لیست اختراعات با مالکیت
محمدعلي كريمي
10 عدد
تهيه تركيبات كامپوزيتي فرموله شده از شيرينكنندههاي طبيعي گياه استويا جهت توليد انواع بيسكويت. در اين اختراع ابتدا شيرينكنندههاي استويوزيدي و ريبوديوزيدي موجود در گياه استويا با استفاده از تكنولوژي غشاء نانومتري به صورت نانوكريستال هاي استيوزيدي و ريبوديوزيدي درآمدند. سپس اين كريستال ها با استفاده از تركيبات ديگري نظير سوربيتول مايع، زانتان، پلي سوربات، دانه شنبليله و پوره ميوه فرمولاسيونه شدند. تشكيل تركيب كامپوزيتي با استفاده از اين تركيبات موجب ميشود كه بيسكويت بافت ترد و مناسبي پيدا كرده و طعم شيريني مطلوبي بدون احساس طعم ديگري احساس شود. همچنين به كار گيري اين فرمولاسيون در تهيه بيسكوييت موجب ميشود كه تغييرات حجم ايجاد شده در اثر حذف شكر از بين رفته و محصول ظاهري كاملاً مناسب پيدا كند.
تهيه خوراك¬هاي صبحانه از قبيل حلوا شكري، مربا و شكلات هاي صبحانه با استفاده از تركيبات شيرين كننده هاي استويوزيدي و ريبوديوزيدي موجود در گياه استويا. در اين اختراع كه بر اساس استحصال نانوكريستال هاي شيرينكنندههاي استويوزيدي و ريبوديوزيدي موجود در گياه استويا با استفاده از تكنولوژي غشاء نانومتري و فرايندهاي كريستاليزاسيون ميباشد، اين ذرات شيرين كننده به صورت كاملا خالص به دست مي آيند. سپس در مرحله بعد اين نانوكريستال هاي شيرين كننده با موادي از قبيل زانتان و پلي سوربات تركيب شده و به صورت يك كامپوزيت پايدار تهيه شد. اين كامپوزيت در يك گراديان دمايي گسترده داراي پايداري قابل توجهي ميباشد. همچنين ارائه يك فرمولاسيون دقيق در تهيه اين تركيب كامپوزيتي موجب ميشود كه محصولات طعمي كاملا شيرين و دلپذير داشته باشند.
در اين اختراع پس از خالصسازي شيرينكنندههاي استويوزيدي و ريبوديوزيدي حاصلشده از گياه استويا با استفاده از تكنولوژي غشاء نانومتري و فرآيند كريستاليزاسيون، تركيبات كامپوزيتي ويژهاي با استفاده از قهوه عاملدارشده، كاكائو، شير خشك، انواع اسانسهاي طبيعي، سيتريك اسيد و تركيبات بيكربناتي از عناصر اساسي مورد نياز بدن انسان نظير: كلسيم، منيزيم، منگنز، آهن و روي بهمراه نانوكريستالهاي استويوزيدي و ريبوديوزيدي، تهيه شدهاند. سپس از اين تركيبات فرمولهشده كامپوزيتي جهت ساخت قرصهاي فشرده با ابعاد متفاوت استفاده شده است.
طراحي و ساخت دستگاه توليد نانو ذرات خالص و كامپوزيتي به صورت پيوسته در ابعاد نيمه صنعتي بوسيله سيستم حرارت دهي شعله و سنتز به روش سل-ژل انجام گرفته است. از آن جايي كه نانو پودرها داراي چشم انداز ويژه اي هستند مي توانند در زمينه هاي وسيعي از كاربردهاي صنعتي مورد استفاده قرار گيرند. بنابراين ارائه يك دستگاه و روش جهت تبديل ژل پليمري مواد اوليه در جهت توليد نانو ذرات حائز اهميت مي باشد. دستگاه طراحي شده در اين اختراع براساس عمليات حرارتي شعله و اسپري نانومتري جهت توليد انبوه نانو ذرات به صورت پيوسته طراحي شده است.
در اين اختراع ابتدا شيرينكنندههاي طبيعي استويوزيدي و ريبوديوزيدي با تركيب شدن با تركيبات سورفكتانت به صورت پايدار در محلول در مي آيند. سپس به محلول سل تهيه شده تركيبات عامل دار اضافه گرديد تا ذرات شيرين كننده را انكپسوله كنند و از تجمع آن ها در محلول جلوگيري كنند. سپس با استفاده از تكنولوژي غشاء نانومتري و فرايندهاي كريستاليزاسيون پي در پي، ذرات شيرين كننده به صورت نانوكريستال هاي پودري درآمدند. سپس اين نانوكريستال ها با طعم ها واسانس هاي مختلف و افزودني هاي مجاز در نوشيدني تركيب گشته و بك تركيب كامپوزيتي فرموله شده از اين مواد تهيه گرديد.
