فرمول بندي استيكماتيسم سعي دارد با ارائه يك فرمول بندي عيب اتستيكماتيسم را بررسي و اندازه گيري كند. عيب استيكماتيسم به علت يكسان نبودن انحناي كره چشم در زاويه هاي مختلف ايجاد مي شود اين عيب را ابتدا فرمول بندي و سپس با ارائه يك روش اندازه يگري مي كنيم. انحناي چشم در زاويه هاي بخصوصي تغيير مي كند و تصويري از خطوط متناظر با آن ها تشكيل مي شود واضح نخواهد بود . نتيجه بررسي تئوري نشان مي دهد كه نمره چشم استيكماتيسم عكس فاصله اي است كه وضوح خطوط نسبت به بي نهايت بر عكس مي شود. جهت بررسي صحت اين گفته عدسي اي با كانون يك متر را جلوي چشم استيماتيسم مي گذاريم و از پشت ان چارت استيكماتيسم را مي بينيم با تغيير فاصله چارت از كانون سعي مي كنيم تا فاصله اي را بايابيم كه وضوح خطوط در زاويه مورد نظر بر عكس شود. نمره چشم استيكماتيسم اولين حالت برابر عكس اين فاصله خواهد بود نمره چشم را با مقادير بدست آمده از روش هاي تجربي كه توسط اپتومتريتها و چشم پزشكان شهر كرمان محاسبه شده است مقايسه كرده ايم كه هم خواني خوبي مشاهده مي شود. چكيده در اين تحقيق ابتدا عيب استيكماتيسم به صورت تئوري مورد بررسي قرار گرفته و فرمولبندي شده است. نتايج فرمولبندي نشان مي دهد كه نمره چشم آستيكماتيسم عكس فاصله اي است كه وضعيت خصوط صفحه مدرج نسبت به بي نهايت عكس مي شود∆C=1/P سپس با استفاده از يك عدسي با كانون مشخص نمره چشم آستيكماتيسم اندازه گيري شده است.
اين اختراع شامل طراحي دقيق مشخصات فني يك طرح ابداعي و جديد براي رستوران زيرآبي متحرك مي باشد كه مراحل اوليه طراحي آن انجام شده است. اين رستوران براي آبهاي كم عمق طراحي شده و داراي ظرفيت حمل 40 مسافر با قابليت غوص و صعود عمودي مي باشد. شكل كلي بدنه فشار به صورت يك نيم استوانه مي باشد كه در زير آن مخازن متعددي تعبيه شده اند. عملكرد كلي اين رستوران شبيه به زيردريايي مي باشد. غوص و صعود بوسيله مخازن بالاست انجام مي شود و بدنه رستوران در دو طرف بوسيله دو ميله هادي مهار شده است. اين طرح با آبگيري مخازن بالاست غوص كرده و در كف دريا مي نشيند و پس از تخليه مخازن بالاست، بدليل وجود ميله هاي هادي در طرفين، بطور عمودي صعود مي كند و مسافران در سطح آب جابجا مي شوند. كليه موارد ايمني در طراحي اين وسيله زيرآبي در نظر گرفته شده است. جنبه هاي مختلفي از طراحي براي اين رستوران انجام شده كه مشخصات آنها در پايان نامه و مقاله اي با همين موضوع ارائه شده است نظير؛ طراحي آرشيتكتوري و جانمايي، كنترل وزني و بالانسينگ، پايداري در حين غوص و صعود، سازه بدنه فشار و ضمائم بيروني بدنه و پنجره هاي ديد، سيستم برق و قدرت، سيستم تأسيساتي و حجم بندي مخازن شامل مخازن بالاست، تريم، جبران وزن، آب شيرين، سوخت و فاضلاب. همچنين تخمين هزينه ساخت اين طرح و بازدهي اقتصادي آن نيز، ارائه شده است. اين رستوران كاملا طرحي ابداعي است و براي اولين بار در جهان به اين شكل مطرح شده است.
