لیست اختراعات با مالکیت
فاطمه صادقي
14 عدد
اين لاك ناخن داراي ذرات نانو است كه ميتواند آب و هوا و مواد مفيد ناخن را در حد نانو از خود عبور دهد در نتيجه به ناخنها آبرساني ميشود كه اين مسئله مشكل مانع بودن لاك را براي وضو از بين ميبرد چون منافذ ناخن به راحتي تنفس ميكنند.
اختراع دارورساني به كولون پلت هاي مزالازين با استفاده از روكش متشكل از مخلوط اتيل سلولز و اودراژيت S، كه در زمينه دارورساني هدفمند به كولون جهت درمان بيماري التهابي روده (IBD) كاربرد دارد؛ براي حل اين مشكل كه در فرمولاسيون خارجي موجود (Asacol) كه فرم تجاري قرص داروي مزالازين است، در آن از يك روكش وابسته به pH استفاده شده، كه در pH 7 و بالاتر قابل حل مي باشد و از آنجايي كه pH دستگاه گوارش در برخي بيماران داراي IBD كمتر از 7 مي باشد لذا دارو بدون جذب از بدن دفع مي شود، همچنين فراورده ديگر (Pentasa) كه در آن از يك روكش وابسته به زمان استفاده شده عملكرد خوبي نشان نداده است و 55-50 درصد دارو در معده آزاد مي شود. براي غلبه بر اين مشكلات با اين راه حل كه استفاده از تركيب دو سيستم وابسته به pH (اودراژيت S) و پليمر وابسته به زمان (اتيل سلولز) در تركيب با هم و قرارگيري به صورت يك لايه روكشي بر روي پلت مي تواند مشكلات فرمولاسيون هاي رايج در دارورساني ناقص اين دارو را برطرف نمايد. علاوه بر رفع مشكلات فوق، اختراع حاضر كارايي بسيار بالا و قيمت تمام شده بسيار پاييني دارد.
اختراع ساخت پلت هاي 5-آمينوساليسيليك اسيد و بهينه سازي آنها با استفاده از روكش حاوي اودراژيت FS و RS كه در زمينه دارورساني هدفمند به كولون جهت درمان بيماري التهابي روده كاربرد دارد؛ براي حل اين مشكل كه در فرمولاسيون خارجي موجود (Asacol) كه فرم تجاري قرص داروي 5-آمينوساليسيليك اسيد است، در آن از يك روكش وابسته به pH استفاده شده، كه در pH 7 و بالاتر قابل حل مي باشد و از آنجايي كه pH دستگاه گوارش در برخي بيماران داراي IBD كمتر از 7 مي باشد لذا دارو بدون جذب از بدن دفع مي شود، همچنين فراورده ديگر (Pentasa) كه در آن از يك روكش وابسته به زمان استفاده شده عملكرد خوبي نشان نداده است و 55-50 درصد دارو در معده آزاد مي شود براي غلبه بر اين مشكلات با اين راه حل كه استفاده از تركيب دو سيستم وابسته به pH (اودراژيت FS) و پليمر وابسته به زمان (اودراژيت RS) در تركيب با هم و قرارگيري به صورت يك لايه روكشي بر روي پلت مي تواند مشكلات فرمولاسيون هاي رايج در دارورساني ناقص اين دارو را برطرف نمايد. علي رغم رفع مشكلات فوق، اختراع حاضر كارايي بسيار بالا و قيمت تمام شده بسيار پاييني دارد.
سيستم هاي مختلفي جهت دارورساني داروي 5-آمينو ساليسيليك اسيد به روده بزرگ تعبيه شده است. مكانيسم عمده اين سيستم ها بر اساس تغييرات فاكتورهاي فيزيولوژيكي دستگاه گوارش نظير pH، زمان اقامت شكل دارويي و فلور ميكروبي موجود در دستگاه گوارش مي باشد. اما در سيستم هاي جديد تر سعي شده است از تركيب اين سيستم ها استفاده شود. مزيت اين سيستم ها اين است كه وابستگي سيستم تركيبي به تغييرات شرايط فيزيولوژيكي دستگاه گوارش كمتر خواهد بود و در نتيجه آزادسازي دارو از سيستم در شرايط مختلف قابليت پيش بيني بيشتري خواهد داشت. بنابراين استفاده از دو سيستم شامل پليمر وابسته به زمان (اودراژيت RS) و پليمر وابسته به تجزيه ميكروبي (اينولين) در تركيب با هم مي تواند مشكلات فرمولاسيون هاي رايج در دارورساني ناقص اين دارو را برطرف نمايد. تلفيق اين دو سيستم علاوه بر اينكه از آزادسازي دارو قبل از رسيدن به محل اثر جلوگيري خواهد نمود با توجه به طبيعت پليمرهاي حساس به تجزيه ميكروبي كه آنزيم هاي تجزيه كننده آن فقط در كولون يافت مي شود باعث آزادسازي دارو در اين منطقه با غلظت درماني مناسب مي شود. نتايج بررسي هاي in-vitro و in-vivo عملكرد عالي اين سيستم دارورساني در درمان بيماري التهابي روده را نشان دادند.
