لیست اختراعات با مالکیت
محمد آزاد
24 عدد
در اين طرح، يك دستگاه تست خستگي سايشي (فرتينگ) با نوآوري دما بالا به همراه سيال روانكار به دستگاه تست خستگي طراحي و اضافه مي¬شود. فرتينگ به معني سايش اصطكاكي ارتعاشي است كه در جناح پايين رينگ پيستون خودرو، اجزاي موتور توربين، اكسل، كلاهك شاتون و... اتفاق مي-افتد. با به كارگيري اين آزمون مي¬توانيم به آلياژ بهينه براي طراحي موارد فوق دست يابيم و به طور تخصصي با رسيدن به آلياژ مناسب در پيستون، عملكرد موتور را بهبود مي¬دهيم. در اين طرح با بررسي مدل¬هاي موجود از خستگي سايشي، ايده ساخت دستگاه خستگي سايشي دما بالا با امكانات خاص نظير شرايط كنترل نرخ سايش و غيره مطرح گرديده است. در طرح حاضر با استفاده از يك رينگ نگهدارنده كه در اطراف نمونه تحت دوران قرار مي¬گيرد، امكان ثابت كردن پدها در دو طرف قطعه آزمون و ايجاد شرايط سايش فراهم خواهد شد. نيرويي كه پدها به نمونه وارد مي¬كند توسط نيروسنج اندازه¬گيري خواهد شد. اين نيرو توسط فنرهايي كه در پشت پد تعبيه شده¬اند ايجاد خواهد شد. مقدار نيرو با پيچ تنظيمي كه ميزان فشردگي فنر را تعيين مي¬كند، كنترل خواهد شد. به منظور ايجاد شرايط روانكاري، روي پدها مسيري ايجاد گرديده كه روغن از آن خارج شده و با نمونه آزمون در تماس خواهد بود. تزريق روانكار به ابتداي اين مسير توسط پمپ هيدروليكي با قابليت تنظيم فشار انجام خواهد شد. فشار تزريق روغن مي¬تواند تعيينكننده نرخ سايش و ضريب اصطكاك باشد. در بخش زيرين قطعه ظرفي براي جمع¬آوري روغنِ ريخته شده از اطراف پدها و نمونه تعبيه شده است. علاوه بر تجهيزات فوق، با استفاده از گرمكن الكتريكي كه در اطراف قطعه آزمون قرار خواهد گرفت، دماي آن در حين آزمون تحت كنترل خواهد بود و شرايط انجام آزمون در دماهاي بالا فراهم مي¬گردد. دما قطعه توسط گرمكن بالا مي¬رود و مقدار دماي قطعه توسط تفنگ مادون قرمز قرائت خواهد شد.
پيستون خودرو به دليل كاركرد در شرايط دمايي و بارگذاري متغير، همواره در معرض خستگي مكانيكي و شوك حرارتي قرار دارد. در حين كاركرد موتور، پيستون همواره طي سيكل هاي تراكم، اشتعال و انجام كار و خروج دود، مقادير مختلف تنش را تجربه مي¬كند كه اين امر سبب بروز پديده خستگي پرچرخه در اي قطعه از موتور مي¬گردد. در اين طرح، به توليد نانوكامپوزيت پايه آلومينيوم-سيليسيوم مورد استفاده درپيستون موتور (خودرو) بااستفاده از ريخته¬گري گردابي و باهدف بهبود خواص مكانيكي و خستگي پرداخته شده است. دو نكته حائز اهميت در اين طرح عبارتند از: توزيع يكنواخت ذرات تقويت¬كننده در زمينه آلومينيوم (كيفيت مطلوب ازديدگاه متالورژيكي) و نكته ديگر، بهبود خواص مكانيكي و خستگي با تاكيد برخواص تريبولوژيكي آلياژ آلومينيوم- سيليسيوم (بهبود خواص خستگي). هردو عامل در اين طرح بررسي شده و كيفيت مطلوب از هر دو جهت، تصديق گرديده است. عمر خستگي نانوكامپوزيتهاي توليد شده توسط دستگاه خستگي خمش دوراني دو نقطه مورد آزمايش قرارگرفته است كه نتايج، حاكي از افزايش عمر خستگي براي نانوكامپوزيت¬هاي توليد شده مي¬باشد. نوآوري¬هاي اين طرح را مي¬توان به شرح زير بيان داشت: • ساخت نانو كامپوزيت پايه آلومينيوم پيستون با استفاده از نانو ذرات سراميكي سيليس • افزايش سختي و استحكام آلياژ پيستون مورد استفاده در موتور خودرو • بهبود عمر خستگي آلياژ پيستون خودروها به روش ساخت نانوكامپوزيت (اضافه¬كردن نانوذرات سيليس به عنوان ذرات تقويت¬كننده) تقويت زمينه آلياژ پيستون با تشكيل و گسترش فازهاي بين فلزي در زمينه (بهبود خواص تريبولوژيكي)