توصيف اختراع: همواره ايجاد يك شرايط مناسب براي نگهداري مواد غذايي و حصول شرايط مطبوع و اطمينان از سالم ماندن آن، يكي از مهم ترين دغدغه هاي انسان در زمينه ي تامين خوراك بوده است. بدين منظور طراحي هاي اوليه و ساده براي نگه داري از مواد غذايي در گذشته هاي دور انجام شده است و به مرور زمان و افزايش تنوع و پيچيدگي ساختار مواد غذايي، طراحي هاي جديد با لحاظ نمودن شرايط فوق انجام پذيرفته است. هدف هر يك از اين طراحي ها، ايجاد شرايط مناسب براي نگهداري مواد غذايي است. ليكن با افزايش قيمت انرژي در دهه ي اخير و گسترش اين مفهوم كه بايد از انرژي به صورت بهينه استفاده نمود، اهميت اين موضوع دوصد چندان گشته است. با توجه به ايجاد ذائقه هاي جديد در مصرف مواد غذايي و در نتيجه ضرورت حمل و نقل و جابجايي آنها، ازجعبه هايي استفاده شد كه به راحتي روي يك وسيله ي نسبتا كوچك و سريع هم چون موتورسيكلت نصب شده و اين مواد خوراكي را مي توان بدين وسيله به مكان هاي مختلف حمل و نقل نمود. اين پكيج ها كه از جنس فايبرگلاس يا فلزي هستند، امكان جابجايي غذا را به همراه وسايلي همانند موتورسيكلت ها فراهم مي نمايند؛ اما داراي مشكلات متعددي نيز مي باشند كه مي توان به موارد زير اشاره نمود: 1- به دليل انتقال حرارت سريع به واسطه ي آن كه ديواره ي فلزي و يا فايبرگلاسي در تماس با توده ي هواي سرد پر سرعت مي باشد. مواد غذايي خيلي زود در طول مراحل حمل و نقل، سرد شده و كيفيت مطلوب خود را از دست مي دهند. 2- امكان استفاده از اين جعبه ها در مسير هاي طولاني به دليل مشكل بند 1، به شدت كاهش مي يابد. 3- براي بازيابي شرايط مطلوب غذا، نياز به مصرف دوباره ي انرژي توسط شخص مصرف كننده است. 4- بنا به بند1، استفاده از اين جعبه ها در شرايط آب و هوايي بسيار سرد ميسر نمي باشد. با توجه به مشكلات فوق مخصوصا بند 3 و لزوم گسترش مفهوم استفاده ي بهينه از انرژي و كاهش هزينه ها، پكيج نگهداري و حمل مواد غذايي در دماي مطبوع به صورت شكل (1) طراحي و اراده شده است. اين پكيج مزاياي ذيل را به همراه دارد: 1- جلوي انتقال حرارت سريع را گرفته و سعي مي نمايد كه مواد غذايي در يك محدوده ي دمايي مشخص و مطبوع قرار گيرند. 2- بنا به بند 1، امكان استفاده از اين پكيج در مسيرهاي طولاني كاملا ميسر است. 3- سبب كاهش مصرف انرژي و ذخيره سازي آن مي گردد. 4- به دليل هوشمندي مواد مورد استفاده در سيستم در تمامي شرايط آب و هوايي، قابل استفاده است. 5- با توجه به نوع ماده ي غذايي و شرايط مناسب نگهداري آن مي توان بر مبناي هوشمندي سيستم، شرايط را تغيير داد. 6- استفاده از اين سيستم آسان، فراگير و ارزان است. براي تشريح عملكرد پكيج هوشمند طراحي شده براي نگهداري و حمل مواد غذايي در دماي مطبوع، مي توان آن را بر اساس دو مولفه ي فني و مكانيكي تعريف نمود. مشخصه ي مكانيكي: اين جعبه ي هوشمند از 3 قسمت تشكيل شده است. 1- جداره ي بيروني، 2-لايه ي مياني، 3- جداره ي داخلي شكل (1) ساختار پكيج هوشمند پيشنهادي شكل (2) مخزن ذخيره كننده ي انرژي حاوي مواد هوشمند قسمت جداره ي بيروني كه همان شكل و ساختمان ظاهري پكيج را به نمايش مي گذارد، مي توان از طراحي هاي صورت گرفته براي ساخت آن استفاده نمود. نكته ي مهم در ساخت اين جعبه ها توجه به اين مطلب است كه طراحي آن بايد به گونه اي باشد كه فضاي كمتري با توجه به افزايش ظرفيت نگهداري اشغال نمايد. قسمت لايه ي مياني همان عايق است كه مي تواند از جنس يونوليت يا هر نوع ماده ي عايق ديگر ساخته شود. در قسمت جداره ي داخلي از مخازني با جنس آلومينيوم استفاده مي شود كه درون آن ها مواد هوشمند ذخيره كننده ي انرژي قرار مي گيرد.