لیست اختراعات با مالکیت
عباس همت
12 عدد
حسگر خازني اندازهگير برخط محتواي رطوبت حجمي خاك ابزاري ساده، قابل حمل و درعين حال دقيق براي اندازهگيري تغييرات رطوبت حجمي خاك در يك زمين كشاورزي است كه ميتواند در تركيب با فروسنجهاي عمودي و افقي و يا بهصورت مجزا بهكار گرفته شود. محتواي رطوبت خاك، از جمله فاكتورهاي تغييرپذير بر عملكرد محصول در يك مزرعه است كه بهصورت معنيداري بر درجه تراكم خاك تأثير ميگذارد و اندازهگيري سريع و دقيق تغييرات رطوبت خاك يك دغدغه مهم براي پژوهشگران است. استفاده از حسگر خازني روشي سريع و مناسب، در مقايسه باروشهاي بازتابسنجي حوزه زمان (TDR) و بازتابسنجي حوزه فركانسي (FDR)، و با دقت بالا براي اندازهگيري رطوبت حجمي خاك است كه خاك را بهعنوان واسط ديالكتريكي يك خازن درنظر گرفته و تغيير در رطوبت خاك را به تغيير در ظرفيت خازني و درنهايت تغيير ولتاژ خروجي مدار تبديل ميكند. حسگر خازني اختراع شده با پيكربندي دوحلقهاي و طراحي منطبق بر فروسنجهاي عمودي و افقي، امكان اندازهگيري رطوبت حجمي خاك در محدوده صفر تا حداشباع را با دقت بالا فراهم ميكند.
حسگر تركيبي صوتي - نيرويي به منظور اندازه گيري پيوسته ي مقاومت مكانيكي افقي خاك در سه عمق و ثبت صداي ناشي از گسيختگي خاك در دو عمق متفاوت 10 و 30 سانتي متر، توسط نرم افزار Catiaطراحي و سپس در كارگاه ساخته شد. ساقه حسگر يك ابزار خاك¬ورز باريك مي باشد. نوك هاي منشوري با سطح مقطع استاندارد، نيرو¬هاي مقاومت مكانيكي خاك با حركت حسگر درون خاك دريافت مي-كند و توسط ميله رابط اين نيروها را به بارسنج هاي S- شكل كه دردرون جعبه در پشت ساقه حسگر قرار گرفته منتقل مي كند و نيروهاي دريافتي توسط سامانه ثبت و جمع آوري داده ثبت مي گردد. به منظور تشخيص صداي ناشي از لغزش ذرات خاك دردرون خاك، منشوري هاي قرار گرفته در دو عمق 10 و 30 سانتيمتر سوراخ كاري شد دو ميكروفن كوچك در اين سوراخ ها تعبيه گرديد. صداي دريافت شده توسط ميكروفن ها توسط سيم هاي شيلد و فيش هاي استريو به سامانه ثبت كننده صدا منتقل شد. به اين ترتيب با ساخت و ارزيابي اين حسگر تركيبي امكان اندازه گيري مقاومت مكانيكي افقي خاك در لايه هاي مختلف و در رطوبت هاي مختلف فراهم گرديد. همچنين تشخيص نوع گسيختگي ايجاد شده توسط ابزار خاكورز درد درون خاك با استفاده از امواج صوتي ميسر شد.
سيستم از سه بخش اصلي شامل: 1) بخش مكانيكي، 2) بخش اعمال نيرو به ديسك و 3) بخش الكترونيك تشكيلشده است. در بخش مكانيكي، ديسك مخروطي توسط ياتاقان روي دوشاخه، نگهداشته ميشود و همزمان با حركت كمباين ديسك هم همراه با آن در خاك كار مي كند. طرح ديسك منحصر به فرد بوده به طوري كه سطح مقطع عرض ديسك مخروطي با توجه به عمق نفوذ به سرعت تغيير مي كند تا با توجه به مقاومت كم خاك زمين شاليزار درست كار كند. نيروي موردنياز جهت نفوذ ديسك، از طريق سيستم هيدروليك، تأمين ميشود. نيروي اعمالي قابلتغيير بوده تا بتوان نيروي مختلف را به ديسك اعمال شود. همچنين نيروي نفوذ ديسك مي تواند از طريق وزنه و يا فنر تامين گردد. بخش الكترونيك درواقع مغز سيستم محسوب ميشود. اين واحد اطلاعات ارسالي از حسگرها را با نرخ بالا 10 هرتز دريافت كرده و پس از پردازش، آن را ذخيره، به نمايش گذاشته و در مواقع لزوم هشدارهاي لازم را با سرعت عكسالعمل 100 ميليثانيه به كاربر كمباين اعلام مينمايد. براي اينكه سيستم، نواحي بحراني خاك را تشخيص دهد، نياز است تا از طريق اعمال نيرو به ديسك، نفوذ ديسك صورت گيرد. در اين سيستم از حسگر فراصوت براي اندازهگيري پيوسته عمق نفوذ ديسك و حسگر نيرو (لودسل) براي اندازهگيري نيروي عكسالعمل ديسك استفاده شد. اطلاعات اين حسگرها بهصورت پيوسته به مدار ريزپردازنده ارسال ميشود و بنابراين در صورت بيشتر شدن عمق از حد معين(يا كم شدن نيرو از حد معين)، واحد هشداردهنده سيستم، هشدار ميدهد.
