لیست اختراعات با مالکیت محمد هادي اسكندري
7 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 7
تاریخ اظهارنامه: 1389/08/23
تاریخ ثبت: 1389/10/01
خلاصه اختراع:

خلاصه طراحي و توليد كيت ارزيابي مواد ضدميكروبي در شير خام و مايعات بيولوژيك وجود آنتي بيوتيك ها در شير سبب بروز مشكلات بهداشتي و اقتصادي فراواني مي گردد، راههاي متعددي براي ارزيابي وجود آنتي بيوتيك ها وجود دارد، اما يك روش مناسب بايد از دقت و سرعت كافي برخوردار باشد و به علاوه هزينه چنداني هم نداشته باشد. از اين رو روشهاي بر پايه رشد ميكروارگانيسم هاي حساس به آنتي بيوتيك در اين زمينه از اهميت زيادي برخوردارند. در اين پژوهش سعي بر بومي سازي فن آوري توليد كيتهاي ارزيابي آنتي بيوتيك درداخل كشور شده است. ابتدا سويه باكتري Bacillus stearothermophilus var.calidolactis خالص سازي شد و بهترين محيط كشت براي رشد و بازيابي اسپور اين باكتري مشخص شد. سپس از باكتري مذكور سوسپانسيون حاوي اسپور در رقتهاي مختلف تهيه شد. سوسپانسيون هاي بدست آمده به دو نوع محيط كشت مختلف و در PH هاي مختلف در حضور يك ماده ي رنگي شاخص كه نشانگر جوانه زني و رشد اين اسپورها بود تزريق شدند. در مرحله آخر شيرهاي حاوي آنتي بيوتيك هاي مختلف )نوع و ميزان)به محيط كشت هاي ساخته شده تزريق شده و به مدت زمان سه ساعت در دماي ۶۴ درجه سانتيگراد انكوبه شدند. ميزان حساسيت كيت طراحي شده در مقايسه با كيت Copan به صورت قابل قبولي ارزيابي شد. قيمت تمام شده اين كيت در مقايسه با مشابه خارجي آن بسيار پايين تر مي باشد.

تاریخ ثبت: 1389/09/22
خلاصه اختراع:

‏در اين پژوهش از گوشت قرمز در فرمولاسيون، جهت تهيه سوسيس فرانكفورتر استفاده شد. در اين پژوهش ١٨ ‏نمونه سوسيس توليد شده و مورد ارزيابي قرار گرفت. نمونه كنترل در اين پژوهش سوسيس فرانكفورتر حاوي 120 ppm ‏ نيتريت بود كه در پايلوت پلنت بخش علوم و صنايع غذايي دانشگاه شيراز مطابق با استانداردهاي ‏موجود توليد شد. با حذف نيتريت ار گروه هاي تيمار، مجبور به استفاده از چندين ماده مختلف جهت شبيه ‏سازي اثرات نيتريت شديم. علاوه بر اين در يك گروه ‏آزمايشي نيز ميزان نيتريت كاهش يافت و به 40 þpm ‏‏رسيد. جهت ايجاد رنگ از غلظت هاي مختلف رنگ هاي طبيعي cochineal ‏ و فلفل قرمز (باپريكا) استفاده شد. ‏´ BHA) Butylated hydroxyanisole ‏) به عنوان آنتي اكسيداني، و سديم هيپوفسفيت به عنوان عامل ‏ضد ميكروبي به كار رفت. سديم هيپوفسفيت تركيبي با خواص ضد ميكروبي، ' GRAS ‏ و بي مزه است كه تا غلظت ٣٠٠٠ ‏ميلي گرم در كيلوگرم در گوشت ايجاد بد طعمي نمي كند. ادويه جات و ساير مواد افزودني مطابق ‏.فرمولاسيون يكي از كارخانجات محلي افزوده شد.

تاریخ ثبت: 1400/04/26
خلاصه اختراع:

يكي از مشكلات عمده صنعت غذا كمبود امولسفايرها و استابيلايزرهاي مناسب داخلي براي برطرف كردن نيازهاي صنايع غذايي و دارويي كشور است. صمغ دانه ريحان استريفيه شده به كمك اكتنيل سوكسينيك انيدريد داراي ويژگي هاي فيزيكو شيميايي، امولسيون كنندگي، كف كنندگي و توليد فيلم به مراتب بالاتر از صمغ خام است. در اين محصول گروه هاي چربي دوست اكتنيل سوكسينيك انيدريد به كمك پيوندهاي استري بر روي مولكول هاي صمغ قرار گرفته و صمغ خام از حالت آب دوست به يك حالت دوگانه آب دوست، چربي دوست تغيير فاز مي دهد. اين محصول اصلاح شده مي تواند كاربردهاي فراواني در صنعت غذا، بسته بندي و دارو سازي داشته باشد. اصلاح شيميايي اين صمغ سبب بهبود ويژگي هاي امولسيفايري و افزايش ويسكوزيته محيط پيوسته شده كه كاربرد آن را در صنايع غذايي و داروسازي بالا مي برد. همچنين با هيدروفوب تر شدن محصول ويژگي هاي كيفي فيلم هاي توليدي از اين محصول بهبود پيدا كرده است.