علت انتخاب آلومينيوم به عنوان جنس مخازن ذخيره كننده ي انرژي سبكي، فراواني و ضريب رسانش گرمايي مناسب بين مواد غذايي و مواد هوشمند ذخيره كننده ي انرژي است. جداره ي داخلي توسط فرايند جوشكاري آلومينيوم با گاز آرگون در ابعاد مناسب و مورد نياز كه قاعدتا كوچكتر از ابعاد جداره ي خارجي است، آماده مي گردد. اين جداره ي داخلي به صورت جدا جدا و نه نه يك پارچه آماده گرديده و در قسمت ريل هاي تعبيه شده در داخل جعبه قرار مي گيرد. اين ويژگي امكان شارژ مواد هوشمند را به ما مي دهد. مواد هوشمند نيز در درون مخازن ذخيره كننده ي انرژي وارد مي گردد. مشخصه ي فيزيكي: اساس كار اين پكيج هوشمند، دريافت انرژي، ذخيره و آزادسازي آن در مواقع مورد نياز است. همان طور كه در قسمت مشخصه ي مكانيكي بيان شد، جداره ي داخلي كه حاوي مواد هوشمند ذخيره كننده ي انرژي مي باشد، قبل از قرارگيري درون جعبه بايستي شارژ شوند. منظور از اين شارژ شدن، تعيين رنج دمايي مورد نياز براي نگهداري مواد غذايي و استفاده از ماده ي هوشمند مخصوص آن و يا ذخيره سازي انرژي در مواد هوشمند و استفاده از آن در هنگام نياز است. مواد هوشمند اين قابليت را در ذخيره سازي انرژي و پس دادن آن به هنگام افت دما از دامنه ي دمايي مورد نظر، دارند. براي استفاده از اين قابليت، مخزن ذخيره كننده را در مجاورت مكان هايي كه داراي دماي بالاتري هستند قرار مي دهند. به طور مثال مي توان آن را در درون ظرف حاوي آب جوش يا درون فر يا ماكروفر با دماي مشخص در مدت زمان مشخص قرار داد. اين مخازن هوشمند پس از شارژ شدن در درون ريل هايي كه در پكيج براي آن تعبيه شده قرار مي گيرند. هنگامي كه دماي محيط جعبه از محدوده ي مورد نظر كاهش پيدا كرد، مواد هوشمند ذخيره كننده ي انرژي با پس دادن حرارتي كه در خود ذخيره نموده به محيط جعبه، دماي محفظه را به دماي مناسب مي رساند و مانع از سرد شدن غذا و نگهداري آن در رنج مطبوع مي گردد. خلاصه توصيف اختراع: از آن جايي كه نگهداري مواد غذايي در دماي مطبوع و حصول سلامت اين مواد از گذشته هاي دور مورد نظر بوده است، مكان هايي براي اين منظور تعبيه و ساخته شده است. اين طراحي ها با گذشت زمان تكامل يافته اند. طراحي هاي موجود با تمام مزايايي كه دارند، داراي معايبي هستند كه در ابتداي بحث به آن پرداخته شد. براي رفع اين معايب و افزودن مزاياي ديگر از پكيج هاي هوشمند استفاده شد كه در دو بخش مشخصه هاي مكانيكي و فني در مورد آن مطالبي بيان گرديد. ادعانامه: 1- استفاده از اين قابليت آسان، ارزان و فراگير است. 2- استفاده از اين قابليت، ميزان مصرف انرژي را كاهش مي دهد. 3- مي توان با استفاده از اين ويژگي در مسافت هاي طولاني تر و دماهايي با محدوده ي متفاوت استفاده نمود. 4- جداره هاي هوشمند مي تواند در كليه ي مصارفي كه نياز به حفظ دما در يك محدوده ي خاص دارند از قبيل جعبه هاي نگهداري و حمل غذا، نگهداري خطوط انرژي، در يخچال ها، آبسردكن ها و سيستم هاي تبريد، سيستم هاي تهويه ي مطبوع، پنل ها و ديوارهاي پيش ساخته ي ساختماني، آب گرمكن ها ي خورشيدي و غير خورشيدي، صنايع خودرو و ... مورد استفاده قرار گيرند. 5- استفاده از اين سيستم هيچ مشكل زيست محيطي را براي سلامت ايجاد نمي كند. 6- مواد هوشمند، هيچ گونه خطري در رابطه با ايمني وسيله ي نقليه و ... ايجاد نمي كند. 7- از هيچ گونه سيستم الكتريكي يا مكانيكي جهت تامين انرژي در پكيج استفاده نشده است. 8- مي توان همواره شرايط مطلوب و مطبوع را در تمامي موارد بند 4 ايجاد نمود. 9- اين اولين اختراع در اين زمينه در كشورمان مي باشد.
