لیست اختراعات با مالکیت
عليرضا عباسي
17 عدد
اين دستگاه قادر است ميزان جذب و واجذب گاز ها را در جامدات نانو متخلخل در فشار بالا و دماهاي مختلف اندازه گيري كند و قابليت رسم ايزوترم هاي جذب و واجذب در دماهاي مختلف را دارد. مزيت اصلي در طراحي اين دستگاه استفاده از تغيير فشار به جاي تغيير وزن نمونه است كه موجب مي گردد سيستم اصلي به مراتب ارزان تر از مشابه خارجي آن تمام شود. لازم به ذكر است كه اندازه دستگاه نسبت به دستگاه هاي مشابه خارجي كوچكتر بوده و از اين رو حمل و نقل آن را آسان تر مي كند. همچنين دقت و حساسيت حسگر قابل تنطيم بوده و مي توان به راحتي بسته به شرايط و ناحيه تغيير فشار با استفاده از فشار سنج هاي مختلف بالاترين كارايي را با كمترين هزينه به دست آورد.
توربين بادي محصور توربيني است كه توانايي دارد در مناطقي كه سرعت باد آن كم است هم از طريق افزايش سرعت باد از انرژِي باد برق توليد كند و همچنين با مكانيزمي كه دارد توان بيشتري نسبت به توربين هاي بادي دارد.اين توربين از دو بخش اصلي نازل و ديفيوزر تشكيل شده است و پره توربين در محل اتصال نازل به ديفيوزر يا به عبارتي در انتهاي دهانه ي كوچك نازل قرار دارد.باد از دهانه ي بزرگ نازل وارد ميشود و تا انتهاي نازل سرعت ان زياد مي شود(در ابعاد ازمايشگاهي 1.7 برابر) و پره را مي چرخاند و به وسيله ژنراتور برق توليد مي شود كه اين توان نسبت به توربين هاي معمولي 5 برابر ئر ابعاد ازمايشگاهي بيشتراست كه در بند 3 و 6 در قسمت توصيف اختراع كامل توجيه شده است و هواي خروجي نيز كه دچار افت فشار شده توسط ديفيوزر فشارش به فشار هواي آزاد بازميگردد تا از اغتشاشات هوايي و اتلاف انرژي جلوگيري شود
معاينات سونوگرافي به عنوان يك روش بسيار موثر براي تشخيص بسياري از بيماري¬ها مورد استفاده قرار مي¬گيرد. با توجه به كاربردهاي نوين روبات¬ها و سيستم¬هاي كنترلي در حوزه¬ي پزشكي، طراحي ابزارهايي براي انجام سونوگرافي از راه دور از اهميت خاصي به ويژه در شرايط اضطراري برخوردار مي¬باشد. از كاربردهاي سونوگرافي ازراه دور مي¬توان به كمك رساني به مناطق محروم يا مناطق جنگي يا مانند آن¬ها اشاره كرد. در اين اثر به طراحي و ساخت مچ روباتيكي روبات سونوگرافي با مركز دوران راه دور متغير پرداخته شده است. ابزارهاي ساخته شده تاكنون چنين قابليتي را نداشته و آن¬هايي كه داراي اين توانايي بودند براي تطبيق با حركات شكم بيمار به توجه دائمي پزشك نياز داشتند، در نتيجه از دقت كار پزشك كاسته مي¬شد. براي نيل به اين هدف، براساس خصوصيات لازم براي اين مچ به ويژه وزن كم و مركز دوران متغير و قابل تطبيق با حركات بدن بيمار، به طراحي دستگاهي با مكانيزم¬هاي كابلي جديد پرداخته و جزئيات طرح به تفصيل شرح و ارائه گرديده است و يك سيستم كاملا جديد براي ايجاد مركز دوران راه دور متغير ايجاد گرديد.
