لیست اختراعات با مالکیت
علي مقيمي
10 عدد
گيربكس¬ها يكي از اعضاي سيستم انتقال قدرت مي باشد كه وظيفه ي گيربكس در اين سيستم¬ها تبديل دور و گشتاور است. گيربكس وظيفه دارد كه گشتاور (قدرت) و دور موتور را تغيير داده و به دلخواه مصرف كننده آن را درآورد. در ابتدا گيربكس¬هاي مكانيكي براي انجام اين وظيفه ساخته شده¬ بودند كه حال با پيشرفت علم اين وظيفه بر عهده گيربكس هاي مغناطيسي گذاشته شده است. گيربكس¬هاي مغناطيسي تكنولوژي جديدي هستند كه توانسته اند به سرعت خود را در صنعت برق نمايان كنند. مكانيزم انتقال گشتاور بدون تماس فيزيكي، مهم¬ترين مشخصه و مزيت اين گيربكس¬ها مي¬باشد. به عبارت ديگر اين مشخصه و خصوصيت ذاتي باعث جدا شدن تماس مكانيكي شفت ورودي و خروجي از يكديگر شده و اين موضوع به نوبه¬ي خود مشكلات بعدي چون مشكل روغن¬كاري، خنك¬كنندگي را از بين مي¬برد. عدم تماس فيزيكي همچنين باعث كاهش قابل توجه در نويز¬هاي شنوايي، افزايش قابليت اطمينان و حفاظت در مقابل اضافه بار در راندمان حداكثر را به دنبال دارد. مطالعات گسترده¬اي در رابطه با گسترش، بهبود عملكرد و بازده¬ي گيربكس¬هاي مغناطيسي انجام شده است و مدل¬ها و طراحي¬هاي متفاوت و زيادي در راستاي اين هدف ارايه شده است. با توجه به مطالعاتي كه در زمينه گيربكس هاي مغناطيسي انجام شد ملاحظه گرديد كه تاكنون گيربكس كواكسيال سه سرعته ارائه نشده است و بر روي آن كاري صورت نگرفته است و با توجه به اينكه استفاده از گيربكس هاي مغناطيسي در سال هاي اخير بسيار شتاب گرفته و اكثر صنايع سنگين و پيشرفته به دنبال اين نوع گيربكس ها هستند لذا خلاء نبود گيربكس هاي مغناطيسي سه سرعته احساس شد و به همين منظور تحقيق بر روي اين گيربكس حائز اهميت گرديد.كه موجب شد كه اين گيربكس طراحي و ساخته شود.
شير بدليل فراهم آوردن درشت مغذي هايي مانند پروتئين، چربي، كربوهيدرات و همه ريز مغذي ها مانند عناصر، ويتامينها و آنزيمها بعنوان يك ماده غذايي تقريباً كامل شناخته شده است ؛ از اينرو امروزه تقاضاي مصرف كنندگان براي شير سالم و عاري از هر گونه مواد مضر و سمّي بخصوص فلزات سنگين وسمي ، رو به گسترش است. از آنجا كه ميزان اين فلزات از جمله سرب در شير كم مي باشد، بنابراين با ارائه اين روش كه بر اساس انتخاب ليگاند مناسب براي تشكيل كمپلكس با كاتيون فلز سنگين بطور انتخابي و استخراج كمپلكس كاتيون فلز سنگين توسط Solid Phase Extraction و بررسي شرايط بهينه اّن و اندازه گيري نمونه هاي حقيقي و بررسي نتايج مي باشد، مقدار سرب بر روي فاز جامد بعد از چندين مرتبه تغليظ شدن تثبيت مي شود و در نتيجه امكان تشخيص و تعيين آن در مقادير ناچيز در شير و محلول هاي آبي تسهيل مي يابد.
