لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه دانشگاه علوم كشاورزي
4 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ ثبت: 1397/06/04
خلاصه اختراع:

سيستم از سه بخش اصلي شامل: 1) بخش مكانيكي، 2) بخش اعمال نيرو به ديسك و 3) بخش الكترونيك تشكيل‌شده است. در بخش مكانيكي، ديسك مخروطي توسط ياتاقان روي دوشاخه، نگه‌داشته مي‌شود و همزمان با حركت كمباين ديسك هم همراه با آن در خاك كار مي كند. طرح ديسك منحصر به فرد بوده به طوري كه سطح مقطع عرض ديسك مخروطي با توجه به عمق نفوذ به سرعت تغيير مي كند تا با توجه به مقاومت كم خاك زمين شاليزار درست كار كند. نيروي موردنياز جهت نفوذ ديسك، از طريق سيستم هيدروليك، تأمين مي‌شود. نيروي اعمالي قابل‌تغيير بوده تا بتوان نيروي مختلف را به ديسك اعمال شود. همچنين نيروي نفوذ ديسك مي تواند از طريق وزنه و يا فنر تامين گردد. بخش الكترونيك درواقع مغز سيستم محسوب مي‌شود. اين واحد اطلاعات ارسالي از حسگرها را با نرخ بالا 10 هرتز دريافت كرده و پس از پردازش، آن را ذخيره، به نمايش گذاشته و در مواقع لزوم هشدارهاي لازم را با سرعت عكس‌العمل 100 ميلي‌ثانيه به كاربر كمباين اعلام مي‏نمايد. براي اينكه سيستم، نواحي بحراني خاك را تشخيص دهد، نياز است تا از طريق اعمال نيرو به ديسك، نفوذ ديسك صورت گيرد. در اين سيستم از حسگر فراصوت براي اندازه‌گيري پيوسته عمق نفوذ ديسك و حسگر نيرو (لودسل) براي اندازه‌گيري نيروي عكس‌العمل ديسك استفاده شد. اطلاعات اين حسگرها به‌صورت پيوسته به مدار ريزپردازنده ارسال مي‌شود و بنابراين در صورت بيشتر شدن عمق از حد معين(يا كم شدن نيرو از حد معين)، واحد هشداردهنده سيستم، هشدار مي‌دهد.

تاریخ ثبت: 1397/11/17
مخترع/مخترعان: حامد حسینی
خلاصه اختراع:

در واحد¬هاي توليد پودر ماهي، پساب خروجي پخت حاوي روغن ماهي بوده و اين روغن به علت بوي نامطلوب ماهي در حجم زياد به عنوان يك فرآورده جانبي با مصارف غير انساني عرضه مي¬گردد. بنابراين مراحل خالص¬سازي، تغليظ اسيد¬هاي چرب ضروري و پوشش¬دهي براي تبديل آن به يك محصول خوراكي با مصرف انساني توصيه مي¬گردد. خالص سازي روغن ماهي شامل حذف فلزات و كاهش نسبي بوي ماهي با 5 درصد وزني كربن فعال و 3 درصد وزني سيليكاژل انجام شده و از صافي¬ جهت جداسازي ناخالصي¬ها از روغن ماهي استفاده مي¬گردد. عمل تغليظ اسيد¬هاي چرب ضروري با 2 درصد آنزيم ليپاز كانديدا روگوزا به مدت يك ساعت تحت اتمسفر ازت انجام مي¬شود. پوشش دهي روغن نهايي توسط كازئينات سديم و پودر آب پنير (نسبت يك به چهار) انجام مي¬گردد. ماده خروجي هر يك از مراحل فوق مطابق نياز صنايع مختلف غذايي قابل استفاده هستند. روغن خالص شده را مي توان به صورت روغن مايع بسته بندي شده در بطري به شكل تغليظ شده يا غير تغليظ شده توليد و به مصرف مستقيم رساند. پودر حاصل در صنايع مختلف شامل شير خشك، شكلات، بيسكوئيت و كيك و كلوچه مي¬تواند به عنوان بخشي از فرمولاسيون جهت افزايش ارزش غذايي آن¬ها مصرف گردد.