ماشين فرز شش محور دروازه اي امكان ماشين كاري قطعات پيچيده را بادقت بالا امكان پذير مي كند. با وجود ابعاد بزرگ ميز كار امكان ماشين كاري قطعات بزرگ و بومي سازي داخلي خيلي از قطعات فراهم مي شود . عمليات تراشكاري قطعات هم با دوران قطعه (محورB ) و به صورت دقيق انجام مي شود و تعويض ابزار دستگاه هم به صورت اتوماتيك انجام مي گيرد. از طرفي از سيستم سرو موتور و گيربكس براي حركت چرخ و شانه مورب بهره گرفته شد كه قدرت انتقال نيرو و صداي كمتر را دارد. حركت در محورهايC وa كلگي ماشين اين امكان را فراهم مي نمايد كه بتوان بدون باز و بستن قطعه كار عمليات ماشين كاري (فرز كاري) قطعه را با دقت انجام داد. استفاده از سيستم بال اسكرو در تنظيم ارتفاع به همراه جك پنوماتيكي امكان تحمل وزن كلگي و كنترل با دقت و سرعت ماشين كاري را فراهم مي سازد. سيستم خنك كنندگي ابزار با آب و هوا و همچنين بستر آلومينيومي اين امكان را فراهم مي كند كه بتوان هر نوع ابزاري را استفاده كرد. در تمامي مراحل طراحي و ساخت محاسبات فني و شبيه سازي انجام گرفت.
خلاصه: اين اختراع اثر بكارگيري تكنولوژي ultrasonic nanocrystal surface structure modification را تحت عنوان استفاده از ابزار ارتعاشي التراسونيك براي تبديل ساختار سطح قطعات از ميكرو ساختار به نانو ساختار جهت بهبود خواص مكانيكي سطح مورد تحقيق قرار داده است. براي اين منظور هد التراسونيك كه خود از ترانسديوسر ، بوستر، هورن و سر ابزار تشكيل شده است در نرم افزار Ansys شيبه سازي شده و پس از طراحي ساخته شد. يك فيكسچر كه هد التراسونيك را در موقعيت مناسب بر دستگاه تراش قرار مي دهد و مي تواند هواي فشرده را به سيستم برساند طراحي و ساخته شد .محاسبات ، طراحي و ساخت سيلندر براي نيروي استاتيكي سيستم كه توسط باد كمپرسور تامين مي شود ، انجام گرفت . در محاسبات از نرم افزارAbaqus و جهت طراحي از نرم افزارCatia استفاده گرديد. اين عمليات بر روي سطح نتايج افزايش استحكام كششي، افزايش استحكام خستگي، افزايش سختي، افزايش صافي سطح و كاهش تنش پسماند را به همراه دارد.
امروزه در صنعت براي تغذيه قطعات با نرخ بالا و به منظور انجام عمليات بعدي مثل مونتاژ يا ماشينكاري از تغذيه گرهاي ارتعاشي كاسه اي با شكل گسترده استفاده مي گردد. اساس كار آنها بدين شرح است كه ظرف تغذيه گر كه در ديواره داخلي آن يك شيار مارپيچ تعبيه شده است بر روي يك صفحه نصب شده و اين مجموعه توسط چند دسته فنر برگي روي يك صفحه پايه معلق شده است. شكل (1) شماتيك اين مجموعه را نشان مي دهد. تغذيه گرهاي ارتعاشي كاسه اي بر اساس فركانس طبيعي سيستم كار مي كنند. در اين اختراع ابتدا محاسبات و تحليل هاي نرم افزاري براي بدست آوردن سختي فنر مورد نياز در تغذيه گر انجام شده سپس جهت رسيدن به شرايط كاركرد بهينه توان مورد نياز براي انتخاب مگنت ارتعاشي نيز با انجام آزمايشهايي بر روي نمونه ساخته شده و شبيه سازي نرم افزاري بدست مي آيد.