تاریخ ثبت: 1400/05/26
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر مربوط به فرمولاسيون و توليد نانوليپوزوم هايي است كه با ايجاد يك شبكه اولئوژلي سه بعدي ويسكوالاستيك در غشاء دولايه ليپيدي آنها، سياليت غشا كاهش يافته و در نتيجه پايداري ترموديناميكي نانوليپوزوم ها طي دوره نگهداري طولاني مدت و در برابر تغيير فشار اسمزي بسيار ارتقا مي يابد. عليرغم مزاياي بسيار ليپوزوم ها، متاسفانه پايداري بسيار ضعيف ذاتي آنها در فرمولاسيون هاي غذايي، تمايل زياد به نشت تركيبات درون پوشاني شده و ته نشيني، دو فاز شدن، از هم پاشيدن و تجزيه شدن ساختار آنها در حضور افزودني¬هاي غذايي (نمك، شكر و امولسيفاير)، منجر به عدم استفاده موفق آنها شده است. در اين اختراع، نانوليپوزوم هاي بسيار پايدار با اندازه كمتر از 100 نانومتر و توزيع اندازه ذرات كمتر از 1/0، با روش هيدراسيون لاية نازك – اكستروژن در حضور، لستين سويا، كلسترول، تركيب ژلساز 3-پالميتوئيل گليسرول و روغن سويا توليد مي شوند كه بين غشا ليپيدي آنها، يك شبكه اولئوژلي با پيوندهاي هيدروژني و هيدروفوب حاصل مي¬شود و ويتامين D3 را با ظرفيت درون پوشاني 71درصد در خود حفظ مي كند. نانو ذره بودن ليپوزوم¬ها، خوراكي بودن اجزا و سازگاري آنها با غشاهاي سلولي بدن انسان، با افزايش ميزان جذب و دسترسي زيستي به انواع تركيبات زيست فعال تحول بزرگي را در صنايع مواد غذايي و دارويي فراهم مي آورد.

تاریخ ثبت: 1393/11/13
خلاصه اختراع:

بدليل سطوح بالاي سوءتغذيه و استرس اكسيداتيو و كمبود دفاع آنتي اكسيداني بيماران همودياليزي و از آنجا كه پروتئين وي ضمن اثرات آنتي اكسيداني و ضد التهابي و بهبود آنابوليسم ماهيچه ها، از طريق بهبود عملكرد اندوتليالي و فشارخون بر كاهش ريسك بيماري قلبي-عروقي مؤثر است، توليد محصولي از تركيب پروتئين وي و ويتامين E مي تواند بر بهبود وضعيت تغذيه، ماركرهاي التهابي و اكسيداتيو بيماران همودياليزي، سلامت و كيفيت زندگي آنها مؤثر باشد. جهت توليد نوشيدني، 15/8 درصد پروتئين وي (وي 80%)، 4/1 درصد پودر آب پنير (جهت افزايش لاكتوز براي تخمير) و 1/0 درصد طعم دهنده خامه در 34/90 درصد آب مخلوط كرده ، 40 دقيقه در دماي 50 درجه سانتي گراد هيدراته شده و هموژن كرده (هموژنايزر دو stage با bar200 ) و در 90 درجه سانتي گراد طي 10 دقيقه پاستوريزه كرديم. پس از سرد كردن مخلوط تا 45 درجه سانتي گراد، استارتر Ty17A يا CH1 (استارترهاي ترموفيل دوغ) را در كمي آب به مخلوط افزوده و 17 ساعت در گرمخانه 45 درجه مانده تا به pH 8/3 برسد. سپس 400 ميلي گرم ويتامين E در هر 230 سي سي(17/0 درصد ويتامين) اضافه شد. سپس دما را به 60 درجه رسانده و 10 دقيقه در اين دما مي ماند تا ويسكوز يا دناتوره نشود و در بن ماري 10 دقيقه در 85 درجه پاستوريزه و هموژن كرده و 01/0 درصد نعناع خشك اشعه ديده اضافه گرديد. در آخر مخلوط (با طعم شبيه دوغ) را تا 6-4 درجه سانتي گراد سرد كرده، در بطري ريخته، بسته بندي و برچسب گذاري و در يخچال نگه داري كرديم. اين نوشيدني به جهت محتواي آمينواسيدي و مواد بالقوه مفيد ضدالتهاب و استرس اكسيداتيو بر بهبود سلامت بيماران همودياليزي و بازسازي عضلاني ورزشكاران مؤثر است، به خصوص كه با اثرات آنتي اكسيداني ويتامين E همراه مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1390/02/28
تاریخ ثبت: 1390/08/27
مخترع/مخترعان: محسن زندي
خلاصه اختراع:

