لیست اختراعات با مالکیت
مهدي قراباغي
4 عدد
شيل و رس به علت عدم جدايش توسط جداكننده مغناطيسي مشكل اساسي صنعت سيليس مي باشد. از آنجايي كه عمده ترين كاني هاي مزاحم سيليس، كاني هاي آهن، رس و شيل مي باشند، آهن توسط جداكننده هاي مغناطيسي جدا مي شود. ولي به دليل عدم وجود تكنولوژي جدايش رس و شيل از سيليس در ايران تاكنون روشي به اين منظور استفاده نشده است. از اين لحاظ بزرگترين مشكل صنعت سيليس عمدتا وجود ذرات شيل و رس همراه با سيليس مي باشد، كه منجر به كاهش عيار سيليس مي باشد. از اين رو، در روش ابداع شده با توجه تفاوت چگالي ذرات شيل و رس نسبت به سيليس، اين ناخالصي حذف مي شوند. به طوري كه ذرات سبك شيل و رس از ابتداي دستگاه طراحي شده، با توجه به چگالي كمترشان حذف مي شوند.
تاثير تخلخل سطحي ذرات بر شناورسازي به علت وجود پارامترهاي متفاوت موجود در سيستم نيازمند ابداع روش و فرآيند ايده الي مي باشد. از لحاظ مفهومي، به مجموع سطح حفرات موجود در سطح به كل مساحت سطح ذره، تخلخل سطحي مي گويند. در اين روش ذرات بعد از تخلخل دهي با استفاده از ميكروسكوپ الكتروني روبشي مورد آناليز قرار گرفته و عكس هاي حاصل با استفاده از نرم افزار آناليز تصوير جهت تعيين تخلخل سطحي مورد استفاده قرار مي گيرد. طراحي فرآيند صورت گرفته به صورت مراحل: خردايش، آسياكني، طبقه بندي، تخلخل دهي، اندازه گيري تخلخل و انجام تست شناورسازي مي باشد.
در صنايع متالورژي و استحصال فلزات، يكي از اهداف اصلي استفاده از روشهاي مختلف براي توليد فلز يا تركيبات فلزي از محلولهاي ليچينگ است. همچنين استحصال فلزات از پسابها و پسماندها حايز اهميت به سزايي دارد. وجود تركيبات فلزي در پسابها تأثيرات مخربي بر روي محيط زيست (خاك، آب ، هوا و انسان) داشته و لذا استفاده از يك روش بهينه و پيشرفته كه در كنار مزاياي فني، قابليت كاربرد اقتصادي نيز داشته باشد، ضروري ميباشد. روشهاي مختلفي براي استحصال فلزات سنگين از محلولهاي ليچينگ و يا حذف آنها از پسماندها پيشنهاد شده است، اما روشهاي استحصال براي محلولهاي حاوي چند فلز كارايي خوبي نداشته و از طرف ديگر براي حذف فلزات سنگين از لحاظ اقتصادي و در مقياس وسيع مقرون به صرفه نميباشند. لذا استفاده از يك روش پيشرفته كه براي استحصال فلزات كارايي مناسبي داشته و از طرف ديگر مشكل زيست محيطي ايجاد نكند، ميتواند تاثيرات زيادي در فرآيند استحصال فلزات و تصفيه پسابها ايجاد نموده و به تبع آن اثرات مثبتي در صنعت، اقتصاد، محيط زيست و سلامتي جوامع داشته باشد. در اين اختراع از ماده تهنشينكننده سولفيدي (تيواستاميد) استفاده شده و با استفاده از اين روش عناصر موجود در محلول ليچينگ استخراج شده است. از طرف ديگر براي تصفيه پسابها نيز با كارآيي بسيار مناسب مورد استفاده قرار گرفته است.
بازيافت فلزات با ارزش از كاتاليست هاي مستعمل حائز اهميت مي باشد. در همين راستا بازيابي و استحصال رنيوم با عيار و بازيابي بالاي 99 درصد با عامل ليچ كننده مناسب بعد از آماده سازي و كك زدائي صورت گرفته است. و سپس تركيبات اكسيدي رنيوم، آمونيوم پررنات، پتاسيم پررنات و نهايت فلز رنيوم توليد شده است.
موارد یافت شده: 4