لیست اختراعات با مالکیت سارا ناجي طبسي
3 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1394/12/20
تاریخ ثبت: 1395/08/23
مخترع/مخترعان: سيدمحمدعلي رضوي
خلاصه اختراع:

هيدروكلوئيدها يا در اصطلاح رايج صمغ ها از مواد افزودني پركاربرد در صنعت غذا، دارويي، نساجي و ... بعنوان قوام دهنده، استابيلايزر، امولسيفاير، بايندر، .... مي‌باشد. كاربردهاي متنوع صمغ‌ها در صنايع مختلف باعث گسترش تجارت و بازار مالي اين افزودني در جهان ‌شده است. بازار جهاني هيدروكلوئيدها با توجه به افزايش تقاضا براي توليد محصولات غذايي سالم و طبيعي به طور چشمگيري روبه رشد است. همچنين توليدكنندگان محصولات غذايي هيدروكلوئيدهايي را ترجيح مي‏دهند كه با روند توليد ماده غذايي هماهنگي بيشتري داشته باشد، در نتيجه تقاضا براي هيدروكلوئيدها با خواص عملكردي ويژه منجر به اهميت يافتن منابع جديد صمغ‏ها با خواص مناسب گرديده است. در ميان اين منابع، پلي‏ساكاريدهاي گياهي با توجه به دسترسي آسان، افزايش مصرف‏كنندگان مشتقات گياهي و قيمت مناسب اهميت فراواني پيدا كرده است. ايران به دليل شرايط متنوع اقليمي و جغرافيايي رويشگاه گستره وسيعي از منابع هيدروكلوئيدي است. اما هنوز خود هنوز يك واردكننده صمغ است و ساليانه ارز زيادي صرف واردات صمغ‌هاي تجاري مختلفي اعم از طبيعي و سنتزي براي استفاده در بخش هاي مختلف صنعت غذا، دارو، شيميايي، رنگ و ... مي شود. در صورتيكه كه در كشور پتانسيل بالقوه براي توليد صمغها از منابع طبيعي چون صمغ دانه ريحان وجود دارد. دانه‎هاي گياهان از منابع قديمي و سنتي صمغ‎ها هستند. اكثر دانه‎ها مقداري نشاسته به عنوان ذخيره غذايي جهت استفاده جوانه گياه دارند، اما بسياري از آنها حاوي پليمرهاي پلي‎ساكاريدي ديگر با خواص كاركردي مشابه صمغ‎ها مي‎باشند، كه آنها را تبديل به منابع مفيدي جهت استحصال هيدروكلوئيدهاي تجاري كرده است. دانه ريحان داراي مقادير قابل توجهي صمغ با خصوصيات عملكردي برجسته است كه قابل مقايسه با صمغ‎هاي تجاري است. در اين اختراع از روش استخراج گزينه اي براي جداسازي فراكسيون صمغ دانه ريحان با خصوصيات عملكردي متفاوت استفاده شده است. با استفاده از تكنيك فراكسيون بندي با غير حلال مي‌توان دو فراكسيون با وزن ملكولي متفاوت از صمغ دانه ريحان استخراج كرد. فراكسيون با وزن ملكولي بالا داراي ويسكوزيته بالاتر و پتانسيل بيشتر براي استفاده به عنوان يك قوام‌دهنده و استابيلايزر است. در حاليكه فراكسيون با وزن ملكولي پايين داراي فعاليت سطحي بالاتر بوده و قادر به توليد و پايدارسازي امولسيون است. جداسازي فراكسيون هاي مختلف صمغ دانه ريحان امكان توليد تجاري منابع بومي و جديد استابيلايزر و امولسيفاير طبيعي با خصوصيات منحصر به فرد را فراهم مي كند.

تاریخ ثبت: 1400/10/21
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر برنج اكستروژن شده بر پايه مخلوط آردهاي حاصل از ضايعات دانه برنج شكسته و آرد كينوا است كه با استفاده از ژل پرشده امولسيوني حاوي بتاكاروتن غني سازي شده است. اين اختراع مربوط به حوزه نيازهاي انساني، بخش صنايع غذايي مي باشد. ارائه محصولاتي كه پاسخگوي نياز مواد مغذي روزانه اكثر اقشار جامعه و افزايش سطح سلامت شود، بسيار حائز اهميت است. از سوي ديگر با توجه به افزايش ضايعات حاصل از برنج شكسته و بالابودن ارقام حاصل از گزارشات مربوط به ضايعات در بخش كشاورزي، برگرداندن محصول به چرخه توليد مي¬تواند كمك زيادي به اقتصاد كشور كند. همچنين آرد كينوا با توجه به غني بودن از پروتئين، ليپيد، فيبر، ويتامين ها و مواد معدني داراي ارزش غذايي بالايي است و تعادل فوق العاده اي از اسيدهاي آمينه ضروري دارد. از سوي ديگر به دليل اينكه توليد محصول به روش اكستروژن شده انجام مي¬باشد قابليت غني سازي بهتر آن را مي¬دهد كه اين محصول با تركيب مغذي و ارزشمند بتاكاروتن كه داراي نقش آنتي اكسيداني و پيش ساز ويتامين A است غني سازي شده است. روش غني سازي محصول با اين تركيب مغذي با استفاده از روش انكپسولاسيون امولسيون پيكرينگ كه يك روش امولسيون سازي با امولسيفايرهاي طبيعي است و نياز به حضور امولسيفايرهاي سنتزي جهت پايداري را ندارد، انجام شده كه سبب حفظ اين تركيب غذايي از عوامل محيطي و پايداري آن در محصول برنج اكستروژن شده خواهد شد. Production of extruded rice enriched with beta-carotene using Pickering emulsion-filled gel

تاریخ ثبت: 1402/01/22
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر يك محصول خوراكي مي باشد. با توجه به افزايش آگاهي مردم به عنوان مصرف كننده محصولات داراي چربي نسبت به مسائل مربوط به سلامتي، توليدكنندگان را برآن داشته تا به دنبال راهكاري موثر براي غلبه بر اين مشكل باشند. سس مايونز نوعي امولسيون روغن در آب است كه حاوي مقادير بالايي چربي مي باشد كه در مصرف كنندگان موجب بروز بيماريهاي قلبي- عروقي ميگردد. بنابراين مصرف كنندگان تمايل به مصرف سس مايونز كم چرب پيدا كرده اند. مهندسين مواد غذايي، جايگزين هاي كم كالري و بدون كالري متعددي را به منظور توليد محصولات كم چرب توسعه دادند. جايگزين هاي چربي عموماً به دو گروه جايگزين ها و تقليدكننده هاي چربي طبقه بندي مي شوند براي اين منظور از هيدروكلوئيدهاي مختلف به عنوان جايگزين روغن استفاده شده است.در اين اختراع برخلاف ادعاهاي گذشته از ساختار نانوامولسيون پايدارشده با ذرات پيكرينگ كازئين-صمغ دانه قدومه شيرازي براي توليد سس مايونز كم چرب استفاده شده است. Production of low fat mayonnaise using Pickering emulsion stabilized with casein-Alyssum homolocarpum seed gum particles .

موارد یافت شده: 3