لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه دانشگاه تحصيلات تكميلي صنعتي
3 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ ثبت: 1398/04/19
خلاصه اختراع:

اكثر سرطان¬ها و بيماري¬هايي كه هم اكنون گريبان¬گير انسان است، يك ريشه¬ي ژني دارد كه با اصلاح ژن¬ آسيب¬‌ديده مي¬توان انتظار داشت كه از بروز و پيشرفت بيماري جلوگيري شود. ژن¬درماني اميد¬ها را براي درمان گستره زيادي از بيماري¬ها مانند سرطان زنده نگه مي¬دارد. در واقع در ژن‌درماني پلاسميد براي بيان پروتئين درماني خاص و يا اليگونوكلئوتيدهايي براي خاموش كردن ژن ايجاد كننده بيماري بكار مي¬روند. تزريق مستقيم DNA خالص امكان‌پذير است ولي سلول¬هاي كمي DNA را برداشت كرده و احتمال كمي وجود دارد كه منجر به توليد پروتئين شود. اهميت اصلي پلاسميد خالص براي توسعه و توليد واكسن است كه مقدار كمي از پروتئين مي¬تواند منجر به ايجاد پاسخ ايمني دلخواه شود. در اغلب موارد استفاده از DNA خالص براي انتقال مواد ژنتيكي در شرايط درون‌تن مناسب نيست و اين امر به علت تخريب DNA به¬وسيله¬ي نوكلئازهاي سرم است. بنابراين معمولاً يك سيستم حامل توصيه مي¬شود كه بايستي زيست سازگار و غير ايمني¬زا باشد، از DNA در مقابل عوامل سيستم رتيكولواندوتليال محافظت كند و براي سلول يا بافت هدف ويژه باشد. انتظار مي¬رود كه فرايند ورود حامل نانويي به سلول آندوسيتوز باشد، بنابراين سيستم حامل بايستي توانايي فرار آندوزمي و رسانش DNA به هسته را داشته باشد. يك سيستم خوب بايستي حاوي انواع اجزا ساختماني براي رفتارهاي ويژه باشد. بنابراين با توجه به اهميت سيستم¬هاي تحويل ژن، مايع يوني بر پايه¬ي ايميدازول با خاصيت فلوئورساني بالا سنتز شد. نتايج مربوط به ژل الكتروفورز بارگيري، رهايش و محافظت بسيار خوب اين حامل از پلاسميد را نشان داد. تصوير ثبت شده با ميكروسكوپ فلوئورسنت نشان داد كه اين مايع يوني در مقايسه با ايميدازول تجاري داراي خاصيت فلوئورساني بيشتري است. با استفاده از تست MTT عدم سميت تركيب سنتز شده تاييد شد. امروزه در اكثر آزمايشات مربوط به ترانسفكشن از ليپوفكتامين استفاده مي¬شود اين ماده علي¬رغم مزيت¬هايي كه دارد در نسبت-هاي مشخصي اثر سمي بر سلول دارد. بنابراين حامل سنتز شده در مقايسه با نمونه تجاري موجود در بازار هيچ گونه سميتي نداشته و با هزينه بسيار كمتري توليد گرديد.

تاریخ ثبت: 1399/12/11
خلاصه اختراع:

