لیست اختراعات با مالکیت حسين حاتمي
5 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ ثبت: 1391/10/06
خلاصه اختراع:

براي حل مشكل ضريب هدايت حرارتي بسيار پايين سيالات متداول در سيستمهاي حرارتي، به سيالات جديد با ضريب هدايت حرارتي مطلوب¬ترنياز است، بنابراين استفاده از نانوسيالات به عنوان روشي نوين در اين زمينه پيشنهاد شده است. نانو سيال از تعليق يكنواخت و پايدار نانوذرات فلزي در سيال¬هاي متداول مانند آّب و ... پديد مي آيد. به دليل وجود ذرات بسيار ريز معلق در سيال و بالا بودن ضريب هدايت حرارتي اين ذرات نسبت به سيال خالص، خواص حرارتي نانوسيال بسيار مطلوب¬تر از سيال پايه مي باشد. يكي از ارزانترين و پركاربردترين نانوذرات موجود، نانوذرات اكسيد مس مي باشد. سيال انتقال حرارتي جديد در اين اختراع شامل نانو سيال بسيار پايدار آب اكسيد مس است كه براي افزايش هدايت حرارتي سيال، به‌صورت معلق در سيال درآمده‌اند. اين سيال عملا با ايجاد كمترين افت فشار در عملگرهاي حرارتي، باعث افزايش راندمان آنها مي گردد. نانوذرات مس با قابليت هاي ويژه با سيلان در يك سيستم بسته ؛مثلاً رادياتور، مبدلهاي گوناگون(لوله اي ، صفحه اي و ...) ، تبخيركننده و كندانسور سيستم تبادل حرارتي و انتقال انرژي گرمايي باعث بهبود قابل توجه بازده حرارتي مي گردند. ضمنا در اين اختراع به عدم رسوب دهي نانو سيال در تمامي دماها و شرائط كاركرد نيز توجه شده و با توجه به اين امر، نانو سيال با قابليت پايداري بسيار بالا و رسوب دهي بسيار اندك توليد شده است. اين پايداري با استفاده از روشهاي فيزيكي و شيميايي خاص حاصل گرديده است.

تاریخ اظهارنامه: 1397/03/21
تاریخ ثبت: 1397/08/27
خلاصه اختراع:

توليد هر ماده و همچنين استفاده از آن نيازمند انجام آزمايشات مختلف از قبيل، مقاومت فشاري، مقاومت خمشي و مقاومت ضربه اي و بسياري از آزمايشات ديگر بسته به خصوصيات ماده مورد نظر دارد. محققان تلاش¬هاي وافري در جهت بهبود استحكام قطعات و فلزات داشته¬اند. اين تلاش¬ها علي¬رغم آن¬كه تا حدودي و براي برخي از كاربردها مثمرثمر بوده، اما در جهان امروز و با پيشرفت علم و فناوري، روش¬هاي استحكام سنجي با دستگاه هاي قبلي در تعداد زيادي از كاربردها ناتوان جلوه مي¬نمايد. انجام آزمايش ضربه بر روي موادي از قبيل بتن هاي كامپوزيتي، فلزات و برخي از مواد ديگر نيازمند تجهيزات خاص¬تري مي باشد. به دليل اينكه پديده ضربه، داراي ماهيتي آني و بسيار كوتاه مي باشد، رصد و تجزيه و تحليل آن با روش هاي معمولي امكان پذير نمي باشد. اين فاصله زماني كوتاه با چشم غير مصلح قابل درك نيست. در اختراع حاضر، دستگاهي با قابليت اندازه گيري سرعت چكش حين برخورد با نمونه، شتاب دستگاه در هر گام زماني، نيروي وارده از طريق وزنه به نمونه برحسب زمان، نمايش تغيير شكل نمونه در طول زمان، تغييرات نسبي كرنش نمونه در كل زمان آزمايش و نيز سازگاري براي انجام تست هاي ضربه¬اي بتن هاي معمولي و توانمند مي باشد. اين اختراع با ظرفيت انرژي 7.5 كيلوژول با تغيير ارتفاع و وزن ضربه زننده معرفي مي شود. همچنين مي توان به قابليت هاي اعمال ضربه در دماي مشخص، اعمال ضربه با سرعت متغير، تغيير قدرت و شدت ميزان ضربه نيز اشاره كرد. اين دستگاه براي اثر به روي يك نمونه آزمايشي با ايجاد يك ميدان مغناطيسي، چكش را با يك حمال براي حركت عمودي در امتداد يك جفت راهنما (كه ضربه زننده در آن مهار شده است) بلند كرده و در يك ارتفاع مشخص و مدنظر اوپراتور متوقف مي شود. با حذف ميدان مغناطيسي (كه توسط اوپراتور از طريق سيتسم هوشمند مركزي اتفاق مي افتد) چكش رها شده و تحت اثر گرانش به روي نمونه مورد آزمايش كه روي يك لودسل قرارگرفته است، نيرويي وارد مي كند. كه سرعت و شتاب و زمان ضربه با سنسورهاي مشخص در يك سيستم قابل استخراج است. اين بار نيز از طريق يك سيستم كلاچ زنجير مهار كننده حمال براي بلند كردن چكش به پايين حركت مي كند و مجددا با اعمال ميدان مغناطيسي چكش را به تست دوباره به بالا راهنمايي مي كند.