تا كنون جداسازي پسته هاي مشكوك به افلاتوكسين بر اساس خصوصيات ظاهري ارگانولپتيك شامل رنگ و ... صورت مي گرفت. به دليل احتمال خطا و مواردي مانند عدم رعايت زمان مناسب برداشت، شرايط حمل و نقل پسته هاي چيده شده و تاخير در انجام عمليات فرآوري، آلودگي در پسته هايي كه خصوصيات فيزيكي و ظاهري مشخصي ندارند نيز مشاهده ميشود. قبلا روشهاي سم زدايي مجاز به منظور كاهش افلا توكسين در اين پسته ها مورد بررسي قرار گرفته است. در اين تحقيق تاثير تابش هاي گاما، بتا و آلفاي ناشي از فعاليت راديواكتيو اورانيوم طبيعي بر كاهش افلاتوكسين مورد بررسي قرار ميگيرد. به اين منظور پسته هاي آلوده به افلاتوكسين در چهار مرحله مورد بررسي قرار گرفتند. در مرحله اول كاهش افلاتكسين در اثر بستر اورانيوم طبيعي روي خمير پسته با جرم هاي متفاوت تست شده و بعد از تاييد كاهش افلاتكسين به ميزان45 درصد ، كاهش افلاتكسين در بسته هاي كوچك پسته قرار داده شده روي بستر هاي سبك اورانيوم طبيعي نيز تا حد 97 درصد مشاهده شده است. مقادير افلاتوكسين به روش HPLC اندازه گيري شده است. بعد از تاييد مرحله اول، مرحله دوم به بررسي اثر جرم بستر اورانيوم طبيعي، جرم بسته هاي پسته ،ارتفاع و مدت زمان انجام آزمايش بر ميزان كاهش افلاتوكسين در اثر اورانيوم طبيعي طراحي و اجرا شده است نتايج نشان مي دهد كه ميزان كاهش افلاتوكسين با افزايش ارتفاع و جرم بسته هاي پسته رابطه عكس و با افزايش زمان و جرم بستر اورانيوم رابطه مستقيم دارد . با مطالعه نتايج بدست آمده از اين مرحله و معرفي ضريب كاهش افلاتوكسين ، يك فرمول تجربي براي پيش بيني ميزان كاهش افلاتوكسين ايجاد شده در بسته هاي پسته در اثر هر بستر اورانيوم طبيعي بر اساس فرمول معرفي شده بين نتايج تئوري و عملي 91 درصد اطمينان حاصل شده است . بنابراين روش معرفي شده براي كاهش افلاتوكسين تاييد شده و نتايج حاصل از آن در حد وسيع قابل اجرا مي باشد. در مرحله سوم اثر بستر اورانيوم طبيعي بر تغيير پروتئين و چربي بررسي شده است كه تغييرات قابل ملاحظه اي مشاهده نميشود. در مرحله چهارم اثر بستر اورانيوم طبيعي بر كاهش آفلاتوكسين مواد غذايي ديگر مانند شير و ذرت به مدت يك هفته مورد ارزيابي قرار گرفت. درصد كاهش آفلاتوكسين در ذرت و شير به ترتيب 51 و 99 درصد مشاهده شده است. همچنين در اكتيويته هاي پايين ،مواد غذايي در اثر تابش راديواكتيو نمي شوند.
