لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه علوم پزشکي تبريز
21 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 21
تاریخ اظهارنامه: 1395/06/28
تاریخ ثبت: 1395/06/28
خلاصه اختراع:

دستگاهي براي ‌اندازه گيري‌هاي مختلف نظير فلكشن و اكستنشن قسمت خلفي اكسيپيتال، فلكشن و اكستنشن گردن و فلكشن جانبي (لترال) و روتيشن گردن است. از عوامل تاثير گذار در افراد وضعيت نامطلوب زاويه سر نسبت به گردن يا عواملي از قبيل سابقه كاري و سن و ساعات كاري راه كار مهم در زمينه پيشگيري و درمان گردن درد است و به همين دليل ارزيابي مشكلات و ناهنجاري‌هاي گردن اهميت بارز و آشكاري دارد. اين دستگاه مي تواند ناهنجاري هاي اشاره شده را تشخيص دهد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/08/12
تاریخ ثبت: 1388/08/26
خلاصه اختراع:

دارورساني خوراكي داروهاي پپتيدي در مقايسه با ساير روشهاي تجويز فوايد زيادي به همراه دارد. غير تهاجمي بودن و عاري بودن از تداخلات ناشي از فرايندهاي استيل سازي، سهولت كاربرد و تنظيم راحت دوز، سبب مقبوليت بيشتر اين روش در مقايسه با روش تزريقي شده است. در اين كار پژوهشي ما تريپليمر حساس به دماي با خاصيت Sol-gel را به عنوان حامل داروي انسولين از سه منومر: NIPAAm و AAm و NVP و يا HEM سنتز و نانوذرات را توسط روش امولسيون دوگانه W/O/W، تبخير حلال و روش ميسليزاسيون تهيه كرديم زيرا: 1- هيدروژل PNIPAAm به تنهايي درآب متورم يا حل مي شود و يك هيدروژل حساس به دماي معمول مي باشد. 2- از طرف ديگر AAm يك كونومر آب دوست روان است. ورود مولفه AAM باعث افزايش قدرت مكانيكي هيدروژل PNIPAAm مي شود. 3- NVP و HEM به عنوان كومونومر سوم به علت رفتار شناخته شده آن از قبيل زيست سازگاري، نداشتن ايمونوژنيستي، پاسخ دهي به دما، آب دوستي و ميل تركيبي بالا، سنتز ساده و عدم توليد محصولات مضر، حلال آن آب مقطر دوباره تقطير مي باشد كه كاملا بي خطر است. منومرها سمي نيستند و يك پليمر در محيطي سالم فراهم شده كه به عنوان حامل دار كاربرد دارد. در حدود دماي فيزيولوژيك (بدن) رفتار Sol-gel نشان مي دهد و به 7/4=pH هم عكس العمل نشان داده متورم مي شود. معمولا مكانيسم رهش از هيدروژل هاي زيست تخريب پذير در مرحله اول، مكانيسم كنترل شده با انتشار و در مرحلۀ بعدي، تركيبي از انتشار و تخريب مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/01/29
تاریخ ثبت: 1397/05/09
مخترع/مخترعان: پريناز محنتي
خلاصه اختراع:

در اين تحقيق طراحي محفاظ پرتوي براي پستان با تركيبات مختلف بيسموت بعنوان يكي از راهكارهاي كاهش دزپرتوي باعث حفاظت موثر اين اندام مي گردد. محافظ پرتوي از جنس بيسموت خالص با درصد هاي مختلف در اندازه ميكرو در ماتريس پليمري از پلي اورتان طراحي شد. اين محافظ بر روي پستان هنگام انجام سي تي و سي تي آنژيوي قفسه سينه قرار مي گيرد و بدون حذف تصوير اندام هاي زيرين، امكان نمايان شدن و تصويربرداري از اندام هاي موردنظر در زيرمحافظ پستان مانند قلب، ريه و قفسه سينه را با قابليت تشخيصي خوب و قابل قبول براي پزشك ميسر مي نمايد. بررسي انجام شده توسط مجري نشان مي دهد كه در سي تي و سي تي آنژيو گرافي قفسه سينه در بخش هاي بيمارستاني و كلينيك هاي راديولوژي ايران هيچ محافظ پرتوي پستان استفاده نمي شود. بنابراين باتوجه به آمار بالاي ابتلا به سرطان پستان، كم بودن سن ابتلا به سرطان پستان در ايران و نبود محافظ پرتوي پستان ، طراحي و ساخت محفاظ پرتوي مي تواند جهت پيشگيري از اثرات زيان بار پرتوها و كاهش امكان ابتلا به سرطان پستان در اثر پرتوگيري زنان به ارتقاي سلامت جامعه كمك نمايد.

تاریخ ثبت: 1387/02/14
مخترع/مخترعان: سالار همتي
خلاصه اختراع:

امولسيفايرهاي خوراكي كه به دليل ويژگي كه دارند باعث افزايش انطباق پذيري سطوح تماس دو جزء آب و روغن در ماده غذايي مي شوند و باعث بهبود كيفيت ماده غذايي و فرآوري آن مي شوند. از نظر استاندارد غذائي كد كس و اروپا فقط تعداد محدودي از مواد شيميايي بعنوان افزودني غذايي امولسيفايري شناخته شده اند. كه مهمترين آنها مشتقات استر مونوگليسريدهاي اسيدهاي آلي (استيك، سيتريك، سوكسينيك، لاكتيليك و نمكهاي سديم و كلسيم آن تا تاريك و دي استيل تار تاريك مي باشند و نقشي مهم در توسعه صنايع غذايي شيريني و نان توليد مارگارين توليد شكلات و بستني و موارد ديگر پيدا نموده اند. اين طرح به منظور دست يابي به دانش فني توليد اين امولسيفايرها در كشور انجام گرديد. و محصولات تهيه دشه از نظر كيفيت يا مشخصات كدكس مواد غذايي (2004) انطباق دارند. براي اين منظور واكنش مونوگليسريد تجارتي با اسيدهاي الي يا انيدريدهاي استيله شده مربوطه تحت شرايط آزمايشگاهي متعددي از قبيل نسبت واكنشگرها ترتيب اضافه كردن واكنشگرها بكاربردن كاتاليزورها در مقادير متفاوت زمان واكنش دماي واكنش اعمال خلاء و ... مورد بررسي قرار گرفتند و پس از حصول نتيجه مورد نظر (درجه تبديل استري يا عدد اسيدي) اين محصولات در مقياسهاي پايلوتي توليد گرديدند. نمكهاي كلسيم و سديم استياريك اسيد با لاكتيك اسيد در شرايط دماي بالا تهيه گرديدند. محصولات تهيه شده در فرمولاسيونهاي مربوط به بهبود دهنده هاي توليد نانهاي باگت و تنوري ايراني مورد استفاده قرار گرفت و با نتايجي كه از نمونه هاي تجارتي (شركت دانيسكو) بدست ميايد قابل رقابت مي باشند.

موارد یافت شده: 21