لیست اختراعات با مالکیت كامبيز ورميرا
8 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 8
تاریخ اظهارنامه: 1396/08/27
تاریخ ثبت: 1398/02/25
خلاصه اختراع:

يكي از تقلب‌هايي كه اخيرا در تهيه محصولاتي همچون انواع نان‌ها صورت مي‌گيرد افزودن ماده سمي سديم دي‌تيونيت يا بلانكيت است كه با هدف ور آمدن خمير و سفيد كردن محصول استفاده مي‌شود. اين تركيب موجب از بين رفتن پرزهاي روده و ممانعت از فعاليت آنتي‌اكسيدان‌ها مي‌شود و احتمال عوارضي همچون سرطان روده را افزايش مي‌دهد. علي‌رغم استفاده روز افزون از بلانكيت، اما تشخيص آن در محصولات آردي نيازمند تجهيزات پيچيده‌اي همچون HPLC و يا روش تيتراسيون يدومتري است كه نظارت بر اين تقلب را بسيار مشكل مي‌سازد. در اختراع حاضر، روشي سريع براي تشخيص بلانكيت در محصولات آردي توسعه داده شده است. در روش ابداع شده، مخلوط آبي نمونه با محلول مس تركيب شده و در محيط قليايي شديد، شرايط براي واكنش اكسيداسيون اختصاصي مهيا مي‌شود. پس از گذشت 2 دقيقه، نمونه ي منفي (بدون بلانكيت) به رنگ سبز درآمده، اما نمونه مثبت بصورت آبي فيروزه اي در خواهد آمد. دستگاه‌هاي نظارتي و يا عموم مردم مي‌توانند از اين اختراع براي تشخيص استفاده از بلانكيت در محصولات غذايي استفاده كنند.

تاریخ اظهارنامه: 1398/03/12
تاریخ ثبت: 1398/08/11
خلاصه اختراع:

اين اختراع در زمينه ي شيمي تجزيه و صنايع غذايي مي باشد. در نوآوري حاضر، روشي بسيار ساده با هزينه كم به شكل رنگ سنجي براي تشخيص و تعيين نيمه كمّي نيتريت در آب و مواد غذايي ارائه شده است. بطور معمول از روش اسپكتروفوتومتري بر پايه واكنش گريس (Griess) براي تشخيص و تعيين نيتريت استفاده مي شود. در ابزار ساده ي ابداع شده، بستر واكنش متشكل از دولايه كاغذ است كه حاوي واكنشگرها (1-نفتيل آمين و 3-نيتروآنيلين) مي باشند. حسگر در داخل محلول نمونه قرار داده مي شود و در كمتر از 30 ثانيه تغيير رنگ درصورتي كه نيتريت حضور داشته باشد، ديده مي شود. در صورت وجود نيتريت در نمونه، رنگ صورتي روي حسگر قابل مشاهده است. حدّ تشخيص اين حسگر براي نيتريت ppm 1/0 است. تعيين نيمه كمّي نيتريت نيز با مقايسه رنگ حسگر ابداع شده با رنگ حاصل از محلول هاي استاندارد نيتريت امكانپذير است. روش ابداع شده بسيار ساده و كم هزينه است و نياز به مراحل مقدماتي ندارد. مزيت مهمّ ديگر روش ابداع شده عدم نياز به دستگاه است. قابليت انجام تجزيه نمونه در محل، ويژگي ديگر روش ابداع شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1393/09/28
تاریخ ثبت: 1394/08/09
خلاصه اختراع:

كاروتنوييدها رنگدانه هاي طبيعي هستند كه از لحاظ خصوصيات در دسته ليپيدها طبقه‌بندي مي‌شوند. اين تركيبات توسط گياهان، سبزيجات و گسترده زيادي از ميكروارگانيسم ها شامل باكتريها، جلبكها، مخمرها، قارچها و كپكها توانايي توليد مي شوند. توليد كاروتنوئيد توسط ميكروارگانيسم‌ها در مقياس صنعتي، فرآيندي كم هزينه، با بازده بالا و تحت شرايطي دوست دار محيط‌زيست انجام مي‌شود. ميكروارگانيسم رودوترولا روبرا نوعي مخمر است كه در شرايط تحريك شده، شروع به توليد بتاكاروتن مي‌نمايد. اين فرايند به نوعي جزيي از سيستم دفاعي اين ميكروارگانسيم مي‌باشد. در اين يافته، با ايجاد شرايط سخت از لحاظ دما، نور و محيط شيميايي اطراف ميكروارگانيسم، توليد بتاكاروتن افزايش يافته و امكان استفاده از اين روش براي دستيابي به منبع اقتصادي از بتاكاروتن را فراهم مي‌سازد.