سايش در سطوح آزاد و براده ابزارآلات برشي از مهم¬ترين عوامل اتمام عمر ابزار و يكي از پارامتر¬هاي افزايش قيمت تمام¬شده قطعات مي¬باشد. پژوهش¬هايي كه سبب كاهش سايش ابزار و يا ارائه پوشش¬هاي مقاوم به سايش مي¬شوند به طور غير مستقيم سبب كاهش هزينه توليد و در نهايت كاهش قيمت تمام شده قطعات خواهد شد. اولين قدم به منظور بررسي خواص سايشي اين اجزا، دستگاه آزموني است كه تا حد ممكن شرايط واقعي را شبيه¬سازي و آزمون را تحت اين شرايط اجرا كند. دستگاه¬¬هاي آزمون سايش به لحاظ نوع حركت، عدم فراهم آوردن شرايط واقعي كاركرد، عدم استفاده از هندسه واقعي و پارامتر¬ اشتباه، مناسب بررسي خواص سايشي ابزارآلات ساخت نبوده اين دستگاه با قابليت كاركرد در دماي بالا (تا حداكثر 300 درجه سانتيگراد)، نيرو نسبتا بالا و محيط روانكاري (هرگونه روانكار خنثي)، جهت استفاده در اين بخش طراحي و مشكلات مرتبط با ساير دستگاه را حل كرده است. با توجه پيشرفت صنعت اين دستگاه مي¬توان در بخش¬هاي مختلف شركت¬هاي توليدي از جمله مراكز توليد ابزارآلات ماشينكاري، مراكز آموزشي و بخش¬هاي تحقيق و توسعه شركت¬هاي توليدي جهت مشخصه¬يابي پديده سايش، بررسي پوشش¬ها و مواد استفاده شود.
سرسيلندر خودرو با توجه به شكل هندسي و قرار گرفتن در شرايط دمايي و بارگذاري ها متنوع، همواره مستعد آسيب ناشي خستگي مي باشد. همچنين به دليل رخ دادن فرايندهاي مختلف نظير احتراق و قرار گرفتن مجراهاي ورودي و خروجي مختلف در آن همواره تنش هاي مختلفي را تحمل مي كند. علاوه بر اين، هندسه خاص سرسيلندر نيز باعث ايجاد برخي از تنش ها در آن مي شود. با توجه به تنش هاي مختلف ايجاد شده در سرسيلندر، اين قطعه تحت آسيب هر دو فرايند خستگي پرچرخه و كم چرخه قرار مي گيرد. از اين رو در اين طرح، يك روش كاربردي و با داشتن قابليت اجرا در كارخانجات ساخت سرسيلندر، به منظور افزايش استحكام و عمر آن ارائه شده است. در طرح حاضر با افزودن نانو ذرات خاك رس به مذاب آلياژ سرسيلندر در مرحله ريخته گري و همچنين انجام عمليات حرارتي بر روي آن نشان داده شد كه خواص مكانيكي و عمر خستگي نانو كامپوزيت توليد شده نسبت به آلياژ سرسيلندر اوليه افزايش يافته است. خواص مكانيكي در اين طرح توسط آزمون سختي سنجي ويكرز، آزمون كشش و آزمون خستگي خمشي دوراني اندازه گيري شده است. نوآوري ها و دستاوردهاي طرح حاضر را مي توان به شرح زير بيان كرد: • ساخت نانو كامپوزيت پايه آلومينيوم سرسيلندر خودرو با استفاده از نانو ذرات خاك رس • بهبود ريزساختار (پخش يكنواخت فاز سيليسيم در زمينه بعد از افزودن نانو ذرات خاك رس به آلياژ آلومينيوم- سيليسيم- مس) • افزايش سختي نانو كامپوزيت توليد شده نسبت به آلياژ سرسيلندر • افزايش خواص مكانيكي كششي نمونه هاي تقويت شده نسبت به نمونه سرسيلندر • افزايش عمر خستگي پرچرخه آلياژ سرسيلندر خودروها به روش ساخت نانوكامپوزيت و عمليات حرارتي
