لیست اختراعات با مالکیت
رضا ندافی
9 عدد
تستر نرخ مومنتوم زاويه زاويه اي با كاربرد فضايي دستگاهي است شامل سه عضو اصلي شامل پايه، محور و موتور. موتور كه در طرح ساخته شده از نوع DC مي باشد، وظيفه اين موتور گرداندن موتور DC است كه طرح و بهينه سازي آن توسط اين گروه به انجام رسانده شد. اهداف اين اختراع همانطور كه در در بخش هاي پيشين اشاره شد مي تواند تست گشتاور موتور، گشتاور چرخ عكس العملي و غيره مي باشد. با تحويل دادن انرژي الكتريكي به صورت جريان AC يا DC به ترانسفورماتور و از آنجا به موتور DC وسيله تغذيه مي گردد. با تغيير ولتاژ سرعت زاويه تغيير كرده و محوري كه متصل به موتور است را دوران ميدهد. طبق قوانين پايستگي تكانه زاويه اي اين سري عمليات به دوران محور مي رسد كه ايجاد كنترل هاي مناسب مي توان شرايط را طوري مهيا كرد كه نتيجه كنترل سمت محور مي باشد.
در اين اختراع، براي ساخت يك دستگاه آزمايشگاهي، روش ديناميكي بر مبناي ارتعاش دوراني، انتخاب شده است. در اين روش با توجه به تئوري حاكم بر ارتعاش دوراني دستگاهي طراحي شده كه يك جسم را مي تواند در شش محور مختلف كه از يك نقطه مي گذرند، ارتعاش دهد. در هر آزمايش يكي از اين محور ها مورد آزمايش قرار مي گيرد، بنابراين بايد دستگاه به گونهاي باشد كه بتوان جسم را به راحتي در هر آزمايش در يكي از آن 6 موقعيت قرار داد. همچنين در حين آزمايش بايد آن محور ثابت بوده و اصطكاك براي حركت حول آن محور به حداقل برسد. براي اين دستگاه محوري طراحي شد كه جسم بر روي آن قرار گرفته و در 6 جهت دوران مي كند و توسط آن محور، جسم ارتعاش پيدا كرده و خروجي، كه فركانس مي باشد خوانده مي شود و به نرم افزار وارد شده و تانسور اينرسي جسم تعيين مي گردد. بر همين مبنا، براي ارتعاش جسم حول يك محور و با بررسي ايدههاي مختلف، از ياتاقان كف گرد و چرخش صفحهاي كه روي يك سطح پخ دار نصب شده و جسم روي آن سوار ميشود به عنوان ايده اختراع انتخاب شد. ميله اي فولادي به عنوان فنر پيچشي براي ايجاد ارتعاش و حركت نوساني بگونهاي كه فركانس آن كمتر از Hz2 باشد، استفاده شد. با استفاده از نرم افزار MATLAB يك كد نرم افزاري نوشته شد كه در ورودي و ثابت هاي آزمايش توسط كاربر وارد شده و در خروجي مولفه هاي تانسور اينرسي نمايش داده مي شود.
ميكروروبات هاي ماژولار داراي حركت تكرارشونده(كرمي شكل)از اهميت خاص تحقيقاتي و پژوهشي برخوردار هستند. پژوهش هاوپروژه هاي مختلفي در اين دستهازميكروروبات ها تاكنون انجام گرفته است. اكثر ميكروروبات هاي موجود داراي حركت مستقيم الخط بوده و در نتيجه قابليت حركت در مسيرهاي مستقيم و يا مسيرهاي با انحناي خيلي كم را دارا هستند اما توانايي انجام مانورهاي سه بعدي و طي كردن مسيرهاي منحني شكل را ندارند.اين ميكروروبات ها براي انجام ماموريت هاي مختلف مورد استفاده قرار مي گيرند كه از نظر مكانيزم حركتي در دسته هاي مختلفي از جمله شناگر، راه رونده و خزنده تقسيم بندي مي شوند. در اين ميان ميكروروبات هاي خزنده از اهميت خاصي برخوردار مي باشند. اين ميكروروبات ها به دليل قابليت خزندگي خود، قادر به طي مسيرهاي ناهموار مي باشند. در اين ميان هرچه قابليت مانور ميكروروبات بيشتر باشد، مسلما مي توان از آن در ماموريت ها بيشتري بهره برد. در اين طرح سعي بر آنست كه با ارائه ي يك طرح مناسب براي يك ماژول، امكان انجام مانور سه بعدي براي ميكروروبات فراهم شود. در اين راستا براي ايجاد حركت در ماژول سه درجه آزادي، از ميكروعملگر آلياژ حافظه دار استفاده شده است. به دليل ايجاد جابجايي زياد توسط فنرهاي آلياژ حافظه دار، ماژول مورد نظر قادر به مانور مناسب در سه جهت (سه درجه آزادي) مي باشد.لذا ايده اصلي و مزيت اين طرح نسبت به پروژه هاي انجام شده در اين زمينه، قابليت مانور بالا و همچنين حركت در سه درجه آزادي ميباشد.