خلاصه توصيف اختراع \\"نمونه بردار چاه هاي نفت و گاز\\" در زمينه فني مهندسي و در علوم زمين و اكتشاف و بهره برداري از مخازن نفت و گاز و.. مي باشد. و مدعي هستيم تاكنون چنين اختراعي با اين امكانات و سهولت و سادگي و با چنين كارايي طراحي و ساخته نشده است. اين اختراع متشكل از يك يا چند مخزن براي برداشت نمونه مي باشد كه از طريق دستگاه تراك پيمايي به درون چاه هدايت مي گردد.اين اختراع مي تواند علاوه بر جمع آوري اطلاعات و كاربرد آنها در محاسبات و تصميم گيريهاي مربوط به مهندسي بهره برداري ، بنا به تقاضاي بخش هاي ديگر نمونه برداري جهت مطالعات زمين شناختي و... انجام گيرد. سيستم اختراع مذكور بدين صورت است كه مي توان در هر عمق دلخواه ، سيال را، نمونه برداري نمود و هر يك از مخازن را باز كرد و نمونه ته چاهي را دريافت نمود. تعداد مخازن بسته به نياز و نوع چاه تعيين و در دستگاه تعبيه مي گردد. جهت بررسي و تحليل در اختيار متخصصين قرار داد. ويژگي بارز اين اختراع نبود نمونه مشابه با چنين امكانات و همچنين هزينه بسيار پايين توليد اين نوع دستگاه مي باشد. نمونه اختراع شده از چندين مخزن مجزا كه به يكديگر متصل مي شوند ، تشكيل شده است. تعداد مخازن اين اختراع به تعداد نمونه هاي مورد نياز كه بايد از چاه گرفته شود تعيين مي گردد. و مي تواند به تعداد نمونه هاي دلخواه مخازن را نصب كرد.
به طور كلي يكي از عوامل بسيار مهم در شركت هاي توزيع برق، كاهش خاموشي هاي ناخواسته بر روي شبكه ي20 كيلو ولت مي باشد. يكي از علل خيلي مهم در به وجود آمدن خاموشي ها، خطاي فاز به زمين (ارت فالت) كه موجب بروز معضلات بهره برداري شبكه مي گردد، نشست و برخاست پرندگان بر روي كراس آرم ها و مقره هاي فاز كنار مي باشد و همچنين معضلات ديگري چون رفت و آمد سنجاب ها و حيوانات وحشي كه در تماس با فاز كنار مي باشند. بالغ بر 91 درصد از خاموشي هاي ارت فالت شبكه ناشي از پرنده زدگي و برخورد حيوانات وحشي ، در پايه هاي سيماني كه از كنسول فلزي در ايران و خيلي از كشورها استفاده مي شود ، مي باشد و اين آمار 5 برابر بيشتر از خطا هاي ناشي از فاز به فاز مي باشد. مشكلات فني اين امر : 1-\tمسائل زيست محيطي و از بين رفتن پرندگان، در مواردي نادر انقراض نسل گونه يا گونه هاي خاصي از پرندگان. 2-\tمسائل زيست محيطي و از بين رفتن سنجاب ها و ساير حيوانات ديگر در مواردي نادر انقراض نسل گونه يا گونه هاي خاصي از آنها. 3-\tنارضايتي مشتركين جهت قطع و وصل هاي مكرر. 4-\tآسيب ديدن تجهيزات قطع كننده ي شبكه نظير بريكرها ، ريكلوزرها و كاهش عمر بهره برداري از آنها. 5-\tكاهش توان اقتصادي شركت هاي توزيع. 6-\tهدر رفتن منابع و نيروي انساني در بخش هاي عمليات و اتفاقات. 7-\tكاهش بهره وري شبكه. 8-\tايجاد ضعف در پايداري و تداوم برق رساني. 9-\tافزايش آمار قطعي گذرا در شبكه. 10-\tآسيب ديدن تجهيزات و وسايل برقي مصرف كنندگان. 11-\tكاهش عمر ترانسفورماتورها. 12-\tافزايش انرژي توزيع نشده و كاهش فروش انرژي در شركت هاي توزيع برق. جهت رفع اين موانع پوشش كراس آرمي اختراع نموده كه تاثير بسيار مثبتي در اين امر داشته كه در توصيف اختراع توضيح داده ام