بر اساس پژوهش¬هاي انجام شده، درصد بسزايي از اتلاف توان موتور به علت سايش ميان قطعات موتور بوده و بيش از نيمي از اين اتلاف در مجموعه پيستون- سيلندر- رينگ و در اثر سايش بين اين اجزا رخ خواهد داد. با توجه به افزايش قيمت نفت، سوخت¬هاي فسيلي و سخت¬گيرانه¬تر شدن ملاحظات زيست محيطي، پژوهش¬هاي زيادي جهت افزايش بازدهي موتور¬هاي احتراق دروني انجام شده است، به همين دليل بررسي پوشش¬هاي مقاوم در برابر سايش به يكي از موضوعات مهم در طراحي اين اجزا تبديل شده است. اولين قدم به منظور بررسي خواص سايشي اين اجزا، دستگاه آزموني است كه تا حد ممكن شرايط واقعي را شبيه¬سازي و آزمون را تحت اين شرايط اجرا كند. دستگاه¬¬هاي آزمون سايش به لحاظ نوع حركت، عدم فراهم آوردن شرايط واقعي كاركرد، عدم استفاده از هندسه واقعي و پارامتر¬ اشتباه، مناسب بررسي خواص سايشي اجزاي مجموعه موتور نيستند، اين دستگاه با قابليت كاركرد در دماي بالا (تا حداكثر 300 درجه سانتيگراد)، نيرو نسبتا بالا و محيط روانكاري (به جز روانكار اسيدي)، جهت استفاده در اين بخش طراحي و مشكلات مرتبط با ساير دستگاه را حل كرده است. با توجه پيشرفت صنعت، اين دستگاه مي¬توان در بخش¬هاي مختلف شركت¬هاي توليدي از جمله مراكز توليد قطعات موتور، مراكز آموزشي و بخش¬هاي تحقيق و توسعه شركت¬هاي توليدي جهت مشخصه¬يابي پديده سايش، بررسي پوشش¬ها و مواد استفاده شود.
كاغذ شفاف (Transparent paper)، تركيبي از مواد سلولزي و مواد آلي (مثل رزين) بوده كه قابليت عبور نور را داراست و اين نوع كاغذ در رسم توسط طراحان كاربرد بسياري دارد. در ابداع و نـوآوري حـاضر هدف توليد كاغذ شفاف (Transparent paper) است چرا كه اين نوع كاغذ در ايران توليد نميشود. طبق مطالعـات انجام شده انـواع مختلفي از الياف در اين نوع كاغذ مـورد استفاده قرار ميگيرد، لذا به منـظور جلوگيـري از قطع درختان جنگلي براي اولين بار از الياف باگاس(تفاله نيشكر) در توليد اين نوع كاغذ استفاده شد. نمونه هاي مختلفي از كاغذ شفاف (Transparent paper) با الياف باگاس و درصد رزين هاي مختلف و پالايش شديد در آزمايشگاه تهيه و در شرايط استاندارد مورد آزمـون قرار گرفت و خواص فيزيكي و مكانيكي آنها تعين گرديد. با مقايسه نتايج به دست آمده در روشهاي پالايش شديد و آغشته سازي با رزين مشخص شد كه الياف باگاس به همراه يكنوع رزين استايرن بوتادين و پالايش شديد براي توليد انواع كاغذ شفاف با خصوصيات استاندارد مناسب ميباشد. خصوصيات به دست آمده براي كاغذ شفاف (Transparent paper) توليد شده در هر دو روش در آزمايشگاه بسيار نزديك (و در برخي موارد بهتر از نمونه وارداتي) به نمونه خارجي بود. نكته شايان توجه در اين نوآوري آن است كه كاغـذ شفاف (Transparent paper) توليدي با امكانـات داخل كشور و با هزينه كمتر نسبت به نمونـه هاي وارداتي قابل توليد بوده و برخلاف نمونه هاي خارجي كه پس از مصرف سوزانده ميشوند، قابل بازيافت بوده و دوستدار محيط زيست ميباشد.