تاریخ اظهارنامه: 1389/02/08
تاریخ ثبت: 1389/03/09
مخترع/مخترعان: حسين حاتمي مريداني
خلاصه اختراع:

مشكلات فراواني ناشي از مصرف سيمان (از قبيل انرژي بالا، آلودگي زياد و هزينه بالا و همچنين وزن مخصوص بالا سبب گرديده تا محققين به فكر استفاده از مواد جايگزين سيمان و به عبارتي كاهش مصرف سيمان باشند بنابراين در آينده اي نه چندان دور با توليد سيمان به كلي از بين خواهد رفت و مشكلاتي را در ساخت و ساز پروژه هاي عمراني به وجود خواهد آورد يكي از مواد جايگزين سيمان كه منابع آن به وفور در ايران يافت مي شود. پوزولان طبيعي و مصنوعي مي باشد. لذا يكي از اهداف اصلي ما در مهندسي عمران اضافه با جايگزين نمودن خاكستر زباله اي عفوني بيمارستاني (پوزولان) در سيمان مي باشد. كه اين زباله هاي عفوني بيمارستاني يكي از بزرگترين معضلات در دنيا به شمار مي آيد. كه تا به امروز بشر توانسته است اين مشكل بزرگ را از بين ببرد همچنين مابراي اولين بار توانستيم با ساز و كاري جديد در مهندسي عمران اين معضل بزرگ (زباله هاي عفوني بيمارستاني) را از سر راه بشر برداشته و جايگزين مناسب براي سيمان در نظر بگيريم . همچنين خاكستر به جا مانده از سوزاندن زباله هاي عفوني بيمارستاني با نرمي بالا، فعاليت پوزولاني قابل ملاحظه اي دارد و در ايجاد واكنش هاي شيميايي با هيدروكسيد كلسيم، سبب كاهش تخلخل ، نفوذپذيري ، وزن مخصوص وافزايش دوام و مقاومت در بتن مي گردد و بالاتر از همه كمك شاياني به محيط زيست كشور مي شود. اين بتن علاوه بر بتن هاي معمولي، از كيفيت و پيوستگي بالاتري برخوردار مي باشد و مي تواند بهاي تمام شده بتن را تقليل دهد و باعث بهبود خواص بتن تازه و سخت شده گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1399/09/15
تاریخ ثبت: 1400/06/07
خلاصه اختراع:

با استفاده از نهال هاي پيوندي مي توان باغ يكنواخت و يكدستي را از نظر ارقام احداث كرد و با به كار گيري روش هاي صحيح باغداري، ضمن كاهش هزينه هاي توليد، محصول مرغوب و با كيفيتي را روانه بازار كرد. در اين اختراع ، دستگاهي با قابليت پيوند زني دو ساقه گردو به همديگر كه همزمان آنها را به صورت قلم درآورده و تحت فشار آنها را به هم پيوند مي زند. در پيوند با اين اختراع ديگر نيازي به استفاده از چسب و يا ساير وسايل جهت چسباندن دو ساقه به همديگر نيست و علاوه بر جلو گيري از دست رفتن زمان موجب صرفه جويي در هزينه ها نيز مي گردد. با اين روش مي توان باغهاي سنتي را به باغهاي ارقام اصلاح شده جديد كرد. كاهش هزينه‌هاي توليد و افزايش درآمد گردو كاران را مي‌توانيم از مزاياي استفاده از نهال هاي پيوندي گردو قلمداد كنيم وتنها يكي از مزاياي مهم اين اختراع اين است كه محصول باغات با استفاده از رقم هاي مرغوب ومشخص ، يكنواخت مي شوند.و به تبع آن مي توان ساير مزاياي استفاده از اين اختراع را مدنظر قرار داده و در ساير بررسي ها لحاظ نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1403/03/05
مالک/مالکان: آقای حسین حاتمی
تاریخ ثبت: 1403/08/02
مخترع/مخترعان: حسین حاتمی
خلاصه اختراع:

اختراع « ساخت نانو حسگر الكترونيكي هشدار دهنده بر پايه نانو لوله كربني تك ديواره/ نانو ذرات كو پليمري با قابليت تشخيص دماي آب رادياتور خودرو در محدوده 100 – 105 درجه سانتي گراد » كه براي ساخت آن از مواد سازنده مونومر متيل متا آكريلات، مونومر وينيل استات، آغازگر 2 و 2 آزوبيس ايزو بوتيرو نيتريل، سورفاكتانت اسپن 60، آمونيوم پر سولفات، تترا متيل اتيلن دي آمين، نانو لوله كربني تك جداره، فلز رنيوم – فولرين، ميكروكنترلر، بلندگو و سنسور استفاده مي گردد؛ ؛ و به منظور فعال سازي خواص رسانايي و هدايت حرارتي در اين نانو حسگر الكترونيكي هشدار دهنده، از مواد سازنده براي تشكيل هيدروژل كو پليمري حساس به دما در جهت پيچش به دور ديواره خارجي نانو لوله كربني تك جداره ، فلز رنيوم جهت عبور ولتاژ خودرو و در نهايت هشداردهنده صوتي الكترونيكي با استفاده از منبع برق خودرو جهت تغيير دماي آب رادياتور استفاده مي گردد. هم چنين، اين نانو حسگر براي انواع خودروها قابل استفاده مي باشد، و قابليت توليد صنعتي و تجاري را دارد.

موارد یافت شده: 5