سيستم هاي مختلفي جهت دارورساني داروي 5-آمينوساليسيليك اسيد به روده بزرگ (كولون) طراحي شده است. مكانيسم عمده در كنترل رهش دارو از اين سيستم ها بر اساس تغييرات فاكتورهاي فيزيولوژيكي دستگاه گوارش نظير pH، زمان اقامت، شكل دارويي و يا فلور ميكروبي موجود در دستگاه گوارش بوده است. در سيستم هاي جديد تر سعي شده است از تلفيق مكانيسم هاي مختلف استفاده شود. مزيت اين سيستم ها اين است كه وابستگي سيستم تركيبي به تغييرات تنها يك فاكتور فيزيولوژيكي دستگاه گوارش كمتر خواهد بود و در نتيجه آزادسازي دارو از سيستم در شرايط مختلف قابليت پيش بيني بيشتري خواهد داشت. بنابراين استفاده از تركيب دو سيستم وابسته به pH (اودراژيت FS) و پليمر وابسته به زمان (اودراژيت RS) در روكش و حضور اينولين در ساختمان پلت مي تواند مشكلات فرمولاسيون هاي رايج در دارورساني ناقص اين دارو را برطرف نمايد. تلفيق اودراجيت FS و RS در روكش از آزادسازي دارو قبل از رسيدن به محل اثر جلوگيري كرده و با توجه به طبيعت پليمرهاي حساس به pH كه در ناحيه كولون يونيزه و حل شده آزاد سازي دارو از پلت آغاز مي شود. همچنين حضور اودراژيت RS از رهش ناگهاني دارو در pH ناحيه كولون ممانعت بعمل مي آورد و باعث آزادسازي دارو در اين منطقه با غلظت درماني مناسب مي شود. وجود اينولين در ماتريكس پلت و تجزيه ميكروبي آن به رهش اختصاصي دارو از پلت در ناحيه فعاليت (كولون) آنزيم هاي تجزيه كننده اين پلي ساكاريد مي انجامد. با تلفيق و به كارگيري اين سه سيستم در تهيه پلت هاي روكش دار 5-آمينوساليسيليك اسيد مي توان دارورساني هدفمند به ناحيه كولون داشت. نتايج بررسي هاي in-vitro و in-vivo عملكرد عالي اين سيستم دارورساني در درمان بيماري التهابي روده را نشان دادند.
خلاصه توصيف در اين تحقيق سيستم الكتروبيوراكتور غشايي غوطه ور طراحي و به عنوان يك روش جديد در تصفيه پساب و كاهش گرفتگي در سيستم هاي بيوراكتور غشايي معرفي شده است. اين نكته قابل ذكر است كه نوآوري الكتروبيوراكتور غشايي غوطه ور تنها افزودن پديده لخته سازي الكتريكي به سيستم بيوراكتور غشايي نيست، بلكه يك سيستم تركيبي جديد به منظور تصفيه پساب بوده كه از تركيب فرآيندهاي بيولوژيكي، غشايي و الكتروسينتيك تشكيل شده است. ارزيابي اين تكنولوژي بهبود چشم گير جداسازي در مقايسه با سيستم بيوراكتور غشايي معمول را نشان داد. لخته سازي الكتريكي با آلومينيوم (الكترود منفي) به دليل تشكيل يون هاي + A13 در حين فرآيند و توليد رسوب نامحلول Al(OH)3 ، سبب تشكيل لخته هاي سوسپانسيوني شده و با كاهش گرفتگي، كارايي سيستم غشايي را افزايش مي دهد. آزمايش ها نشان داد كه به منظور بهبود فرآيند لخته سازي، سيستم الكتريكي قبل از شروع كار فرآيند غشايي راه اندازي شود. بدين ترتيب اندازه لخته ها از همان ابتدا افزايش يافته و تحت ميدان الكتريكي از سطح غشا دور مي شوند و اين پديده سبب كاهش گرفتگي مي شود. همچنين نتايج نشان داد كه پديده الكترو سينتيك سبب اختلال فرآيند بيولوژيكي نمي شود. علاوه بر آن حضور ميدان الكتريكي فاقد تاثير مخرب بر روي غشا است. با توجه به نتايج سيستم ابداعي قابليت استفاده در تصفيه انواع پساب هاي شهري، صنعتي، كشاورزي و ... را دارا مي باشد. همچنين به دليل كوچكي سيستم مي توان از آن در تصفيه كننده هاي قابل حمل (سيار) نيز استفاده كرد.