استحصال فلزات گروه پلاتيني و طلا از سنگ معدن و بوردهاي الكترونيكي به روش ليچينگ سيانوري، ليچينگ تيزابي، ليچينگ توسط گاز كلر يا محلولهاي هيپوكلريدي انجام ميشود كه از بين اين روش ها، روش ليچينگ سيانوري كاربرد صنعتي گسترده اي در ايران و ساير كشورها دارد. اما روش سيانوري از لحاظ پايين بودن كارآيي و آلايندگي محيط زيست خطرناك، منفور و غير اخلاقي است. در اين اختراع، روش سبز و دوستدار محيط زيست بر پايه انحلال فلز گران قيمت توسط گاز ازن در محلول حاوي يك نمك كلريدي نظير سديم كلريد، كلسيم كلريد و پتاسيم كلريد و يك اسيد نظير كلريدريك اسيد (هيدروكلريك اسيد) يا ساير اسيدهاي معدني نظير نيتريك اسيد و يا سولفوريك اسيد و نيز حضور يك اكتيواتور فرموله شده حاوي كربوران اسيد و برم معرفي مي شود. حضور اكتيواتور منجر به افزايش كارآيي و كاهش زمان انحلال مي شود. يونهاي طلا يا فلزات گروه پلاتين با يونهاي كلر تشكيل كمپلكس كلريد ميدهند. استحصال فلزات گروه پلاتيني و طلا از محلول ليچ به سادگي و از طريق احياي شيميايي و يا احياي الكتروشيميايي انجام مي شود.
در اين كار پژوهشي نانو ذرات اكسيد زينگ از واكنش استات زينك با بازهاي مختلف سنتز شده كه در اين كار از دستگاه اولتراسونيك جهت كاهش اندازه رسوبات استفاده گرديد. بعد از افزايش بازهاي مختلف به استات زينك توليد كربنات زينك و هيدروكسيد زينك كرده و در كوره در دماي 320c براي دو ساعت قرار گرفته تا با از دست دادن دي اكسيد كربن و آب تبديل به اكسيد زينك شود كه پس از توليد تاثيرات دما غلظت و حلال بررسي شده بعد از بهينه كردن شرايط به روش يك عامل در يك زمان از تركيب پلي وينيل پيروليدون PVP به عنوان عامل كاهش دهنده استفاده شد. محصول نانو ذره Zno به وسيله ميكروسكوپ الكتروني SEM بررسي شده و مورفولوژي آن مشخص گرديد. در كار تحقيقي دوم در ادامه كار نانو ذرات اكسيد منيزيم از واكنش استات منيزيم با بازهاي مختلف در حضور امواج اولتراسونيك سنتز شد. بعد از افزايش بازهاي مختلف به استات منيزيم توليد منيزيم كربنات و منيزيم هيدروكسيد كرده و در كوره در دماي 550C به مدت 4 ساعت قرار داده شده تا با از دست دادن كربن دي اكسيد و اب به منيزيم اكسيد تبديل شود. بعد از بهينه كردن تاثيرات دما غلظت و حلال به روش (يك عامل در يك زمان) از تركيب پلي وينيل پيروليدون PVP به عنوان عامل كاهش دهنده استفاده گرديد. محصول نانو ذره Mgo به وسيله ميكروسكوپ الكتروني SEM بررسي شد. در كار تحقيقي سوم: پس از بهينه سازي زينك اكسيد و منيزيم اكسيد در يك روش ابداعي نانو كامپوزيت Zno/Mgo از واكنش منيزيم استات باتترامتيل آمونيوم هيدروكسايد و نانو پودر زينك اكسيد در حضور امواج اولتراسونيك سنتز شد كه دراين كار از تركيب پلي وينيل پيروليدون pvp به عنوان عامل كاهش دهنده استفاده گرديد. پس از افزايش تترامتيل آمونيوم هيدروكسايد به محلول منيزيم استات شامل zno توليد منيزيم هيدروكسيد كرده و در كوره در دماي 550c قرار داده شد تا با از دست دادن آب تبديل به منيزيم اكسيدي شود كه در نانو ذرات روي اكسيد نفوذ كرده است. نانو كامپوزيت توليدي به وسيله دستگاه ميكروسكوپ الكتروني sem پراش اشعه X و xrd مورد بررسي قرار گرفت. بس از انجام كارهاي تحقيقي 1 و 2 و 3 از نانو كامپوزيت zno//mgo و نسبتهاي مختلف نانو پودر زينك اكسيد و نانو پودر منيزيم اكسيد سمان هاي زينك فسفات ساخته شده و پس از مقايسه با سمان HARVARD سمان ADHESOR از نظر زمان اختلاط و زمان ست شدن شرايط مشابه اما از نظر مقاومت فشاري تراكمي نتايج بهتري حاصل گرديد.
موارد یافت شده: 10