استفاده از دهان شويه عصاره گياه آويشن شيرازي براي پيشگيري از موكوزيت دهاني ناشي از راديوتراپي در بيماران خلاصه: مقصود از اختراع: يكي از روشهاي موثر و پركاربرد براي درمان سرطان استفاده از اشعه يونيزان مانند گاما و ايكس براي درمان مي باشد كه راديوتراپي ناميده مي شود. هرچند اين روش درماني بسيار اثر بخش براي از بين بردن سلولهاي سرطاني مي باشد ولي داراي عوارض سوء در بيماران مي باشد بطوريكه بيماران عوارض ناشي از راديوتراپي رنج مي برند و بسيار سخت و حتي در برخي موارد كشنده است. بيماراني كه تحت راديوتراپي سرو گردن قرار مي گيرند از عوارض دهاني مانند زخم، تاول و خشكي رنج مي برند و حتي غذا خوردن آنها با مشكل صورت مي گيرد كه بنام عوارض موكزيت دهاني مي شناسند. درحال حاضر هيچ روش قطعي دارويي، جهت درمان و پيشگيري ازموكوزيت دهاني اثبات نشده است. در يكسري از تحقيقات پيش باليني سلولي و حيواني نشان داديم كه عصاره گياه آويشن شيرازي كه گياه بومي ايران مي باشد مي تواند بعنوان محافظ پرتو مطرح باشد. مخترعان پروژه در يك مطالعه كارآزمايي باليني تصادفي دوسوكور اثر محافظت پرتوي دهانشويه آويشن شيرازي در كاهش موكوزيت دهاني ناشي از راديوتراپي را بررسي نمودند. شرح فرآيند: گياه آويشن شيرازي پس از تهيه با اتانول 70 درصد عصاره گيري شدند و عصاره براساس مقدار تيمول با روش HPLC استاندارد شد. فراورده دهان شويه عصاره گياه آويشن تهيه شده است بدين روش كه 60 گرم عصاره خشك گياه آويشن شيرازي در پلي اتيلن گليكول (25%) و گليسيرين (25%) حل شده و سپس با توئين 80 و آب (50%) به حجم رسيدند براي جلوگيري از آلودگي ميكروبي به دهانشويه متيل پارابن، پروپيل پارابن، و همچنين شيرين كننده سديم ساخارين اضافه شد و محلول يكنواختي از فراورده دهانشويه تهيه شد كه اين فراورده توسط پژوهشگر از لحاظ طعم و تحمل پذيري آزمايش شد كه مناسب بود. در نهايت محلول يكنواختي از عصاره آويشن شيرازي بدون ذره اي تهيه شد. فراورده دهانشويه در ظروف شيشه اي 110 سي سي قهوه اي پر شده و كد مشخصات دارو روي آن درج شد. بيماران داراي سرطان سر و گردن كه تحت راديوتراپي قرار داشتند پس از مراجعه به بيمارستان به دو گروه دارو و پلاسبو تقسيم شدند يك گروه عصاره آويشن شيرازي را بصورت فرمولاسيون دهان شويه سه بار در روز دريافت كردند و گروه ديگر پلاسبو دهان شويه بدون عصار گياه دريافت نمودند. راديوتراپي براي بيماران انجام شد و ميزان شيوع عوارض دهاني در دو گروه بيماران با معيارهاي جهاني Oral Mucositis Assessment Scale (OMAS) و WHO)) سازمان بهداشت جهاني در هفته هاي مختلف بررسي شد. در اين روش كل دهان به 9 ناحيه تقسيم ميشود: لب بالا و پايين، مخاط باكال راست و چپ، ونترال و لترال راست و چپ، كف دهان، كام نرم و كام سخت، هر ناحيه از نظر دو مورد اريتم و زخم بررسي شد. در صورتي كه زخم وجود نداشته باشد صفر امتياز، اگر اندازه زخم كوچكتر از يك سانتي متر باشد يك امتياز، اگر اندازه زخم بين 3-1 سانتي متر باشد دو امتياز و اگر اندازه زخم بزرگتر از 3 سانتي متر باشد سه امتياز در نظر گرفته مي شود. در مورد اريتم اگر مخاط نرمال باشد صفر امتياز، اگر اريتم خفيف تا متوسط باشد يك امتياز و اگر اريتم شديد باشد دو امتياز در نظرگرفته مي شود. موكوزيت دهاني در طي دوره تحقيق هر هفته بمدت شش هفته توسط پژوهشگر و يك مشاور متخصص انكولوژي و راديوتراپي محاسبه مي شد و براي هر بيمار در طي هفت هفته درمان شش نمره محاسبه شده تهيه گرديد. نتايج: فراورده محلول دهان شويه آويشن شيرازي با طعم و پايداري مناسب تهيه شد. غلظت نهايي عصاره خشك آويشن شيرازي 72/2% در فراورده دهانشويه مي باشد. در طول مدت اجراي پژوهش، به جهت دوسوكور بودن روش پژوهش، پژوهشگر و واحدهاي مورد پژوهش از ماهيت عصاره ها بي اطلاع بودند. 