13- خلاصه توصيف : كاهش افلاتوكسين M1 در شير هاي پاستوريزه با استفاده از سنگ اورانيوم طبيعي و گرانيت راديواكتيو افلاتوكسين متعلق به گروهي از مايكوتوكسين ها و با متابوليت سمي هستند و توسط قارچ خاصي توليد شده اند. افلاتوكسينها در اولين شناخت به عنوان بيماري ناشناخته اي ظاهر شد و در سال 1960 بيش از 100000 بوقلمون در انگلستان از اين بيماري تلف شدند و اين بيماري با ظاهر جديدش به عنوان بيماري Turkey X ناميده شد در سال 1987 توسط آژانس بين المللي تحقيقات سرطان (IARC ) افلاتوكسين به عنوان ماده ي سرطان زا براي بشر اعلام شده و در سال 1992 مورد ارزيابي قرار گرفت و معلوم شد افلاتوكسين M1 در شير نسبتا ثابت است و معمولا بعد از گردش در خون شير و ادرار و صفرا باقي ميماند پس از آنكه افلاتوكسين M1 نشانه هاي سمي بودن و سرطان زا بودن را نشان داد توسط (IARC) براي خطرناك بودن انسان در گروه 2B قرار گرفت [10] اما در حال حاضر اين سم در گروه 1 سازمان (IARC) قرار گرفته است [11]. در شكل (1-1) ساختار افلاتوكسين M1 نشان داده شده است و فرمول مولكولي آن C17H12O7 و با جرم مولكولي 328 Da شناخته شده است. افلاتوكسين M1 موجود در شير حتي با پاستوريزه كردن آن از بين نمي رود [12 و 13]. در تمامي شيرهاي پاستوريزه ايران افلاتوكسين M1 مشاهده شده است [14]. اين افلاتوكسين طبق سازمان جهاني بهداشت WHO خطر مهمي براي سلامتي انسان بشمار مي رود [15 و 16]. ميزان دوز دريافتي در تركيبات شير شامل آب ، چربي ، پروتئين، ويتامين، قند و افلاتكسين M1 در اثر مجاورت با سنگ اورانيوم طبيعي و ميزان دوز دريافتي در شير و افلاتوكسين موجود در آن در اثر مجاورت با سنگ گرانيت گزارش شده است. دوز روزانه دريافت شده در شير و اجزاي آن در اثر مجاورت با سنگ اورانيوم طبيعي و سنگ گرانيت كمتر از 1 Gy است كه تغييرات زيادي در تركيبات عمده شير شامل چربي، پروتئين، ويتامين و قند ايجاد نمي كند. ميزان دوز دريافتي توسط افلاتوكسين M1 در شير به صورت تابعي از ضخامت پوسته استوانه اي بررسي شده و ضخامت بهينه جهت بيشترين كاهش افلاتكسين M1 در شير نيز محاسبه شده است. همچنين با محاسبه ي ميزان انرژي و دوز دريافتي روزانه توسط افلاتكسين M1 و 100 گرم شير، به بهينه سازي هندسه و ابعاد بستر سنگ اورانيوم طبيعي و گرانيت راديواكتيو لازم براي رسيدن به يك كاهش ماكزيمم در ميزان AFM1 در پاكت هاي شيردر بسترهاي استوانه اي، كروي و مكعبي و با تغيير ابعاد داخلي و خارجي بستر در جرم ثابت با استفاده از كد MCNPX پرداخته شد. همچنين هندسه ي استوانه اي به عنوان هندسه ي بهينه انتخاب شد. در اين پژوهش با قرار دادن پاكت هاي شير در پوسته اي استوانه اي و مكعبي توخالي پر شده با سنگ گرانيت راديواكتيو به مقدار 10 kg، ميزان دوز دريافتي توسط افلاتكسين M1 در شير، با استفاده از كد MCNPX به مدت هفت روز مورد بررسي قرار گرفته و با نتايج حاصل از انجام عملي آزمايش تطبيق داده شده است و ميزان تغيير افلاتوكسين بصورت تابعي از دوز دريافتي و زمان فرمول بندي شده است. نتايج اين تحقيق نشان مي دهد كه با توجه به دوز دريافت شده توسط افلاتوكسين M1 ، سنگ اورانيوم طبيعي و گرانيت راديواكتيو مي تواند ميزان افلاتكسين M1 در شير را تا حد استاندارد اروپا يا كدكس كاهش دهند. مزاياي طرح موارد زير مي باشد: با مقايسه دوز دريافتي در قسمت هاي مختلف شير همانطوري كه در جدول (5-1) نشان داده شده است. با توجه به ميزان غلظت افلاتوكسين در