لیست اختراعات با مالکیت شهرام شكر فروش
2 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 2
تاریخ اظهارنامه: 1394/06/18
تاریخ ثبت: 1394/09/07
خلاصه اختراع:

زمينه فني: ساخت دستگاهي با كاربري در صنايع غذايي (بهداشت گوشت) و با زمينه فني برق و الكترونيك. پس از عمليات كشتارگاهي بايد لاشه حداقل به مدت 24 ساعت در سردخانه بالاي صفر نگهداري شود تا تغييرات پس از كشتار شامل كاهش pH و ازبين رفتن بعضي عوامل بيماريزا و افزايش پايداري گوشت دربرابر فساد، انجام فرآيند جمود نعشي و ترد شدن گوشت صورت پذيرد. وجود سردخانه بالاي صفر در كشتارگاهها ضروري است. اما متأسفانه تعداد زيادي از كشتارگاههاي كشور فاقد آن هستند و لاشه_ها بدون طي شدن مراحل فوق، بلافاصله پس از كشتار به بازارعرضه مي‌شوند. بنابراين علاوه بر فسادپذير بودن و كيفيت نامناسب، براي مصرف¬¬كنندگان نيز مخاطره آميز مي‌باشند. با استفاده از روش تحريك الكتريكي لاشه مي‌توان مشكلات فوق¬الذكر را مرتفع نمود. منظور از تحريك الكتريكي، عبور جريان الكتريكي از لاشه حيوان تازه كشتار شده است. تحريك الكتريكي لاشه موجب تسريع در وقوع جمود نعشي و تغييرات پس از كشتار ميشود. به اين منظور دستگاه تحريك الكتريكي با خروجي ولتاژ قابل تغيير ( از10 تا 200 ولت ) و تايمر قابل تغيير از 1 تا 999 ثانيه همراه با نمايشگر مقدار آمپر و دو پروب براي اتصال به لاشه طراحي (طبق نقشه شماره 1)، ساخته و مورد آزمايش قرار گرفت نتيجه تحقيقات صورت گرفته روي لاشه گوسفند دنبه¬دار ايراني در قالب 2مقاله چاپ شده است و در كنگره بين المللي56Th International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST) نيز ارائه گرديده است (مقالات به پيوست مي باشند). .

تاریخ ثبت: 1389/09/22
خلاصه اختراع:

‏در اين پژوهش از گوشت قرمز در فرمولاسيون، جهت تهيه سوسيس فرانكفورتر استفاده شد. در اين پژوهش ١٨ ‏نمونه سوسيس توليد شده و مورد ارزيابي قرار گرفت. نمونه كنترل در اين پژوهش سوسيس فرانكفورتر حاوي 120 ppm ‏ نيتريت بود كه در پايلوت پلنت بخش علوم و صنايع غذايي دانشگاه شيراز مطابق با استانداردهاي ‏موجود توليد شد. با حذف نيتريت ار گروه هاي تيمار، مجبور به استفاده از چندين ماده مختلف جهت شبيه ‏سازي اثرات نيتريت شديم. علاوه بر اين در يك گروه ‏آزمايشي نيز ميزان نيتريت كاهش يافت و به 40 þpm ‏‏رسيد. جهت ايجاد رنگ از غلظت هاي مختلف رنگ هاي طبيعي cochineal ‏ و فلفل قرمز (باپريكا) استفاده شد. ‏´ BHA) Butylated hydroxyanisole ‏) به عنوان آنتي اكسيداني، و سديم هيپوفسفيت به عنوان عامل ‏ضد ميكروبي به كار رفت. سديم هيپوفسفيت تركيبي با خواص ضد ميكروبي، ' GRAS ‏ و بي مزه است كه تا غلظت ٣٠٠٠ ‏ميلي گرم در كيلوگرم در گوشت ايجاد بد طعمي نمي كند. ادويه جات و ساير مواد افزودني مطابق ‏.فرمولاسيون يكي از كارخانجات محلي افزوده شد.

موارد یافت شده: 2