لیست اختراعات با مالکیت سيدصادق سيدلوهريس
3 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1397/07/20
تاریخ ثبت: 1398/05/16
خلاصه اختراع:

نان در سراسر دنيا به عنوان يك غذاي اصلي محسوب مي‌شود. نان‌هاي سنتي ايران معمولا نازك، مسطح و فشرده و غيرمتخلخل هستند و پخت آنها از قديم در ايران رايج بوده است. كيفيت نان حاصل به مدت زمان پخت، دماي پخت و تجهيزات و روش پخت بستگي دارد. يكي از دلايل اصلي پايين آمدن كيفيت و تسريع زمان بياتي نان، به تجهيزات پخت نان بر مي‌گردد و در بين عوامل مربوط به تجهيزات پخت، بستر پخت نان مسطح نقش مهمي را ايفا مي‌كند. در اين اختراع از ماشين پخت با بسترهاي رسي و سراميكي استفاده شده است و كاربرد بسترهاي غيرچدني تابع موارد مهندسي مختلفي است. از جمله آنها مي‌توان به استحكام مكانيكي آنها از قبيل سختي سطحي، استحكام خمشي در حالت گرم و سرد و انبساط حرارتي آن اشاره كرد. بنابراين هدف از اجراي تحقيق حاضر بكارگيري انواع جديدي از بسترهاي پخت نان مسطح (سفال و سراميك پيشرفته) و تاثير آنها روي كيفيت محصول نهايي است. بنابراين بسترهاي مختلف از نظر استحكام مكانيكي، ويژگي‌هاي حرارتي و قابليت پخت نان مسطح بررسي شدند. هم‌چنين كيفيت نان استحصالي در هر كدام از بسترها نيز بررسي شد. نتايج تحقيق نشان داد كه استفاده از سراميك آنهم با تركيب و فرمولاسيون خاص اشاره شده در متن ادعاي اختراع؛ مناسب‌ترين بستر پخت براي نان‌هاي مسطح مي‌باشد بطوريكه نتايج آن رضايت مصرف‌كننده نان و نيز رضايت توليدكنندگان نان را در برداشته است.

تاریخ اظهارنامه: 1398/02/13
تاریخ ثبت: 1399/05/06
خلاصه اختراع:

جهت كاهش زمان خشك شدن در انواع خشك‌كن‌ها، سرعت هواي گرم را افزايش مي‌دهند كه اين عمل باعث مي‌گردد كه هوا بدون اشباع شدن از رطوبت يعني با داشتن پتانسيل رطوبت‌گيري از سيستم خشك‌كن خارج ‌‌گردد و ميزان اتلاف انرژي بيشتر ‌شود. همچنين آهنگ خروج رطوبت از محصول و به تبع آن مقدار رطوبت هواي خروجي از خشك‌كن، از ابتدا تا انتهاي يك فرايند خشك كردن متفاوت است به طوري كه در مراحل نهايي خشك كردن، مقدار تبخير كم و دما و قابليت انجام كار هواي گرم خروجي بالاست. براي صرفه‌جويي در مصرف انرژي مي‌توان از بازيافت انرژي گرمايي موجود در هواي خروجي از خشك‌كن و گردش دادن مجدد آن در چرخه‌ي خشك‌كردن بهره جست. اگرچه در مورد بازگردش هواي خروجي تحقيقاتي انجام‌شده است اما بازگردش هوا در همه‌ي پژوهش‌ها به صورت پله‌اي بوده و يا در تحقيقات انجام شده در دنيا به صورت بازگردش پيوسته، درصد بازگردش هوا بر مبناي ميزان رطوبت نسبي و يا دماي هواي خروجي مورد مطالعه قرار گرفته شده است كه نمي‌تواند يك روش كامل و جامع براي بازگردش هواي خروجي باشد؛ بنابراين سيستم آنلاين كنترل آستانه (ThC) براي بازگردش پيوسته‌ي هواي خروجي با استفاده از تحليل آني بازده اگزرژي محفظه‌ي خشك‌كن، براي اولين بار در دنيا توسط تيم تحقيقاتي حاضر پيشنهاد گرديد. به اين ترتيب كه با تحليل آني بازده اگزرژي هواي محفظه‌ي خشك‌كن بر پايه‌ي قرائت‌هاي انجام شده توسط سنسورهاي مختلف، درصدهاي متغيري از هواي خروجي بازگردش مي‌گردد. در اين روش، در طول فرايند خشك شدن محصول، ميزان بازگردش هواي خروجي مي‌تواند بارها افزايش و كاهش يابد به‌گونه‌اي كه همواره استفاده‌ي بهينه از هواي خروجي به عمل ‌آيد. نتايج به دست آمده نشان داد كه بازده اگزرژي عملكردي سيستم خشك كردن در فرآيند كنترل آنلاين آستانه‌ (ThC) در محدوده 46.5 تا 75.9 درصد بهبود يافته است و همچنين زمان خشك شدن به طور معني‌داري تغيير نكرده است.

تاریخ ثبت: 1400/12/21
خلاصه اختراع:

سيستم هاي بوجاري از مهم ترين ماشين هاي مورد استفاده در فرآوري محصولات كشاورزي مي باشند كه كليه مواد خارجي موجود در توده محصول مانند شن، ماسه، سنگ ريزه و كلوخ را از توده محصول جدا مي كنند. وجود مواد خارجي مانند سنگ ريزه، گرد و غبار، ساير دانه ها، دانه هاي افت زده و فاسد در مواد اوليه مورد استفاده در صنايع غذايي مشكل بزرگي است زيرا كيفيت محصول نهايي مانند انواع غذاها، كنسروها، آرد و انواع آجيل را به شدت كاهش مي دهد. يكي از مشكلات عديده صنايع توليد نخودچي وجود سنگ و كلوخ در توده نخود است كه جداكردن آنها به صورت دستي انجام مي شود كه هزينه بر و و زمان بر مي باشد. بنابراين هدف از اين اختراع طراحي و ساخت ماشيني بود كه سنگ و كلوخ را از توده دانه حبوبات به ويژه نخود به روش مكانيكي جدا كند. اين ماشين از يك الك مرتعش شيب دار ساخته شده كه توده محصول روي آن پخش مي شود. هواي مورد نياز از پايين الك و از سوراخ هاي آن به محصول برخورد مي كند. مجموعه سه عامل طوري عمل مي كند كه نخود به پايين سطح شيب دار الك حركت كند و كلوخ ها و سنگريزه ها به بالاي سطح شيب دار حركت كرده و جداسازي صورت پذيرد. قيمت اين سيستم نسبت به انواع سورتينگ الكترونيكي بسيار پايين و حدود 10 درصد مي¬باشد

موارد یافت شده: 3