شير نسبت به تركيبات اصلي شير، مقدار دوز دريافتي توسط شير و عناصر سازنده آن كه تقريبا 0.4 Gy مي باشد و با توجه به مرجع [34] تاثير غالبي بر درصد كاهش افلاتوكسين موجود در شير داشته است و ميتوان از تاثير دوز ناشي از سنگ اورانيوم طبيعي بر تركيبات اصلي سازنده شير چشم پوشي كرد. در اين اختراع با ارائه يك روش جديد مبتني بر قرار دادن پاكت هاي شير در پوسته هاي استوانه اي توخالي پر شده با سنگ اورانيوم طبيعي و گرانيت راديواكتيو، ميزان دوز دريافتي توسط افلاتكسين M1 در شير ، دوز دريافتي توسط تركيبات ديگر شير با استفاده از كد MCNPX مورد بررسي قرار گرفته است. براي بررسي ميزان دوز دريافتي توسط افلاتكسين M1 در شير ، جرم و طيف گاما، بتا و آلفا سنگ اورانيوم طبيعي و گرانيت پرتوزا با استفاده از درصد هر يك از عناصر و با استفاده از سري هاي واپاشي استخراج شده است. بهينه سازي ابعاد به اين علت انجام گرفته است كه براي كاهش ميزان افلاتوكسين در پاكت هاي شير يك كارخانه با توليد انبوه در اثر قرار دادن آن ها در بستر هاي سنگ اورانيوم طبيعي و گرانيت راديواكتيو ميزان كمتري از اين ماده استفاده شود. از آنجايي كه سنگ گرانيت راديواكتيو نسبت به سنگ اورانيوم طبيعي ارزان تر بوده و به آساني قابل استحصال مي باشد، سنگ گرانيت راديواكتيو به عنوان چشمه مطلوب جهت انجام آزمايش عملي انتخاب گرديد. همچنين با توجه به فرمولبندي داده هاي ميزان كاهش افلاتوكسين شير در اثر بستر سنگ گرانيت راديواكتيو و نتايج شبيه سازي مونت كارلو مي توان نتيجه گرفت كه مقدار كاهش افلاتوكسين با دوز دريافتي و زمان قرار گيري در معرض پرتو رابطه خطي دارد در نتيجه بستر سنگ گرانيت راديواكتيو مي تواند افلاتوكسين را در حد انتظار استانداردهاي جهاني كاهش دهد. با استفاده از اين روش ارزان مصرف شير مشكل بهداشتي نداشته و به سلامت جامعه مصرف كنندگان نيز كمك شاياني خواهد شد. ايجاد روش جديد وكارآفريني وجلوگيري از استفاده از روشهايي كه هزينه ها وخسارات هنگفت شخصي ودولتي در زمينه صنعتي را به همراه دارد از كاربردهاي صنعتي اين طرح مي باشد. اين يك پيشرفت در صنعت وكاهش هزينه ونيروي انساني مي باشد. از نتايج اين طرح تسريع ووراحتي وافزايش محصول با كيفيت وسالم در كارفراهم شده تا مشكلات وبيماريهاي اين كار برطرف گردد .
ساخت ديسكهاي فاز جامد استخراجي بر پايه نانو ساختارها منجر به افزايش راندمان استخراج تركيبات از محيط¬هاي پيچيده شده است. اين افزايش بازده به دليل افزايش مساحت سطح پوشش¬هاي بكار رفته بر روي فيبرهاي فاز جامد استخراجي مي¬باشد. روش¬هاي زيادي جهت ساخت پوشش¬ها با ساختار نانو بكار گرفته شده است كه از آن جمله مي¬توان به روش¬هاي الكتروشيميايي اشاره كرد. در اينجا، ساخت نانو سيمهاي اكسيد قلع به روش هيدروترمال و در محيط آبي صورت مي¬گيرد و بر روي فيلترهاي پلي تفلوني قرار داده مي¬شود تا به عنوان جاذب در فاز جامد استخراجي مورد ارزيابي قرار گيرد. بوسيله اين روش مي¬توان مقادير زيادي جاذب را در يك مرحله و در حداقل زمان ساخت لذا از لحاظ اقتصادي و زماني بسيار مقرون به صرفه مي¬باشد. از اين ديسكها در حذف دو فلزسنگين مس و سرب از محيط پيچيده پساب كارخانه استفاده شده است. نتايج نشان داد كه فيبرهاي مذكور قادر به حذف بيش از 99% از فلزات سنگين در محيط¬هاي پيچيده مي¬باشند و بهبود قابل توجهي در توان جذبي آن¬ها بدست آمد. هزينه توليد ديسكهاي مذكور حدود 30 برابر كمتر از نمونه هاي تجاري است.