به طور كلي يكي از عوامل بسيار مهم در شركت هاي توزيع برق، كاهش خاموشي هاي ناخواسته بر روي شبكه ي20 كيلو ولت مي باشد. يكي از علل خيلي مهم در به وجود آمدن خاموشي ها، خطاي فاز به فاز (اور كارنت) كه موجب بروز معضلات بهره برداري شبكه مي گردد، برخورد 2 فاز در مواقع باد و طوفان در شبكه هاي 20 كيلو ولت مي باشد. بالغ بر 90 درصد از خاموشي هاي اوركارنت شبكه ناشي از برخورد 2 يا سه فاز در شرايط جوي نامناسب به هم مي باشد ، كه بيشترين مقدار اين خطا ها در نواحي صعب العبور و مناطق كوهستاني در كشورمان مي باشد چرا كه شبكه ها از دره هاي عميق عبور مي كنند و بهره برداران به آنها دسترسي كافي ندارند. با توجه به ايراداتي كه به اسپيسرهاي معمولي و نصب روباتي وارد مي باشد ما را بر اين داشت تا بتوانيم اسپيسري ابداع نمائيم كه كارائي آن بهتر ، مفيد تر و هم كار با آن ساده باشد تا هر سيمباني و يا هر فرد كم تخصصي كه در صنعت برق كار مي كند بتواند از آن استفاده و بهره برداري نمايد اين اسپيسر خودكار قفل يا خودكار بازشو، از دو قفل مجزا تشكيل شده است كه اسپيسر در داخل اين دو قفل تعبيه مي شود و ديگر نيازي به ماشين بالابر جهت نصب كردن نيست و كاربرد بسيار زياد آن در اسپن هاي طولاني با ارتفاع زياد مي باشد به گونه اي كه سيمبان با صعود بر روي تير اسپيسر خودكار قفل را نصب مي كند و بعد با توجه ساچمه ي ريلي كه براي آن طراحي شده است اسپسر را توسط طناب كنترل به هر جايي كه شبكه داراي مشكل است هدايت مي كند. و سپس طناب كنترل را آزاد مي كند. و اسپيسر بر روي شبكه مستقر مي گردد. و حال اگر بخواهيم به هر دليلي اسپيسر را از شبكه جدا كنيم در هر نوع شرايط محيطي اين كار بسيار راحت و سريع با كمتر از 5 دقيقه انجام مي شود به گونه اي كه سيمبان با صعود بر روي تير، اصلي يكي از مقره ها را باز مي كند و سپس اسپيسر از دو قفل آزاد شده و به زمين مي افتد. و دو قفل بر جاي مانده بر روي شبكه، با توجه به اينكه طراحي اين دو قفل به صورت ثقلي مي باشد توسط وزنه ي كنترل ضامن قفل عمل كرده و دو قفل به زمين سقوط مي كنند در اين مرحله اسپيسر تعويض مي شود و دوباره مي توان از همان قفل ها استفاده نمود كه اين خود موجب ارزاني قيمت اين اسپيسر نسبت به دو گونه ي قبلي كه نامبرده شده است مي شود. و ديگر كاربرد اين اسپيسر خودكار قفل در طول آن مي باشد كه اين اسپيسر به گونه اي طراحي شده است كه طول آن از 60 سانتي متر الي 3 متر قابل تغيير مي باشد كه به نوبه ي خود جالب و شگفت انگيز مي باشد. در كل اين مشكل هنوز هم در كشور امريكا حل نشده است و اين ابداع براي اولين بار در كشور ايران انجام شده و در شركت توزيع نيروي برق كردستان مورد بهره برداري قرار گرفته است.