تاریخ ثبت: 1397/11/27
خلاصه اختراع:

در كشت بافتهاي گياهي، اندام¬هاي جدا شده از گياه مادري به آب، عناصر غذايي، اكسيژن يا هوا، نور و دماي ثابت نياز دارند. بنابراين دستگاهي كه بتواند سلول يا بافت گياهي را بطور متناوب آب، غذا يا عناصر غذايي و اكسيژن دهد؛ نور و دما را هم كنترل نمايد؛ و همچنين بطور مداوم (پيوسته) كار كند، از ضروريات است. اين موضوع براي گياهان گران¬قيمت، در حال انقراض، سخت تكثير؛ و علاوه بر اينها از نظر ژنتيكي داراي ويژگيهاي خاص هستند، اهميت ويژه¬اي پيدا مي¬كند. از يك تكه از هر گياه مادري (به اندازه 1 سانتيمتر مربع) از دمبرگ يا ريشه يا ساقه گياه مورد نظر، مي¬توان بيش از 1500 جنين توليد كرد كه هر يك از آنها يك نهال خواهد شد. اين تكه از گياه مادري در داخل بالن حاوي محلول تنظيم¬شده (پروتكل) مشتمل بر ميكروالمان، ماكروالمان، ويتامين، هورمون و ...) قرار داده شده،. نور و دماي محيط بالن¬ها هم تحت كنترل قرار داده مي¬شود (اگر دماي محيط قرارگيري بالنها از 26 درجه سانتيگراد تنظيم شده كه بهترين دما براي تكثير سلول يا بافت گياهي است، بيشتر شود بلافاصله سيستم سردكن شروع به كار مي¬افتد؛ و برعكس؛ اگر دماي محيط قرارگيري بالنها از 26 درجه سانتيگراد تنظيم شده كمتر شود بلافاصله سيستم گرم¬كن شروع به كار مي¬افتد. تعداد 3 تا 4 صفحه دوار روي محور گردان قرار داده شده، و روي هر صفحه دوار هم تعداد 12 بالن تعبيه مي¬شود. به عبارتي تعداد بالن¬هايي را كه مي¬توان در هر زمان روي دستگاه قرار داد به 36 تا 48 عدد مي-رسد. در اين¬صورت به مقدار خيلي زياد مي¬توان مثل گياه مادري از نظر ژنتيكي، و فاقد هرگونه آلودگي و بيماري تكثير يا توليد كرد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/04/30
تاریخ ثبت: 1395/11/06
خلاصه اختراع:

در سالهاي اخير مصرف كودهاي شيميايي، پيامدهاي زيست محيطي نامطلوبي در خصوص وضعيت سلامت انسان¬ها و ديگر موجودات زنده به همراه داشته است. كمپوست كه مخلوطي فرآوري شده از مواد آلي مي¬باشد، از دير باز به دليل اثرات اصلاح¬كنندگي خاص و منحصر به فردي كه بر روي خصوصيات فيزيكي، شيميايي و بيولوژيكي خاك و در نتيجه رشد و افزايش محصول دارد مورد توجه كشاورزان قرار داشته است. بي¬شكل بودن كمپوست¬ها، مشكلات زيادي را در پخش آن¬ها در سطح زمين و يا در زمان مخلوط كردن با ساير مخلوط¬هاي گلداني ايجاد مي¬نمايد. استفاده از كمپوست پلت شده يكي از راه¬هاي مناسب براي رفع اين مشكل است. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسي قابليت پلت شدن آن¬ها بوسيله لارو Potosia cuprea و محتويات كمپوست¬هاي توليد شده از برخي مواد آلي و ضايعاتي بود. نتايج نشان داد كه لارو Potosia cuprea تاثير بسزايي در توليد كمپوست پلت شده داشت. نتايج نشان داد كه بيشترين هدايت الكتريكي، مواد آلي، ازت كل، پتاسيم و فسفر در كمپوست زباله آشپزخانه حاصل شد. بيشترينpH ، ميزان تبديل ضايعات به كمپوست و يكنواختي كمپوست توليد شده مربوط به كمپوست چمن قيچي شده بود.

موارد یافت شده: 4