آشكارسازهاي اتاقكيونش كاربردهاي فراواني در دستگاههاي تصويربرداري، مراكز راديوتراپي، آزمايشگاههاي استاندارد دزيمتري و بخشهاي مختلف سازمان انرژي اتمي دارد. مشكل عمدهاي كه اين نوع از آشكارسازها دارند، خطايي است كه در اندازهگيري آنها ظاهر ميشود. اين خطاها از عوامل متعدد ازجمله جريان نشتي ناشي از اعمال ولتاژ بين الكترودها، وجود جريان اضافي ناشي از يونيزاسيون پرتوهاي ثانويه در حجم حساس آشكارساز و عدم يكنواختي ميدان الكتريكي بهخصوص در نزديكي لبههاي حجم حساس ناشي ميشود. ازجمله كارهايي كه جهت برطرف كردن اين مشكلات انجام داديم ميتوان به تعبيه دو الكترود محافظ جهت به حداقل رساندن جريان نشتي، استفاده از گرافيت بهجاي اتصالات مسي در راستاي كاهش توليد پرتوهاي ثانويه و در نهايت بهينه كردن عرض الكترود محافظ براي يكنواخت كردن ميدان الكتريكي در نزديكي لبه هاي حجم حساس اشاره كرد. دستگاه ساختهشده به دليل دارا بودن پايداري و بازده جمعآوري يوني بالا و همچنين پايين بودن جريان نشتي و اثر پلاريته، مطابق با استانداردهاي جهاني بوده كه آن را از نمونههاي مشابه ساختهشده متمايز كرده است.
امروزه بر اثر كاهش ميزان بارندگي¬ها و گرم شدن كره زمين و از همه مهمتر، مصرف بي¬رويه، معضل كمبود آب شرب مصرفي براي بسياري از كشورهاي جهان رخ داده است كه كشور ما نيز از اين قاعده مستثناء نيست. مخزن و ذخيره¬سازي آب شرب مصرفي در طراحي و نقشه ساخت منازل مسكوني، اداري و صنعتي بدليل قعطي آب در ساعاتي از روز در بيشتر مواقع در نظر گرفته مي¬شود و بايد مد نظر داشت سهميه¬بندي آب در كل كشور براي ساعاتي از روز در آينده نزديك در كنار فرهنگ¬سازي الگوي مصرف قابل پيش¬بيني است. منطقي¬تر است مخزن مورد نظر را بر بالاي پشت بام در نظر گرفت چراكه استفاده از فشار ثقل و توجه به مسئله نبود برق همزمان با آب مشكلات مصرف كنندگان را دو برابر خواهد كرد. با تمام اين تفاسير هميشه مسئله ميزان ذخيره آب در مخزن براي مصرف كنندگان در ساعات قطعي آب دغدغه¬اي بوده و باعث شده با مشقّت بسيار خود را به بالاي پشت¬بام رسانده و ميزان آب موجود را بررسي و براي زمان باقي مانده از قطعي آب، آن را مديريت نمايند. دستگاهي كه من ساخته و طراحي كرده¬ام در عين سادگي از لحاظ ساخت و بهره¬برداري، در محل استفاده از آب ذخيره شده بر روي لوله برگشت آب از مخزن نصب شده و بر اساس فشار استاتيك سيال و كمك گرفتن از رابطه F=PA فشار را به نيرو تبديل كرده و ميزان فشار استاتيك بالا سري دستگاه(ارتفاع و ميزان سيال درون مخزن) را بطور دقيق و ديجيتالي نشان مي-دهد.
موارد یافت شده: 36