تاریخ اظهارنامه: 1394/01/05
تاریخ ثبت: 1394/10/02
خلاصه اختراع:

انتخاب بيورآكتور ايرليفت براي توليد رنگدانه‌هاي كاروتنوئيدي بنا به دو دليل عمده صورت گرفت: اول آنكه با توجه به ماهيت هوازي ميكروارگانيسم‌ها و نقش اكسيژن در مكانيسم توليد رنگدانه، هوادهي موجب افزايش بازده توليد خواهد شد. ثانيا با انجام يك طراحي مناسب و به وسيله فرايند دميدن هوا، نياز به همزن در راكتور حذف خواهد شد كه مي‌تواند به كاهش هزينه توليد در مقياس صنعتي منجر شود و از اين ديدگاه بسيار حائز اهميت است. ميكروارگانيسم مولد رنگدانه سويه Rhodotorula Rubra بوده است. فاكتورهاي اصلي كه در عملكرد اين بيورآكتور مي‌توانند تاثيرگذار باشند شامل سرعت دميدن هوا، طراحي فضاي داخلي جهت چرخش مناسب محتويات راكتور و شدت نور تابشي به ميكروارگانيسم‌ها است. به منظور تنظيم سرعت هوا از فلومتر و براي تنظيم شدت نور، از منبع تغذيه متغير و لوكس متر بهره گرفته شد. علاوه بر موارد فوق، بررسي‌ها نشان مي‌داد كه اسيديته محيط كشت ميكروارگانيسم در بازده توليد بسيار موثر است. بهينه‌يابي شرايط توليد رنگدانه با استفاده از روش‌آماري رويه سطح پاسخ (RSM) صورت گرفت. نتايج نهايي افزايش بازده توليد در بيورآكتور ايرليفت را نسبت به فلاسك‌هاي شيشه‌اي تاييد نمودند.

تاریخ اظهارنامه: 1395/12/14
تاریخ ثبت: 1397/02/30
خلاصه اختراع:

امروزه پزشكي هسته‌اي به عنوان يكي از مهم‌ترين روش‌هاي تصويربرداري محسوب مي‌گردد اما در هنگام انجام اسكن‌هاي هسته‌اي نكات مختلفي بايستي مورد توجه قرار گيرند. يكي از مهم‌ترين و اصولي‌ترين جنبه‌ها، رعايت مسائل حفاظت در برابر اشعه در پرسنل بخش‌هاي پزشكي هسته‌اي است (طبق اصل حفاظتي ALARA). از آنجايي كه در پزشكي هسته‌اي براي انجام اسكن‌هاي تشخيصي و درماني از منابع راديواكتيو باز استفاده مي‌شود و فرايند آماده‌سازي راديوداروها منجر به پرتوگيري پرسنل مي‌گردد، لذا كاستن مقدار اشعه دريافتي پرسنل شاغل در بخش امري ضروري و حياتي مي‌باشد . هدف از ساخت اختراع حاضر كمك به كاهش دوز دريافتي در پرسنل بخش پزشكي هسته‌اي است. براي اين هدف 3 گام پيوسته 1- تعيين غلظت اكتيويته محلول به دست آمده از ژنراتور تكنسيم/موليبدن، 2- انتقال اكتيويته به ويال راديوداروي سرد و آماده نمودن راديودارو و 3- انتقال راديوداروي آماده شده به سرنگ تزريقي براي اين اختراع در نظر گرفته شده است. علاوه بر اين با استفاده از اختراع حاضر، راديوداروها با دقت بالاتري تهيه شده و از اشتباهات انساني در حين نشاندارسازي راديودارو جلوگيري مي‌شود.

تاریخ ثبت: 1398/06/09
خلاصه اختراع:

