لیست اختراعات با مالکیت
مسعود جعفري
7 عدد
سنتز نانو رنگدانه آبي كبالت به روش پليمري. رنگدانه آبي كبالت از جمله رنگدانه¬هاي پر مصرف ميباشد كه در گستره وسيعي از مواد كاربرد دارد و اين كاربرد به صورت فزاينده در آمده است. در اين اختراع در تلاشيم تا حد امكان تجمع و به¬هم چسبيدگي پودرهاي سراميكي هسته¬زايي شده در طول مرحلۀ عمليات حرارتي را كاهش داده و پودرهايي با اندازه هاي بسيار ريز نانومتري با تجمعات كم ايجاد كنيم. آبي كبالت مخلوطي از كبالت اكسيد و آلومينيوم اكسيد است و در واقع يك اكسيد دوتايي با ساختار اسپينل نرمال مي باشد به صورتي كه Al در محل هاي هشت وجهي و Co در محل هاي چهار وجهي قرار گرفته اند. در اين اختراع، يك روش نوين، مقرون به صرفه، ساده و سريع براي سنتز نانو رنگدانه آبي كبالت معرفي مي شود.
طراحي و ساخت مخزن بتوني با فرمولاسيون بديع جهت حفاظت در برابر پرتوهاي ناشي از پسماندهاي مراكز پزشكي براي نگهداري پسبانهاي سطح بالا ( high level waste ) از كانتينرهاي ويژه اي كه معمولا از فولاد يا بتون ساخته مي شوند استفاده مي شود. مرتضوي و همكارانش قبلا موفق به ساخت نوعي بتون با چگالي بالا گرديدند كه از نقطه نظر دانسيته تضعيف پرتو كاما و هزينه، نسبت به تمامي بتونهاي با چكگلي بالاي كه تاكنون ساخته شده اند ارجحيت داشت و گزارش مربوط به آن در سال ٢٠٠7ميلادي منتشر گرديد. با توجه به اينكه در تحقيق مورد اشاره هيچ اقدامي براي بهينه سازي بتون ساخته شده به منظور كاهش حجم و افزايش وزن و چگالي نشده است در اين پروژه سعي گرديده با استفاده از تركيبات جديد و فرمولاسيوني بديع بتوني با ويژگيهاي بسيار بالاتر توليد گردد فرمولاسيون و تركيب بتون براي توليد اين بتون علاوه بر مواد اصلي تشكيل دهنده بتون يعني سيمان، ميكروسيليس، و آب كه در نسبتهاي آزمايشي مشخصي مورد استفاده قرار گرفت، از سيمان پوزولاني و مواد فوق روان كننده استفاده گرديد همچنين از كاني هاي سلستين(محتوي سرب) و ساسوليت (محتوي بور) كاني هاي سنگين حاوي استرانسيم استفاده گرديد. نمونه هاي ساخته شده از نظر چگالي، تضعيف پرتو، استحكام و ... مورد آزمايش قرار گرفتند. چگالي نمونه هاي بتون ساخته شده در اين تحقيق بسيار بالا بوده و در حد ۴۴٨٠ تا 4750kg/m3 قرار داشت. اندازه گيري لايه نيم جذب نمونه هاي بتون براي تضعيف پرتوهاي گاماي 25MeV تابش شده از كبالت- ۶٠ ، لايه نيم جذبي معادل 2.3cm را نشان داد. مقاومت فشاري نمونه هاي ساخته شده نيز قابل توجه بوده و از تغييراتي معادل kg/m2 ٤٨٧ - ٤٤٠ قرار داشت. مقايسه چگالي، لايه نيم جذب براي پرتوهاي گاما و مقاومت فشاري نمونه هاي بتون ساخته شده در اين تحقيق با نمونه هاي گزارش شده در ساير مطالعات در ايران و ساير كشورها از منحصر به فرد بودن اين نمونه ها حكايت دارد. بدين ترتيب با استفاده از يك تركيب بهينه از عوامل تشكيل دهنده بتون، به ويژه بهره گيري از كاني ساسوليت و سلستين كه به وفور در كشور يافت مي شود، ساخت حفاظهاي پرتوي با قابليت هاي بسيار بالا در ساخت ديوار هاي بخش هاي راديوتراپي و مخازن پسماند هاي راديواكتيو در راكتور هاي هسته اي امكان پذير شده است.