52 بيمار تا انتهاي اين مطالعه شركت داشتند كه 25 بيمار داروي عصاره آويشن و 27 بيمار پلاسبو را دريافت كردند. نتايج اين پژوهش با هدف تعيين تاثير عصاره آويشن شيرازي در پيشگيري از موكوزيت دهاني ناشي از راديو تراپي در بيماران مبتلا به سرطان سر و گردن، نشان داد كه مصرف دهانشويه حاوي آويشن شيرازي موجب كاهش قابل توجه اي ميزان ابتلا به موكوزيت دهاني شده است بطوريكه نمره موكوزيت دهاني در گروه دريافت كننده دهان شويه آويشن شيرازي از لحاظ آماري بطور معني داري كمتر از گروه پلاسبو بوده است بطوريكه نمره شدت موكوزيت دهاني در هفته اي دوم، چهارم و ششم در گروهاي پلاسبو و عصاره آويشن به ترتيب 77/4 و 48/2: 48/8 و56/4: 10 و 96/4 مي باشد كه همانطوريكه از نتايج مشخص است نمره موكوزيت دهاني در بيماران درمان شده با آويشن شيرازي حدود 50% عوارض دهاني ناشي از راديوتراپي كمتر از گروه پلاسبو بدون عصاره مي باشد. نتيجه گيري: در يك بررسي كلي مي توان گفت دهانشويه حاوي آويشن شيرازي با توجه به اثرات محافظ پرتوي كه دارد قادر به كاهش بروز التهاب مخاطي ناشي از راديوتراپي در بيماران تحت اشعه درماني مي باشد. اين دهانشويه يك محلول گياهي است و هيچگونه عارضه نامطلوبي براي آن مشاهده نشد. عليرغم اين كه تعداد كمي از بيماران طعم آويشن شيرازي را ناخوشايند گزارش كردند، اين دهان شويه براي بقيه بيماران مطلوب و قابل پذيرش بوده است، لذا استفاده بجا و بموقع از اين دهانشويه به صورت پيشگيرانه براي بيماران تحت درمان راديوتراپي كه به مراكز درماني راديوتراپيك انكولوژي مراجعه مي كنند، پيشنهاد مي گردد. مخترعين ادعاهاي ذيل را مطرح مي نمايند: - دهانشويه حاوي ماده موثره عصاره آويشن شيرازي ومواد جانبي دارويي شامل گليسرين، پلي اتيلن گليكول، ضد ميكروب و شيرين كننده كه قابل مصرف توسط انسان مي باشد تهيه شد. - فرمولاسيون محلول دهانشويه در دو مرحله با حل كردن عصاره خشك آويشن شيرازي در پلي اتيلن گليكول و گليسيرين بمدت 24 ساعت و سپس با توئين 80 و آب محلول يكنواخت بدست آمد. - فراورده دهانشويه محلول مايع يكنواخت و بدون ذره مي باشد. - غلظت عصاره خشك آويشن شيرازي در فراورده نهايي دهانشويه بين 2 و 3 درصد مي باشد. - غلظت تيمول در فراورده نهايي دهانشويه آويشن شيرازي بين 15 و 20 ميلي گرم در صد سي سي مي باشد. - مصرف داروي دهان شويه عصاره گياه آويشن شيرازي عوارض خاصي روي بيمار ايجاد نمي كند و توسط بيمار قابل تحمل است - عصاره آويشن شيرازي مي تواند اثرات زيان آور پرتوهاي يونيزان را روي سلولهاي نرمال كاهش دهد. - دهان شويه عصاره گياه آويشن شيرازي عوارض دهاني ناشي از راديوتراپي مانند زخم، درد، تاول و اريتما را در بيماران كاهش دهد. - مصرف دهان شويه بصورت غره غره داخل دهان به ميزان 5 سي سي يك دقيقه و روزي سه بار مي باشد. - بيماران تحت راديوتراپي سرو گردن مي توانند دهان شويه را سه بار در روز قبل و در طي راديوتراپي مصرف كنند.
