لیست اختراعات با مالکیت
شهرام شكر فروش
2 عدد
زمينه فني: ساخت دستگاهي با كاربري در صنايع غذايي (بهداشت گوشت) و با زمينه فني برق و الكترونيك. پس از عمليات كشتارگاهي بايد لاشه حداقل به مدت 24 ساعت در سردخانه بالاي صفر نگهداري شود تا تغييرات پس از كشتار شامل كاهش pH و ازبين رفتن بعضي عوامل بيماريزا و افزايش پايداري گوشت دربرابر فساد، انجام فرآيند جمود نعشي و ترد شدن گوشت صورت پذيرد. وجود سردخانه بالاي صفر در كشتارگاهها ضروري است. اما متأسفانه تعداد زيادي از كشتارگاههاي كشور فاقد آن هستند و لاشه_ها بدون طي شدن مراحل فوق، بلافاصله پس از كشتار به بازارعرضه ميشوند. بنابراين علاوه بر فسادپذير بودن و كيفيت نامناسب، براي مصرف¬¬كنندگان نيز مخاطره آميز ميباشند. با استفاده از روش تحريك الكتريكي لاشه ميتوان مشكلات فوق¬الذكر را مرتفع نمود. منظور از تحريك الكتريكي، عبور جريان الكتريكي از لاشه حيوان تازه كشتار شده است. تحريك الكتريكي لاشه موجب تسريع در وقوع جمود نعشي و تغييرات پس از كشتار ميشود. به اين منظور دستگاه تحريك الكتريكي با خروجي ولتاژ قابل تغيير ( از10 تا 200 ولت ) و تايمر قابل تغيير از 1 تا 999 ثانيه همراه با نمايشگر مقدار آمپر و دو پروب براي اتصال به لاشه طراحي (طبق نقشه شماره 1)، ساخته و مورد آزمايش قرار گرفت نتيجه تحقيقات صورت گرفته روي لاشه گوسفند دنبه¬دار ايراني در قالب 2مقاله چاپ شده است و در كنگره بين المللي56Th International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST) نيز ارائه گرديده است (مقالات به پيوست مي باشند). .
در اين پژوهش از گوشت قرمز در فرمولاسيون، جهت تهيه سوسيس فرانكفورتر استفاده شد. در اين پژوهش ١٨ نمونه سوسيس توليد شده و مورد ارزيابي قرار گرفت. نمونه كنترل در اين پژوهش سوسيس فرانكفورتر حاوي 120 ppm نيتريت بود كه در پايلوت پلنت بخش علوم و صنايع غذايي دانشگاه شيراز مطابق با استانداردهاي موجود توليد شد. با حذف نيتريت ار گروه هاي تيمار، مجبور به استفاده از چندين ماده مختلف جهت شبيه سازي اثرات نيتريت شديم. علاوه بر اين در يك گروه آزمايشي نيز ميزان نيتريت كاهش يافت و به 40 þpm رسيد. جهت ايجاد رنگ از غلظت هاي مختلف رنگ هاي طبيعي cochineal و فلفل قرمز (باپريكا) استفاده شد. ´ BHA) Butylated hydroxyanisole ) به عنوان آنتي اكسيداني، و سديم هيپوفسفيت به عنوان عامل ضد ميكروبي به كار رفت. سديم هيپوفسفيت تركيبي با خواص ضد ميكروبي، ' GRAS و بي مزه است كه تا غلظت ٣٠٠٠ ميلي گرم در كيلوگرم در گوشت ايجاد بد طعمي نمي كند. ادويه جات و ساير مواد افزودني مطابق .فرمولاسيون يكي از كارخانجات محلي افزوده شد.
موارد یافت شده: 2