لیست اختراعات با مالکیت
سيده زهرا بطحايي
7 عدد
دستگاه الكتروفورز در ميدان مغناطيسي متمركز كننده Centralizing Magnetic Field Electrophoresis Apparatus = CMFEA مهمترين ضعف الكتروفورز عدم توانايي تشخيص مقادير بسيار جزيي از مولكول هاي زيستي حساس تحت جستجو مي باشد. جهت بالا بردن وضوح باندها، ثابت كردن و فشرده سازي اين مولكول ها، در درون صفحه ي ژل، راه كار مناسبي مي تواند باشد هدف از ساخت اين دستگاه بهبود كيفيت و كميت تكنيك پيشين است. در اين طرح با بكارگيري ميدان هاي مغناطيسي برابر ، موازي و ناهمسو وضوح باندها تقويت مي شود بطوريكه نمونه هايي با غلظت بسيار پايين حتي تا يك بيستم نيز قابل رويت شدند و اين در حالي بود كه نمونه هاي شاهد قابل تشخيص نبودند. اين دستگاه در بيمارستانها و آزمايشگاه هاي تشخيص طبي كارخانجات مختلف (بويژه صنايع غذايي و شيميايي) ، سازمانهايي نظير پزشكي قانوني و بطور كل كليه مراكز تحقيقاتي و توليدي كه با مولكول هاي زيستي سر و كار دارند قابل استفاده مي باشد.
يكي از اصلي ترين منوترين الدئيدهاي مسئول طعم تلخ كلاله زعفران پيكروكروسين مي باشد. پپيكروكروسين چندين ويژگي درماني دارد كه در اينجا خاصيت ضد سرطاني آن به عنوان مهمترين ويژگي آن معرفي مي شود. نتايج بررسي هاي ما در هر دو مدل تحقيقاتي حيواني و مطالعه در لوله آزمايش نشان داده كه پيكروكروسين با دز مشخص در زمان معين و با نحوه تجويز خاص مانع رشد تومور در سرطان پستان القاء شده در حيوان آزمايشگاهي شد. مكانيزم مولكولي اين اثرات نيز بررسي و اثر آن بر چرخه سلولي و فاكتورهاي آپوپتوزي تعيين شد. همچنين نشان داده شد كه اين ماده بر ساختار DNA اثر داشته و موجب تغيير ساختار آن از B-DNA به C-DNA شد. اين ماده ميان كنش هيستون HI با DNA را كاهش داد و اين اثر به عنوان يكي از مكانيزم هاي عمل آن پيشنهاد مي شود. پيكروكروسين نقش موثري در درمان سرطان پستان دارد.
با توجه به بالا بودن بازده كاويتاسيون در محدوده فركانس هاي پايين، يك دستگاه مولد امواج فراصوتي با فركانس مركزي 27.70 كيلوهرتز و پهناي باند فركانسي 421 هرتز طراحي و ساخته شد. اين دستگاه داراي قابليت كار در شدت هاي اكوستيكي ثابت و مد پيوسته را دارد به طوري كه در اين حالت نياز به هيچ گونه دستگاه جانبي ندارد. به علاوه براي كار در شدت هاي اكوستيكي مختلف، قابل اتصال به يك منبع ولتاژ متغير يا وارياك در محدوده ولتاژ 110 - ٢۴٠ ولت و جهت كار در سيكل هاي كاري متفاوت قابليت اتصال به يك منبع مولد سيگنال يا فانكشن ژنراتور داشته كه بدين صورت قادر به كار در سيكل هاي كاري مختلف در گستره پالسي 30-80 درصد مي باشد. در اين سيستم امكان تابش امواج در فركانس موثر توليد حباب: آرايش متفاوت تابش دهي با سطح كانوني مشخص و امكان تغيير پارامترهاي فيزيكي تابشي فراهم شده است و مي توان به پروتوكل تابشي مناسب بر اساس نوع ضايعه تومورال محل ضايعه: ابعاد ضايعه ابعاد نانوذره پليمري و مشخصه هاي فيزيكي نانوذره و داروي محتوي آن دست يافت به طوري كه بر اساس نمه و ماهيت بافتي و مختصات آن امكان ايجاد طرح درمان مناسب براي اغتشاش بيشتر در محيط تابش شده و به نوبه خود توليد حفره بيشتر در محيط تابش و نيز با ايجاد شكاف هاي نانو متري در ديواره غشا مي توان پروتوكل تابش دهي مناسب را فراهم كرد و در ادامه كارايي اين سامانه بر آزاد سازي داروي Doxorubicin و تاثير آن در تاخير روند رشد تومور جامد مدل حيواني مورد بررسي قرار گرفت و براي يك تومور مشخص طرح درماني ارائه گرديد. يافتن پروتكل مناسب تابش دهي فراصوتي براي هدايت نانوذرات و آزادسازي دارو با بهينه سازي شرايط و پارامترهاي تابش دهي شامل چگالي توان، طول زماني پالس و زمان بين پالس هاي فراصوتي جهت افزايش بازده انتقال دارو است.
در اين اختراع براي اولين بار از پليمر كاليكوت آي آر براي تهيه پليمرزوم استفاده شده است. پليمرزوم هاي تشكيل شده از كوپليمر پيوندي كاليكوت-پلي كاپرولاكتون داراي اندازه 193نانومتر و شاخص پراكندگي 0.18 مي باشند كه براي استفاده در زمينه دارو رساني سرطان مناسب است. درصد بارگذاري داروي كروسين در پليمرزوم كاليكوت-پلي كاپرولاكتون 53%به دست آمد. همچنين ميزان سميت سلولي كروسين بارگذاري شده در پليمرزوم نسبت به داروي آزاد بر سلول هاي سرطان سينه به دليل رهايش كنترل شده كروسين، افزايش يافت هاست. براي ساخت اين نانو حامل ها و بارگذاري كروسين در آن ها از روش آب پوشاني مستقيم استفاده شده كه فاقد هرگونه حلال آلي بوده و به راحتي امكان توليد در مقياس بالا را دارد. پليمرزوم كاليكوت-پلي كاپرولاكتون علاوه بر كروسين، به دليل داشتن، اندازه، پايداري و درصد بارگذاري بالاي دارو، براي بارگذاري انواع داروهاي پاد سرطاني مناسب است.
موارد یافت شده: 7