لیست اختراعات با مالکیت
مرتضي خميري
7 عدد
توليد پروبيوتيك به روش تخمير ميكروبي
كپسوليشن فناوري بسته¬بندي مواد جامد، مايع و گاز در ذرات بسيار ريز است، كه مي¬توانند محتويات خود را تحت شرايط خاص و با سرعت¬هاي كنترل شده آزاد كنند. كپسوليشن در صنايع مختلف غذايي، دارويي، آرايشي و بهداشتي استفاده مي-شود. طيف وسيعي از مواد به عنوان ديواره كپسوليشن به¬كار مي¬روند، كه از آن جمله مي¬توان به پلي¬ساكاريدهاي طبيعي و سنتزي، صمغ¬ها، پروتئين¬ها، ليپيدها و پليمرهاي سنتزي اشاره كرد. اخيرا ديواره مخمر به عنوان يك كپسول جديد در صنعت بزرگ كپسولاسيون مطرح شده است و كارآمدي آن به عنوان يك ميكروكپسول زيستي با قابليت كنترل ورود و خروج مواد به صورت طبيعي در كپسولاسيون بسياري از تركيبات شيميايي نظير ماده موثره زردچوبه، انواع اسيدهاي چرب، آنزيم ها و عصاره هاي گياهي ثابت شده است. به علت اندازه كوچك مخمرها (40-20 ميكرومتر) تا كنون امكان استفاده از مزاياي كم نظير آن در كپسولاسيون تركيبات درشت غذايي، دارويي و ميكروبي وجود نداشته است. طبق روشي كه در اين اظهارنامه بيان مي شود با تخريب فيزيكي سلول مخمر و سپس شست و شو و جداسازي اجزاي سلولي غير ديواره اي مي توان از تكه هاي ديواره سلولي به دست آمده در كپسولاسيون تركيبات درشت يا پوشش دهي كپسول حاوي آنها استفاده كرد و از مزاياي ديواره مخمر به عنوان يك ماده ديواره طبيعي براي اين دسته از مواد موثره نيز بهره مند شد.
پنير سفيد ايراني تهيه شده با باكتري هاي استارتر streptococcus thermophilus و Lactococcus lactis subsp lactis و Lactococcus lactis subsp cremoris و lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus باكتري هاي پروبابوتيك Bifidobacterium lactis BB12 و Lactobacillus acidophilus LA5 در سه نوع تركيب استا رتري ABT+R و ABY+R و ABY به منظور بررسي ماندگاري باكتري هاي پروبابوتيك طي مرحله توليد رسيدن و نگهداري به مدت 4 ماه مورد مطالعه قرار گرفت. باكتري هاي پروبابوتيك ياد شده توانستند جمعيت سلولي خود را تا سطوح پيشنهادي براي داشتن اثرات سلامتي زا (10 به توان 5 cfu/g و 10 به توان 6 cfu/g حفظ كنند. همچنين باكتري هاي پروبايوتيك تاثير منفي روي تركيبات شيميايي و حسي پنيرهاي توليدي نداشتند. از اين رو پنير سفيد پروبايوتيك ايراني توليد گرديد كه مي تواند به عنوان وسيله اي براي انتقال اين باكتري هاي مفيد به بدن مورد استفاده قرار گيرد.
پيشنهاد روشي غني سازي بعنوان جايگزين روش استاندارد براي شناسايي كلي فرم ها در كره منجمد سردخانه گذاري كره موجب تغييراتي از نظر ميكروبي كره مي گردد هدف از اين مطالعه ارزيابي توان سنجش روش استاندارد بر شمارش كلي فرم ها در كره منجمد و نگهداري شده پيشنهاد روش مناسب در صورت اثبات عدم كارايي روش استاندارد بوده است. نتايج نشان داد روش استاندارد قادر به تشخيص هيچ گونه كلي فرمي پس از 2 ماه نگهداري كره در حالت انجماد نمي باشد بنابراين با بكارگيري روش غني سازي نتايج نشان دادند كه اختلاف معني داري بين تعداد كلي فرم هاي شمارش شده در اين دو روش وجود دارد به منظور مشاهده ارتباط بين زمان نگهداري و زمان غني سازي و همچنين انتخاب زمان بهينه غني سازي تعدادي از نمونه هاي مورد آزمون تحت شرايط زماني 1 و 5 و 10 و 20 ساعت غني سازي قرار داده شدند و سپس اثر آنها بر روي تعداد كلني هاي ظاهر شده روي پليت بررسي گرديد همچنين نشان داده شد هر چه زمان نگهداري در شرايط سردخانه طولاني تر باشد. زمان غني سازي طولاني تري نياز است تا بر روي پليت هاي مورد آزمون حداقل يك كلني ظاهر شود.
هدف اصلي اين اختراع ساخت فيلتر چاي با استفاده از سلولز باكتريايي به عنوان يك پليمر طبيعي و زيست تخريب پذير است. در حال حاضر، يكي از مشكلات اصلي موجود در ساخت فيلترهاي چاي كيسه اي استفاده از مواد پليمري مصنوعي است كه به دليل ايجاد سميت و از همه مهم تر وارد كردن ميكروپلاستيك ها به بدن انسان توصيه نمي شوند. اگرچه، برخي از فيلترهاي چاي از منابع سلولز گياهي تهيه شده اند ولي قيمتهاي بالايي دارند. علاوه براين، به دليل عدم وجود دانش كافي در ساخت فيلترهاي چاي، تمامي فيلترهاي چاي به صورت وارداتي تامين مي شوند. در اين اختراع سلولز باكتريايي با استفاده از يك فرايند تخمير در بستر چاي و شكر با استارتر كامبوچا توليد شد. پس از فرآيند خنثي و رنگبري شدن با استفاده از همزن مكانيكي به هيدروژل تبديل شد. سپس، فيلتر چاي با كمك فرايند ريخته گري حلال، پرس و خشك كردن از هيدروژل تهيه شد. در نهايت، با بكارگيري يك سوراخ كن منافذ ريزي روي سطح آن ايجاد شد و به شكل فيلتر چاي و دمنوش كيسه اي با ابعاد مشخص درآمد.
موارد یافت شده: 7