حسگرهاي كاغذي شناسايي آسان و سريع نيتريت و نيترات در آب در زمينه شيمي آب آشاميدني كاربرد دارند.اين حسگرهاي ارزان قيمت و قابل حمل كه اساس كار آنها تغيير رنگ است، ميتوانند به وسيله افراد عادي و بدون تخصص مورد استفاده قرار گيرند تا از بالا نبودن غلظت اين يونها اطمينان حاصل شود زيرا غلظت بيش از حد مجاز سلامت انسان را به خطر مي اندازد. يونهاي نيتريت و نيترات از جمله آلاينده هاي منابع آب ها هستند كه در اثر ورود فاضلابهاي انساني، صنعتي و كشاورزي وارد آب و خاك ميشوند. بالا بودن غلظت اين يونها در آب تاثيري در طعم، بو و ظاهر آب ندارد بنابراين نمي توان به صورت ظاهري پي به بالا بودن آنها برد. غلظت بالاتر از 0.714mM نيترات و 0.071mM نيتريت سلامت انسان را تهديد ميكند. بيماريهاي متهموگلوبينا و سرطان معده با افزايش بيش از حد مجاز اين يونها در آب آشاميدني ارتباط دارند. از آنجا كه امروزه در ايران و خيلي از كشورهاي ديگر به دليل فعاليت هاي كشاورزي و استفاده بي رويه از كودهاي ازته درصد اين يونها در آب رو به افزايش است، در دسترس بودن يك روش ساده، قابل حمل، ارزان و بدون نياز به شخص متخصص جهت تست نمونه آب آشاميدني در دسترس، بسيار حائز اهميت است. در حال حاضر براي تست نمونه آب بايد نمونه مورد نظر به آزمايشگاه انتقال داده شود تا با تكنيك هاي آزمايشگاهي مورد ارزيابي قرار گيرد. اما با استفاده از حسگر كاغذي مي توان با تغيير رنگ ايجاد شده روي كاغذ و مقايسه شدت رنگ آن با نوار كاغذي رنگي كه همراه حسگر وجود دارد به صورت نيمه كمي مقدار غلظت اين يونها را تشخيص داد. در اين روش يك كانال هيدوفيل از كاغذ واتمن ساخته شده است كه معرف گريس در بالاي آن يعني نقطه انجام تست قرار دارد. هنگامي كه نمونه آب مورد نظر در كانال هيدروفيل ريخته ميشود و بالا ميرود، در محل تست در صورتي كه حاوي نيتريت باشد، با معرف گريس واكنش داده و يك تركيب در آزو رنگي (صورتي بنفش) ظاهر مي شود هر چه غلظت نيتريت بيشتر باشد شدت رنگ ايجاد شده بيشتر است. براي تعيين مقدار يون نيترات، چون اين يون با معرف گريس به صورت مستقيم واكنش نميدهد، در كانال هيدروفيل نانوذرات زينك (روي) نشانده شده است تا نمونه آب وقتي از كانال رد ميشود يونهاي نيترات آن به نيتريت احيا شود و نيتريت حاصل با معرف گريس واكنش دهد و تغيير رنگ ايجاد شود.

تاریخ ثبت: 1400/06/23
خلاصه اختراع:

تشخيص بيلي روبين در نوزاداني كه به تازگي متولد شده اند داراي اهميت زيادي است. در حال حاضر، اندازه‌گيري ميزان بيلي‌روبين در خون كه جهت تشخيص زردي انجام مي‌شود نيازمند استفاده از فضاي آزمايشگاه، زمان بر و پرهزينه است، علاوه برآنكه خونگيري از نوزادان فرايندي تهاجمي و دردناك محسوب مي‌شود. در نوآوري حاضر براي اولين بار تشخيص بيليروبين در بزاق نوزادان انجام شده است. در اين مطالعه، از پليمر قالب مولكولي براي تشكيل سايتهاي فعال انتخابي براي تشخيص بيلي‌روبين با هزينه كم و آسان براي ساخت استفاده شده است. اين الكترود به طورانتخابي بيلي‌روبين را در نمونه‌ بزاق و سرم نوزادان حس كرده و اندازه گيري خواهد كرد. ثبات عملكردي اين الكترود نزديك به يك ماه بوده قابل قبول به نظر مي رسد. حد تشخيص آن نيز بسيار مطلوب و در حد 68 فمتومولار تعيين گرديد.

تاریخ اظهارنامه: 1397/02/27
تاریخ ثبت: 1398/05/15
خلاصه اختراع:

اثرات سودمند فيبرهاي غذايي در كنترل بيماران ديابتي به خوبي شناخته شده است. استفاده از منابع پروبيوتيك نيز از راه ايجاد تعادل ميكروبي در روده، اثرات مفيد و سلامتي بخشي بر ميزبان خود اعمال مينمايند. در اين اختراع با هدف توليد يك ماست پروبيوتيك پرفيبر با منبع فيبر گياهي كه علاوه بر خواص درماني فيزيولوژيك داراي خواص پروبيوتيك هم مي‌باشد و با توجه به اينكه يكي از اهداف صنعت غذا ايجاد تنوع و افزايش فروش است.

موارد یافت شده: 8