در اين طرح، ميز ابتكاري براي اندازه گيري مولفه هاي مستقل تانسور اينرسي اجسام، طراحي و ساخته شده است. عملگرهاي مربوطه با توجه به وضعيت قرارگيري محورهاي دوران، ميز را در حالات مختلف بگونه اي قرار داده كه ميتوان شرايط اندازه گيري (تست) تمامي مولفه هاي اينرسي اجسام با ظرفيت جرمي بين 10 تا 300 كيلوگرم را فراهم ساخت.
قطبنماي قابل اتصال به كامپيوتر يك سيستم الكترومكانيكي است كه باساختاري منحصر به فرد، ميدان هاي مغناطيسي محيط اطراف خود را آشكار كرده و جهت دقيق ميدان را مشخص مي نمايد. امروزه در صنعت براي آشكارسازي خطط ميدان هاي مغناطيسي از سنسور ميدان مغناطيسي شركت آلماني فليپس استفاده مي شود كه كارايي مناسبي ندارد چرا كه خطاي زياد و دقت پاييني دارد. سنسور آلماني با استفاده از اثر تغييرات ميدان مغناطيسي بر روي يك فيلم نازك، تغييراتي در خرجي خود اعمال مي نمايد. پس سيستم نمي تواند زاويه ي دقيق خطور ميدان را مشخص كند و فقط نشان مي دهد كه تغييراتي در ميدان مغناطيسي ايجاد شده است. قطبنماي قابل اتصال به كامپيوتر به جاي يك فيلم نازك از يك پيچه ي گردان استفاده مي كند. به همين دليل خطاي جمع شونده ندارد و مستقيما جهت بردار ميدان را اندازه مي گيرد. لذا با گذشت زمان خطاي آن زياد نمي شود. يعني مقدار اندازه گيري شده در هر نمونه مستقل از نمونه هاي قبلي است و خطاي احتمالي در نمونه ي قبلي را تصحيح مي نمايد. از جمله كاربردهاي صنعتي دستگاه: 1- تعيين جهت براي هدايت ماشين ها، كشتي ها، ربات ها... 2- رديابي زيردريايي ها به وسيله ي نقشه ي آنومالي هاي ميدان هاي مغناطيسي 3- رديابي كشتي هاي غرق شده از روي نقشه ي آنومالي هاي ميدان ههاي مغناطيسي 4- يافتن سامانه هاي جنگي مستتر در جنگل ها توسط نقشه ي آنومالي هاي ميدان هاي مغناطيسي 5- كشف معادن فلزات فرو مغناطيس در نقشه برداري هاي ژئوفيزيك
حساسه سنسور خورشيدي MEMS از جمله مهمترين بخش هاي سنسورهاي خورشيدي MEMS مورد استفاده در زير سيستم تعيين سمت فضاپيما مي باشد كه مبتني بر نور خورشيد كار مي كنند. يكي از مهمترين مزاياي اين طرح استفاده از فناوري MEMS براي ساخت ميباشد كه مزايايي چون قيمت پايينتر، قابليت اطمينان بالاتر (الزام مهم در طراحي سيستمهاي فضايي)، وزن كمتر (نكته كليدي در طراحي وسايل هوافضايي) و حساسيت بالاتر قطعات ساخته شده با اين فناوري ميباشد. در اين اختراع با توجه به اختلاف جريان توليدي در حساسه به دليل وجود پيوندهاي p-n و اثرات فوتوولتايي، ميتوان سمت وسيله را تعيين كرد. سنسورهاي مشابه موجود در دنيا تنها قادر به اندازه گيري زاويه در يك محور مي باشند كه با قرار دادن دو حساسه عمود بر يكديگر در يك صفحه ميتوان با استفاده از اين سنسورها زاويه را در دو محور اندازه گيري كرد. از نكات برجسته اين سنسور نسبت به نمونه هاي مشابه؛ توانايي اندازه گيري زوايا در راستاي دو محور تنها با استفاده از يك سنسور و نوع ساخت ميكروني، مواد به كار رفته و قابليت مجتمع شدن با بخش الكترونيك در يك بستر مي باشد. با استفاده از اين سنسور (داراي 3 حساسه و شيار خاص) ميتوان در دو محور زاويه را تشخيص داد. سنسور مكعبي شكل با ابعاد نهايي cm4.1×cm4.1× mm5 مي باشد كه ميدان ديدي در حدود 70 درجه دارد.
موارد یافت شده: 9