لیست اختراعات با مالکیت
شركت شير پاستوريزه پگاه اصفهان
5 عدد
اختراع حاضر فرايند و ابزار كاهش آفلاتوكسين از محصولات غذايي مايع (مانند شير) به روش تثبيت ميكروبي در بستر ثابت سراميكي مي باشد كه مربوط به حوزه بيوتكنولوژي صنايع غذايي بخصوص استفاده از ميكروارگانيسم هاي تثبيت شده بر بستر سراميكي در كاهش ميزان آفلاتوكسين در محصولات غذايي (مانند شير) مي گردد. توكسين زدايي ميكروبي يكي از روش هاي حذف آفلاتوكسين ها از جمله آفلاتوكسين M1 محسوب مي شود. گزارشات نشان دهنده آن است مخمر ساكارومايسس سرويزيه و برخي از باكتري هاي اسيد لاكتيك از طريق جذب سطحي آفلاتوكسين ها به ديواره سلولي خود، مي توانند در حذف آن مؤثر باشند لذا در اين اختراع، از توانايي مخمر ساكارومايسس سرويزيه PTCC5052 در جذب آفلاتوكسين M1 استفاده شد. به منظور افزايش عملكرد و متمركزتر شدن مخمر در محيط واكنش، مخمر تحت فرايند تثبيت سلولي بر روي حامل هاي سراميكي از جنس آلومين فعال، آلوماسيليكات و پرليت قرار گرفت و فرايند تثبيت مخمر بر روي سه نوع بستر بررسي شد. يافته ها نشان داد تثبيت مخمر زنده روي بستر سراميكي در مدت زمان 48 ساعت بهتر صورت پذيرفت. به منظور بررسي قابليت بسترهاي مختلف در كاهش يا حذف آفلاتوكسين M1، بسترهاي سراميكي حاوي مخمر تثبيت شده در مجاورت عبور محلول آفلاتوكسين M1 با غلظت 2/0 ميكروگرم در كيلوگرم در زمان هاي 5، 10و 20 دقيقه قرارگرفتند. نتايج نشان داد ميزان باقي مانده آفلاتوكسين در محلول پس از گذشت زمان 20 دقيقه سيركولاسيون حداقل بوده و حداكثر مقدار اين كاهش در ميزان آفلاتوكسين موجود به 85 درصد رسيد كه پس از عبور محلول از بستر سراميكي پرليت كه مخمر ساكارومايسس سرويزيه بر روي آن تثبيت شده بود، بدست آمد. در گام بعد، بستر سراميكي پرليت به منظور حذف آفلاتوكسين از نمونه هاي شيري كه با غلظت هاي مختلف آفلاتوكسين M1 آلوده شده بودند، به كار رفت. نتايج نشان داد كه غلظت آفلاتوكسين M1 در شير و نيز زمان عبور از بستر سراميكي به طوري معناداري در كاهش ميزان آفلاتوكسين مؤثر است؛ به طوري كه ميزان آفلاتوكسين در نمونه شير با غلظت اوليه 08/0 آفلاتوكسين M1 در زمان سيركولاسيون 40 و 80 دقيقه اي به صفر رسيد.
اختراع حاضر " شير گز" ميباشد كه مراحل ساخت آن به شرح ذيل است: شير را در مخزن ريخته و تنظيم چربي شد، تري بلندر را به مخزن متصل كرده، دماي شير داخل مخزن را به 30 درجه سانتيگراد رسانده و 1.5% خمير پسته ،7% شكر ، 0.2% خمير گز و2% گلاب و 0.22 پايداركننده از طريق تري بلندر به شير اضافه مي شوند و به مدت 15 دقيقه در اين مخزن مخلوط مي گردند. پس از اختلاط كامل ، تري بلندر را از مدار جدا كرده و دماي مخزن را به 75 درجه رسانده و پس از آن ، مجدد محصول تا دماي 5 درجه سرد مي شود. آناليز شيميايي محصول كنترل مي شود و چنانچه طبق استاندارد آناليز شيميايي چربي محصول برابر با 1.5% و ماده خشك محصول بالاتر از 15% بود، محصول حاصل استاندارد است و آماده انتقال جهت استريل مي باشد. محصول حاصل در سيستم استريل ابتدا به دماي 60 درجه رسيده و وارد هموژن با فشار 180 بار مي شود و پس از آن، مجدد وارد سيستم استريل شده و به دماي 138 درجه رسيده و پس از خنك شدن تا دماي 30 درجه سانتيگراد وارد پاكت هاي تتراپك مي گردد.