درسالهاي اخير ارتش آمريكا مطالعات گسترده اي را در زمينه فن آوريهاي نوين براي متوقف كردن خونريزي هاي شديد شروع نموده و تركيب موثري از نوعي كاني به نام زئوليت را معرفي نموده است. همچنين مترضوي و همكارانش قبلا نشان داده اند كه استفاده از پودر توريهاي فانوس سوخته شده راديواكتيو، ترميم زخم را تسريع مي نمايد. آزمايشهاي بعدي آنها مشخص نمود كه استفاده از پودر توري راديواكتيو موجب پديد آمدن مجموعه تغييرات بافت شناختي مي گردد كه بهبود زخم را تسهيل مي نمايد. و در آخرين پژوهش انجام شده تغييرات زمان خونريزي با استفاده موضعي از پودر توري فانوس راديواكتيو و همچنين كاني هاي بنتونيت و زئوليت مورد بررسي قرار گرفته است. مواد و روشها: در اين مطالعه تجربي ابتدا تركيب دو كاني بنتونيت و هالوئيزيت كه معادن بسيار فراواني در ايران دارد و خواص انعقادي آن در چندين مطالعه به اثبات رسيده بود با روشهاي معتبر و علمي آزمايشگاهي مجددا مورد مطالعه قرار گرفت سپس با روشهاي شيميايي روتين با وازلين طبي بهداشتي تركيب گرديد سپس تركيب مورد نظر در اتوكلاو و در شرايط كاملا استاندارد با گاز استريل باند و روي گاز استريل معمولي الصاق گرديد سپس ماده جديد بر روي زخم هاي ايجاد شده بر روي نمونه آزمايشگاهي RAT نژاد ويستار مورد بررسي قرار گرفت و فرايند ترميم زخم پيگيري شد. طرح كلي و مراحل مختلف پروژه انجام شده: الف - آزمايش زمان لخته شدن پلاسما با بنتونيت و هالوئيزيت ب- تركيب پودر بنتونيت و هالوئيزيت ووازلين ج - باند كردن تركيب بنتونيت و هالوئيزيت - وازلين و گاز د- آزمايش گاز استريل جديد بر روي مدل آزمايشگاهي ه - ايجاد زخم و خونريزي ي - پايش ترميم زخم نتيجه گيري: با توجه به مجموعه نتايج به دست آمده در اين تحقيق ، استفاده موضعي از گاز استريل جديد در كاهش دادن زمان لازم براي توقف خونريزي، و يا حجم خون تلف شده تاثير قابل ملاحظه اي دارد. استفاده هاي عملي از اين عامل متوقف كننده خونريزي به عنوان مثال تهيه حجم بالاي باند همچنين بسته هاي استريل و دارويي اين تركيب مي تواند كمك شاياني براي كنترل خونريزي هاي سطحي و موارد اورژانس باشد.
عدم هماهنگي تجهيزات ترافيكي با هم و با مولفه هاي مختلفي مانند مشخصات جوي و ترافيكي جاده و خيابان مشكلاتي را به وجود مي آورند. به عنوان مثا شرايط جوي و ترافيكي هيچ تأثيري در تنظيم ميزان حداكثر سرعت مجاز در جاده ها و خيابان ها نداشته و سرعت مجازي كه براي آن جاده يا خيابان اعمال شده در تمام شرايط يكسان است و در شرايطي مانند مه غليظ، لغزندگي جاده، ترافيك سنگين و غيره هيچ تأثيري در آن به وجود نمي آيد كه اين در اكثر موارد مشكل ساز خواهند بود. لذا اين سيستم برا يحل اين مشكلات موجود طراحي و ساخته شده است و قابليت آن را د ارد كه تمام تجهيزات ترافيكي اعم از تابلوهاي سرعت مجاز و غيره را براساس شرايط جوي و ترافيكي جاده و خيابان برنامه ريزي كند و عملكرد آن به صورت لحظه اي و آني براي شرايط موجود است. در اين سيستم براي تشخيص شرايط جوي از برخي سنسورها مانند سنسورهاي رطوبتي، سنسورهاي سنجش دما، سنسورهاي الكترونيكي نوري استفاده مي كنيم و پردازنده سيستم پس از بررسي اطلاعات دريافتي از سنسورها، ميزان بارندگي در جاده، امكان لغزندگي جاده، ميزان مه و دماي جاده را تشخيص داده و اطلاعات را با كنترلر مركزي به اشتراك مي گذارد. براي تشخيص شرايط ترافيكي از جمله ميزان حجم ترافيك از سيستم هاي مبتني بر سنسورهاي الكترومغناطيسي و القايي و فرستنده ها و گيرنده هاي فراصوتي استفاده مي كنيم كه با استفاده از سيستم هاي الكترومغناطيسي و القايي و مولدهاي پيزوالكتريكي امواج فراصوتي و پردازنده هاي الكترونيكي، حجم ترافيك در جاده و مسيرهاي مورد نظر تشخيص داده مي شود. پس از ثبت شرايط توسط پردازنده ها، اطلاعات ثبت شده در زمان مورد نظر، در هر لحظه به وسيله برخي امواج الكترومغناطيسي به سيستم مركزي ارسال مي شود. اين سيستم در سال 1388 موفق به كسب مقام دوم كشوري در هفتمين جشنواره جشنواره علمي نظم و امنيت ناجا در گروه ابزار و تجهيزات شده است.
موارد یافت شده: 7