كيك از فرآورده هاي پرمصرف در بني اقشار مختلف جامعه بويژه كودكان و نوجوانان است كه واحدهاي متعددي جهت توليد ايجاد گرديده است. خمير كيك يك امولسيون نوع روغن در آب همراه با حبابهاي هواست كه در فاز چربي به تله افتاده اند و بقيه اجزا در فاز آبي حل شده يا در آن پخش شده اند يكي كيك خوب بايد نشان دهنده سلولهاي كوچك كاملا توزيع شده و يكنواخت بدون وجود سوراخهاي بزرگ باشد. همچنين بايد رنگ و درخشش آن خوب و مناسب باشد. رطوبت كافي و طعم خوش داشته باشد و در عين حال ظاهر كلي آن از جذابيت كافي برخوردار باشد. يكي از مواد اصلي در تهيه كيك آرد مي باشد كه به محصول بافتي متخلخل مي دهد. پايداري بافت كيك بستگي زيادي به متورم شدن يكنواخت گرانولهاي نشاسته دارد بنابراين گرانولهاي نشاسته بايد در طول آسياب كردن صدمه نبينند پروتئين بهمراه نداشته باشند و تحت اثر آنزيم هاي آميلوليتيك قرار نگرفته باشند. اين خصوصيات در اردي ديده مي شود كه از گندم نرم و كم پروتئين با فعاليت آلفا - آميلازي ضعيف تهيه شده باشد. مواد ديگري كه در تهيه كيك استفاده مي شود شامل تخم مرغ روغن آب شير لاكتوز شير خشك مواد افزودني. از جمله مشكلات اصلي در محصولات اردي خصوصا كيك كوتاه بودن زمان ماندگاري و نگهداري آن مي باشد نتايج حاصل از اين طرح در افزايش زمان ماندگاري با حفظ خصوصيات كيفي محصول كيك مي باشد.
زعفران يكي از مهمترين محصولات استان خراسان رضوي و جنوبي است. براي توليد هر كيلوگرم زعفران خشك به حدود 1250 كيلوگرم گل زعفران نياز مي باشد كه حدود 85٪ از وزن گل به تنهايي به گلبرگ تعلق دارد. بنابراين سالانه حدود 25000 تن گلپوش زعفران به صورت ضايعات توليد مي گردد. اين ضايعات حاوي مقدار زيادي آنتوسيانين هستند كه علاوه بر رنگ خواص آنتي اكسيداني دارند. هر گرم گلبرگ زعفران حاوي 6/87 ميلي گرم آنتوسيانين خالص مي باشد كه در مقايسه با مقدار آنتوسيانين موجود در منابع گياهي ديگر قابل توجه است. حال با توجه به اهميت جايگاه تركيبات آنتي اكسيدان به عنوان جايگزين تركيبات سنتزي در اين پژوهش سعي بر اين است كه فعاليت آنتي اكسيداني گلبرگ زعفران مورد بررسي قرار گيرد. به اين منظور فعاليت ضد راديكالي گلبرگ هاي خشك شده با استفاده از سيستم مدل حاوي راديكال DPPH تعيين مي گردد. سپس از گلبرگ هاي خشك شده عصاره متانلي تهيه و فعاليت آنتي اكسيداني آنها در سيستم مدل اسيد لينولئيك بررسي و با فعاليت ضد راديكالي مقايسه مي شود.
موارد یافت شده: 12