اختراع حاضر" پودر نوشيدني شير زعفران " است كه يك نوشيدني 3 در1ميباشد و روش تهيه آن به شرح ذيل است: در ابتدا شير خام با دستگاه anti parallel evaporation تغليظ و با دستگاه spray dryer پودري گرديده و تبديل به شير خشك ميشود. سپس شير خشك به همراه زعفران آسياب شده، پودر شكر، پودر كريمر، پودر هل و پودر گلاب درون ميكسري كه داراي دو همزن خلاف جهت ميباشد افزوده شده و پودر تشكيل شده وارد دستگاه فوري ساز گرديده و در ابتدا در تماس با بخار آب قرار گرفته، سپس با استفاده از هواي داغ رطوبت زدايي شده و خلل و فرج بين ذرات ايجاد ميشود. در پايان پودر آماده شده و بسته بندي و توزيع ميگردد.
در مرحله اول، توليد كشك بهداشتي و پاستوريزه از شير تازه گاو، سپس كشك مايع تحت فشار خشك كن پاششي ، بصورت پودر درمي آيد. پس از گرانولاسيون محصول و فوري كردن پودر توليدي، پودر حاصله در دستگاه پرس و فرمينگ قرص، تحت فرآيند پرس قرار گرفته و در اشكال و قالب هاي مختلف شكل مي گيرد. به دليل استفاده از قالب هاي قرصي شكل به هنگام پرس، عنوان اين اختراع قرص كشك نام گذاري شده است. با توجه به پرس انجام شده و ايجاد تراكم بالا، محصول نهايي از لحاظ بافت و طعم ، به هنگام مصرف احساس بسيار مطلوبي در دهان ايجاد خواهد نمود. قرص كشك به دليل بالا بودن كلسيم و پروتئين به عنوان يك مكمل غذايي براي تمامي گروه هاي مصرف كننده جامعه به ويژه كودكان و سالمندان مفيد خواهد بود همچنين شكل ويژه محصول نهايي و طعم منحصر به فرد آن ، اين محصول را براي كودكان بسيار جذاب خواهد كرد و مي تواند در مدارس جايگزين مناسبي به جاي مصرف تنقلات و فرآورده هاي غير سالم گردد.
اين اختراع در حوزه صنايع غذايي مي باشد . پودر پروتئين شير (mpi86%) داراي طعم گس مي باشد و به دليل اينكه با روش ديافيلتراسيون با آب توليد مي گردد قيمت تمام شده بالا دارد و به جهت اينكه از پروتئين هاي كازئيني تشكيل شده است از لحاظ حلاليت مناسب نيست . طعم نامطلوب ، قيمت تمام شده بالا و حلاليت نامناسب باعث محدوديت استفاده از اين محصول مغذي در بين ورزشكاران و همچنين به عنوان يك ماده اوليه در صنعت مواد غذايي مي باشد . جهت كاهش قيمت تمام شده محصول در مرحله ديافيلتراسيون ، از شير اسكيم استفاده مي شود تا در واحد زمان ميزان استحصال پروتئين افزايش يابد و به تبع آن قيمت تمام شده كاهش يابد . جهت بهبود طعم از طعم دهنده هاي كاكائويي ، وانيلي و موزي استفاده مي شود و جهت ايجاد طعم شيرين بدون افزايش كالري از شيرين كننده استويا استفاده مي شود و جهت بهبود حلاليت از روش فوري سازي استفاده مي گردد تا پودر را به گرانولهاي متخللل تبديل نمايد production of flavored and sweet MPI( 86% protein )
موارد یافت شده: 5