خشك كردن يكي از فرايندهاي التهابي در تكنولوژي توليد مواد غذايي بوده كه مي تواند بطور قابل ملاحظه اي كيفيت مواد غذايي را تحت تاثير قرار دهد مشكل فني كه قبلا در ساخت خشك كن ها وجود داشت نبود روشي ارزان براي خشك كردن مواد غذايي جامد حساس به حرارت بود. در اين روش مواد غذايي و دارويي در دماي 40 تا 70 درجه سانتي گراد و به صورت شناور در هوا خشك مي گردد. در اين روش ساختار و مواد مغذي حفظ مي شود ويژگي ها اين سيستم عبارتند از قيمت پايين براي توليد محصول ظرفيت بالاي خشك كردن كيفيت بالاي محصول و شرايط پايدار در توليد محصول از اينرو چنين شرايطي تنها با طراحي خاص و كنتارل ويژگي هاي مشخص امكان پذير مي باشد. سيستم بستر جهنده اي كه طراحي شده است از نوع استوانه اي مي باشد. اجزا بكار رفته در اين سيستم عبارتند از فن دمنده به قدرت در حدود 4، گرمكن با تواني در حدود 5 كيلو وات محفظه خشك كن از نوع استوانه اي جريان سنج و پروب دما. خشك كن هاي بستر جهنده مزاياي زياد و محددوديت هاي كمي نسبت به ساير خشك كن ها دارند. به سبب زمان ماند كم در بستر خشك كن بستر جهنده مي تواند براي جامدات و مايعات حساس به حراارت نظير مواد غذايي داروها و پلاستيك ها بكار برود. با اصلاحات ساده در خشك كن بستر جهنده كه به آن بستر جهنده اصلاح شده مي گويند مي توان از مخلوط شدن خوب كنترل زمان سكون حداقل اصطكاك و ساير مزيت هاي مفيد مطمئن گرديد. بستر جهنده به تنهايي براي مواد جامد قابل استفاده بوده و با بكار بردن ذرات خنثي مي توان از آن براي خشك كردن خميرها دوغاب ها و تركيبات حساس به حرارت به طور موفقيت آميزي استفاده نمود. اين تكنيك يك تكنيك سياليت ذره بوده كه عمدتا براي ذرات سفت كه قطري بين 1تا 6 ميلي متر دارند مورد استفاده قرار مي گيرد. استفاده از اين تكنيك براي مايعات غذايي با بكارگيري ذرات خنثي صورت مي پذيرد در اين سيستم به اطلاعات جامعي از نيروهاي بين ذره ايي و اثر آنها بر رفتار بستر جهنده لازم است.

تاریخ ثبت: 1401/03/28
خلاصه اختراع:

امروزه يكي از مشكلات عمده جوامع در حال پيشرفت مصرف بيش از اندازه تركيبات قندي و شيرينيجات مي باشد. مصرف اين تركيبات ارتباط مستقيم با بسياري از بيماري ها از جمله ديابت، بيماري هاي قلبي و عروقي، چاقي و ... دارد. در سراسر دنيا تلاش ها براي توليد سيستم هايي با قند كاهش يافته در حال انجام مي باشد. يكي از سيستم هاي طراحي شده براي كاهش مصرف تركيبات شيرين كننده سيستم تمايز طعمي مي باشد كه در اين اختراع به ثبت مي رسد. در اين سيستم تركيبات شيرين كننده مانند شكر در فاز داخلي يك امولسيون دوگانه آب در روغن در آب به دام افتاده و در هنگام جويدن آزاد مي شود. فاز روغني سيستم يك روغن جامد (روغن جايگزين كره كاكائو) است. مصرف اين سيستم تمايز طعمي در شكلات، كره و خامه و ... مي باشد.

موارد یافت شده: 7