آنزيم DT- ديافوراز عضوي از خانواده¬ي اكسيدوردوكتازها به شمار مي ‏آيد كه آنزيمي بسيار پراهميت در زمينه ي تشخيص و درمان به شمار مي رود. به دليل اهميت ويژه ي آنزيم ديافوراز در زمينه هاي مختلف همانند كيت هاي تشخيص طبي و صنايع غذايي و نساجي و مشكل بودن امكان توليد اين آنزيم و درنتيجه قيمت بالاي آن، توليد آن به روش نوتركيب بسيار مفيد و ارزشمند است. لذا جهت توليد ، توالي ژني آنزيم مربوطه در بانك ژني پايگاه NCBI يافت شده و سپس بر اساس ترجيح كدوني ميزبان باكتريايي Ecoli سويه¬ي BL21 با استفاده از نرم افزار Geneious ، تغييرات لازم ايجاد شده و سپس توالي ژني مهندسي شده ي مورد نظر جهت سنتز به شركت بيوبيسيك سفارش داده شد. توالي سنتزشده پس از تحويل به درون وكتور Pet28a انتقال داده شد. وكتور نامبرده حامل سازه ژني اين آنزيم ، به درون باكتري BL21 ترانسفورم شده و آنزيم ديافوراز توليد شد. درطراحي سازه ژني اين آنزيم از برچسب هيستيديني استفاده شده است، درنتيجه براي تخليص آنزيم و جداسازي آن از ميان پروتئين هاي سلول باكتري ، از روش كروماتوگرافي ميل تركيبي ((affinity chromatography ستون نيكل-سفاروز استفاده شد. بر اساس ميل تركيبي بالاي دم هيستيديني ديافوراز به نيكل ، جداسازي صورت گرفته و شستشو توسط بافر حاوي ايميدازول انجام مي گيرد. جهت تاييد توليد و همچنين بررسي ميزان خلوص آنزيم به دست آمده از روش الكتروفورز ژل پلي اكريل آميد سديم دودسيل سولفات (SDS PAGE) استفاده شد. با مهندسي سازه ژني آنزيم ديافوراز و بهينه سازي شرايط محيط كشت و دماي مناسب جهت توليد آنزيم، هم چنين استفاده از پلازميد و ميزبان باكتريايي مناسب ، آنزيم نوتركيب ديافوراز با خلوص 96درصد توليد گرديد كه از نظر اقتصادي بسيار موردتوجه و ارزشمند است. پس ازتوليد و تخليص آنزيم ديافوراز ، به منظور تست آنزيم مربوطه و بررسي ميزان كارايي آن سنجش فعاليت آن با استفاده از دستگاه اسپكتروفتومتري جذبUV انجام شد كه نتيجه بررسي ها نشان داد كه آنزيم مورد نظر داراي قدرت تشخيص و كارايي بسيار بالايي است.

تاریخ ثبت: 1402/09/20
خلاصه اختراع:

خشك كن خورشيدي غيرمستقيم نوع كابينتي مجهز به كلكتور لوله گرمايي تحت خلأ با استفاده از مواد تغييرفازدهنده در منبع انبساط باز، كه براي رفع مشكلات خشك¬كردن به روش سنتي و بهبود فرآيند خشك كردن در خشك كنهاي موجود ارائه شده است در آن از مواد تغيير فاز دهنده PCM (پارافين) در يك كويل مسي درداخل منبع انبساط باز استفاده شده براي ذخيره سازي انرژي حرارتي خورشيد در طول روز و آزاد سازي آن در ساعات غير آفتابي و نتيجتا منجر به افزايش مدت زمان استفاده از خشك كن وكاهش مصرف انرژي ميگردد.همينطور از كلكتور لوله گرمايي تحت خلأ(هيت پايپ) كه داراي بيشترين راندمان حرارتي در بين كلكتورهاي تخت ميباشد براي افزايش راندمان حرارتي استفاده شده است. ازمخزن انبساط باز براي محل استقرار كويل حاوي مواد PCM استفاده شده كه امكان دسترسي به داخل مخزن انبساط باز براي جايگذاري يا تعويض موادPCM و ظرف حاوي آن را فراهم آورده و نتيجتا عدم نياز به مخزن و كلكتور تحت فشار و بالطبع كاهش هزينه هاي ساخت را بوجود مي آورد.استفاده از فن دمنده دور متغير در قسمت ورودي مبدل حرارتي(رادياتور) محفظه خشك كن، بهمراه سامانه اندازه گيري و كنترل دما و رطوبت امكان كنترل و تغيير شدت گرماي درون خشك كن را فراهم مينمايد.

موارد یافت شده: 3