لیست اختراعات با مالکیت
شمس ناتري
4 عدد
در نوآوري حاضر كه براي اولين بار در ايران انجام شده است اثر ضد ميكروبي با استفاده از چاي سبز و روناس به همراه دندانه آلومينيوم بر روي كالاي پشمي ايجاد شد. در واقع از اين دو رنگزا براي رنگرزي و تكميل ضد ميكروب استفاده گرديد. براي استخراج رنگزا از روش جوشاندن پودر اين گياهان استفاده شد. پودر چاي سبز و روناس به مدت 1 ساعت با استفاده از دستگاه TEXOMAT جوشانده شد. محلول حاصله را از صافيهاي با نمره مش بالا عبور داده و بدين ترتيب محصول رنگزا را صاف كرده و از محلول زير صافي به عنوان رنگزا استفاده نموديم. تكنيك رنگرزي روش پيش دندانه دار كردن بوده و براي بررسي اثر ضد ميكروب از روش AATCC Test Method 100-1993 استفاده شد. انواع باكتريهايي كه در اين نورآوري مورد بررسي قرار گرفته است اشرشياكلي، استافيلوكوكوس اورئوس ، سودوموناس مي باشد. نتايج نشان داد كه اين دو رنگزا قادر به از بين بردن بيش از 97% باكتري بوده و در عين حال شيدهاي رنگي مطلوب با ثبات خيلي خوب در مقابل شستشو و نور را براي ما ايجاد كرده اند. انجام اين كار به لحاظ صنعتي مشكل اجرايي نداشته و قابل اجرا در اكثر كارخانجات صنعت نساجي مي باشد و نياز به تجهيزات خاص و غير قابل دسترس به لحاظ صنعتي نمي باشد.
امروزه علاقه به كالاهاي رنگرزي شده با رنگهاي طبيعي در بين جوامع مختلف رو به گسترش مي باشد. از جمله دلايل گرايش به كالاهاي رنگرزي شده با رنگهاي طبيعي، دوستدار محيط زيست بودن، سلامتي ذاتي اين رنگها و به همان اندازه خاصيت سميت و آلرژيك پايين در آنها مي باشد. در نوآوري حاضر ما از پوست انار، پوست گردو و حنا به منظور ضد ميكروب كردن كالاي پشمي استفاده نموده و در حقيقت عمليات رنگرزي و ضد ميكروب نمودن همزمان كالاي پشمي را با استفاده از اين سه رنگزاي گياهي انجام داديم. براي استخراج رنگزا از روش جوشاندن پودر اين گياهان استفاده شد. پودر پوست گردو، پوست انار و حنا با استفاده از دستگاه TEXOMAT جوشانده شد. محلول حاصله را از صافيهاي با نمره مش بالا عبور داده و بدين ترتيب محلول رنگزا را صاف كرده و از محلول زير صافي به عنوان رنگزا استفاده نموديم. براي رنگرزي از روش دندانه دار كردن با نمكهاي فلزي استفاده نموده. در تحقيق حاضر ما از نمكهاي سولفات مس و سولفات آلومينيوم به عنوان دندانه استفاده كرديم. براي بررسي اثر ضد ميكروب نيز از روش AATCC 100-1993 استفاده شد. انواع باكتريهايي كه در اين نوآوري مورد بررسي قرار گرفته است اشرشياكلي ، استافيلوكوكوس اورئوس، پسودوموناس مي باشد. اين نوآوري براي اولين بار در ايران انجام شده و به لحاظ صنعتي مشكل اجرائي نداشته و تمامي مراحل قابل اجرا در اكثر كارخانجات صنعت نساجي بوده و نياز به تجهيزات خاص و غير قابل دسترس به لحاظ صنعتي نمي باشد.
مواد رنگزا در طبيعت از منابع مختلفي نظير گياهان گل دانه برگ و ريشه تهيه مي گردد. در اين كار تحقيقاتي پارچه پشمي با رنگزاي استخراج شده از ضايعات كارخانجات چوب براي رنگرزي گرديد. جهت دندانه دادن از سه دندانه كرمات پتاسيم سولفات مس و زاج سفيد (سولفات مضاعف آلومينيوم پتاسيم) استفاده گرديد. عمل دندانه دهي قبل از عمل رنگرزي انجام گرديد. سه خاصيت ثبات شستشوئي ثبات سايشي و ثبات نوري همچنين رنگ پارچه مورد ارزيابي قرار گرفت رنگ متنوع و متفاوتي با استفاده دندانه ها مختلف بدست آمد. ثبات نوري شستشوئي و سايشي پارچه رنگرزي شده در حد خوب تا عالي مي باشد.
مواد رنگزا در طبيعت از منابع مختلفي نظير گياهان، گل، دانه، برگ و ريشه تهيه مي گردد. در اين كار تحقيقاتي پارچه پشمي با رنگزاي استخراج شده از ضايعات و تفاله زيتون رنگرزي گرديد. جهت دندانه دادن از دو دندانه سولفات مس و زاج سفيد (سولفات مضاعف آلومينيوم پتاسيم) استفاده گرديد. عمل دندانه دهي قبل از عمل رنگرزي انجام گرديد. سه خاصيت ثبات شستشوئي، ثبات سايشي و رنگ پارچه مورد ارزيابي قرار گرفت رنگ متنوع و متفاوتي با استفاده دندانه ها مختلف بدست آمد. ثبات شستشوئي و سايشي پارچه رنگرزي شده در حد خوب تا عالي مي باشد.
موارد یافت شده: 4