در اين اختراع مراحل طراحي، شبيه سازي نرم افزاري و ساخت يك سيستم ايندكس دقيق با كاربرد تجهيزات مكاترونيكي و ابزار دقيق تشريح شده است. اين سيستم كه وظيفه ي موقعيت دهي دقيق قطعات فرمينگ سرترموكوپل را در دستگاه اتوماتيك جوشكاري تيگ بر عهده دارد حركت متناوب سنكرون صفحه ايندكس را تامين مي نمايد. سرعت ، دقت زاويه اي و تكرار پذيري بالا از خواص اين سيستم مي باشد. شبيه سازي سيستم در نرم افزار Visual Nastran به همراه محسابات توان به منظور برآورد پارامترهاي اصلي اينورتر راه انداز موتور سه فاز و انتخاب موتور مناسب بوده و نتايج اين شبيه سازي ها با نتايج آزمايش هاي عملي بخوبي مطابقت دارد. در نهايت براي دستيابي به موقعيت هاي زاويه اي دقيق از يك موقعيت دهي مكانيكي با كاربرد جك نيوماتيكي استفاده شده است.
در اين اختراع مراحل طراحي و ساخت يك دستگاه اتوماتيك براي توماسيون فرايند جوشكاري تيگ قطعات فرمينگ سرترموكوپل به سيتم كنستانتان به عنوان يكي از سيم هاي تشكيل دهنده ي ترموكوپل نوع T بررسي شده است. اين اختراع پس از بازديدهايي از شركت توليدي شيرآلات صنعتي اصفهان و اعلام نياز از طرف شركت انجام شد. طراحي و ساخت دستگاه مذكور به عنوان يك نمونه ي اوليه طراحي و ساخته شده است و پس از بهينه سازي و كسب نتايجي از اين نمونه ي اوليه مراحل ساخت نمونه ي اصلي و كامل از دستگاه شروع شد. مراحل طراحي و ساخت نمونه ي اوليه دستگاه ، نتايج و دستاوردهاي قابل توجهي به همراه داشته است كه از آن جمله مي توان به ساخت و بهينه سازي يك تغذيه گر ارتعاشي كاسه اي براساس محاسبات و مسايل نظري مربوط به اين تغذيه گرها و انتخاب كننده براي جهت صحيح فرمينگ ها اشاره كرد. همچنين طراحي و ساخت سيستم ايندكس با انعطاف پذيري و دقت بالا براي دستگاه مذكور ، نسبت به نمونه هاي آماده، كاهش هزينه ي قابل توجهي به همراه داشته است. بخش مهم ديگر اين دستگاه سيستم تغذيه ي سيم كنستانتان مي باشد كه نتايج آزمايش ها و سعي و خطاهاي صورت گرفته براي ساخت اين سيستم نيز قابل توجه و مفيد بوده است.
در اين اختراع يك سامانه مكاترونيكي به منظور افزايش راندمان تغذيه گرهاي ارتعاشي كاسه اي بكار رفته است. از يك پيزوالكتريك براي اندازه گيري دامنه ارتعاشات تغذيه گر استفاده شده است. تغذيه گر در دامنه هاي خاصي از ارتعاشات بالاترين نرخ تغذيه را دارا است و از طرفي دامنه ارتعاشات رابطه مستقيم با ولتاژ اعمالي به درايو الكترومغناطيس دارد. از آنجايي كه با تغيير تعداد قطعات داخل تغذيه گر جرم موثر آن تغيير كرده و ولتاژ اعمالي بايد براساس آن تنظيم شود، لذا در روش حاضر سيگنال هاي بازخورد دريافتي از پيزوالكتريك پس از ورود به يك PLC پردازش شده و ولتاژ مناسب براي درايو الكترومغناطيس ارتعاشي به عنوان خروجي PLC براساس يك رابطه غير خطي اعمال مي گردد. براي دستيابي به اين رابطه ي غير خطي يك صفحه پانل در نرم افزار Lab VIEW به گونه اي طراحي شده است كه ولتاژهاي آنالوگ پيزوالكتريك از طريق يك كارت DAQ دريافت گرديده و بصورت بلادرنگ قابل مانيتورينگ مي باشد.
موارد یافت شده: 17