ميكرو كنترلر هاي آرم با استفاده از معماري ريسك و پردازش خط لوله اي Pipe Line بالاترين سرعت را به نسبت حجم ترانزيستورهاي تعبيه شده روي سطح پولك سيليكون دارا مي باشند با وجود سايز كوچك و مصرف توان اندك پردازنده هاي آرم داراي كارايي بالا ميباشند. به عنوان نمونه پردازنده ي PXA255 با بهره گيري از يك هسته ي آرم با فركانس كاري 400 مگا هرتز داراي كارايي قابل مقايسه اي با پردازنده ي پنتيوم با فركانس كاري 300 مگاهرتز ميباشد. در حاليكه مصرف توان آن يك پنجاهم پردازنده ي پنتيوم ميباشد. علي رغم اينكه 75 درصد ميكروكنترلر هاي 32 بيتي در سطح دنيا از نوع آرم مي باشند. اما در سطح كشور ما هيچ گونه شناختي ميان مهندسين ، دانشجويان و اساتيد برق و كامپيوتر وجود ندارد از مهمترين علل بيگانه بودن اين نوع ميكروكنترلر در ايران مشكلات سخت افزاري مرتبط با آزمايش و گسترش آموزش پر و گرم كردن و اينترفيس PC مي باشد. همچنين اين ميكروها بصورت پكيج LQFP(SMD) مي باشد كه خود مزيد بر مشكلات سخت افزاري است. ايده طراحي و ساخت برد مذكور نيز بر پايه مشكلات و كمبودهاي فوق الذكر شكل گرفت و پس از بررسي هاي ميكروهاي موجود در اين برند بر آن شديم تا از مدل AT91SAMyX256 بهره بگيريم. اين مدل از ميكروكنترلرها، جزو پيچيده ترين و قدرتمندترين ميكروهاي توليد شده در اين برند بوده و با توجه به كاركرد بالاي آن در بازار ايران نيز به وفور يافت مي شوند و از اين جهت، آموزش استفاده از آن بسيار ضروري و مفيد مي نمايد. اين برد آموزشي داراي پورت JTAG پورت پارالل براي اتصال به كامپيوتر LCD گرافيكي با ابعاد 128* 64 SEDLCD كاراكتري 1602 8 عدد سوئيچ متصل شده به پورتهاي ورودي كه توسط كاربر مي تواند در برنامه هاي مختلف مورد استفاده قرار گيرد. 8 عدد LED با استفاده عمومي پورت USB پتانسيومتر و سلكتور ADC درگاه COM ارتباط سريال با جانبي هاي ديگر درگاه RS458 با استفاده زا IC هاي Max232 و مبدل هاي سطوح ولتاژ ترانزيستوري فركانس بالاكانكتورهاي تعبيه شده در كنار برد براي دسترسي مستقيم به كليه پين هاي ميكرو مي باشد.
توليد آهن به روش برج سيلكوني
عدم سرمايه گذاري در صنايع بالادستي نفت و گاز و همچنين عدم توسعه متوازن مصرف و توليد انرژي الكتريكي، سبب ناترازي در توليد و مصرف حامل هاي انرژي حرارتي و الكتريكي گرديده است. قطع گاز طبيعي در زمستان و برق در تابستان مشكلات عديده اي را براي بخش خانگي ايجاد نموده است. راه حل پيشنهادي در اين حوزه شامل تامين پايدار انرژي الكتريكي و حرارتي از طريق سامانه تركيبي سلول هاي خورشيدي و مخازن ذخيره سازي گاز مايع (LPG) به همراه تبخير كننده الكتريكي مي باشد. اين سيستم، يك نيروگاه خورشيدي هيبريدي مي باشد كه در زمان برقرار بودن شبكه، تزريق برق به شبكه و در حالت نبود شبكه، در حالت منفصل از شبكه فعاليت مي نمايد و به طور همزمان تامين كننده انرژي مورد نياز تبخير كننده نيز خواهد بود. سيستم تامين انرژي حرارتي نيز توسط ذخيره سازي گاز مايع (LPG) صورت مي گيرد و در زماني كه قطعي شبكه گاز طبيعي وجود داشته باشد، اين سيستم به عنوان جايگزين مورد استفاده قرار خواهد گرفت. همچنين در حالت سيستم مستقل از شبكه و نبود زيرساخت هاي شبكه برق و گاز طبيعي، اين سيستم مي تواند كليه نياز هاي انرژي حرارتي و الكتريكي يك مجموعه را تامين نمايد.
موارد یافت شده: 10