كاغذهاي با درجه الكتريكي به صورن يك ماده عايق در خازن ها، كابل هاي قدرت، ترانسفورماتورهاي قدرت و برخي كاربردهاي ديگر به كار برده مي شوند. سيستم هاي عايق در ترانسفورماتورهاي قدرت اغلب شامل روغن هيدروكربني و كاغذ است. مواد عايق در ترانسفورماتور در دماي عملكرد بالا در حضور اكسيژن و رطوبت تخريب مي شوند كه به اين فرآيند كهنگي مي گويند. به تأخير انداختن كهنگي، در كاغذهاي بهبود يافته حرارتي توسط جايگزين كردن گروه هاي سيانواتيل اتر روي گروه هاي OH در سلولز و همي سلولز، يا از طريق افزودن بازهاي آلي ضعيف از قبيل دي سيان دي آميد، اوره يا ملامين كه توانايي خنثي كردن اسيدهاي توليد شده در اثر اكسيداسيون كاغذ و روغن را دارند انجام مي شود. كاغذهاي دي الكتريك موجود همگي از طريق افزودن بازهاي آلي ضعيف به خصوص دي سيان دي آميد توليد مي شوند. اما در اين اختراع از فرآيند سيانواتيلاسيون براي ساخت كاغذ دي الكتريك استفاده شده است كه مي تواند باعث ضخامت يكنواختر كاغذ و انعطاف پذيري بيشتر آن شود.
عنوان: ساخت پماد گياهي درمان كننده زخم سوختگي از ريشه گياه دارويي هوچوبه ( هو- شفا) Manufacture of herbal ointment from Arnebia euchroma roots for burn wound treatment سوختگي ها و زخم هاي آن از مشكلات اساسي مرتبط با سلامت است . عواملي مثل عفونت ، سيركولاسيون بد موجب تاخير در درمان مي شود.روش هاي درماني دارويي شيميايي و غير دارويي همراه با عوارض مختلف مثل تاخير در درمان و آلرژي و يا هزينه هاي بسيار بالا دارد. فرآورده هاي گياهي موجود براي سوختگي ها، مسائلي مثل نداشتن پشتوانه هاي تحقيقاتي لازم ، در دسترس نبودن، و يا فرآيند سخت و غير استريل ساخت آن، را دارند . پماد گياهي هوچوبه تركيبي طبيعي كه از ريشه هوچوبه، پيه بز، كره گاوي، گليسيرين، و اوسرين تشكيل مي شود كه به روش بسيار ساده، كم هزينه و استريل با استفاده از اتوكلاو از مواد گياهي و طبيعي و با تكنيك آسپتيك درست شده است. و تحقيقات انجام شده نشان از سرعت ترميم زخم و كاهش عوارض مي دهد. اين پماد Warming منطقه زخم و سيركولاسيون بيشتر ناحيه آسيب و در نتيجه ترميم زخم را ارتقا داده است. Re-vascularization و Granulation formation و فعاليت مناسب تر هاي سلول هاي ترميم كننده بافتي را ايجاد كرد و خواص آنتي باكتريال و ضد التهابي تركيبات آن موجب ترميم بهتر منطقه سوخته مي شود
معرفي يك روند جديد عمليات حرارتي پيرسازي براي سوپرآلياژ اينكونل 713C با هدف افزايش سختي كه اصولا به عنوان اساس راه حل مورد استفاده قرار مي گيرد. اين عمليات شامل عمليات رسوب سختي است كه در دماي 890 درجه سانتي گراد و زمان 8 ساعت انجام مي گيرد و با توجه به بهينه شدن نوع فازهاي موجود، بيشينه سختي نسبت به نمونه ريخته گري حاصل مي شود. زمينه فني: بخش و: مهندسي مواد (متالورژي)؛ مهندسي به مفهوم عام آن بخش ب: انجام عمليات مختلف؛ متالورژي كاربردهاي اصلي اختراع: اين سوپرآلياژ در ساخت پره هاي توربين در قطعه توربوشارژر موتور خودرو بكار مي رود. همچنين، اين ماده، در ساخت پره هاي توربين هاي گازي (موتور هواپيما)، كاربرد دارد.
موارد یافت شده: 24