آنتن پلاسما با تحريك موج سطحي، يك آنتن راديويي است كه براي ارسال و دريافت سيگنال در محدوده فركانسي VHF طراحي و ساخته شده است. اين اختراع در رده بندي علوم مهندسي برق- مخابرات قرار دارد. ويژگي هاي اصلي اختراع پيشنهادي عبارت است از: 1-\tتغيير طول آنتن و در نتيجه تغيير فركانس كاري آنتن با توان تحريك پلاسما؛ درحالي كه عموماً اين فركانس در يك آنتن رايج فلزي ثابت است. 2-\tقابليت روشن و خاموش كردن آنتن با تحريك يا قطع توان تحريك كه درنتيجه منجر به كاهش شديد سطح مقطع راداري آنتن مي شود؛ درحاليكه در آنتن هاي رايج فلزي چنين امكاني هرگز وجود ندارد. 3-\tخاموش شدن آنتن در صورت عدم نياز، منجر به كاهش تداخلات سيستم هاي راديويي همجوار مي شود.
امروزه بيماريها و نقص هاي استخواني در جهان روند رو به افزايشي دارد و همچنين بافت استخوان دومين بافت رايج از لحاظ پيوند در بخش كلينيكال مي باشد. مهندسي بافت استخوان به دليل محدوديت هاي كمتر و عدم انتقال بيماريها به عنوان جايگزين مناسبي براي روش هاي قديمي مانند انجام گرافت مي باشد. با طراحي داربست هاي زيستي و همراه شدن آنها با فاكتورهاي تمايزي و سلول هاي بنيادي جدا شده از بافت هاي مختلف بيشتر مشكلات مربوط به اندازه بزرگ نقص هاي استخواني حل شده است. داربست هيدروژلي سديم آلژينات مغناطيسي شده همرا با اگزوزوم كوت شده بر روي آن از يك سو تكيه گاه و محلي مناسب جهت تمايز را فراهم ميكند و از ديگر سو چون حاوي ذرات مغناطيسي مي باشد با قرار گيري در يك ميدان مغناطيسي خارجي موجب جهت دهي به حركت سلول هاي بنيادي و تجمع آنها بر روي داربست و جلوگيري از پخش شدن آنها به محيط اطراف مي گردد. وجود اگزوزوم ها برروي داربست باعث افزايش تمايز و ترميم شده و مشكلات استفاده از سلول و رد پيوند را نيز حل مي كند. از طرف ديگر استفاده همزمان از سه ضلع اصلي قابل استفاده در مهندسي بافت داربستي با قدرت بالا براي ترميم و بازسازي بافت فراهم مي كند. استفاده ازگزوزوم ها به جاي سلول، داربست هيدروژلي Cell Free ايجاد كه مشكلات استفاده از سلول در رد پيوند را مرتفع مي سازد.
اختراع حاضر به ارايه روشي براي تحقق آنتن¬هاي با قابليت پيكربندي مجدد ميپردازد كه در آن با استفاده از رفلكتورهاي پلاسمايي حول يك آنتن¬ مي¬توان پرتو آنتن را در فضاي سه¬بعدي جهت¬دهي نموده و نيز مقدار بهره و عرض پرتو آنتن را كنترل نمود. بنابراين، هدف از اين اختراع، ارائه ساختاري ساده و ارزان قيمت است كه با استفاده از رساناهاي پلاسمايي مي¬تواند پترن تشعشعي آنتن را با سرعت نسبتا بالا در فضاي سه¬بعدي هدايت و جهت¬دهي كند. هدف ديگر اين اختراع ارائه ساختاري ساده و ارزان قيمت براي كنترل بهره و عرض پرتو آنتن با استفاده از رفلكتورهاي پلاسمايي است. ساختار آنتن¬هاي قابل پياده سازي به روش ارايه شده در اين اختراع از اجزاي زير تشكيل شده¬ است: الف. تشعشع كنندهي اصلي اعم از فلزي، پلاسمايي، و غيره ب. رفلكتور(هاي) پلاسمايي به شكل¬هاي مختلفي نظير استوانه، مخروط يا اشكال ديگر حول يك تشعشع¬كننده اصلي ( به تنهايي يا به صورت تركيبي با رفلكتورهاي فلزي) ج. مدار كنترل كننده طول يا وضعيت روشن يا خاموش بودن رفلكتورهاي پلاسمايي كه خود شامل ميكروكنترلر يا كامپيوتر و مانند آن، منبع تغذيه و مبدل ولتاژ، و سوئيچهاي لازم است.
موارد یافت شده: 14